Bordo laat zich graag fotograferen met wapens

53
Bordo laat zich graag fotograferen met wapens.

ABOP’er Joël Martinus, oftewel Bordo, staat bekend om zijn aparte social media posts. Zo laat de directeur van het Surinaamse Nationaal Indoor Stadion (NIS) zich graag fotograferen met grote bedragen geld, sieraden en andere luxe spullen.

Maar ook wapens komen zo nu en dan langs: de afgelopen dagen werden deze twee foto’s (boven) flink gedeeld via social media in Suriname. Op de foto’s is Money Hond te zien met zware wapens. Waarvoor hij die nodig heeft is niet bekend.

Het is overigens niet de eerste keer dat beelden van hem met wapens zijn gepubliceerd. In het verleden heeft hij zelf beelden online geplaatst, waarop hij met vuurwapens zwaait. Wanneer deze twee bovenstaande foto’s zijn gemaakt is niet duidelijk.

Op social media wordt afkeurend gereageerd op het gedrag van Bordo, die een omstreden verleden heeft. Zo werd hij in Frankrijk bij verstek tot acht jaar gevangenisstraf veroordeeld als spil van cocaïnesmokkel naar Frans-Guyana.

Voor de politieke partij ABOP was Martinus jongerenvoorzitter en was hij van 2019 tot 2020 ondervoorzitter. Tegenwoordig is hij naast NIS directeur ook beleidsadviseur op het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport.

53 REACTIES

 1. Dit soort figuren behoren tot de toppers van ABOP. Hoe kan een land goed draaien als Surinamers op partij van deze soort figuren gaat stemmen. Het wordt nooit wat met Suriname want de groep van deze soort figuren wordt steeds groter en krijgen macht in het land, kijk bv R. Bruinswijk, l. Bruinswijk ect.


  Maak melding

 2. Beste famiri, hier zie je weer een voorbeeld van grootheidswaanzin.
  Ik denk dat deze man bezig is met praktijken die de daglicht schuwen. Deze man zal wel capaciteiten hebben, maar niet in een positie waar hij Lands belang moet dienen, dat kan hij gewoon weg niet opbrengen. Het zou best kunnen dat hij wordt gefaciliteerd door iemand die ooit begon als leider van Jungle commando? En ja sommige partijen zitten met deze figuren in hun maag, want ze zijn een verbond aangegaan met deze criminelen.

  Kijk delen van NPS waren en zijn nog steeds deskundig ook zo binnen de VHP, misschien ook hier en daar in andere partijen, maar de rest met grote monden, zijn gewoon lose bere.

  Kijk maar hoe Brunsi zijn “Einstein” broer accommodeert. Als je deze “briljante persson “Leo Brunswijk googelt vind je alleen dat hij ing. is, verder geen gegevens, geen CV.

  Zo te zien is deze persoon van alle markten thuis. Waarschijnlijk (let op!)waarschijnlijk ook zijn titel behaald net zijn broertje middels het hard nuttigen van tjoeku om zijn diploma te behalen.

  De hamvraag waar heeft Leo zijn opleiding behaald? tot nu toe: nergens, want gegevens ontbreken. Jammer dat leiders geen genoegen nemen met een eerlijk loon, maar op allerlei kraboe manier zich proberen te profileren. Helaas heeft Suriname meer lijders, dan leiders!

  Suriname: Quo Vadis? God behoed ons van de abanies. Schenkt ons a.u.b. leiders die hun land willen dienen.


  Maak melding

 3. Wat doe je hier aan? Het is toch veelbetekenend waarom het land nog steeds in een crisis verkeert.
  gemodereerd

 4. @ Harm,
  is Leo Ing of Ir?
  het is bekende up- en over sell van bepaalde mensen dat ze op een Universiteit hebben gestudeerd en daarmee een indruk wekken dat ze een academische graad hebben bv Ir, Drs, Mr, MBA etc tot dat je door vraagt en dan er achter komt dat ze een HBO diploma hebben.
  Vele surinamers hebben op de Tu Delft gestudeerd maar niet allemaal hebben ook een universitaire graad behaald.
  en dan nog niet te spreken over hun werkervaring.


