dWT: ‘Tyrone Spong kreeg goudconcessies van regering Bouterse’

40
dWT: 'Tyrone Spong kreeg goudconcessie van regering Bouterse'

Bokser Tyrone Spong heeft van de regering Bouterse in het verleden twee goudconcessies gekregen. Dat meldt de Surinaamse krant de Ware Tijd (dWT) vandaag.

Volgens de krant kreeg Valuable Growing Resources Suriname, een bedrijf waarvan Spong directeur is, voor de duur van drie jaar het recht tot exploratie naar goud en andere mineralen op twee concessies.

Uit stukken die dWT enkele weken geleden te zien kreeg blijkt dat de ene 26.706 hectare groot is en ligt in het Tapanahonygebied en de andere concessie (32.691 hectare) in het Jaikreekgebied.

Bouterse decoreerde Spong in 2013 tot Commandeur in de Ere Orde van de Gele Ster (foto).

40 REACTIES

 1. En dat mag gewoon. En als de huidige regering die stukken nodig heeft komen ze er met Spong vast wel uit. Niks om een rel over te veroorzaken.


  Maak melding

 2. Spong is een gewone burger en jonge ondernemer die geen hoge positie in het bestuur van een of andere politieke partij vervuld. Ik vraag me daarom af wat de nieuwswaarde van dit bericht is. Ronny Brunswijk en Bordo zijn aantoonbaar aanwezig in het machtscentrum van het land.
  gemodereerd

 3. WTK pakt specifiek dit stukje uit het hele bericht op DWT. Blijkbaar willen ze Spong beschadigen omdat hij in 2013 bij een decoratie 2 concessies cadeau heeft gehad. Hij is niet omgekocht, heeft nergens om gevraagd. Speelde zich af in 2013. Dit is puur bedoeld om te beschadigen. En dan raar vinden dat talentvolle Surinamers het land verlaten.


  Maak melding

 4. Concurentie voor Brunsie en consorten vandaar dit nieuws van 2013. Als hij het geld heeft om te exploreren waarom niet ! Give the man a chanche. Werkgelegenheid voor de Boslandbewoners.
  gemodereerd

 5. Hij heeft tenminste geld om er iets mee te doen. Ik ken mensen die niet eens een fiets hebben en concessie hebben. Kunnen er niet eens naartoe. Busmonie no de.
  gemodereerd

 6. spong heeft suriname op de kaart gezet net als nesty de zwemmer
  dan moet men de vliegtuig ook een andere naam geven
  ze worden niet gezocht bordu en brunswijk worden wel gezocht voor drugshandel


  Maak melding

 7. RobG 25 mei 2021 At 00:22
  Ze zijn continu bezig om afleidingsmanoeuvres te bedenken om de aandacht van het falend overheidsbeleid te verdoezelen.
  =========================

  Het is gewoon een non-issue. Hoe kan je een sporter verwijten dat hij in 2013 een decoratie en een kado van de regering accepteert. Hij is altijd uitgekomen voor Suriname. Heeft Suriname wereldwijd op de kaart gezet. En dan om politieke redenen nu pogen zijn naam te bezoedelen. Ik vind het vies en laag. Laat ze boeven gaan vangen.


  Maak melding

 8. Spong kijkt wel uit om in het Surinaamse oerwoud zijn bal te gaan zweten, hij kan veel makkelijker zijn geld verdienen als hij een paar klappen uitdeelt in de boksring.


  Maak melding

 9. @Optie 25 mei 2021 At 01:21
  Ik wil ook een concessie
  =========================

  Begin met 81 kickbokswedstrijden te vechten op hoog niveau. Of doe iets anders waarmee je een decoratie verdiend. Beetje lullen op WTK krijg je geen lintje voor hoor.
  Je kan ook misschien aanpappen met de familie Brunswijk. Die hebben zat.


  Maak melding

 10. @ Robles,

  Als je vindt dat dat een normale beloning is voor een sporter die een prestatue heeft geleverd. Dan ben je inderdaad een bewoner van een kapotte plantage, die altijd kapot gaat blijven. Wat kan jij dom lullen.
  gemodereerd

 11. al die paarse ratten hier vinden het een heldendaad wat bouta deed in 2013 , een bokser kreeg 2 goud concessies van deze landverrader , terwijl hij het volk die geen ndp-ers zijn links liet liggen , echt een dictator.


