Ophaalwerkzaamheden commissariaat Wanica Noord-West

24
Ophaalwerkzaamheden commissariaat Wanica Noord-West

Het districtscommissariaat Wanica Noord-West is reeds geruime tijd bezig met het ophalen van lozingen, kanalen en het opschonen van verstopte duikers. Deze werkzaamheden vinden plaats in samenwerking met het Surinaamse ministerie van Openbare Werken en Landbouw, Veeteelt en Visserij.

Tevens hebben de veldwerkers van het commissariaat en de ressortkantoren, de RR leden, maar ook burgers van diverse buurten (burgerparticipatie) hebben meegeholpen om manueel middels haken en andere tools het afwateringsprobleem aan te pakken.

Reeds ruim voor de aanvang van de grote regentijd en wel vanaf januari 2021 zijn de werkzaamheden aangevangen. Er is toen gestart met onderhoudsbeurten in de diverse Leidingen in het ressort Saramaccapolder.

Maar ook in de andere ressorten zijn er kanalen en lozingen opgehaald. Er wordt gekeken naar gebieden die prioriteit genieten en waar de noodzaak het hoogst is, meldt de Communicatie Dienst Suriname (CDS).


24 REACTIES

 1. Weer goed nieuws !
  De Surinaamse media mag en kan veel meer nieuws presenteren van wat er allemaal gedaan wordt !

  Mensen blijven klagen omdat zij niet weten en omdat zij zelf ook niet de moeite nemen om zelf op te zoeken waar de ministeries mee bezig zijn. Laat staan het HerstelPlan goed doornemen, dit is te veel leesWERK. Vele Surinamers willen alles voorgekauwd krijgen. Zij zijn tevens zeer gevoelig voor fake en sensatie nieuws.

  Er is al heel veel gedaan aan voorwerk en voorbereidingen. Het probleem bij de kortzichtige Surinamers is dat zij niks te maken hebben met voorwerken en voorbereiden. Zij willen alleen direk zichtbare en direk bruikbare resultaten en maatregelen zien. Zij willen niks weten over eerst omploegen en zaaien maar willen direk direk plukken en eten.

  De Surinaamse media mag dus best wel de ministers volgen en van hun handelen en prestaties vaker verslag doen ! Want er zijn al heel wat voorbereidingen getroffen.

  Maar ook informatie over de relatie van de maanstanden en hoogwater en vergelijkingen van de diverse regenseizoenen in de loop der jaren draagt bij aan een slimmer Suriname.

  Geef Surinamers waardevolle informatie, informatie dat bijdraagt aan begrip en betrokkenheid.

  Suriname wordt steeds slimmer. Krakti !


  Maak melding

 2. Para Express 27 mei 2021 At 12:28

  Mensen blijven klagen omdat zij niet weten en omdat zij zelf ook niet de moeite nemen om zelf op te zoeken waar de ministeries mee bezig zijn. Laat staan het HerstelPlan goed doornemen.
  ———————————————————————————————-
  Mensen klagen terecht als hun huizen onder water lopen en hebben geen tijd om te gaan zoeken waar de minister bezig is met schoonmaak. Feit is en blijft dat het ministerie van OW gewoon verzaakt heeft structureel schoonmaak werkzaamheden te laten verrichten. De verzekering vergoed mij niet voor de geleden schade aan mijn koelkast door wateroverlast dus ik verwacht van de regering een tegemoetkoming in de kosten van de gelden schade.
  Bovendien moet jij ..Para Express zaken niet komen goed praten net als de vorige regering waarbij AMSAAD..alles goed sprak . Rommel…wie niet deugt moet snel plaats maken voor werkenden die het beter kunnen en kennis van zaken hebben. Wij willen niet nog 5 jaar blijven ploeteren in de modder. Wij willen nu genieten van waar wij heel HARD voor werken en geen FLAUWE KUL aanhoren van welke LUMMEL dan ook. Ze moeten niet hun best doen maar zorgen dat onze terreinen niet onder water lopen.