  Maak melding

 5. Bordo probeert hiermee de Fransen en de Saramaccaners te intimideren en hoopt zo dat de
  Fransen hem niet komen oppakken.
  De Fransen zijn heel erg geschrokken.


  Maak melding

 6. Dagelijks hoor je over hoe gevaarlijk het wel niet is in Suriname en nu wel je verbazing uitspreken omdat het toevallig een bordo is die je ziet op een foto met een geweer. Wat zijn jullie toch voor mensen die afhankelijk zijn van water en lucht?
  gemodereerd

 7. Als hij een wapenvergunning/en heeft is er niets aan de hand. Het probleem is, mag je er dan zo prominent mee in beeld komen of derden gelegenheid geven om deze foto’s in media te plaatsen of dit zelf te doen.

  Verder is dit een machinegeweer en dit hoort m.i. niet in handen te zijn van burgers, ook als de daarvoor een vergunning hebben, maar meer voor speciale eenheden of ministeries van het land, bewakingsbedrijven, geldtransportbedrijven, politie en leger.

  Dit moet door het ministerie van binnenlandse zaken, ministerie van justitie en politie nader worden onderzocht. Bordo heeft wat uit te leggen, ook de DNA-leden zullen dit in de DNA onder de aandacht moeten brengen. Idem de media moet verhaal gaan halen bij Bordo hierover.

  Dit kan niet onopgemerkt uitblijven. Er zullen vele mensen zijn met dit soort wapens in hun bezit hebben, is dit wel of niet geoorloofd bij de burgers.


  Maak melding

 8. Allemaal bandieten van de tijd van Bouterse het komt nooit meer goed in Suriname en land wordt door kleuters en schurken geleid wat treurig,ba
  gemodereerd

 9. Elke week is abop negatief in het nieuws!
  De rest van de coalitie werkt zich kaput, terwijl die aboppers er een potje v maken.

  Bordo, voordeel vd twijfel is verdampt. Je hebt alleen je eigen kamer in Nis opgeleukt, voor de rest niks gedaan.
  Ongeschikt

  Brunswijk, is goed voor je dat je verrot bent gescholden, geef die hectares terug en bied je verontschuldiging aan. Zoniet is dit einde politieke carrière. Eigen kiezers zijn teleurgesteld.

  Pokie, stond op een blauwe maandag op en dacht; wat zal ik vandaag eens doen. Belletje van paars, oohh ja effe wat afgekeurde beschikkingen corrigeren.
  Ongeschikt

  Broer brunswijk
  Maakt misbruik van de onkunde van broer.
  Toppunt van hoogmoedswaanzin.
  Ongeschikt

  Belfor, brult alleen tegen de president
  3x ongeschikt

  Amoksie, treft een corrupt en uitgeholde organisatie aan.
  Voordeel van de twijfel

  Bee, harder optreden tegen onbeschoftheid.

  Directrice NVB
  Puinhoop meisje, ongeschikt

  Directrice Grondbeleid
  Handtekening voor goed bevonden hectares
  Puinhoop meisje ongeschikt

  Too much to swallow!
  Namens een burger in suri.


  Maak melding

 10. Die man is gwn een entertainment
  Hij is niet goed voor direkteur pos
  Jammer zoooo hoor
  Na ding ab a kondre wij als burger kunnen niks doen.


  Maak melding

 11. WAT MAG NIET IN SURINAME (Banenrepubliek).LOGISCH TOCH.
  Zonder WAPEN HEB JE TOCH GEEN MACHT.
  Maak je zelf ZWART en Slecht REPUTATIE van PERSOONLIJKHEID.
  Maar, Ja bij de Groep die hij Past. BEN GEEN VOORSTANDER van dit rotte aantoning.
  Wil je met internationale samenwerking een oprechte VISIE laten blijken,
  heb je Zulke MAFFIA Gasten niet nodig.
  Wees met een Mentaliteit van, wat serieus en waardig is.
  gemodereerd

 12. Verwijder dit loze gezwel aub zsm uit de Surinaamse samenleving/maatschappij die het al zo verschrikkelijk zwaar heeft dankzij dit soort bloedzuigers.