  Maak melding

 12. Tyrone Spong is een Nederlander die in Miami woont. Hij vertegenwoordigt Suriname niet. Dit kan toch niet zomaar en de echte Surinamers die zich in Suriname inzetten voor het land worden overgeslagen.
  gemodereerd

 13. wie is er dom robje-les , jij bent iemand die alles ziet door een paarse bril , het is wel bouta die deze bokser de goudconcessies heeft gegeven en nogmaals zeggen we hij had geen oor voor de bevolking ( ja natuurlijk die paarse aanhangers kregen wel van hun de over datum voedselpakketjes ) , en wie is er belangrijker domme robles die bokser of het volk van Suriname , voor jou zeker je afgod bouta he.


  Maak melding

 14. Spong is ptata. Dus de issue is. Waarom geven aan een buitenlander dan aan een surinamer. Goed lezen paarse djamoe edes. Rob, jij krijgt geen moer, nederlander.


  Maak melding

 15. Was dit de manier van regeren van het land door ex president Bouterse. U kunt dit zelf invullen. Dit is zo zwak en laag om landsbezit te gaan uitdelen. YMP!!

  Zo’n iemand hoort nooit meer deze fuctie te vervullen!!!!
  gemodereerd

 16. Sang die paarse ratten zijn weer actief.zelfs Wendy is uit haar hol gekropen.en paarse racist Sital trekt zijn bek weer open.ik denk dat hij één blakaman.de naam sital gebruikt alleen om de boel op te hitsen.
  Robles is gewoon weer onzin aan het uit braken. Door deze ratten plaag duurt het weer wat langer om onze mooie land weer op te bouwen. Gaan jullie maar rustig terug naar jullie hol.
  Gewoon afwachten tot dat w’o sit ing.
  gemodereerd

 17. Triest en schaamteloos dat dit nog goed gepraat wordt. Alleen een crimineel kan op zo een idee komen om zulke lappen grond uit te delen net alsof het een eigendom is van hun.


  Maak melding

 18. WTK:Kunt u ook een lijst produceren van alle concessie houders in Suriname?
  gemodereerd

 19. Heeft De Ware Tijd , geen belangrijk nieuws te Vermelden . Lekker belangrijk dat Spong in 2013 Goudconcessies heeft gekregen.
  gemodereerd

 20. Dit zijn de schaamteloze, a-sociale praktijken van de veroordeelde drugscrimineel en massamoordenaar.

  De paarse beerput is oneindig diep.


  Maak melding

 21. Al is hij een Nederlander ik vind dat niemand consessies moet krijgen iedereen in suriname moet recht hebben om van onze rijkdommen te kunnen profiteren zet werklozen aan het werk om goud te delven en dan worden ze betaald en dat goud moet naar de centrale bank van suriname consessies geven aan enkelen die alleen maar rijk van worden en de rest mag stikken er moet een einde aan komen alle consessies intrekken daarom komen wij niet vooruit in suriname alleen maar blunder op blunder iedereen heeft recht op de rijkdommen van het land consessies uitgeven en wat leveren ze aan de staat zo dom zijn onze beleidmakers ze denken alleen maar aan mensen die ze willen en de rest mag stikken wanneer houd dit op wat betalen ze aan de staat helemaal niets brunswijk zit maar met geld te strooien als hij het zo met het land meent waarom spek hij de centrale bank niet met dat goud dat goud is niet van hem het is van iedereen in suriname zelf bouterse heeft mee gedaan aan deze coruptieve gedoe geen van ze zijn eerlijk alleen maar blijven stelen


  Maak melding

 22. De popi-jopi activiteiten van de voormalige dictator, moordenaar zijn gelukkig achter de rug. Het volk is ook nog eens in klaarlichte dag bestolen van haar valuta. Denk maar aan de legitieme bankroof van de spaarcentjes. Het is nu echt genoeg geweest. Gelukkig, er is geen tijd meer voor brood en spelen.
  Wie in z’n hoofd met een normaal verstand bedenkt dat we ongeacht de prestaties, een burger gaan belonen met 60.000 hectare grond. Of zal Spong zich hebben geleend als katvanger???
  Dan moet het toch duidelijk zijn dat je niet geschikt bent om aan de leiding te staan van het land?