  THINK


  Maak melding

 3. Eindelijk zien we iets gebeuren actie actie ben heel blij.
  Ook in de achterbuurten moet hulp geboden worden afwatering voor heel suriname en het
  Brokopondo gebied.
  Sterkte mensen die nog steeds onder water zitten.


  Maak melding

 4. Als je naar TBN prime alert hebt gekeken gisteren. Wel is niet mals hoe mensen hun huizen helemaal tot over de knie onder water staat. Die hebben heel veel aan het “slim Suriname” praatje…

  Je staat waarschijnlijk helemaal droog, daarom zo makkelijk praten…


  Maak melding

 5. Overal elders in de wereld dempen idioten de put pas wanneer het kalf verdronken is. In Suriname, waar de grootste, incompetentste dioten ooit voorkomen, pakken wij het anders aan; pas wanneer heel Paramaribo en omgeving verdronken zijn, haalt men de afvoerlozingen op.


  Maak melding

 6. Je moet niet vragen wat jou land voor je gedaan heeft maar wat heb jij voor je land gedaan!
  Inderdaad zie je oa bij TBN prime alert dat mensen wijzen dat daar de goten niet opgehaald zijn en de huizen lopen onder met veel ellende en toch niet zelf de goten samen met de buurtbewoners ophalen om de leed te verzachten. waarom doen ze dat niet? Ondanks de ellende wachten op lanti!!!!!


  Maak melding

 7. @ FRANCO 1127 mei 2021 At 13:44

  Jij moet geen zaken door elkaar halen en verwarring zaaien.
  Leer onderscheid te maken en de juiste zaken met elkaar te verbinden die verband houden met elkaar.
  Alleen lummels die onrust willen zaaien in Suriname schuiven alles op een hoop !

  Krakti !


  Maak melding

 8. Dit krijg je als je een waterhoofd als overheid hebt. Waarom de overheid deze werken niet middels gunning volledig uitbesteed snap ik nog steeds niet. Geef deze inschrijvers zicht op een meerjarig contract en verplicht de bedrijven die in aanmerking komen een percentage van het overtollig overheidspersoneel permanent in dienst te nemen. Een win win situatie waarbij je zoveel mogelijk mensen aan het werk kan houden en als overheid ook betere en eerlijkere prikkels krijgt op je belastingen.
  Hieraan vooraf moet er wel wetgeving komen dat er niet zoals in het verleden bij elke regeringswissel steeds nieuwe mensen worden aangenomen. En ook moet de macht van de bonden bij de overheden aan banden worden gelegd. Het is gewoon crimineel wat een chaos en ellende deze daar mede hebben veroorzaakt.
  Suriname zit vol met kruimeldieven en mist echte managers die van wanten weten.


  Maak melding

 9. FRANCO 11 27 mei 2021 At 13:44
  Para Express 27 mei 2021 At 12:28
  ===============================================

  FRANCO, ik geef je helemaal gelijk. Het is de overheid die voor de veiligheid van de burgers moet zorgen. Alleen moet je wel realistisch blijven dat deze regering onder de huidige omstandigheden niet binnen een jaar tijd alle ellende kan oplossen wat voorgaande regeringen hebben nagelaten. Men zou voor de toekomst dit soort werken volledig buiten de invloeden van de politiek moeten proberen te houden. Minder overheid in plaats van meer zou in deze alleen maar goed kunnen zijn voor het land.


  Maak melding

 10. Moet niet gekker worden. Dus arme mensen moeten zelf betalen voor een tractor om een sluis te gaan lozen. Heb je wel gezien op Prime Alert dat het ging om een man die in een rolstoel zit met 2 geamputeerde benen!!! Een andere waarvan zijn tenen zijn geamputeerd kon niet anders en heeft toch het water getrotseerd om een dam te helpen openbreken die door de LVV is opgezet.

