zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameAfgelopen weekend ministeriële ontmoeting tussen Suriname en Guyana

Afgelopen weekend ministeriële ontmoeting tussen Suriname en Guyana

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), heeft op zaterdag 22 mei 2021 een ontmoeting gehad met zijn Guyanese collega van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking, Hugh Todd in Paramaribo. 

Deze Ministeriele vergadering heeft plaatsgevonden tegen de achtergrond van de follow-up van de afspraken die gemaakt zijn door President Chandrikrapersad Santokhi en President Irfaan Ali in november 2020. 

Bij die gelegenheid hebben beide Staatshoofden een hernieuwde impuls gegeven aan de bilaterale relatie, met als uitvloeisel het overeenkomen van een Strategisch Dialoog en Samenwerkings Platform (SDCP). 

Met deze bijeenkomst is een evaluatie gepleegd over de voortgang van de activiteiten in het kader van dit nieuw samenwerkings mechanisme, ter voorbereiding van de eerstvolgende Presidentiële Summit, die binnenkort zal plaatsvinden. Er is van gedachten gewisseld over onder andere veiligheidsaangelegenheden, visvergunningen, de veerverbinding, het verdere proces in het kader van de bouw van de brug over de Corantijn rivier alsmede strategische samenwerking tussen onze landen op regionaal en mondiaal niveau. 

Deze bespreking heeft zich voltrokken in een sfeer van cordialiteit tegen de achtergrond van het goed nabuurschap en de positionering van beide landen binnen de regionale context, gezien de huidige ontwikkelingen in de exploratie van olie en gas.

De Surinaamse delegatie bestond voorts uit de respectieve Ministers van Openbare Werken, Riad Nurmohamed; Transport, Communicatie en Toerisme, Albert Jubithana en Landbouw, Veeteelt en Visssery, Parmanand Sewdien, bijgestaan door technische deskundingen.

Met de Guyanese Buitenlandse Zaken Minister zijn meegereisd de respectieve collega’s van Openbare Werken, Bischop Juan Edghill; Landbouw, Zulifikar Mustaph alsmede technische deskundigen. De residerende Ambassadeur van Guyana, Keith George maakte ook deel uit van de delegatie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Kijk wat het tot gevolg heeft als een Aziaat het in Guyana overneemt. Wat krijg je dan ? Welvaart, discipline en ontwikkeling.


  gemodereerd
 2. Stond ook op de agenda het gebied tussen de Corantijnrivier, de Coeroenirivier en de grens van Suriname en Brazili

  Surinamers, media, laat uw stem hierover horen en laat dit weten aan Guyana, Guyanezen, Surinamers, de media in Guyana, de regio. Caricom, Nederland, UK, USA, Venezuela, Brazilie, de minister Albert Ramdin van Buitenlsndse Zaken, Z.E. president Chan Santokhi. de minister van buitenlandse zaken van Guyana, de president van Guyana Ifraab Ali, de Surinaamse ambassadeur in Georgetown, de Guyanese ambassadeur in Paramaribo, de wereld.

  Het is een (inter)nationale zaak dat alle Surinamers aangaat en daarom elk gelegenheid die zich voor doet moet worden aangegrepen om
  voor het voetlicht zichtbaar gemaakt te worden.

  Surinamers komt u in actie voor uw belang.

  Als Chan en Albert het niet doen, tekg u ze aan hun oren. Ze moeten luisteren,
  luisteren luisteren!

  Chan. Bravo, Gregory, Paul zijn dienaren van het Surinaamse volk en moeten onze belangen behartigen.

  Surinamers komen jullie op voor uw grondgebied, We zullen het zelf moeten doen.Niemand gaat het voor ons doen

  Samen Werken Samen Sterker!

  Het Algemeen of Nationaalbelang is het doel voor de vooruitgang, welvaart en Welzijn van de Surinamers en het Suriname/ het grondgebied.

  Stre Dec Stre Wi No Sa Frede

  De dood de gladiolen.

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 3. In een democratische rechtsstaat is de macht bij het volk en niet bij de dienaren.

  Alle macht berust bij het volk en als de dienaren met hun enige eigen belang bezig zijn. maar niet met het algemeen belang kan het volk/ de massa, de kiezers ze vragen om op te stappen.

  Let hier goed op!

  Alle macht berust bij het volk. Het volk kiest haar dienaren en kan ze ook vragen om op te hoepelen als ze dat vinden. Jullie zijn gekozen om de belangen/ algemene doelen vh volk en het land te dienen.

  Chan – VHP, Bravo – ABOP, NPS – Rusland, Paul – PL

  Laat dit duidelijk voor u zijn


  gemodereerd
 4. Het is de zeveelste ontmoeting. Het lijkt meer op poppenkasterij!!! In de afgelopen 10 maanden totaal geen vooruitgang. En die komt er ook niet. Het lijkt meer op dat de kleine bedelaar bij de grote gaat bedelen. GUYANA heeft Suriname niets te bieden. Santokhi zou er goed aan doen om met premier Modi van India zaken te doen om de hele economie van Su vlot te trekken. India is de enige natie die Su niet gaat leegplunderen maar op basis van gelijkwaardigheid voorspoed zal brengen. Dus president Santokhi wordt nu eindelijk wakker!!!!!


  gemodereerd
 5. Blijkbaar geld de total lockdown niet voor de bewindslieden. Op zaterdag toch nog over straat om niet essentiele zaken te gaan bespreken.

  Geef ook hierin het voorbeeld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES