Persconferentie over evaluatie 10 maanden regering Santokhi/Brunswijk

32
Persconferentie over evaluatie 10 maanden regering Santokhi/Brunswijk
Archieffoto Congreshal Suriname.

In Suriname wordt vanmiddag weer een regeringspersconferentie gehouden. Dit keer worden de resultaten van de evaluatieronde ’10 maanden regering Santokhi/Brunswijk’ besproken.

Deze persconferentie van de Surinaamse regering vindt plaats op maandag 24 mei van 12.00u – 15.00u in de Congreshal te Paramaribo.

De bijeenkomst is live te volgen op de radio via SRS 96.3FM en Boskopu 93.5FM. Op TV via GovTV 8.3 / STVS / ATV / APINTIE / ABC en uiteraard online via alle social media kanalen van de Communicatie Dienst Suriname (CDS).


32 REACTIES

 1. Alles is duur geworden?regering brunswijk santhoki, jullie moeten iets doen, de situatie is nijpend, ik weet dat de ndp de hele probleem is als er geen geld was geleend bij de imf, laat de mensen niet pinaren, daardoor krijg je meer boosheid en agressie, ik weet dat er grenzen zijn, maar Suriname heeft ook arme mensen, die kunnen niet 1 2 3 Alles gaan kopen, de lonen moeten verhoogd worden, pensioenen moeten ook verhoogd worden,
  We weten dat de imf zijn geld terug wil, mensen zijn boos zo ik ook?imf is moderne slavernij?, laat de bevolking van Suriname niet pinaren, miljarden geleend dat geld staat te rotten op buitenlandse banken, en wij arme surinamers hebben het moeilijk, sorry maar de prijs moet omlaag, elke dag worden de prijs verhoogd, eens moet een er een grens zijn?


  Maak melding

 2. 10 Maanden; nog Heel RECENT.
  En je kan NIET veel verwachten voor de Verbetering in het Land.(in korte tijd).
  HOEWEL ze KEIHARD hun BEST doen, want OPNIEUW BEGINNEN is heel moeilijk,
  nadat alles is KAAL geplukt en vernietigd.
  Een BABY kan misschien, na kruipen, wel lopen.
  Dus niet eens een JAAR en Men wil LEVEN in de LUXE. ER moet van alles GETOETS en
  Gepuzzeld worden en dit Land heeft ook veel ADVISEURS nodig voor het goede aanpak.
  Mensen of het Volk moet geduld hebben. KEULEN EN AKEN ZIJN NIET OP EEN DAG
  GEBOUWD.
  gemodereerd

 3. Toen werd besloten om het leenplafond te verhogen, lag heel Suriname te slapen en heeft niemand geklaagd. Nu vele jaren verder, moet er terugbetaald worden en is a.g.v. van de recessie de prijzen in de winkels hoger, gaat iedereen klagen en deze regering de schuld geven en van alles verwachten. Van een kale kip kun je niet plukken. India was in de jaren 80 nog een ontwikkelingsland en heeft nu een bloeiende economie. Wij zijn al 41 jaar onafhankelijk en kunnen ons eigen broek nog steeds niet ophouden. Schandalig gewoon..


  Maak melding

 4. @ Boesskowtoe

  Dat is het verschil als het land geleid wordt door een geschoolde persoon of door een criminele fascistische dictator. Kijk maar naar Guyana. Toen dat land nog geregeerd werd door een corrupte zwarte leider was er geen hond die te eten had en velen vertrokken naar Suriname voor een beter leven. Kijk nu wat een ontwikkeling dat land meemaakt onder leiding van dr. Irfan Khan. Guyana investeert in Suriname en houdt het deel van de Afro Guyanezen de kwebbel dicht. Zo iets zal ook in Suriname gebeuren alhoewel ik vrees dat met Brunswijk men de duivel binnen heeft gehaald. Deze man is niet te vertrouwen en het zal mij ook niet verbazen als hij verder gaat met Bouterse.
  gemodereerd

 5. Alle benoemingen moeten worden teruggedraaid per direct meneer de president. Er wordt totale transparantie verwacht van de regering. Wat bent u gaan bekokstoven met de veroordeelde Drugscrimineel tevens meervoudige MOORDENAAR.

  President Santhoki: Als u de benoemingen niet terugdraait, dan ben ik bang dat uw val aanstaande is.