  Maak melding

 23. Een goudconcessie voor een Surinamer die zijn land groots op de wereldkaart heeft gebracht, geweldig!! Wat een verschil met gasten als Dagdaga Buriki Bordo, Leemofo Jogie de grondrover, Buriki Bronto en zijn kleptomane vader en vele anderen die zich middels partijpolitiek aan dit land hebben vergrepen.


  Maak melding

 24. Al dat gelul over concessies en ander grondbezit. Chan moet de ballen hebben om eens uitgebreid aan te geven wie wat bezit en vooral vanaf wanneer!! Een mooie taak voor de zogenaamde pers in het kader van openbaarheid van bestuur en dan zien of hun bazen die informatie gaan publiceren!! Laten we nu eens eindelijk zien wie wat, wanneer en hoe heeft verkregen want iedereen schijnt bang te zijn die openheid te geven. Zet het online!!


  Maak melding

 25. Haha
  De paarse poepeters kunnen het niet meer aan, ze worden dagelijks met hun neus op de feiten gedrukt !
  Dagelijks worden zij geconfronteerd met hun eigen schadalige praktijken.
  Dagelijks worden zij gedwongen om in de spiegel te kijken.
  Haha

  Tja go. Set kong !

  Wij willen rechtvaardigheid en gerechtigheid. Krakti !


  Maak melding

 26. Ach het kan altijd erger….
  Ik bedoel, 15 vooraanstaande Surinamers martelen en vermoorden, je schuldig maken aan drugshandel en zelfs met Roger Khan op de foto gaan en het kunnen schoppen tot president waarbij je familie en vrienden de kans hebt gegeven om zich te verrijken, dat is pas erg.
  Ook wordt er constant geluld over het feit dat Chan zijn vrouw in hoge posities heeft aangesteld, maar what about de schoonzoon van de ex-president? Die was minister van Financien en is op de vlucht geslagen met een paar miljoen op zak.
  Wie kaatst kan/moet de bal verwachten….


  Maak melding

 27. Afleiding dit soort berichten. Een Waarachtige Surinamer die concessie heeft gehad. Hij heeft het niet gestolen zoals Jogi en nog een paar van die bandieten.


  Maak melding

 28. Is die foto bedoeld als shockeffect wkn.
  Denk dat die spong van een baby-moma is.

  De president zal al deze onterechte presentjes confisqueren in het voordeel van de staat.

  Welke ingenieuze journalist produceert de lijst met concessies en beschikkingen tussen 2010-2020.
  Maak een link met die stichtingen van vooral die paarse surineds. Koppel dit aan de 8000 remigranten tussen 2010-2020.

  Kom op je kan het!


  Maak melding

 29. @Robles

  “En dat mag gewoon. En als de huidige regering die stukken nodig heeft komen ze er met Spong vast wel uit. Niks om een rel over te veroorzaken”.

  Laat je nakijken. Je spoort niet.


  Maak melding

 30. @JK 25 mei 2021 At 15:27
  Laat je nakijken. Je spoort niet.
  =======================

  Lees het oorspronkelijke artikel op DWT waar WTK heel handig een stukje uit heeft gehaald en zonder de context heeft geplaatst. En hou es op met dat rare schelden. Doe je op straat ook niet tegen wildvreemden. Waarom dat hier constant gebeurd is mij een raadsel.


  Maak melding

 31. Lekker dan. Ik en met mij velen wisten dit niet. Zomaar onze bezittingen weggeven alsof het een bubblegu, is.
  WALGELIJK
  Maar natuurlijk zullen de idioten hier dit proberen goed te praten. zij hebben gekregen
  Hoe ziek moet je wel niet zijn. en dan maar lopen te bleren dat men niet wil investeren in Suriname. Gratis gratis dat willen ze kanker dat kan je gratis krijgen


  Maak melding

 32. IK zou me niet laten inspelden door iemand die een STRAFBLAD heeft.
  Maar begrijpt wel als je een aanhanger bent.
  Ik ken de geschiedenis, die is onvergetelijk.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.