maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieUitspraak Hoge Raad in cassatiezaak 19,5 miljoen euro wederom verschoven

Uitspraak Hoge Raad in cassatiezaak 19,5 miljoen euro wederom verschoven

-

Does Travel - naar Suriname

De uitspraak van de Hoge Raad, in de cassatiezaak van de in beslag genomen 19,5 miljoen euro uit Suriname, is wederom verschoven. De uitspraak zou vandaag, 25 mei 2021 zijn, maar is voor de tweede keer verschoven. Dit keer naar 6 juli bevestigd de advocaat van de Centrale Bank van Suriname, mr. Aroon Gonesh, zojuist aan de redactie van Waterkant.Net.

Het gaat om de uitspraak in het cassatieberoepvan het Openbaar Ministerie, tegen de uitspraak van de Rechtbank Noord-Holland. Op 24 december 2019 bepaalde de Rechtbank Noord-Holland dat Nederland de in beslag genomen 19,5 miljoen euro terug moet geven aan Suriname. Het Openbaar Ministerie ging op 7 januari 2020 in cassatie tegen dit vonnis.

In cassatie gaan is beroep aantekenen bij het hoogste rechtsprekend orgaan tegen een uitspraak van een lagere rechter, in dt geval de Hoge Raad. Deze beoordeelt of de feitenrechter het recht goed heeft uitgelegd en toegepast. De uitspraak van deze raad zou op 23 maart jongstleden zijn, maar werd verschoven naar 25 mei 2021. Vandaag werd bekend dat er geen uitspraak is maar dat deze is verschoven naar 6 juli 2021.

Op 2 februari 2021 concludeerde advocaat-generaal Spronken ook dat het strafvorderlijk beslag op het geldtransport van 19,5 miljoen euro vanuit Suriname, terecht is opgeheven wegens staatsimmuniteit’.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Nou dat zal een lelijke tegenvaller zijn. Nederland blijft op de centen zitten. De diaspora blijkt niks te willen investeren en als straks de bondholders van Oppenheimer dwars blijven zitten dan gaat de IMF deal niet door. Wat rest er dan nog.


  Maak melding
 2. Linksom of rechtsom, het geld zal ooit teruggaan naar Suriname die deze regering goed kan gebruiken om in de hoogste noden te voorzien.
  Goed dat het geld niet onder bouta terug is gegaan want dan had het volk niets gezien en was het weer een meevaller voor bouta en co.


  Maak melding
 3. First things first!

  Eerst laten zien dat het rechtssysteem fier
  overeind staat.

  Die paarsen zouden het toch alleen maar gebruiken om “eten en drinken” 🙄 te kopen, in plaats van te investeren in de toekomst.


  Maak melding
 4. Toch niet zulke goede vrienden, die Chan en Nederland. Ze krijgen geen hulp en het Surinaams geld houden ze nogsteeds illegaal vast. Bedelaars verdienen nou eenmaal geen respect.

  Ik kijk uit naar de positieve reacties van de welbekende waterkanters. Ze waren zo blij dat Nederland het geld niet teruggaf aan Suriname tijdens de vorige regering, ik ben benieuwd wat ze nu zullen verzinnen.


  Maak melding
 5. JK 25 mei 2021 At 15:33
  @Robles,
  Ben je ooit in je leven positief geweest?
  ============================

  Als je mij een beetje volgt dan weet je dat ik altijd probeer naar de positieve kanten te kijken. Maar ga je me nu vertellen dat dit een positief artikel is? T’is de zoveelste teleurstelling. Dat geld is hier keihard nodig en weer vertraging. Vaccins zijn keihard nodig. Ik was blij met de gift van Nederland maar ondertussen komt er niks en hadden we gisteren 7 doden. Moeilijk om positief te blijven hoor.


  Maak melding
 6. Haha de boeler Robles haalt er maar even de Surinamers bij die in het buitenland wonen.
  Wat hebben deze met deze zaak te maken?????
  NIETS lullo. Helemaal niets.
  Voor iemand die zaken doet in Suriname en personeel in dienst heeft die hij vorstelijk betaaltd, beschikt deze man over zoooooooooooveel tijd om iedere dag de hele dag hier z’n ka te komen verkondigen. Gelukkig is het beleid van deze regering zo geweldig dat hij veel verdient en hij zijn personeel vorstelijk kan belonen. 😂😂😂😂
  Jochie jullie krijgen NIETS helemaal niets. Investeren in Suriname. oooooohhhhhhhhhhhhh nee. Weet je waarom niet knul? Omdat jij en nog wat idioten hier zelf zeggen dat deze regering niet lang stant zal houden. Dus dan investeren we maar niet.
  Gelukkig hebben jullie ons gewaarschuwt. We zi8jn jullie dankbaar.
  En wij zijn niet de enige hoor.
  Wat zouden we zonder jullie erin zijn getrapt.
  Duizend maal dank