  Het zijn geen rijke mensen die gelieërd zijn aan politieke schoften die zichzelf en vriendenkring verrijken. Zij zelf hebben hun misnoegen geuit dat die politiekelingen alleen voor hun deur staan wanneer ze bedelen om hun stem…


  Maak melding

 11. Hendrik, een goede vraag zou zijn waarom gooien Surinamers zoveel troep in de afvoerkanalen, waardoor ze het werk van de overheid nog zwaarder maken dan het al is. Maar je moet ons niet komen vragen waarom de buurtbewoners niet zelf de afvoerkanalen ophalen, dat is namelijk het werk van de overheid, of denk je soms dat alle buurtbewoners een dragline, vrachtwagen en weet ik wat voor ander zwaar materieel zomaar in de garage hebben staan om waterplanten, slib en plastic troep mee af te voeren? Je verwacht toch ook niet van de gewone Nederlanders dat ze dijken en kanalen zelf gaan onderhouden?


  Maak melding

 12. @Sabaku: Daar ga je weer met dezelfde k’ka watra uit je mond als jullie elke keer weer doen, net als jou incompetente regering en hun leider…de vorige regering???? Was het niet jou minister van OW die weigerde de watererken op te halen, de sluizen te controleren en te onderhouden en noem maar op OM HET VOLK TE STRAFFEN?? Nu het kwaad l is geschied of beter gezegd, nu de gevolgen van dat beleid zich manifesteren komen ze met een lulverhaal, gesteund door hun mediapoten over ophalen van kanalen en trensen….IN DE REGENTIJD!!!! Jullie hebben duidelijk met de dag minder respect voor het intellect van het volk. Maar weet je, ook aan dit bedrog komt een eind, want elke leugen, elk bedrog wordt op zijn tijd hard afgestraft door de waarheid!! Ik hoor en zie steeds meer van jullie voormalige voorstrijders nu al hun braaksel inslikken en de waarheid omarmen…..voor jou is het blijkbaar te laat, want de leugenspiraal waar jij en je kornuiten hier in verstrikt zijn zal jullie niet meer loslaten en weet je waarom? Omdat een leugen onderhouden moet worden, papier(internet) geduldig is en de waarheid altijd wint….zoals ik jullie, EZELS, al vaak genoeg heb voorgehouden!


  Maak melding

 13. Zo , die zit, hoef er eigenlijk niks meer toe te voegen, Luciën.
  Alleen dit nog, hij, Sabaku kan ff komen helpen de rotzooi op te ruimen, wij komen handen tekort, als Sluiswachter, ik zie hem niet in de modder staan.


  Maak melding

 14. Hij noemt zichzelf Sabaku maar Tingi fowru zou beter bij hem passen.

  Zelfde verhaal tijdens front. Zodra de straten onder water waren zag je ex-minister van OW Kanhai op een tractor zitten.

  Bij droog weer, was hij nergens te bekennen.


  Maak melding

 15. Er zijn hier een paar pakketjes schrijvers bezig.
  Als ze iets leugens verkondigen dan krijgen ze weer een artikel in hun pakket. Dreai heeft al één doos vol.gevolgd door pony..min onze javaanse travestiet. En Luciën heeft zijn pakket aardig al gevuld. Met al die leugenachtige onzin van de paarse gedrocht.maar er is één die de kroon spant en dat op stip nr. 1 dat is onze master leugenaar Franco 11.
  Beste ankofranko ga aub even rustig nadenken wat je aan het doen bent.
  Door je leugens en waarheid verdraaiing heb je weer 1111 Surinamer benadeeld.alleen om dat je je pakket van opa D wil hebben.