  Laat het niet zo ver komen meneer de president.
  Geef het volk een beetje vertrouwen. Zonder steun van het volk gaat u de zware maatregelen die het volk gaan treffen niet doorvoeren.


  Maak melding

 6. Santhoki heeft zijn schaapjes al op het droge in India. De surinamers worden door hem en zijn vrouw uitgelachen. O ja, kijk maar wat Brunswijk jullie flikt en gaat flikken. Veel geluk met die twee schurken.


  Maak melding

 7. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS).

  Deze minister Albert Ramdin van BIBIS moet weg. Is nooit VHP-er geweest na 25 februari 1980 en heeft tijdens de campagne niets bijgedragen voor de(ze) partij. Hij kwam na de verkiezingen van 25 mei 2021 na de overwinning vd VHP gewoon prominent op het podium vd VHP staan naast Chan ea om de verkiezingsoverwinning te vieren. Is gewoon een gelukzoeker. Deze man was afkomstig vd BVD de politieke partij van dilip sardjoe. dilip (en zijn partij) is/zijn later naar de NDP overgestapt en ddb heeft de BVD van dilip sardjoe de nek om gedraaid, (zoals hij dat met vele kleine partijen die in de ndp terecht kwamen heeft gedaan).

  Albert Ramdin gedraagt zich alsof hij Z.E. president van Suriname is, minister van BIBIS en zelf over binnenlandse aangelegenheden voert hij de hoogste toon. Zie verklaring over broer van Brunswijk in de pers. De persoon of man die hierover te zeggen moet hebben is Chan en zie wie dat doet. Is hij nu de president van Suriname. Was geen VHP-er, maar zingt wel het hoogste woord.

  Deze man moet daarom door Chan worden weggestuurd uit deze coalitie en Chan moet de toon zetten, dat hij de president is. Vele ministers die in deze coalitie zijn, zijn ver onder de maat, missen de kwaliteiten om het werk dat van ze verwacht wordt uit te voeren. Ook deze ministers moeten allemaal vervangen worden als Chan de uitdagingen waar Suriname voor staat zeer/goed tot uitmuntend wil uitvoeren.

  Ook alle ndp-ers die aan de touwtjes trekken op de ministeries (oa de politie, leger, enz) moeten naar huis worden gestuurd. Deze mensen ondermijnen het beleid, waardoor het werk niet correct kan worden uitgevoerd. Chan zal als hij deze mensen niet weg stuurt, geen succes hebben en Suriname, de Surinamers niet helpen uit de huidige situatie.

  Chan kan hiermee laten zien dat er geen tijd is voor poppenkast. Chan is de president en niemand anders.


  Maak melding

 8. Hij kwam na de verkiezingen van 25 mei 2020 na de overwinning vd VHP gewoon prominent op het podium vd VHP staan naast Chan ea om de verkiezingsoverwinning te vieren.


  Maak melding

 9. Santhoki c.s. zijn niet geschikt om dit land te leiden. Hij heeft de capaciteiten niet. Wat hem interesseert is zijn nepotisme: familieleden benoemen( hetzelfde geldt voor Brunswijk). Als dit hun beleid is, dan houd ik mijn hart vast voor de toekomst van dit land.

  Als Chan de president is die transparantie predikt(..). dan moet die maar vooral zich gaan inzetten voor onderzoek naar al die drugstransporten die onderschept worden. . De 2 Braziliaanse piloten die op Oreala door de Guyanese politie zijn gearresteerd moeten worden gedwongen te verklaren voor wie deze grote drugstransport in Suriname bestemd was….. Of lever die gasten over aan de Amerikaanse DEA om zodoende erachter te komen wie de grote drugsbazen in Suriname zijn. Tot nu toe zijn die niet aangewezen. Of maken zij deel uit van politieke partijen in Suriname?????? Als land mogen wij de 17e rijkste van de wereld zijn; olie, goud, hout e.d. hebben . Maar zolang ons land wordt geregeerd door idioten heb ik er een zwaar hoofd in.
  gemodereerd

 10. VP: mi no sabi o meni famiri fu mi, mi regel keba ini den 10 mun di pasa, noiti ete wan VP du so meni ini so wan shjatu ten..
  P.: ik maakte het niet zo bont als VP Lonny, ik regelde alleen mijn echtgenote en een paar echt nauw verwante familieleden en een handjevol goede vrienden.


