3 coronadoden en 171 nieuwe gevallen op vrijdag 21 mei

16
dood na COVID-19 besmetting
Archieffoto: coronadode in Suriname.

In Suriname zijn vrijdag 21 mei weer 3 coronadoden geregistreerd in Suriname. Het totaal aantal personen dat overleden is aan de gevolgen van besmetting met COVID-19 bedraagt nu 243. Ook zijn er 171 nieuwe gevallen geregistreerd na 505 keer testen.

Dat blijkt vrijdagavond uit de update van de cijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering. Uit de cijfers blijkt verder dat er 201 personen in ziekenhuizen zijn opgenomen en 30 in de intensive care.

Komend weekend is er weer sprake van een full lockdown. De overheid heeft bekend gemaakt dat de vaccinatie campagne tijdens de lockdown normaal wordt voortgezet. Erg zijn 8 vaccinatie locaties open waar er geprikt kan worden en waarvoor dispensatie wordt verleend.

De cijfers van vrijdag 21 mei:

16 REACTIES

 1. Zie surinamers, daarom een irritante avondklok, en nu weekend lockdown, het is niet leuk, maar eventjes volhouden aub,
  Dit alles heeft te maken voor het welzijn van jullie allemaal, veel succes in Suriname


  Maak melding

 2. De urgentie voor vaccineren is er. Van de 505 mensen zijn 171 positief. Su heeft een bevolking van 600 duizend mensen. Jammer dat we niet weten waar en hoeveel geinfecteerden.


  Maak melding

 3. wanneer komen de 700.000 vaccins?????

  ramadhin heb je alles al in place?????????

  gebruik alle scholen en complexen voor vaccinatie!!!!!!!!!!!!!

  gebruik het bestand van cbb kiezers dan weet je waar je priklocaties moet openen.

  stuur oproepbrieven waar mogelijk en waar ze kunnen prikken.

  i.d. vervallen is niet erg. id verloren is niet erg. Je mag / moet kunnen vaccineren

  naam een geboortedatum plaats en woonadres etc is al genoeg

  MAW haal alle drempels weg.
  gemodereerd

 4. Als je zag hoeveel mensen gisteren de straat op gingen om te demonstreren, niet om te werken he, dan zal het mij niet verbazen als binnenkort tientallen mensen komen te overlijden. Er is door de overheid nog zo vaak voorlichting en op de gevaren gewezen maar men luistert niet.
  gemodereerd

 5. Mooi overzicht. maar je kan niet zien in welk district mensen zijn besmet.

  Ook een totaal plaatje lijkt dan niet mogelijk per district.
  gemodereerd

 6. @ Flyer

  Het waren allemaal NDP volgelingen, dus het komt goed uit als ze uitgeroeid worden.
  Jammer dat @RobGay niet erbij was, hij was bezig met de Uwv over zijn uitkering.
  RobGay is trouwe reten likker van zijn baasje DDB, en de andere duistere figuren van NDP.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 7. In Suriname en in Nederland mogen de mensen wel op hun hoede zijn voor de Indiase variant van het corona virus. De Duitse minister van Volksgezondheid maakte bekend dat de bestaande vaccins mogelijk minder effectief zijn tegen de Indiase variant van het corona virus. Deze variant slaat meedogenloos om zich heen. De situatie is zeer ernstig. Volgens wetenschappers is de Indiase variant geëvolueerd uit twee eerdere varianten naar een nieuwe derde variant.
  —-++++++
  Germany’s public health agency has warned that coronavirus vaccines could be less effective against the Indian variant, and its health minister has urged citizens to take a cautious approach as restrictions begin to ease.
  Speaking at a news conference on Friday, the president of Germany’s Robert Koch Institute for public health, Lothar Wieler, warned that, while more data is needed, health officials are concerned that existing vaccines could be less effective against the emerging variant.enz.enz.
  Bron: RT


  Maak melding

 8. Deze minister moet nu weg. En zn hele covidteam mag mee.
  Laat hem maar op zn huisartsen praktijk gaan . Nu hoor ik geen klachten over medicijnen en zorg. Toen hij voorzitter was van vereniging van medici had hij zoveel leugens klaar
  gemodereerd

 9. Surinamers wees verantwoordelijk !
  Gedrag je zelf als een verantwoordelijke volwassene
  en laat je niet meeslepen voor vies en vuil politiek spelletjes die door de ndp bouta liefhebbers worden georchestreerd.Jullie moeten verantwoordelijk zijn voor jullie eigen bescherming tegen corona epidemie en niet regering Santokhi.Om jullie te beschermen zijn de volgende regels die gelden waaraan jullie je dienen te houden..avondklok,lockdown,
  gebruik handsanitizer,afstand houden en je mondkapje aandoen!Regering Santokhi doet zijn best ..meer kan hij niet doen .Jullie moeten leren jezelf te beschermen, het kost je geen enkel cent .Wat jw nodig hebt is Geduld wat jammer genoeg de surinamers niet hebben.


  Maak melding

 10. Boi ,echt de surinamers..
  Realistisch denken kunnen zij niet.Bouta leende geld van alles en iedereen en er heerste toen geen epidemie! Dit alles deed hij om de surinamers te verwennen en ze zoet te houden.En de surinamers…die kunnen het maar niet snappen dat tijden van lui zijn, voorbij zijn.Geen enkel land van wie bouta eerder geld leende om de surinamers te verzorgen is bereid Suriname te lenen nu het echt nodig heeft.Bouta heeft de leen limit overschreden!De rente in miljarden moeten nog afgelost worden en de regering Santokhi die niet verantwoordelijk is hiervoor moet het aflossen!
  Wat Santokhi heeft overgenomen is een kapotte en bankroet land en economie, een verwende volk,schulden en als bonus Corona!


  Maak melding

 11. Nu gaan de surinamers oorlog maken met personeel die niet naar werk gaat en toch salaris ontvangt.
  Wel surinamers deze mensen zijn door de overheid in dienst genomen.Wisten jullie het dan niet dat onderwijzers een salaris ontvangen ondanks het feit dat de scholen vakantie hebben?
  Daar hebben ze recht op..Ze zijn leerkrachten elke dag van het jaar en in dienst van de overheid!
  Als je in dienst bent bij een particulier bedrijf en instelling heb je deze faciliteiten niet.Dus surinamers ophouden met dat dom gedoe van jullie.Laten jullie niet misbruiken.


  Maak melding

 12. Dit is een goed uitgewerkt plan, inclusief instructies.

  “De Vereniging van het Surinaamse Bedrijfsleven (VSB) vraagt haar leden om zich voor te bereiden op een massale nationale vaccinatiecampagne.” Bron: GFC.


  Maak melding

 13. Deze minister en zijn covidteam moeten opdonderen. Geen moer weet hij.
  Geen medicijnen in su.
  Meer ellende. Dacht hij dat hij zo capabel was om minister te zijn??
  gemodereerd

 14. robg pas maar op daar in Nederland ,er wonen daar heel veel mensen van India , maar als je maar in het riool blijft daar in de bijlmer vind covid jou niet zo makkelijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.