  Maak melding

 13. Geen enkel land kan met zulke figuren ooit vooruit komen…niet eens een mulo diploma en een directeursfunctie, dat kan alleen in bakba kondre sranang.


  Maak melding

 14. Zo kent de hele wereld de primitieve apentuin Suriname.
  Wapens en drugs.

  500.000 Surinamers hadden geen geluk toen de hersenen en fatsoensnormen en waarden werden uitgedeeld. En ze delen gezamenlijk slechts 1 hersencel

  Uitgezonderd RobGay, daarvan staat vast dat er slechts verontreinigde lucht in zijn paarse kokosnoot zit.


  Maak melding

 15. En zich maar afvragen waarom de diaspora geen cent wil investeren in Suriname. Dit soort mensen zijn dus de intellectuelen binnen de ABOP. En als je verwacht dat justitie en politie tegen dit soort idioten gaat optreden dan mag je het vergeten. Gewoon met de mantel der liefde dit soort idioterie bedekken. Als ex-politie commissaris had Santhokhi moeten weten dat samenwerken met een crimineel foute boel is. Je hoeft geen geleerde te zijn om tot die conclusie te komen. We hebben mogen ervaren wat voor een ravage criminelen de afgelopen 10 jaar hebben aangericht in Suriname. Maar blijkbaar heeft men van die situatie geen lering getrokken. Nepotisme, familie en vrienden op belangrijke posities accommoderen gaat gewoon schaamteloos door. Failed state


  Maak melding

 16. Volgens tigrie barba nex no fout want bordo heeft een out of africa abob kleine piemel complex dat hij met foto’s van goud, geld en wapens compenseert.


  Maak melding

 17. Het is bekend dat deze dorpsidioot van geen kanten deugd. Dat de regering en justitie niet drastisch ingrijpen wil wel wat zeggen. Amoksi zit daar met zijn stropdas en driedelig pak. Hij staat erbij en.kijkt ernaar. Dit soort ernstige situaties wordt gedoogd. Alle posten moet de regering afnemen van Bordo. Deze dorpscrimineel hoort in de psychiatrische inrichting thuis. Hij zal straks ook wapens verkopen in de sporthal aan kinderen en andere laaggeletterden.

  Weg met Bordo.
  gemodereerd

 18. Het gekste zit hem in de gene?dat gaat niet zomaar over, in Afrika kregen zij spiegel en kraaltjes van de blanke baasja, en ja dat is moeilijk af te leren, een gek van de hoogste orde?
  Niet meer en niet minder??
  Je hebt ook heel veel rijke mensen op dit aardbol, maar die gedragen zich netjes, dus kan je zien met zoveel rijkdom kan hij niet omgaan, hij is door aan het draaien,
  Blijft maar door draaien het siert jouw


  Maak melding

 19. =Dit soort mensen hun hersenen zijn niet doorgegroeit en zijn blijven steken in hun ontwikkeling.
  Zie waarom velen met dit soort gedrag NOOIT voorruitkomen. Een last voor land en volk.


  Maak melding

 20. Om beleids adviseur te worden hoef jij dus niet eens de lagere school te doorlopen. Geen voorbeeld voor de schoolgaande jeugd. Wat een toestand in SU. Het heeft geen zin hem aan te klagen voor wapenbezit want hij zal net als Don-Gill worden heengezonden…!! Er zijn geen regels…Nex NO FOUT….Haaaaaaaaaaaaaaaaa…is er nog wel beleid in deze plantage??? Ik schaam me het te moeten zeggen…maar wat een BANANEN REPUBLIEK is SU geworden met deze apen aan het roer.
  gemodereerd

 21. Ik ben geen fan van Bordo en zover ik weet zal ik dat ook niet worden. Deze ezel heeft een of ander gebrek of te kort aan aandacht die hij denkt op deze wijze te compenseren. Hij wil of kan echter niet doorzien dat hij voldoet aan bepaalde stereotypen. Maar dit zaakje heeft een luchtje. Waarom moeten deze foto’s met wapens ineens opduiken . Op de een of andere manier lijkt het alsof een onzichtbare hand bezig is met een scenario. De tijd zal het leren.


