maandag, december 4, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieBejaarde man vermoord vrouw en slaat de hand aan zichzelf

Bejaarde man vermoord vrouw en slaat de hand aan zichzelf

-

Does Travel & Cadushi Tours

De 79-jarige Johan Sof en zijn wederhelft de 78-jarige Norma Glasser gehuwd Sof zijn op donderdag 20 mei door vermoedelijk een familielid dood aangetroffen op hun woonadres aan de Lelydorperweg. Dat meldt het Korps Politie Suriname zojuist.

De politie van het bureau Lelydorp kreeg een melding van een moord en zelfmoord geval op het boven vermeld adres. De wetsdienaren van dit bureau alsook leden van de afdeling Kapitale Delicten deden de plek aan voor onderzoek.

Ter plaatse troffen de politieambtenaren het ontzielde lichaam van Johan Sof hangend aan een touw onder het balkon aan. Na een ingesteld onderzoek in de woning werd het lichaam van zijn wederhelft Norma Glasser dat geen levensteken vertoonde in haar rolstoel aangetroffen. Een ingeschakelde arts stelde de dood door verstikking vast.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat het bejaard echtpaar reeds kenbaar had gemaakt levensmoe te zijn. Dat heeft vermoedelijk de emmer doen overlopen, waarbij Johan zijn vrouw middels een touw om haar nek om het leven bracht. Hierna sloeg de bejaarde man de hand aan zichzelf. Volgens de arts overleed hij door ophanging.

De ontzielde lichamen van het bejaard echtpaar Sof-Glasser zijn na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie ter begrafenis afgestaan aan de nabestaanden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

8 REACTIES
 1. Vreselijk om zo uit de wereld te moeten gaan.
  De hedendaagse maatschappij heeft pech. Echt enorme pech.
  Vroeger kon iemand naar een Heilige toe met levensvragen. Tegenwoordig zijn er nauwelijks heiligen en van degenen die zich heilig noemen zijn slechts een handvol betrouwbaar.
  Psychiaters en psychologen zijn mensen die zelf met tal van problemen kampen in hun privé leven, dus van hen hoef je niet veel te verwachten. Het zijn meer maatschappelijke werkers, die je gedrag bestuderen en beïnvloeden, maar je geen inzicht kunnen verschaffen.
  Een Boeddha, een Tulsidas, een Ravidas, een Tukaram, een Naamdev, een Gyandev, een Kabir, een sant Ramdas. Vroeger liep je gewoon tegen deze Heiligen aan. Nu moet je met een lamp gaan zoeken naar zulke bijzondere Heiligen, die niks anders deden dan je een kleine vraag te stellen om je inzicht in je problemen te geven of je gewoon liefdevol aan te kijken. Omdat ze konden ‘zien’ wat de pijn of gebrek aan kennis was waar je aan leed.
  Bijvoorbeeld het geval van een vrouw die ontroostbaar was nadat haar jonge kind gestorven was.
  Ze zocht Buddha op en smeekte hem haar zoontje tot leven te wekken, want ze had gehoord dat hij dat kon.
  Buddha hoorde haar aan en zei: ik zal dat doen, maar op één voorwaarde, ik heb mosterdzaden nodig, maar dan uit een huis waar nog nooit iemand is gestorven.
  De vrouw liep het hele dorp af, van huis tot huis. Iedereen bood haar de mosterdzaden aan, maar kwam met een droevig verhaal. Van de een was de opa gestorven, van de ander de vrouw, kind, man, broer, zus, vader, moeder, oma. Toen het avond werd, keerde de vrouw terug naar Buddha. Ze huilde en vroeg niet meer om het tot leven wekken van haar zoon. Immers, wat zij in die ene dag geleerd had was dat een ieder die geboren wordt, ook sterft. De een eerder, de ander later, maar iedereen sterft. Dat is een Universele wet waar zelfs de goden niet aan kunnen ontsnappen. Iedereen heeft in het leven te kampen met de dood van een geliefd persoon.
  Alleen, op het moment dat leed je treft, denk je daar niet aan. Dan is het een zegen dat een Buddha of een sant Ramdas er klaar staat voor je.
  Helaas, thans staan de rovers klaar om je nog dieper de ellende in te duwen. De ‘wetenschap’ positioneert zich als vervanger van de Heiligen, zonder zelf oplossingen te hebben voor de mensheid. Maar ze maakt wel de echte Heiligen zwart.
  Het enige wat de wetenschap kan is om een reeds bestaande methode te vervangen door een modernere methode. Hetzij in de medische wetenschap, de economie, de technologie, de transport. Maar een mens verstilling en oneindige innerlijke vrede bezorgen, dat kan de wetenschap niet. Alleen echte Heiligen kunnen dat.


  Maak melding

 2. Vermoorden is in dit geval niet het juiste woord, iemand vermoorden doe je met kwade bedoelingen. Hij maakte, met toestemming van haar, een eind aan haar leven. In Nederland hebben ze daar euthanasie voor, in Suriname is euthanasie met hulp van een arts en volgens de wet echter (nog) niet mogelijk, daarom nam deze meneer deze drastische stappen.


  Maak melding

 3. R.I.P. verder zijn er geen woorden voor. Wanneer de president dit leest zal er toch iets uit zijn onderbewust gaan opspelen. Naar mijn inziens is hij medeverantwoordelijk over het gebeuren.
  Deze is zeker niet de laatste en zullen nog velen volgen. Ook de rijke surinamers kunnen dit zich aanrekenen.
  Het is zeker niet te laat.
  President Santokhi stop dit…………….
  gemodereerd

 4. robg vieze smerige paarse homo , het land is al tien jaar in verval , maar jij blinde zeikstok durft niet naar Suriname te komen om het te zien , alleen maar bleren van uit het riool in de bijlmer , bange schijterd.


  Maak melding

 5. @ RobGay

  Wanneer ga je hun voorbeeld volgen, met je domme gezeik op deze forum ?
  Als je het zo wil stellen, dan is dit allemaal juist te danken aan je baasje zijn beleid.
  Maar dat ga je blijven ontkennen met je nep econoom honden kop! Je bent nog trouwer dan een viervoeter, je blijft je baasje reet likken. ”En daardoor is je tong en je honden hersens aangetast”. Wat ik overigens goed vind, dan ben ik bevrijd van je achterlijk gezeik.

  sari tori
  gemodereerd

 6. RobG
  Hou toch je waffel dicht want steeds je broodmolen laten opengaan laat gelijk de lucht om je heen verzieken.
  Kan mij niet voorstellen dat je zo in jezelf gekeerd bent waardoor je geen oplossing voor jezelf ziet in deze wereld.
  Jou negativisme kent geen grenzen. Zal me niet verbazen indien jij ook twijfelt aan je positieve bijdrage aan deze wereld.
  Zelfs het begrijpend lezen van een in Nederlands geschreven artikel lijkt wel een moeilijke bevalling voor je.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES