VIDEO: Drukte bij vaccinatie locaties tijdens lockdown

26

Het was vanmorgen rond 10.00u druk bij de vaccinatie locatie PCS aan de Letitia Vriesdelaan, zoals in het filmpje hierboven te zien is. Tijdens het lockdown weekend kunnen burgers vandaag en morgen gewoon langs voor hun COVID-19 vaccinatie. Hiervoor wordt er dispensatie verleend.

Ook bij Health Control aan de Dokter Sophie Redmondstraat (foto onder) lieten velen zich vaccineren. Enkele grote bedrijven in Suriname hebben hun personeelsleden de ruimte gegeven om zich te laten vaccineren.

Een 67-jarige vrouw die haar vaccinatie bij RGD Latour is gaan halen zegt aan de redactie dat velen kritiek leveren op Facebook, maar zich achteraf toch laten vaccineren. Anderen blijven koppig; een neef van haar, die niet in COVID-19 geloofde, ligt momenteel op de IC.

“Zij zullen het pas beseffen wanneer zij of hun familie besmet zijn geraakt” zegt de vrouw.

VIDEO: Drukte bij vaccinatie locaties tijdens lockdown
Vaccinatie locatie PCS aan de Letitia Vriesdelaan
Health Control aan de Dokter Sophie Redmondstraat


26 REACTIES

 1. Deze vrouw geeft haar waardevolle mening. Hoop dat een ieder zich laat vaccineren. Heb zelf mijn 2e Astrazeneca al gehad. Be Safe dan beland je niet op de IC.
  gemodereerd

 2. Geweldig…laat je vaccineren. De Ark van Noa was open voor een ieder. De mensen hadden kritiek en lachten Noa uit. Toen de vloet kwam ziwilden ze allen wel in, maar het was te laat. Laat het niet te laat voor je worden. Ik ben gevaccineerd en ik leef nog. Heb geen pijn geen spijt. Zorg voor kracht. Drink na het vaccineren veel water en fruit. Hou van jezelf en anderen. Aan al degenen die hun vaccin hebben genomen zeg ik, GOD IS MET JULLIE….
  gemodereerd

 3. Krijgen ze daar ook nog covid. Bedrijven verplichten hun mensen. Als 1 gast mij verplicht om wat dan ook te nemen merkt die het
  gemodereerd

 4. Laat die domme minister nu kijken dat binnenruimte juist schadelijk zijn. Hij alleen snapt het niet.
  Door de lockdown meer covid in sur
  gemodereerd

 5. Een advies; zij die menen/geloven dat er geen covid is, gewoon zonder neuskap op, vlak voor zijn / haar neus niezen of hoesten. En kijken hoe hij / zij gaat reageren.


  Maak melding

 6. Het is toch bedoelt voor de mensen die 21-22 maart hun eerste prik kregen , en vandaag en morgen de tweede prik konden halen , dat is gisteren duidelijk op de radio uit gelegd , en het bewijs van de eerste prik is het dispensatie bewijs om op staat tegaan om hun tweede prik te halen.


  Maak melding

 7. WAT 23 mei 2021 At 01:29
  Het is toch bedoelt voor de mensen die 21-22 maart hun eerste prik kregen , en vandaag en morgen de tweede prik konden halen
  =========================

  Nee ook als je je online hebt geregistreerd en daar een uitgeprinte screendump van bij je had mocht je gaan prikken (mits je in de doelgroep zit). Maar bij PCS waar ik vanmorgen was waren het wel voornamelijk mensen voor de 2e prik voor zover ik kon zien. Dat gaat dan om de groep die tussen 12 en 26 maart hun eerste prik hebben gehaald.


  Maak melding

 8. @Surimaribo man, het is sowieso onbeschoft om in iemands gezicht te niezen. Dat is altijd zo geweest.
  Trouwens, een poos geleden “Corona” gehad, totaal niets aan overgehouden. Mijn motto, als je dood moet gaan ga je dood. Er zijn mensen die een pak sigaretten per dag roken maar overal, ook buiten, met mondkap lopen. Echt debiel.


  Maak melding

 9. Ik vermoed van mensen die zeggen dat ze “corona” hebben gehad en er niets aan hebben overgehouden, griep hadden. Volgens berichtgeving was de griep plots verdwenen. Dat geloof ik niet. De verschijnselen van griep en covid-19 tonen overeenkomsten. Uit veiligheid heeft men iedereen maar het stempel covid-19 gegeven.


  Maak melding

 10. Sommigen begrijpen niet dat (ernstige) bijverschijnselen zich zelfs na 20 jaar kunnen voor doen.
  Ik vind het niet erg slim om niet genoeg geteste vaccins, m.n. de rMNA vaccins, te gaan nemen. Maar ieder moet maar zijn eigen inschatting maken. Blijkbaar lezen de mensen niet wat voor bijverschijnselen zich allemaal kunnen voordoen.
  In de EU database zijn van al die Coronavaccins bij elkaar intussen meer dan 300.000 bijverschijnselen gemeld.


  Maak melding

 11. Las vandaag nog dat er mensen zijn in USA waarvan, na het krijgen van vaccin, hun tong bijna 9 keer zo groot is geworden dat ze niet eens kunnen eten en praten.
  Worden mensen als proefkonijn gebruikt of zit er heel wat dubieus synthetisch spul in de vaccins…

  Je wilt niet toevallig tussen de groep zitten die allerlei rare verschijnselen en bijwerkingen krijgt. Niemand wil dat neem ik aan…


  Maak melding

 12. HongKongFree 23 mei 2021 At 21:00
  Las vandaag nog dat er mensen zijn in USA waarvan, na het krijgen van vaccin, hun tong bijna 9 keer zo groot
  =========================

  Ja je leest wat af op feestboek. Ondertussen nemen het aantal ziekhuisopnames en doden enorm af in de landen waar al meer is gevaccineerd. Maar de wappies blijven elkaar maar bang maken met fake berichten.


  Maak melding

 13. @Ronald 23 mei 2021 At 20:37
  Sommigen begrijpen niet dat (ernstige) bijverschijnselen zich zelfs na 20 jaar kunnen voor doen.
  ===========

  Fake news.


  Maak melding

 14. Het bericht is niet van Fakebook maar van GFC nieuws site…

  Is fake totdat je iets mankeert. Dan is er niks fake meer aan maar REAL.
  Al zouden de allergische reacties minder dan 1% zijn. Niemand wil onder die groep vallen.
  “Algemeen belang staat boven individueel belang” Wel dan hoop ik voor je dat je er heelhuids vanaf komt. Meerdere vaccin campagnes volgen…


  Maak melding

 15. @HongKongFree 23 mei 2021 At 21:16

  Hoeveel mensen zijn er wereldwijd overleden aan de bijwerkingen van een vaccin en hoeveel zijn er overleden aan Covid?
  Hoe kun je stug blijven volhouden dat vaccins gevaarlijk zijn als landen met een hoge vaccinatiegraad weer terug kunnen naar normaal. Dan zouden daar toch enorme hoeveelheden doden zijn gevallen door vaccinaties? Dat is dus niet zo. Elk medicijn kan bijwerkingen hebben. Dus ook een vaccin. Maar de kans op een ernstige bijwerking die tot de dood kan leiden is verwaarloosbaar. De kans op overlijden aan Covid is velen malen groter. De kans om na Covid permanente klachten over te houden nog vele malen groter.


  Maak melding

 16. @HongKongFree 23 mei 2021 At 21:16
  Het bericht is niet van Fakebook maar van GFC nieuws site…
  ========================================

  Ik ben maar wat fact checking gaan doen en heb het artikel gevonden op GFC Nieuws. Het oorspronkelijke bericht wat GFC Nieuws heeft overgenomen komt van de Daily Mail.
  Dit zegt Wikipedia over de Daily Mail “The Daily Mail has been noted for its unreliability and widely criticised for its printing of sensationalist and inaccurate scare stories of science and medical research, and for instances of plagiarism and copyright infringement”.
  Als het al waar is dan gaat het in de VS om 9 gevallen van deze aandoening die optreed na beademing. Niet na vaccinatie. Ook GFC nieuws meld nergens dat die grote tong komt van de vaccinatie. Het komt voor bij mensen die Covid krijgen en aan de beademing hebben gelegen. Dus wat u doet is fake nieuws de wereld in helpen. Als u niet wakker wilt worden met zo’n grote tong kunt u dus beter maar wel dat vaccin nemen.


  Maak melding

 17. Nee bedankt, jij mag die extra shot nemen.
  Vaccineren is vooralsnog niet verplicht. Ik ben niet van plan om als proefkonijn te worden gebruikt.


  Maak melding

 18. HongKongFree 23 mei 2021 At 22:38
  Nee bedankt, jij mag die extra shot nemen.
  Vaccineren is vooralsnog niet verplicht. Ik ben niet van plan om als proefkonijn te worden gebruikt.
  ===============================

  Dus eerst verspreid je fake nieuws omdat je een artikel niet goed hebt gelezen. En vervolgens maak je mij uit voor proefkonijn. Ik wens je sterkte. Vertrouw lekker op je immuunsysteem. Misschien heb je geluk. Ik vertrouw liever op de wetenschap.
  Oh en vaccineren niet verplicht? Schrijf dat maar op je buik. Dat komt vanzelf wel als het nodig is. En roepen dat dit niet verplicht mag worden kun je ook uit je hoofd zetten want dat mogen ze als de situatie erom vraagt namelijk wel. Zo is de vaccinatie tegen pokken lang verplicht geweest bijvoorbeeld. Maar ook kom je zonder gele koorts vaccinatie veel landen niet in. Dus zet dat niet verplichten maar uit je hoofd.