  Maak melding

 11. Voor loco lonnie BBA, MBA is het maaien en graaien 10000 ha maand en 10 benoemingen per maand voor vrienden en familie. A moe go setie en egie ka.


  Maak melding

 12. De huidige regering moet doorgaan op de ingeslagen weg. Iedereen wist dat het pijn zou doen. Pijnloos door crises is 1 grote fabel. Dat de regering nu verantwoording aflegd is ook een zege. Bouterse heeft dat NOOIT gedaan.


  Maak melding

 13. Steeds weer verwijzen naar de vorige regering, toont aan hoe zwak deze regering is. Dit is de zwakste coalitie ooit dat is terecht gekomen. Santhoki had voor de verkiezingen gezegd, dat hij o.a. Brunswijk zou opruimen. Nu wordt Abop de lucht in geprezen door deze zelfde man.
  gemodereerd

 14. Passant, als Santokhi weg moet komt het door zijn gebrek aan daadkracht in beleid en transparantie in benoemingen enz. en niet door de NDP, het zou de NDP wel goed uitkomen.
  Het is zijn eigen schuld, eerst hoog van de toren blazen en steeds de schuld geven aan anderen. Trouwens, jij heb toch jou geloof in deze regering opgezegd!!!!!

  Alweer een persconferentie, lijkt wel Obama!!!!!!!!!Boehoe!!!!!!!!


  Maak melding

 15. Albert…gaat tegenwoordig over alle portefeuilles. Chan is zwak…begrijpt niet eens dat hij de president is. Hem hoor je nooit een standpunt innemen over issues die deze regering aangaan. Anderen komen praten.


  Maak melding

 16. Passant, je hebt een kort geheugen, lees jouw eerdere berichten eens terug voordat jij de betweter hier komt uithangen. Deze berichten komen niet uit mijn kleine duim.


  Maak melding

 17. Deze regering is goed bezig en ik heb ze altijd ondersteunt en doe dat ook, omdat er geen betere is die deze uitdagingen die Suriname heeft kan doen.

  Leve:
  – VHP – Chan, ABOP Bravo, NPS- Rusland, PL – Paul

  Hoera, Hoera, Hoera!


  Maak melding

 18. Met de regels vd IMF woedt alles veel beter, omdat
  1.- er komt bij elkaar meer dan 1 miljard US$ binnen, waarmee betalingsbalans steun komg voor Surinamd en de huidige grote buitenlandse leningen met renten kunnen wordt betaald bij buitenlandse banken en andere schuldeisers, alle schulden worden afgelost. Daarvoor in de plaats komt dan de schuld bij de IMF met een kleine renten, die verwaarloosbaar is die moet worden afgelost door Suriname.

  Inkomsten van Iamgold en Newmont did momenteel gebruikt worden om de huidige grote leningen met hoge renten ea schulden af te lossen komen dan vrij en deze inkomsten kunnen worden gebruikt voor de Surinaamse economie,

  Hierdoor ontstaat weer vertrouwen oa bij de wereldbank ea financiele instellingen ksn ook aangeklopf worden voor geld met goede aflosmogelijkheden en lage renten. Kapitaal om
  oa ondernemingen op te zetten.

  De scholing bij de bevolking moet goed tof stand komen, even als de productie en export goed opgeleide werknemers te hebben.

  Uit de natuurlijke rijkdommen oa aardolie voor de kust, eco-toerisme, zeevisserij export landbouw productie export. staatsolie, goudsector dienstverlening, zijn er goede perspectieve. om
  op korte en middellange, lange termijn inkomsten te verkrijgen. Wat belangrijk is, zijn goede beleidsplannen en goed bestuur. De juists man. vrouw op de juiste plaats. Het algemeen belang is belangrijk en niet het persoonlijk belang. Ook gelden om aan ds kant te zetten voor de volgende generaties.

  Schulden moeten worden afgelost en de oliebronnen ea mogdlijkheden bieden persoevtieven om dezd soepel af te lossen.

  Surinsmers moeten worden heropgevoed. want dat neks no fout, eigen belang moet worden omgebogen. Normen, waarden, gelooc in eigen kunnen, ondernemersschap/ midden en kleinbedrijf, goede scholing is heel belangrijk. Staatsolie zal ook als ze samen gaat werken, participeren met Appachd en Total,Surinaamse vaklieden. contractors enz nodig hebben.