  gemodereerd
 7. Haha de boeler Robles haalt er maar even de Surinamers bij die in het buitenland wonen.
  Wat hebben deze met deze zaak te maken?????
  NIETS lullo. Helemaal niets.
  Voor iemand die zaken doet in Suriname en personeel in dienst heeft die hij vorstelijk betaaltd, beschikt deze man over zoooooooooooveel tijd om iedere dag de hele dag hier z’n ka te komen verkondigen. Gelukkig is het beleid van deze regering zo geweldig dat hij veel verdient en hij zijn personeel vorstelijk kan belonen. 😂😂😂😂
  Jochie jullie krijgen NIETS helemaal niets. Investeren in Suriname. oooooohhhhhhhhhhhhh nee. Weet je waarom niet knul? Omdat jij en nog wat idioten hier zelf zeggen dat deze regering niet lang stant zal houden. Dus dan investeren we maar niet.
  Gelukkig hebben jullie ons gewaarschuwt. We zi8jn jullie dankbaar.
  En wij zijn niet de enige hoor.
  Wat zouden we zonder jullie erin zijn getrapt.
  Duizend maal dank

  Het verschuiven doet me denken aan de zaak tegen een idioot die 15 man moetwillig heeft vermoord en nu als een poepejantje ontkent


  Maak melding
 8. Mahinderlijk 25 mei 2021 At 15:56

  Kijk. Weer eentje die alleen kan schelden. Zit dat domme gelul nou in je genen? Oh en op jouw geld zit niemand te wachten. Beetje zonde om je uitkering op te maken zodat je zelf niks te vreten hebt. Er zit overigens niemand van de diaspora in de quote 500 dus er is toch niks te halen. Stelletje armoezaaiers daar. Jammer alleen dat de slimme stemmers erin zijn gestonken.
  En nou snel je hok weer in. Of pak een vlucht via Belarus. Misschien zien we je dan een tijdje niet meer.


  gemodereerd
 9. @Dreai: ben je daar weer leeghoofd? Je durfde het niet aan om aan te geven welke andere maatregelen Chan moest nemen ipv in zee gaan met het imf en gaat nu bij een ander onderwerp lopen moddergooien. Nou, ik heb mijn duidelijke mening al gegeven, ga daar over nadenken terwijl je je jonko rookt en laat het dalen tot die saka-saka in je hoofd zodat je het kan verwerken. Take your time, ik ben er morgen en volgend jaar ook nog…..


  Maak melding
 10. Ieder uitspraak wordt keer op keer verschoven, is dit de nieuwe TREND.
  SU heeft GEEN CAPABEL MENSEN.
  Ieder zijn BUIK is VOL , men weet geen RAAD meer.
  Daarom is er een Voorbereiding aanwezig, wachtend op de TIJD.
  Wat zal er gebeuren – Niemand weet het.


  gemodereerd
 11. Robles, niet zo negatief zijn, er gebeuren ook positieve dingen in Suriname; b.v. elke dag ± 200 positief op corona gestesten erbij. En het is toch ook positief, dat we zo’n mooie Bosje brug hebben, waar we vanaf kunnen springen als we het echt niet meer zien zitten?


  Maak melding
 12. Henkes 25 mei 2021 At 18:38
  Robles, niet zo negatief zijn, er gebeuren ook positieve dingen in Suriname; b.v. elke dag ± 200 positief op corona gestesten erbij. En het is toch ook positief, dat we zo’n mooie Bosje brug hebben, waar we vanaf kunnen springen als we het echt niet meer zien zitten?
  =========================

  😉


  Maak melding
 13. @Dreai en @ Robbles de VHP Trollen zijn zoals altijd zeer actief en worden agressief op jullie reacties. @,jk en nog een paar zoals@ koos banti ook laat hun het geld terug halen met de andere vhp trollen. Trieste figuren die trollen ook over artikel sharmila mansaran zo veel haat in hun geest.


  Maak melding
 14. JK , die sandra/ angela zijn gewone paarse homo’s dus je hebt hun goed onder hun zak getrapt en ze dachten dat die paarse struisvogel s.m. wat voor hen betekende , maar we vertelden al eerder die paarse s.m. houdt niet van homo’s.


  Maak melding
 15. Wat is nou 19 miljoen Euro op een schuld van nabij 6 miljard US Dollars , paarse ratten dat geld die 19 miljoen Euro’s komt best terug hoor , maar niet in jullie kas , dit witwas geld wordt dadelijk als jullie baasje in de jail zit te verrotten netjes overgemaakt en komt ten goede voor het volk , maar niet voor de paarse ndp klojo’s volk.


  Maak melding
 16. @Jk @ Wa.t Vuile drugssnuivers en als anacoda reactie gevers lastig vallen op deze site WTKN jullie zieke hoofd zitten vol met viese opmerkingen en scheldwoorden net als die @ loos banti klootzak zieke idioot hoofdpijn zijn jullie. @ Jk ga lekker coke snuiven coke snuivende rat ben je net als zieke grote Rat Wat die @„Robbles steeds lastig valt met andere ziek hoofden geest is ziek van jullie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES