Bepaalde betalingen aan SLM personeel voorlopig niet mogelijk

23
Protestbijeenkomst bezorgde SLM-burgers bij KLM kantoor in Suriname
Archieffoto: SLM op luchthaven van Suriname

Vanwege de huidige financiële crisis heeft de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) grote moeite om haar personeel te betalen. Het bedrijf in Suriname doet er alles aan om de salarissen uit te betalen, maar zal voorlopig geen vakantiegelden, schoolbeurzen en bonusgelden uit kunnen betalen aan het personeel.

Dat heeft algemeen directeur Paul de Haan meegedeeld aan de medewerkers. In een schrijven aan het personeel vraagt de directeur begrip voor deze situatie.

Behalve de financiële crisis is ook de huidige pandemie van invloed op de inkomsten van het bedrijf, waardoor er weinig geld beschikbaar is. Nu Suriname in de derde golf zit, ziet het er allemaal nog niet rooskleurig uit om tot normalisatie van onze operatie te geraken en meerdere charters uit te voeren zegt De Haan.

23 REACTIES

 1. Ndpers en Ndp hadden in 2020 geen geld meer in de kas om de personeel in alle divisie uit te betalen, want die hadden zij zelf nodig om te plunderen, vhp moest de puin ruimen, misschien zijn de meeste mensen dat nog vergeten, en de achterban van de plunderaars die schreeuwen het gaat slecht, terwijl zij de grootste veroorzaker is van all het ondergang van Suriname, namelijk de ndp, nationale dieven partij
  gemodereerd

 2. Het is nog geen 10 maanden geleden dat deze regering aan de macht is??
  En die zelfde ndp schreeuwt dat het slechts gaat in Suriname?dus doen alsof je neus bloed? Sommige geloven dat ook nog????


  Maak melding

 3. Hier ook geen vakantiegeld voor voornamelijk mkb personeel en bedrijfsleven. Blij dat ze een baan hebben.
  Het vliegverkeer lag stil tok.

  Wat? Schoolbeurzen en bonussen.
  Die suri’s krijgen toeslagen waar de gemiddelde Europeaan van droomt.


  Maak melding

 4. Uiteraard hadden de hersenloze ndp’ers niet door dat het in de afgelopen 10 jaren niet goed ging, want ze waren blij met hun voedselpakketten. Dat ze het nog steeds niet inzien kan je hun het niet kwalijk nemen. Waar er geen hersenen in zitten, zit ook geen gezond verstand. Denken kunnen ze niet enkel voelen dat ze honger hebben of krijgen. Ze blijven om meer vragen terwijl de vorige regering een lege staatskas heeft achtergelaten.
  Wie is nu de dupe, zij zelf. Nu pas gaan ze schreeuwen en.protesteren. Boefdraad heeft de benen genomen, maar afgod Bouta is er nog. Laten ze voor zijn deur gaan protesteren, hij zal hun een voedselpakketje overhandigen.
  gemodereerd

 5. Het feit dat SLM bonussen uitbetaald maar nog nooit 1 goedgekeurd jaarverslag of 1 jaar met winst heeft kunnen tonen, laat zien hoe absurd ze zijn.

  Deze topmanager grijpt keihard in en toont ook nog een dikke middelvingen aan de exponenten van de SPA die hiervoor hebben gezorgd.

  Good luck de Haan en watch out want Do Wannie Broko Joe.


  Maak melding

 6. DAT was te verwachten en Het personeel had al een beeld.
  SU verkeert in een ZEER DIEPE ECONOMISCHE CRISIS.
  DE VICE PRESIDENT MOET MINDER GAAN STROOIEN MET BANKBIJETTEN.
  SLM is al verleden tijd, waarom wachten OPDOEKEN – afgelopen.
  ROOSKLEURIG uitzien na 20 jaar ook NIET.
  gemodereerd

