BEP: ‘President, trek het COVID-19 gebeuren naar u toe’

23

[INGEZONDEN] – De politieke partij BEP maakt zich ernstig zorgen over toename van de covid-19 besmettingsgevallen, de hoge besmettingsgraad, het recordaantal doden van 53 in de maand mei, de overvolle ziekenhuizen en het tekort aan IC- bedden.  Ook over de perceptie, de vrees en het sentiment die onder grote delen van de samenleving leven, is de er grote bezorgdheid. Het Surinaamse volk schijnt niet optimistisch te zijn over het huidige beleid en aanpak rond de Covid-19 pandemie. Op dit moment behoort Suriname tot de landen die het meest te lijden hebben onder de corona pandemie in de regio.

Naar aanleiding daarvan vragen wij dringende aandacht van de regering voor een samenhangend, transparant, controleerbaar en voorspelbaar Covid-19 beleid, inclusief een goed uitgewerkt en gebalanceerd communicatiestrategie. De cultuur van onvoldoende transparantie, moeizame en gebrekkige maatregelen die de samenleving langer op slot dreigen te zetten, moet plaatsmaken voor een vertrouwenwekkend beleid, daadkrachtig en kordaat optreden. Wij pleiten derhalve ook voor een nieuwe landelijke aangestuurde crisisorganisatie. In dit kader roepen wij President Santhoki op het managen en monitoren van het covid-19 gebeuren naar zich toe te trekken, mede met het oog op herstel en verbetering van de vertrouwensrelatie met samenleving. De Covid-19 gerelateerd vaccinatieboodschappen, alsook protocollen vinden onvoldoende ingang bij grote delen van de doelgroepen. De Vice President die conform de zogenoemde Covid-19 wet de verantwoordelijke functionaris binnen de covid-bestrijding is, zien wij nagenoeg niet in beeld. Helaas valt ook op te merken dat de minister van Volksgezondheid grote delen van de samenleving niet meer bekoort en nog minder imponeert met zijn inspanningen en boodschappen. De samenleving verdient het gelag niet en mag ook nimmer de prijs betalen van gebrekkige of onvoldoende bestuurlijke capaciteit en –ervaring. De BEP doet een dringend beroep op de regering te komen met een duidelijke vaccinatiecampagne als onderdeel van het Covid-19 communicatieplan, vertaald in verschillende talen. President pakt uw verantwoordelijkheid op en ziet ook erop toe dat bewindslieden, overige beleidsmakers, functionarissen in topposities en strategische functies de protocollen en maatregelen niet aan hun laars lappen, maar zich eraan houden.

Er heerst een duidelijk beeld van wantrouwen, frustratie, boosheid en vaccinatievrees, dat gevoed wordt door onder meer de twijfel als hoogwaardigheidsbekleders daadwerkelijk worden ingeënt. De beschikbaarheid van het Covid-19vaccin blijkt thans een uitdaging te zijn, vanwege vertraging bij de levering. Dit ook weer in tegenstelling tot de belofte van de president dat Nederland reeds de vorige week vaccins zou doneren aan Suriname. Echter zwijgt de regering ook weer in alle talen over het type vaccin dat toegezegd is door de Nederlandse regering. 

Aan de samenleving doen wij ook een alarmerende oproep om goed burgerschap aan de dag leggen. Wij hebben geen andere keus dan ons te beperken, vooral wanneer het gaat om sociale contact en bewegingsvrijheid. Afstand houden, dat helpt ons in de strijd tegen corona en het redden van levens. Laten wij onze solidariteit tonen en verantwoordelijkheid opnemen. Het is overduidelijk dat het virus van mobiliteit en ontmoetingen leeft. 

Tenslotte stellen wij ons partijcentrum beschikbaar aan de autoriteiten voor gebruik in de strijd tegen de Covid-19 pandemie. Dat is onze solidariteitsbijdrage in deze crisis!

Media Team BEP

23 REACTIES

 1. Wat moeten we met deze idiote BEP.De politie is de zwakke schakel in deze,ze treden niet op.Kijk wat er gebeurde bij de toneel van bordo.
  gemodereerd

 2. BEP heeft al die tijd zitten slapen en niet gezien hoeveel lockdown overtreders er wekelijks werden opgepakt die alle regels aan hun laars lapten.
  Bep (Beneden Elk Peil) ga verder slapen in je hangmat, eet meer vis en minder boes-metie.
  Dan gaan je hersenen beter werken.


