’s Lands Hospitaal krijgt patiëntmonitor gedoneerd voor High Care Unit

8
’s Lands Hospitaal krijgt patiëntmonitor gedoneerd voor High Care Unit
Overhandiging monitor aan 's Lands Hospitaal.

Jaarlijks worden er gemiddeld 3.200 kinderen geboren in ‘s Lands Hospitaal. Dat is een derde van het aantal geboortes in Suriname. Het aantal overplaatsingen van pasgeborenen met levensbedreigende geboorteproblemen naar andere ziekenhuizen, is echter toegenomen. Het hospitaal heeft daarom als doel om dit jaar nog een aparte unit voor deze categorie pasgeborenen in te stellen, namelijk een Neonatale High Care Unit (HCU) level 2, om de eerste adequate opvang en zorg te kunnen bieden aan pasgeborenen met complicaties.

De vakgroep Kindergeneeskunde in Suriname heeft aan de bel getrokken voor de moeilijke situatie rondom de zorg van onze allerkleinsten. Om deze zorg enigszins te verspreiden over de overige ziekenhuizen en de continuïteit te waarborgen, wordt er met gebundelde krachten gezocht naar mogelijkheden om de kwaliteit van de opvang te allen tijde te kunnen garanderen. Bij het project voor de HCU in ’s Lands Hospitaal, zijn daarom ook de kinderartsen van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) betrokken. De neonatale Intensive Care (NICU) blijft gelokaliseerd in het AZP.

Voor de installatie van deze unit in ’s Lands Hospitaal, is gespecialiseerde apparatuur nodig, waaronder 5 patiëntmonitoren. Stichting Within Suriname is hiertoe bereid geweest om het hospitaal te ondersteunen, door op zoek te gaan naar donateurs voor 3 van deze monitoren.

Met genoegen mocht het Hospitaal vanmorgen de eerste monitor in ontvangst nemen. De overhandiging werd gedaan door Tariq Sadiek, Daniëlla Chitanie en Manisha Durga, allen leden van de Stichting Within Suriname, namens de donateur Fit Factory en Aero Sport.

“Er is gekozen voor patiëntmonitoren van het wereldbekende merk Drager, geleverd door het bedrijf Harsons MediTech Inc. Er wordt gezorgd voor een goede onderhoudsovereenkomst en een gegarandeerde leverantie van gebruiksartikelen,” aldus Soenita Nannan Panday, Medisch Directeur van ’s Lands Hospitaal.

Jayant Sardjoe, vertegenwoordiger van Harsons, heeft middels een demonstratie laten zien wat de werking is van zo een monitor, en wat het belang hiervan is voor een patiëntje bij de behandeling.

De kosten voor één complete monitor zijn ongeveer USD 10,000.00. Stichting Within Suriname heeft inmiddels ook donateurs gevonden voor de overige 2 monitoren. Deze worden over ongeveer 6 weken verwacht in Suriname.

De Stichting en het Hospitaal zijn alle donateurs zeer erkentelijk voor hun genereuze bijdrage om de aankoop van de monitoren mogelijk te maken. Het ziekenhuis is niet in staat om dit soort investeringen uit eigen middelen te bekostigen, maar wilt er alles aan doen om onze allerkleinsten een goede start in het leven te garanderen.

8 REACTIES

 1. Top! 🤙

  Stichting Within Suriname, namens de donateur Fit Factory en Aero Sport.

  Zo kan het ook. Meehelpen ipv 7×24 te huilen als een baby; snik, snik, snik, de diaspora heeft geen doekoe gestuurd. Mamaaaaaaa.


  Maak melding

 2. @Esmerald 21 mei 2021 At 17:34
  Zo kan het ook. Meehelpen ipv 7×24 te huilen als een baby; snik, snik, snik, de diaspora heeft geen doekoe gestuurd. Mamaaaaaaa.
  ============================

  Je moet een gegeven paard niet in de neus blazen maar nu weer even met beide voetjes op de grond lieve Esmerald. Zo’n patient monitor koop je al vanaf zo’n 300 euro. Neem je een wat duurdere van Niscomed dan ben je 500 euro kwijt. Dus de diaspora heeft inderdaad een flinke investering gedaan. Bravo!!!!


  Maak melding

 3. Wat een mooi gebaar. Sommige hebben het hart toch op een goede plaats zitten. je hebt ook zwakzinnigen als robles die de gehele dag hier hun ka komen vertellen in plaats van hun bijdrage te gaan leveren voor de wederopbouw. Nee, ma roep ‘em om te komen demonstreren dan is meneer er en nog wel als eerste. saka saka dagoe
  haha die robels dat is er een die alleen maar gratis wil . Mars ga werken en dat geldt voor jullie allemaal, mars jullie krijgen NIETS HELEMAAL NIETS GRATIS. DUIDELIJK lullo
  je kan natuurlijk ook aan de vuile vieze tering crimineel boefdraad vragen waar hij is en waar ons geld is. Oh nee dat ga je niet doen noh, want je vond dat hij moest vluchten in plaats van eerlijk te komen vertellen wat er precies speelde. Nee dat geld wil je niet je blijft maar vragen en smeken om geld van de bakras en surinamers in Nederland. NEKS daarvan kleine boeler
  Pas als die tering crimineel, de onschuldige, 😂😂😂 voortvluchtige idioot boefdraad is opgepakt.
  #Duidelijk idioot? !!


  Maak melding

 4. @Esmerald 21 mei 2021 At 18:39
  2. Kosten $ us 10.000
  ========================

  Als je dat hebt betaald ben je belazerd. Je haalt die monitoren namelijk gewoon uit India en die kosten domweg niet zoveel. En daar nog bij. Wat is $10.000 van dat zogenaamde miljarden kapitaal waar Chan het over had.

  Verder ben je wel lief hoor. Jij ook een fijn weekend!


  Maak melding

 5. Schandalig wat je doet.
  Denk je dat ik blond ben of zo robles.

  Het is een Surinaamse stichting en suri ondernemers die je hier onderuit haalt.
  Pffff, je laat je kennen, je ware aard drijft nu naar boven.


  Maak melding

 6. Esmerald 21 mei 2021 At 21:41
  Schandalig wat je doet.
  Denk je dat ik blond ben of zo robles.
  ============================

  Nee integendeel. Je bent 1 van de scherpere mensen hier op deze website. Weliswaar zijn we het niet altijd eens maar ik waardeer je wel.
  Verder kun je de prijzen van die patiënten monitoren gewoon op Internet vinden. Ik ben even gaan zoeken namelijk. Vandaar mijn reactie. Is was geenszins mijn bedoeling je te trollen verder.


  Maak melding

 7. Esmerald die robles en zijn holmaatje robg zijn nepeconomen , en ze denken dat de ndp het land weer uit de crisis kan halen , hoe dom en achterlijk ben je dan , maar je kan ook niet anders verwachten van die paarse kontenkruipers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.