  Maak melding

 16. Lucien, Pony en Dreai, de namen zeggen het al. Wat een stelletje vuile, vieze paarse rioolratten gedrag is het nu weer. Jullie snappen het niet en zullen het helaas ook nooit snappen. De waarheid is altijd hard geweest voor losers zoals jullie. Te weinig kennis, normen en waarden vergaard tijdens de opvoeding wellicht?
  Laat het volk over 4 jaar spreken. En ik kan je nu al verzekeren dat tegen die tijd de NDP niet meer bestaat. Altijd weer een ander de schuld geven van het kwaad dat jullie over Suriname hebben neergehaald. En als jullie dachten dat je me kan raken als je gaat samen bundelen, heb ik nieuws voor jullie. Dat hebben jullie paarse rakkers ook al eerder geprobeerd in mei 2020 en zie hoe jullie geminimaliseerd zijn. Jullie kunnen natuurlijk wel elke keer een andere rattennaam aannemen, maar jullie blijven helaas vieze vuile rioolratten.
  Jullie blijven helaas proberen zoals gewoonlijk het volk op een verkeerd been te zetten en alleen daarom zullen wij blijven reageren op die onzin die jullie hier zitten uit te kramen.
  Jullie schelden nooit, kijk maar naar het niveau die jullie nu hier neerzetten.
  Proberen jullie eindelijk eens een keer met goede argumenten zaken te onderbouwen en niet zelf leugens te kanaliseren hier. Jullie weten het zo goed maar kunnen natuurlijk niet meer profiteren uit de staatskas, dat mek we ka now.
  Hahaha, de tijd zal het leren. Het is nu wel tijd dat Suriname afrekent met zulke smerige rioolratten zoals jullie. En vergeet niet elkaar intussen zoveel mogelijk een veer in elkaars reet te steken, lekker diep hé, want niemand anders gaat dat voor jullie doen.
  Jullie zijn nog eens gewogen maar helaas weer te licht bevonden.


  Maak melding

 17. luci-en , dreai en natuurlijk die pony , wat een stelletje vuile , vieze paarse rioolratten , zo die zit , nu horen jullie het ook eens van een ander , dat waterprobleem ligt niet aan deze regering , maar aan de vorige regering , vraag maar aan robles ze hadden een kanaal gegraven aan de Wolframstraat voor afwatering zodat het water uit die buurt beter zal wegstromen , maar het werd een beekje en het water stroomt weer terug , en na elke grote bui staat dat gebied onder water , dus jullie moeten niet zo zeiken want we hebben hier al water genoeg.


  Maak melding

 18. @Wat, Sabaku en andere nepaccounters: Van een ander? Jij bent een van de vaste VHPvarkens om dit forum waar nik het over heb. Met schelden en telkens dezefde geijkte, afgezaagde slogans van paarse ratten enzovoort laten jullie elke keer weer zien dat je inhoudsloos bent en hier enkel bent om je werk te doen, propaganda voeren voor een falende partij! Trouwens Sabaku, het afrekenen is al begonnen na een jaar van totaal visieloos, nepotistisch, etnisch en ronduit incompetent beleid van jullie liegende goden!


  Maak melding

 19. Luciën 28 mei 2021 At 01:48
  @Wat, Sabaku en andere nepaccounters: Van een ander? Jij bent een van de vaste VHPvarkens om dit forum waar nik het over heb. Met schelden en telkens dezefde geijkte, afgezaagde slogans van paarse ratten enzovoort…”
  ====================================================

  Afgezaagde slogans? Zeg het maar. welke plaat wil je nu horen.
  * A no mie
  * Op de vlucht geschoten
  * zand erover
  * graaien in de kasreserves van het volk
  * ongelimiteerd lenen zonder het hebben van één plan
  * 4 miljard schuld
  En zo kunnen we maar eindeloos doorgaan, teveel om hier allemaal op te noemen. Het moet wel duidelijk zijn dat jullie altijd aansprakelijk zullen worden gehouden voor de ellende waarin jullie hebben geholpen om Suriname achter te laten.