  Maak melding

 19. De verplichting die gaat sowieso komen. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot, want niet iedereen gelooft slaafs en blindelings de wetenschappers en media muppets…

  Dus veel plezier met je (toekomstige) vaccins…


  Maak melding

 20. China en India hebben zo goed als totale controle over hun bevolking, wil je dat het ook hier gebeurt dan moet je vooral slaafs alles blijven slikken en accepteren…


  Maak melding

 21. Je zult Mr. Bhagwandin zeker ook een “wappie” vinden…

  Bron Starnieuws:

  ——De eerste stap naar vaccinatiedwang

  20 May, 23:12

  In mijn vorig artikel had ik reeds gezegd dat mensen die niet gevaccineerd zijn, openlijk met discriminatie worden bedreigd, namelijk dat zij niet in een taxi kunnen stappen, niet kunnen shoppen, sporten en reizen zonder een vaccinatiepaspoort. Kortom, wie niet gevaccineerd is, zal geïsoleerd raken.

  Op dinsdag 18 mei 2021 zijn de aangepaste Covid-maatregelen bekendgemaakt. Daarin lees ik de volgende maatregel:
  Note met betrekking tot dispensatie formulieren.
  Alle individuele dispensatieformulieren, verstrekt door het Kabinet van de President, komen per 31 mei 2021 te vervallen. Verzoeken voor verlenging worden slechts gehonoreerd indien betrokkene beschikt over een bewijs van volledige vaccinatie. Collectieve dispensatie formulieren (bedrijfspersoneel etc.) blijven vooralsnog geldig.

  Een individuele dispensatie wordt verleend aan een persoon, zodat die over straat kan tijdens de lockdown, meestal voor het uitvoeren van zijn essentiële werkzaamheden. Vanaf 01 juni 2021 krijg je deze dispensatie alleen als je volledig bent gevaccineerd. Het gevaccineerd zijn is de doorslaggevende factor geworden bij het honoreren van het dispensatieverzoek.

  Stelt u zich het volgende even voor:
  Meneer A en meneer B doen precies hetzelfde essentiële werk. Allebei hebben de dispensatie nodig om over straat te kunnen tijdens de lockdown voor het doen van hun werk. Meneer A krijgt de dispensatie, omdat hij volledig is gevaccineerd. Meneer B krijgt de dispensatie niet, omdat hij niet is gevaccineerd. Dat is discriminatie op basis van iemands medische status.

  Artikel 8 lid 2 van de Grondwet van de Republiek Suriname verbiedt een dergelijke maatregel:
  Niemand mag op grond van zijn geboorte, geslacht, ras, taal, godsdienst, afkomst, educatie, politieke overtuiging, economische positie of sociale omstandigheden of enige andere status gediscrimineerd worden.

  Het is betreurenswaardig dat deze route wordt bewandeld, want het getuigt niet van enig respect voor het zelfbeschikkingsrecht van elk individu. Wie niet wil meedoen met het medisch experiment (vaccinatie), mag ook niet gedwongen worden om mee te doen, ook niet via een indirecte dwang, zoals nu het geval is met de bovengenoemde discriminerende maatregel.

  Ik ondersteun de maatregelen ter beteugeling van Covid; het mondkapje wordt trouw opgedaan, de handen worden keurig gewassen en ik hou afstand van anderen. Maar wat ik niet accepteer is een vertrapping van mijn grondrechten, met name mijn zelfbeschikkingsrecht om zelf te bepalen wat in mijn lichaam gaat en wat niet.

  Mr. Patrick A. Bhagwandin CAMS——-


  Maak melding

 22. HongKongFree 23 mei 2021 At 23:01
  China en India hebben zo goed als totale controle over hun bevolking, wil je dat het ook hier gebeurt dan moet je vooral slaafs alles blijven slikken en accepteren…
  ===============================================

  Naast De Nederlander ben jij wappie nummer 2 op deze website. Als jij denkt dat we afstevenen op een dictatuur ben je niet goed bij je hoofd. Maar goed. Wappies zijn niet te overtuigen. Die zitten vast in hun fabeltjesfuik. Kijk anders naar de aflevering fabeltjesfuik van Arjen Lubach en check het youtube kanaal van Harry Hol. Dan zul je zien dat je flink in de war bent. Maar misschien ben je nog te redden. Wie weet.