  Maak melding

 3. Meer dan je BEST doen, verder kun je niet.
  Het is afwachten van het resultaat.
  Dit is IETS, dat je niet in een dag kan oplossen.
  Er wordt met Man en Macht gewerkt.
  Het loopt soms uit de Hand, maar dat is de Realiteit.
  gemodereerd

 4. Bep zou Brodo en die doorgedraaide “activist” moeten aanspreken voor hun bijdrage hierin.
  En bovendien speelt de eigenwijsheid van de mensen een grote rol.


  Maak melding

 5. De BEPste stuurlui staan aan wal. De BEP weet het nu zo goed, maar toen hun voorzitter dhr. Waterheuvel, minister van gezondheid was, wilde hij de kwik import, voor de goudwinning, niet aan banden leggen, omdat deze sabi man, beweerde dat de binnenland bewoners en de rest van de bevolking kwikvergiftiging konden voorkomen door ervoor te zorgen de koppen van de vissen niet te eten, alleen in de koppen concentreerde het kwik zich volgens deze sabi man Waterheuvel. Als de meest gestudeerde figuur binnen de BED deze wijsheid over kwikvergiftiging uitkraamt, vraag ik me af hoeveel ze in die partij weten over Covid-19 besmetting en bestrijding. ‘Baas Waterheuvel, saka mi.dja now now’.


  Maak melding

 6. Henkes 26 mei 2021 At 12:34
  Off topic:
  Visvangst voor consumptie was altijd decennia lang een voornaam middel van bestaan. Door falend beleid gaat een volk verloren want, ze wordt langzaam vergiftigd.
  De gevolgen zijn niet misselijk:
  Kwikvergiftiging wordt voornamelijk veroorzaakt door ingestie of inademing van een van de 3 vormen van kwik, zijnde elementair, organisch en anorganisch. Blootstelling aan elementair kwik treft de pulmonale (inademing van kwikdampen veroorzaakt hoesten, rillingen, koorts, kortademigheid), dermatologische (milde zwelling, vesiculatie (blaarvorming), afschilfering, irritatie, urticaria (netelroos), erytheem en allergische contactdermatitis vergezeld door pijn), en perifere en centrale zenuwstelsel (CZS) systemen (depressie, paranoia, extreme prikkelbaarheid, hallucinaties, concentratieproblemen, geheugenverlies, tremor aan handen, hoofd, lippen, tong, kaak en oogleden, gewichtsverlies, constant lage lichaamstemperatuur, slaperigheid, hoofdpijn, slapeloosheid, vermoeidheid). Blootstelling aan anorganisch kwik veroorzaakt doorgaans ontwikkeling van een metaalachtige smaak, lokale orofaryngeale pijn, misselijkheid, braken, bloederige diarree, koliekachtige buikpijn, nierdysfunctie, en neurologische afwijkingen, terwijl blootstelling aan organisch kwik kan leiden tot een vertraagde vorm van neurotoxiciteit.
  Het is te hopen dat deze regering, lees en de VIEZE-PRESIDENT, paal en perk stellen aan het gebruik van kwik bij de goudwinning. Het gebruik zou strafbaar gesteld moeten worden.


  Maak melding

 7. Je hoort de President niet, waarschijnlijk heeft hij zijn pijama aan en slaapt hij om te dromen over het IMF. De rest kan hem weinig schelen. Al stijgt het water nog zo hoog hij zal blijven slapen.


  Maak melding

 8. @ bep overtuig de bevolking zich aan de regels te houden. De president hoeft niet voor elke crisis de micro manager te zijn. Daarvoor is er een minister van gezondheid. En zou de president dat doen dan gaan jullie hem dictator noemen.


  Maak melding

 9. @BEP
  Wat voor een idioterie zijn jullie aan het verspreiden?!
  Het is niet de regering Santokhi alleen die de oorlog aan de corona epidemie moet verklaren maar het ligt aan de bevolking zelf!
  Om hun te beschermen is de lockdown,avondklok,de mondkapjes,sociaal distancing en handsanitizer er.De bevolking moet zich aan de regels houden maar ze raken gefrustreerd omdat ze geen regels willen volgen .
  Santokhi doet zijn best en de verwende surinamers moeten ook hun deel doen.