  En BTW, ik denk persoonlijk dat hier iedereen het mee eens kan zijn dat de zaken die je zo trots opnoemt, “visieloos, nepotisme, etnisch en ronduit incompetent beleid”, niet zozeer een verdienste zijn van deze regering, maar integendeel het handelsmerk is van jullie paarse rioolratten.
  Dus kijk eens wat vaker in de spiegel en probeer niet elke keer weer je tekortkomingen op een ander te projecteren.

  Over vier jaar mag je het weer proberen, voor nu ben je gewogen en helaas veel te licht bevonden.


  Maak melding

 20. Sabaku, je bent zelf een vieze vuile rioolrat, je eigen sranansma voorhouden, dat deze regering gaat brengen wat zij belooft heeft. De president heeft zelf toegegeven dat hij fouten heeft gemaakt en dat hij de nodige correcties gaat doorvoeren. De president, himself, heeft aangegeven begrip te hebben voor de boosheid van het volk.
  En dan kom jij Sabaku, met je zgn betere opleiding en belachelijke super gevoel, anderen die enkel- verklaren wat de president verzuimt heeft, herhalen wat de president gezegd heeft, voor paarse rioolrat uitmaken, omdat de kritiek je niet zint.
  Wie is hier ‘sósó skoro’, je kan liever bij de brombéré gaat zitten, voor de stank zal het niet meer uitmaken.

  Heb je de filmpjes op YouTube gezien, hoe burgers in bijvoorbeeld district wanica, al meer dan een maand in een huis moeten wonen dat onder water staat en dan kom jij ff discussiëren wie nu de schuldigen zijn. Iedereen vindt het erg, wie is er nu schuldig?
  Honderden gezinnen, ze kunnen niet meer fatsoenlijk in een bed slapen, fatsoenlijk naar de wc gaan, en dan komt een zekere Sabaku ff vertellen bij wie de schuld ligt. Wel, Sabaku, jij met je kennis en droge kont in NL, je kan liever je bek houden, je weet niet waarover je praat.
  Jaar in jaar uit, elk jaar weer, zitten burgers, ja Sabaku, burgers van Suriname en geen gatlikkers van politieke figuren of NDP stemmers, maanden lang in huizen die onder water staan. Maakt niet uit wie aan de macht is.

  En wat het erger maakt voor deze burgers; een druiloor van een minister komt hen vertellen dat hij niks gedaan heeft, omdat hij de burgers wilde straffen, enkel en alleen omdat de burgers van hun democratische stemrecht gebruikt hebben gemaakt, zijn medeburgers, burgers die hem in staat stellen minister te zijn, burgers die zijn vette salaris betalen, ja Sabaku, hoe wrang wil je het hebben.
  En als oplossing voor het waterprobleem komt dezelfde minister, nu dat de mensen in het water zitten, (natuurlijk is deze minister niet verantwoordelijk voor de wateroverlast, maar hij had er wat tegen kunnen doen de afgelopen de 9 maanden dat hij nu minister speelt), vertellen dat hij een commissie heeft samengesteld om het waterprobleem op te lossen. Deze zelfde figuren die nu de dienst uitmaken, zaten jarenlang in DNA, ze komen niet vanonder een steen vandaan, ze zijn al jaren bekend met het waterprobleem, ze hadden dit met z’n allen allang kunnen tackelen. Hiertegen zou je moeten fulmineren en niet met jou stom geleuter, dat je anderen een minder niveau toedicht dan jezelf. Zakkenwasser.


  Maak melding

 21. Pony 28 mei 2021 At 14:32
  ========================================
  Wat een zielige vertoning, hele plakken tekst en toch inhoudelijk niets te vertellen, jammer maar weer.

  BTW, ik zou graag willen weten waar en wanneer die afgod van je heeft toegegeven dat hij fout was en zichzelf heeft gecorrigeerd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.