  Maak melding

 23. Opmerking nog wat betreft het GFC bericht, komt inderdaad niet door het vaccin.

  Voor wat betreft het immunsysteem: “The immune system is an extremely important defence mechanism that can identify an invading organism and destroy it. Immunisation prevents disease by enabling the body to more rapidly respond to attack and enhancing the immune response to a particular organism.”

  “Vaccine development is a long, complex process, often lasting 10-15 years and involving a combination of public and private involvement.

  The current system for developing, testing, and regulating vaccines developed during the 20th century as the groups involved standardized their procedures and regulations.” (historyofvaccines.org/content/articles/vaccine-development-testing-and-regulation)

  De pokken en gele koorts vaccins zijn onderworpen aan jarenlange tests.
  De covid vaccins nog niet eens 12 maanden!?!?…


  Maak melding

 24. HongKongFree 23 mei 2021 At 23:50

  Dr. Patricia Bruining is kinderarts in het WKZ en onderzoekster naar Infectieziekten in het UMC Utrecht. Ze heeft een duidelijk verhaal geschreven hoe het komt dat er al zo snel een vaccin is. We willen u dat graag laten lezen:

  Ik bemerk in mijn omgeving nogal eens twijfel over de veiligheid van coronavaccins. Een proces dat normaal gesproken jaren duurt, kan dat in zo’n korte tijd een veilig en werkzaam vaccin opleveren.

  Gaan we niet te kort door de bocht?

  Nee, is het antwoord, maar het is goed om uit te leggen waarom het dan wél zo snel kon;

  Het SARS-CoV-2 virus is een relatief makkelijk doelwit om een vaccin tegen te ontwikkelen. Er was al veel voorwerk verricht op vaccins tegen het SARS en het MERS coronavirus, broertjes die veel op het huidige virus lijken. Zo wisten wetenschappers vrijwel direct op welk eiwit van het virus ze zich moesten richten. Dat scheelt jaren laboratoriumonderzoek. Ook was al snel bekend hoe het lichaam het virus uitschakelt; met neutraliserende antistoffen. Een vaccin moest dus in ieder geval neutraliserende antistoffen opwekken tegen dat ene eiwit om bescherming te bieden. Daarmee hadden wetenschappers snel de juiste routekaart.

  De coronavaccins worden ontwikkeld met nieuwe en veel snellere technologie Bij de traditionele manier van vaccins maken wordt eerst virus gekweekt om daarna het virus of delen ervan te verwerken tot vaccin. Met de nieuwe technologie kunnen met enkel de genetische code van het virus de bestanddelen van het vaccin gemaakt. Die code werd al in januari bekend, waarop wetenschappers direct aan de slag konden. In maart lag er al een eerste vaccin op de plank, klaar voor proeven in mensen. De nieuwe methode is het resultaat van heel veel jaren onderzoek en technologische ontwikkelingen, waar we nu de vruchten van plukken.

  Geld was geen probleem De ontwikkeling van een vaccin gaat in achtereenvolgende stappen: Van laboratoriumonderzoek, naar dierproeven, en daarna onderzoek bij mensen. Eerst in kleine groepen vrijwilligers en tenslotte grootschalige ‘trials’. Vooral dat laatste is heel kostbaar. Normaal gesproken investeert een vaccinbedrijf daarom pas in die laatste stap, als zeker is dat alle voorgaande stappen succesvol zijn afgerond. Door steun van overheden en gezondheidsorganisaties verviel een belangrijke financiële barrière Zo kon het dat, terwijl de eerste proeven in mensen nog moesten starten, de voorbereidingen voor de grootschalige trials wereldwijd al in volle gang waren. Door de financiële steun konden bedrijven ook de grootschalige productie van hun vaccin opstarten, terwijl nog niet eens vast stond of het de eindstreep zou halen. Hierdoor liggen er nu al miljoenen doses vaccin klaar.

  Toelatingsinstanties voor vaccins waren vanaf het begin nauw betrokken. Vaccins worden pas toegelaten voor gebruik na een uitgebreid beoordelingsproces door onafhankelijke instanties zoals de European Medicines Agency (EMA). Daar gaat soms meer dan een jaar overheen. Nu zijn deze instanties al vanaf het begin betrokken in wat heet een ‘rolling review’. Waar mogelijk werden stukjes van het dossier al beoordeeld terwijl de trials nog liepen Er werden vooraf afspraken gemaakt met de vaccinbedrijven waar het vaccin aan moest voldoen voor toelating. Het sneller en flexibeler doorlopen van dit reviewproces scheelt heel veel tijd.

  Vrijwilligers te over Het vinden van de benodigde tienduizenden geschikte vrijwilligers voor een vaccinonderzoek is doorgaans een tijdrovende klus. Er gaan al snel meerdere jaren overheen. Maar voor studies naar coronavaccins stonden vrijwilligers letterlijk in de rij. De klus kon daarmee in een paar maanden geklaard


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.