  Maak melding

 22. Een Money Hond met een blaffer bijt niet, dit hondenras schiet. We hopen dat hij, na het schieten, in een ‘dagu wagi’ gesmeten wordt en vetvolgens voor lange tijd opgesloten wordt, of dat ze ‘dagu sopo’ van hem maken.


  Maak melding

 23. Haha Henkes,
  ze bestaan niet meer he die dagoe wagies
  Kreeg jij ook dit verhaal van je grootouders te horen? Ik kreeg zelf die fabriek te zien als ik met mijn grootmoeder richting stad liep. Ik geloofde het allemaal. Die vrouw heeft me veel onzin verteld. haha
  We woonden dichtbij het centrum


  Maak melding

 24. Pico 24 mei 2021 At 17:01
  Haha Henkes,
  ze bestaan niet meer he die dagoe wagies
  Kreeg jij ook dit verhaal van je grootouders te horen? Ik kreeg zelf die fabriek te zien als ik met mijn grootmoeder richting stad liep.

  Die fabriek was volgens mij aan de kleine Saramaccastraat waar je in sinaasappel tijd daar sinas gratis kon ophalen “Soekibaka”
  En die dagoe wagies werden voortgetrokken door EZELS.
  Toen hadden de honden een “penning” om de hals als een talisman want dit beschermde hen tegen gevangenneming.
  Daarom hebben de meeste van die “dagoes” heden ten dage vette halskettingen met vette hangers.


  Maak melding

 25. De nieuwe coupplegers melden zich al aan, als er weer doden vallen zoals in 82 onder leiding van DDB, dan zal chan die politieke verantwoordelijkheid op zich moeten nemen.
  Jungle commando is nog steeds levend en wel, en een jungle coup zal de levensomstandigheden van de Surinamer verergeren.
  gemodereerd

 26. De marrons verpesten het zelf, ze hebben al een slechte imago, kijk maar naar de criminaliteit en in de gevangenissen. Brunswijk is ook geen zuivere koffie !!!
  Waarom zie je geen vooruitgang bij de marrons? Altijd het zorgenkindje geweest, al in de jaren 60 kregen ze alles gratis. maar je ziet geen ontwikkeling. Ze zijn ook niet zelfredzaam, altijd de hand ophouden. Een ouder gezinnen is normaal bij hen. Waar is de verantwoordelijkheid van de marron mannen? Krikken en wegwezen is geen kunst !!!


  Maak melding

 27. Ricco
  24 mei 2021 At 20:06
  Mpp regering

  Geweldige bijdrage. Met dit soort reacties zie je ook direct hoe het ervoor staat met de ontwikkeling van Surinamers.
  gemodereerd

 28. Bordo is waarschijnlijk ook een wapen liefhebber en als deze persoon de juiste vergunningen heeft dan is er niets a/d hand
  Hij is een Ondernemer dat heeft hij altijd zelf gezegd
  Wie weet handheld hij ook in wapens zijne exelencie de Vp van Suriname heb ik ook met een wapen op de foto eens gezien ik neem aan dat ook hij een vergunning heeft
  Dus niks a/d hand tot nu toe
  Bordo te Joe soetoe wang boesie agu da no fergietie mi yere mi sa bori ing ini Masala bung pepre en wang switie roti anga aardappel vulling


  Maak melding

 29. Bordo laat zich graag fotograferen met wapens.

  Dus dit krijgen wij als nieuws voorgeschoteld vandaag.
  BORDO MONEY HOND met zware vuurwapens gefotografeerd.
  Als het geen (FAKE) is, wordt het steeds erger met deze gozer.
  Want voor zulke type zware wapens kan hij nimmer een VERGUNNING hiervoor krijgen.

  Ik zou zeggen om geen tijd hieraan te besteden.
  Maar BORDO MONEY HOND wel in de gaten houden.

  @Bigi Sma 24 mei 2021 At 18:34
  Je hebt een deel gelijk met jouw reactie.
  Maar er was nimmer een fabriek in Suriname, waar de gevangen genomen honden naar toe werden gebracht.
  Dus er was ook geen SLACHTHUIS voor gevangen genomen honden.
  Dat er DAGOE SOPO van de honden werden gemaakt was gewoon een mythe.

