Man (41) bekogelt agent met stenen en bedreigt hem met de dood

11
De politie in Suriname

De 41-jarige Ronny B. is in de avond van maandag 3 mei door de politie van het bureau Latour aangehouden. Deze verdachte gooide eerder op die dag op de kruising van de Menkendam en de Matin Luther King (MLK) weg met stenen. Een politieambtenaar die op dat moment voorbijreed, stopte en vroeg Ronny wat er gaande was. Hij gaf de wetsdienaar hierop geen antwoord, maar bekogelde hem met stenen en bedreigde hem met de dood.

Gelukkig werd niets en niemand geraakt. Toen de verdachte opmerkte dat de politieman belde voor assistentie, koos hij het hazenpad. Ronny werd bij aankomst van de politie van Latour in de directe omgeving opgespoord doch niet aangetroffen meldt het Korps Politie Suriname.

In de vooravond van diezelfde dag kreeg de politie van voormeld bureau een melding dat een manspersoon op eerder aangegeven kruising tekeerging. Bij aankomst op de locatie bleek het om Ronny te gaan die in een gevecht was geraakt met een andere manspersoon.

Onderzoek wees uit dat Ronny kort te voren een 15-jarig meisje die van de winkel kwam aan haar bil had betast. De oom van het meisje wendde zich tot de man en vroeg hem om rekenschap. Ronny mishandelde de oom en bedreigde hem met de dood. De forsgebouwde verdachte tilde de oom vervolgens op en gooide hem in een langs de weg lopende trens. Het gelukte omstanders Ronny te overrompelen en over te dragen aan de politie van Latour.

De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en geplaatst in de ot’er cel. Ronny bleef tekeergaan, waardoor een politieman naar die ruimte ging om hem aan te spreken. Hij hield zich in een hoek schuil en toen de wetsdienaar de deur opendeed, trok Ronny hem naar binnen en mishandelde de politieman. Het slachtoffer riep toen om hulp, waarbij andere wetsdienaren ertussen kwamen en erger konden voorkomen. De politieman liep een armfractuur op en moest medisch worden behandeld.

Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is Ronny voor bedreiging en zware mishandeling door de politie in verzekering gesteld, meldt de politie.

11 REACTIES

 1. Lek Ba Tigri, Ronny sabi pé a kan krab en bal. Waarom de politie in dit specifieke geval geen grof geweld gebruilt heeft, snap ik niet.


  Maak melding

 2. Hoe zit het met de aanranding van het 15 jarige slachtoffer.
  Ze hadden enkele kogel in je donder moeten jagen en dat je verder als invalide door het leven moest gaan. Gezien je gedrag, zou het in vervolg zomaar kunnen gebeuren.
  KOMT RIJD, KOMT RAAD.


  Maak melding

 3. Word tijd dat de politie de beschikking krijgt over tazer(stroomstootwapens) en die stroomstootstokken. Ik zou die schoft regelrecht in z’n ballen elektro shocks geven. Hij doet net een dolle pitbull. Agenten armen breken nog erbij, idioot.


  Maak melding

 4. ====
  Hoe zit het met de aanranding van het 15 jarige slachtoffer.
  ====

  Die familie en het slachtoffer moeten zeker een aanklacht tegen die schoft indienen.


  Maak melding

 5. Ik ben er zeker van dat hij een aanhanger is van de partij met de meeste intellectuelen namelijk de geel groene partij. Wat verwacht je van aanhangers van een partij waarvan de voorzitter een misdadiger is? Zolang ze uit het binnenland komen is er niks aan de hand. Niks no fout. Amoksi houdt dit soort criminelen de hand boven het hoofd. Meneer Santhokhi U heeft de grootste fout gemaakt door justitie en politie toe te vertrouwen aan een partij waarvan de voorzitter een bankrover, drugsdealer etc. is. Je hebt waarschijnlijk niets geleerd van de ravage die criminelen kunnen aanrichten als ze de regering vormen. En zich maar afvragen waarom de criminaliteit met de dag toeneemt. Meneer Santhokhi het is nog niet te laat. Stuur Amoksi naar huis en zet een minister van de VHP of NPS op die positie.


  Maak melding

 6. Zet Ronny B. samen met Bordo op het erf van die mevrouw die door haar broer wordt lastig gevallen……aan kettingen. Zo doen ze tenminste wat nuttigs.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.