Waarschuwing: vervalste inreis-toestemmingen die tegen betaling worden aangeboden

7
'Suriname wil internationale vluchten beperken vanwege coronavirus'
De Johan Adolf Pengel internationale luchthaven van Suriname, ook bekend als Zanderij.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) is vanaf maart 2020, bij de sluiting van het luchtruim, als gevolg van de COVID-19-pandemie, belast geworden met het verlenen van toestemming voor repatriatie van Surinamers en overige ingezetenen die zich in het buitenland bevinden.  

De hierop betrekking hebbende maatregelen voor het reizen naar en vanuit Suriname zijn steeds in afstemming met de relevante instanties opgesteld en naar de samenleving toe gecommuniceerd.

Het Ministerie is recentelijk geconfronteerd geworden met vervalste inreis-toestemmingen, die ook nog tegen betaling zijn uitgegeven aan potentiële passagiers en voor zeer veel ongerief zorgen bij de vliegmaatschappijen, de passagiers die rechtmatig een toestemming hebben gehad alsook het Ministerie en zijn medewerkers.

Het Ministerie doet een beroep op eenieder om hieraan niet mee te werken.

Ter voorkoming van enig ongerief, wenst het Ministerie nogmaals onder uw aandacht te brengen dat de grenzen gesloten zijn en dat op basis van de huidige COVID-19-maatregelen, ter voorkoming van verdere verspreiding van COVID-19 in Suriname, een in- of uitreistoestemming slechts gegeven wordt door Consulaire Zaken van het Ministerie van BIBIS.

De aanvraag voor deze toestemming moet worden ingediend via het emailadres conza@gov.sr. Reistoestemmingen worden kosteloos verstrekt aan personen die gerekend worden tot de volgende uitzonderingscategorieën, t.w.:

 1. Personen die urgente medische behandeling behoeven – Een verklaring van de medische specialist, met een afspraakperiode, en kopie van het paspoort zijn hierbij noodzakelijk.
 2. Eerstegraads- en tweedegraads-familie van een overleden familielid – Een overlijdensakte, een bewijs waaruit deze familierelatie met de overledene blijkt en een kopie van het paspoort zijn hierbij noodzakelijk.
 3. Eerstegraads- en tweedegraads-familie van een ernstig zieke familielid – Een verklaring van de medisch specialist, een bewijs waaruit deze familierelatie met de zieke persoon blijkt en een kopie van het paspoort zijn hierbij noodzakelijk.
 4. Essentiële beroepsgroepen: Expats, Diplomaten, Overheidsfunctionarissen, Medici en zorgpersoneel

De urgentie voor het afreizen zal in alle gevallen aangetoond moeten worden.

Enkel personen aan wie een reistoestemming is verleend door de bevoegde Surinaamse autoriteiten, i.c. het Ministerie van BIBIS, zullen op de passagierslijst van de desbetreffende vliegmaatschappij worden geplaatst, rekening houdend met het aantal beschikbare plaatsen. 

Indien u niet op de passagierslijst voorkomt, zult u niet kunnen inchecken op de vlucht naar of vanuit Suriname.

Voorts zullen de vliegmaatschappijen ook erop toezien dat de passagiers beschikken over alle noodzakelijke documenten die passen in het kader van de op dat moment geldende maatregelen.Het Ministerie doet nogmaals een dringend beroep op eenieder met het vorenstaande rekening te houden.

7 REACTIES

 1. Vergeet niet erbij te melden dat het georganiseerde en geregisseerde corruptie betreft waarin o.a de VHPer B middels een een-tweetje via zijn reisbureau in Nederland en zijn bewakingsbureau in Suriname velen tegen contante betaling aan een DOOR BUZA VERSTREKTE REISTOESTEMMING heeft geholpen, LEGAAL dus!! Althans legaal zoals dat als gebruikelijk en normaal wordt bestempeld in de VHP!


  Maak melding

 2. luci-en , , jij mag toch niet vluchten , dus vliegen naar cuba , neen hoor al hebt jij nog zoveel gestolen samen met de ndp boeven club he luci-en.


  Maak melding

 3. welke sluiting? de haitianen komen nog steeds binnen
  hoe dan?
  repatriatie? mi mars… het is gewoon een verdienmodel geworden als je ziet wat je moet doen en betalen.
  het slaat helemaal nergens op wat deze bibis doet.
  dit is eerder een kwestie van de oplichter die opgelicht wordt
  surinamers mogen het land niet uit
  maar al die domme bobo’s van de regering mogen overal gewoon heen, zoals die onderligger van vetnek chan
  die zit weer met haar domme doos in nederland voor wat???
  praten met de diaspora????? wie denkt ze wel dat ze is???
  de zoveelste domme modjo met hoogmoedswaanzin


  Maak melding

 4. bij welke essentiele dienst zit deze trut eigenlijk dan?
  kan iemand mij dat eens uitleggen?
  wat is het essentiele wat ze doet dan?


  Maak melding

 5. Na een negatieve Pcr test en controle op controle. Zie ik niet in waarom, Suriname blijft vasthouden aan maatregelen die de economie van het land blijven duperen. Ondertussen gaat het land en inwoners kapot, Slm verdiend bar weinig. De vlucht uit Amsterdam zit vol met eerstegraad Surinamers. Die wel degelijk bezorgd zijn en het na meer dan een jaar lockdown, het wachten beu zijn. Geef die mensen de mogelijkheid. Desnoods weer om in overheidsquarantaine te gaan. Verzin iets, want zo blijft het gekwakkel, maar eindeloos doorgaan. Het is inderdaad zo dat er verschil word gemaakt tussen burgers en bv de minister van bibis. Die reist zorgeloos over de aardbol, slechts met een negatieve test. Dat hoort niet zo te zijn. De regering hoort solidair te zijn met zijn Volk.


  Maak melding

 6. Het is opmerkelijk slil in de varkensstal van de VHPtrollen hier! Hier weten jullie je geen houding bij hè? Het is blijkbaar doorgedrongen dat schelden en ontkennen en afleidingsreacties ze in deze niet zal helpen. Natuurlijk weten ze ook drommels goed wie B van de VHP is en wat hij met zijn criminele organisatie aan de Lachmanstraat uitvreet. Jullie bek is nu in je go’olo hè? Of kunnen jullie niets zeggen omdat je tong vast zit in de ars van Chan en je smoel vol zit met zijn schijt?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.