  En na de periode van de (EZELS) werd het gemotoriseerd.
  Want het werd een verlichte tijd voor de bestuurder van zo’n dagoe wagie.
  Als zo’n dagoe wagie in de buurt was, roken alle loslopende honden reeds op afstand, dat er gevaar dreigde aan te komen.
  Dus was het snel wegwezen met die 4 voeters.

  En nog even terug bij het verhaal van BORDO MONEY HOND.
  Bij het zien van zijn foto met zulke zware wapens, moest ik even denken aan twee (2) Afrikaanse figuren uit Liberia.

  Ik begin bij Samuel DOE. (raadpleeg wikipedia.org)
  En de tweede is Charles TAYLOR. (raadpleeg ook wikipedia.org)
  Of die Charles TAYLOR zijn gevangenisstraf van 50 jaar zal overleven weet ik niet.


  Maak melding

 30. BORDO je gaat de goede kant op als je die loop van je mooie gun tegen je voorhoofd houd en met je rechterwijsvinger de trekker blijft vast houden. Probeer het..,.. het gaat lukken..sit kon mi mang…dan pas zit je in PARADIJS. Ik gun je dat……..Succes.
  gemodereerd

 31. In Suribakba is alles mogelijk.
  You can take the man out of the bush, but you can’t take the bush out of the man.
  gemodereerd

 32. Met hun ten onrechte behaalde 9 zetels -vanwege ons krom kiesstelsel – beginnen de bosnegers al heel vroeg in Suriname de baas te spelen.
  Bordo maakt duidelijk dat er naast een politieke weg ook een weg van geweld open is om daadwerkelijk de baas in Suriname te worden. Santokhi raakt bevreesd en gaat naar de pijpen van de ABOP dansen. Suriname is zwaar in mijn aanzien gedaald daar de blinden en niet eenoog het in Suriname te vertellen hebben.
  gemodereerd

 33. Pico en Bigi Sma, die goeie oude tijd, toen men ‘Dagu Sopo’ maakte van loslopende honden, komt jammer genoeg niet terug. Voorlopig zitten we dus opgescheept met de verwilderde money dagu, die alles wat ze kunnen grijpen opvreten, zonder rekening te houden met de rest van de samenleving.


  Maak melding

 34. Flyer , klopt die robg de homo heeft paarse stront in zijn rattenkop , maar hij vindt wel die wapens van bordo mooi , met goud belegd , maar ineens ziet robje g dat er een onzichtbare paarse rattenpootje in het spel is , ja robje g bordo laat je zien wat hij kan met die wapens ,, maar jij durft toch niet naar Suriname te komen om het met eigen ogen te zien he robje g.

  o ja en franco zijn holmaatje heeft spijt dat hij niet slim gestemd heeft.


  Maak melding

 35. Een land waar anargie en wetteloosheid heerst krijg je te maken met dit soort taferelen.
  Waar blijft de Wet der Justitiële gedragingen. Wanneer deze persoon op deze manier zich presenteert op social media hoort hij toch direct te worden opgepakt wegens schebdingen van de vuurwapenwet en bezit ervan.
  Conclusie: de misdager mag doen en laten wat hij wil en de goede burger wordt op allerlei manieren aan banden gelegd.

  Het verval van Suriname gaat steeds dieper en dieper. President Santokhi ,,doe er wat aan,,. Het is nu beheersbaar en straks is het onhoudbaar!!!!
  Het land schreewt om orde en rust!!!!
  gemodereerd

 36. Ga naar school ga leren lezen en schrijven ka dong djoeka .die fransen gaan jou met een ,let op een DRONE ophalen .who the fuck are you saka saka beest.time will tell.na broeja oeng no wani broeja a kondre maar no denki dat joe sdong keba met mpp


  Maak melding

 37. Dit land is al naar de ka met deze gasten. Zal nooit meer goed komen. Narcisme ten top over alle politieke lagen heen. Zelfverrijking en 80% foe a kondre e pina. Ma neks no fout toch.
  Sodom en Gomorra.
  gemodereerd

 38. Een straflijst van hier tot Tokyo maar dat is in Suriname een aanbeveling voor topfuncties
  Deze crimineel is te dom om te poepen maar wel directeur en beleidsadviseur.

  Kan alleen in Suriname….
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.