  Maak melding

 10. BEP moet zijn achterban en die paarse pandemie verspreiders als Pique en Hellings aanspreken. Dat paarse pakketten volk die overal lopen te loloballen en te blèrren die moet BEP aanspreken.

  Zelf overal rotzooi schoppen en vervolgens de verantwoording in een ander zijn schoenen schuiven.
  Stelletje blèr babys !

  Niet storen.
  Slim-Surimame heeft de leiding.
  W’o set en nanga makandra. Krakti !


  Maak melding

 11. Bep moet ook naar Bordo kijken wat hij aan het uitvreten is in deze corona tijd met zij voedselpakketten. De mensen struikelen over elkaar. Niemand houdt afstand het zijn net wilde dieren die op gratis voedselpakketten afkomen. Bep ga je huiswerk beter maken. Dit is overdreven kletsen.uit je nek. Informatie in alle talen? Ook al geef je Informatie in alle talen. De mensen begrijpen het toch niet. 75% van het volk is analfabeet. Kunnen niet lezen nog schrijven. Begrijpen zullen ze de Informatie ook niet. Deze mensen horen terug in de schoolbanken. Je bent nooit te oud om te leren. Waar ze heel goed in zijn,is bedelen. Beperkt denkvermogen door een chronisch tekort aan de juiste hersencellen. Hier is Bep ook eentje van.
  gemodereerd

 12. De president hoeft het COVID-19 gebeuren niet naar zich toe te trekken en dit over te laten de het ministerie van Volksgezondheid, ea waar het zich nu bevindt.

  Z.E. Chan kan zich laten informeren over de stand van zaken en acties te ondernemen met anderen erin en ook internationaal om het goed te laten verlopen voor land en volk.

  Waarom doet BEP zo belachelijk om dit zo groot in de pers te brengen. Wat wil de BEP hiermee bereiken.

  Als de president het naar zich toe trekt of van zich afhoudt zal weinig zoden aan de dijk leggen.

  Als we de berichten goed volgen zien we dat de regering al goed bezig is om de vaccins en ondersteuning naar Suriname te krijgen voor de bevolking. Prima toch? Maar het volk zal ook haar medewerking moeten verlenen, samen werking, zich aan de regels houden, waardoor het COVID-19 virus en andere varianten zich niet verspreiden.

  Geduld en houdt u aan de maatregelen, dat is wat de regering vraagt en laat u zich vaccineren.


  Maak melding

 13. een ieder is vrijwillig verplicht zich aan alle COVID regels te houden in eigen belang het belang van je naaste omgeving je buren, je familie kortom de totale samenleving..
  alleen dan kun je deze ziekte beheersbaar maken..
  begin bij je zelf de verplichtingen aan te leggen en houd je er aan.
  vergis je niet als jij het te pakken krijgt, ga jij er aan , pas dan een ander ..
  wat dan erg jammer is..
  vergeet je mond kap niet, waar dan ook..


  Maak melding

 14. Maar jullie vinden het wel OKE als de president en de vice president samen de eerste steen gaan plaatsen in de midle of no where, stelletje kapitalistische koekebakkers


  Maak melding

 15. De minister van volksgezondheid heeft geen andere pijlen op zijn boog, dan de lockdown en bedelen bij Nederland om vaccins. Misschien is het inderdaad goed om een ander de supervisie hierover te geven. Dus zo gek is dit idee niet.


  Maak melding

 16. rbrown is ook een bep-er en een ndp-er , nou rioolrat misschien kan die konsensi je bijstaan , vraag hem of hij je holmaatje wilt zijn , je zal wel ransel krijgen met een grote ijzeren Y


  Maak melding

 17. Inmiddels 60 doden in mei alleen. We horen en zien de president niet.

  Een hele evaluatie heeft die man gehouden en niet één woord gewijd aan deze pandemie die over het land trekt.

  Sinds deze regering is aangetreden is het alleen maar erger geworden, het oude team van Veira moest weg, het nieuwe team zou het beter doen. Surinamers hebben het geweten, lockdown na lockdown en verder niets. Waar is die 1,5 miljard Srd’s die de regering heeft getrokken als COVID support.


  Maak melding

 18. In Florida geen maatregelen, weinig aan de hand. In Suriname een beetje paniek.
  Het lijkt er sterk op dat juist de landen die veel geld verspillen aan deze zgn virus pandemie, het voor de bevolking moeilijk en zelfs gevaarlijk maken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.