 7. Beste mensen, fijne pinksterdagen …. Ik was op weken terug eventjes op Schiphol… Gewoon even uit was het., voor mij dan.. Ik hoorde een verhaal over KLM medewerkers die nu in de zorg werkzaam zijn…. Het is beter ook dat de SLM personeelsbeleid wat wordt geactualiseerd…. Mogelijkheden om elders te werken voor SLM personeel moet nagegaan worden.. De straat criminelen in Paramaribo willen luxe… Ze moeten weten dat Suriname geen Luxemburg is… Nu heeft een Suri-ned meegedaan aan de Europese Songfestival… De familie in Suriname mag trots zijn… Jeangu kan door de populariteit nu een bestaan als artiest gaan opbouwen.. Hij zal over heel Europa veel gevraagd worden voor optredens… .Nog een punt… Hoefdraad ex-Surinaamse minister van financiën heeft leningen aangegaan in de Verenigde Staten van Amerika… Er moet in Paramaribo nagedacht worden of er geen sprake was van bende-vorming en een vooringenomen-plan om het Amerikaanse geld te verduisteren..Aangifte moet er dan gedaan worden in Amerika … Een strafbaar feit onder Amerikaanse wetgeving…. Nogmaals Hoefdraad, heeft mogelijk een schuilplaats gevonden in Cuba… Nog een vraag is dan wie de illegale hout-exporteurs naar China zijn… Chinezen hebben Surinamers op grote schaal omgekocht… Ik weet nog een bekende uitspraak van Wijdenbosch…,,, ik heb geen moeite om onder mijn brug te slapen en het presidentiële-paleis aan de Chinezen over te laten”Van waar die liefde, dacht ik.. .. Mensen voor nu sterkte en vergeet je mondkapje niet..


  Maak melding

 8. @Rambo
  Weet jij wat voor nationaliteit hoefdraad heeft. Denk 2 zoals bijna alle politici.
  Suri is China héél veel geld schuldig. Tjek die lijst, circa US $ miljoen.


  Maak melding

 9. Op zicht valt de schuld aan China wel mee. Feit is dat onder de vorige regering totaal geen aandacht aan het volk is geschonken en dat de ndp en Bouterse het land totaal vernietigd heeft. Daarom ook wilde dictator Bouterse zo graag dat Santokhi de leiding van hem over nam.
  gemodereerd

 10. Nu begrijp ik hoe het mogelijk was dat alle kinderen van het stafpersoneel van SLM in Nederland konden studeren en daarbij niet woonden op een studentenkamer, maar in een luxe woning, die pa lief speciaal voor hen had gekocht.


  Maak melding

 11. Bonus gelden!?!?!?

  Bonus krijg je wanneer er WINST wordt gemaakt!!!!!!!

  Bij verlies moet je juist bezuinigen en INLEVEREN.
  Allemaal onze belastingcenten worden verbrast aan dit Gedonder!!!


  Maak melding

 12. Laat dat bedrijf gewoon failliet gaan want dat is beter.
  Als er geen geld is om die salarissen te betalen omdat je inkomsten
  niet meer binnen krijgt want je kan niet vliegen dan is het over en uit.
  Alles gaat helemaal naar de kloten in Suriname. Ook de NDP heeft
  deze situatie veroorzaakt in Suriname.


  Maak melding

 13. SLM is dus gewoon FAILLIET en moet gesteund worden door de staat met keiharde USD’s.

  Je kan dat geld direct gooien in de Suriname rivier. Misschien dat er dan wel winst wordt gemaakt…


  Maak melding

 14. Is de ex minister van OW Chotkan nog steeds de direkteur van luchthaven beheer?
  Hoe zit ’t met zijn wurgcontract?
  Wegwezen manggggg……. klootzak
  gemodereerd

 15. Oplossing ; Het salaris van de RVC bevriezen en dat van de directie en staf halveren. Geen bonus en andere privileges voor personeel. IPB afschaffen. Laat een ieder zelf zijn ticket betalen. Het aantal RVC leden halveren vooral van Brunswijk meneer de Gold digger.


  Maak melding

 16. Maar er is wel geld voor het vet salaris van deze Haan. Waarom werkt hij niet 6 mnd gratis voor dit bedrijf.
  gemodereerd

 17. In de VS zou de SLM in de chapter 11 kunnen. De maatschappij gaat in bankruptie om orde op zaken te stellen. Alles wat overbodig is overboord gooien. Dan foccussen op inkomen maken. Dan de crediteuren betalen en dan herrijzen uit de bankruptie. Een gezonde onderneming. Een chapter 11 rechter houdt een vinger aan de pols gedurende de reorganizatie. Hij maakt beslissingen op rechtsvragen.
  Jammer dat SU zulke wetgeving niet heeft.


  Maak melding

 18. we zeiden al eerder die Nederlandse de Haan ziet het goed , weg met twee derde van het personeel , de vc’s en 80% van de top , dan nog geen winst stekker er uittrekken en de Haan kan dan ook weer terug naar Nederland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.