  Wat belangrijk is dat er op korte termijn Surinsmers geen honger en dorst gaan lijden.

  Gestolen gelden en goederen van alld ndp-ers moet terug gehaald worden. De criminaliteit moet sterk bestreden worden en dichtbij hef nulpunt worden gebracht.

  Er is hoop en dat geeft vertrouwen.


  Maak melding

 19. Het is wel bijzonder dat een paarse meute nu hier van alles probeert te roeptoeteren. Niemand hier kan ontkennen dat de oppositie ten tijde van de vorige regering niet heeft gewezen op het desastreuze leenbeleid van 10 jaar NDP. Iedereen wist dat de volgende generatie voor de escapades van Desi en zijn kornuiten zou moeten opdraaien. Alleen de hoogte van de schuldenberg was door het schimmige beleid van de NDP nog niet echt bekend. Niemand had, ondanks de vermoedens, kunnen voorzien in deze ellende. Zie hier een vooruitstrevend beleid van 10 maanden tegenover 10 jaar lang geleuter en diefstal waar men geen vooruitgang heeft kunnen brengen en alleen maar kapot heeft gemaakt.
  Het zou de paarse meute sieren als ze hun kop niet zo diep in het zand zouden steken.


  Maak melding

 20. Persconferentie van 3,5 uur en wat weten we nu meer dan dat we al wisten? Behalve dat Ronnie het helemaal niet gek vind dat Leo 5 baantjes heeft. En Chan z’n zelfbeheersing verliest als mensen vragen waarom hij blijft hameren op de vorige regering.
  Meer heb ik namelijk niet gehoord. Veel van hetzelfde.


  Maak melding

 21. Volk van suriname ELcapiton hier .luister arki kijk loekoe en spreek taki 10 jaar lang ung jang foru botu dring champagne en birie onder leiding van volks pres DDBouta ung jang lantie paiman NO NA PAI LANTI PAIMAN dies na elcapiton boodschap gi DING RATZAAIERS DING TARANTOELAS DING JORKAS DING SOMBI NANGA KANIBALEN go was ung verstand.. vervloekte paarse beweging
  gemodereerd

 22. pony en rob-les , robje g , ricje , alle luci—– , glenn , glennr , en andere paarse ratten jullie geilen alleen maar op bouta want die gaf nooit een persconferentie alleen maar om zo het volk dom te houden , dat sergeantje kon ook niet spreken in het openbaar , maar als hij een neut had gedronken en drugs had gebruikt dan kwam er wel wartaal uit zijn kwijlende mond , dus paarse ratten op naar ocer hij zal snel weer intern spreken maar niet in het openbaar.
  en pers is niet welkom , alleen maar faya pepre.


  Maak melding

 23. Wie iets nieuws heeft gehoord (na 2.5 uren ouwehoeren) steek zijn vinger op. Sluitingstijd vanmiddag 5 uur Surinaamse tijd.
  Ik verwacht vooral een uitvoerige reactie van Sabaku, masra langa neki, hij zegt dat hij vele malen beter is Robles. Benne zoooooo nieuwsgierig, waar in. Waarschijnlijk zal hij niet verder komen dan een paar woordjes van steunbetuiging richting Chan en VP. Of hij reageert niet onder het mom van………. Maar jo, je weet maar nooit, ju las tjontjon, ju kisi sabaku.

  Reactie op persconferentie: de president heeft aangegeven dat hij en zijn team verder gaan evalueren en de fouten die gemaakt zijn gaat corrigeren. Dus mensen, vooral de hielenlikkers, mensen met adoratie genen in hun bast, hebben jullie goed geluisterd naar Chan, die gaat flink corrigeren, hij voelt de hitte aan zijn kont, en hoe komt dat denken jullie? Het volk slaap niet meer en is alert, door haar stem te laten horen, door de druk en de mofo Koranti waterval in de samenleving (niet door jullie hier op waterkant),is de president nu gedwongen om het slechte in het goede te veranderen. Wij gaan door: voor het volk, door het volk. Graag met een goede Chan, maar niet met een slechte Chan, zijn lot heeft hij in eigen hand.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.