VIDEO: Ook andere demonstranten voegen zich bij actievoerende agenten

102
Ook een groep demonstranten van het s'Lands Hospitaal heeft zich aangesloten.

Hoewel de Surinaamse Politie Bond (SPB) in een communiqué had aangegeven zich te distantiëren van de oproep van derden om te protesteren, hebben deze zich vanmorgen wel aangesloten bij de groep van agenten. Dat is te zien op onderstaande foto’s die zojuist zijn gemaakt.

Te zien is dat de demonstranten die door actievoerders Pique en Feller werden opgeroepen om vandaag te demonstreren tegen de regering in Suriname, zich aangesloten hebben bij de actievoerende leden van de SPB. Ook een groep demonstranten van het s’Lands Hospitaal heeft zich aangesloten alsook leden van het Korps Brandweer Suriname en prominenten van de NDP.

De demonstranten zijn nu bij het DNA gebouw. Enkele beelden en onderaan een live video:


102 REACTIES

 1. Live uit Suriname:

  Serieuze protestacties in Suriname. De politie ging demonstreren maar ook brandweerlieden en verpleegkundigen sluiten zich aan bij de demonstraties. Zie live reportage uit Suriname. www.

  facebook.com/watch/?v=378846920325400

  https://

  m.facebook.com/story.php?story_fbid=396022844841757&id=100922551779102


  Maak melding

 2. Hebben deze mensen niks beters te doen? De huidige regering doet zijn best om het land op de rails te krijgen en dat gaat niet een twee drie gezien de puinzooi die DB en zijn vervloekte NDP hebben achtergelaten.Men moet helaas de komende tijd de tering naar de nering zetten!!!


  Maak melding

 3. Volg de demonstraties live. Deze protestacties zullen nog erger worden vooral wanneer de IMF maatregelen doorgevoerd gaan worden. Het is mooi geweest. Het i goed voor Suriname als de regering na een jaar naar huis gaat.
  gemodereerd

 4. Ja nu moeten allemaal van de geweldige en integere ZE Santokhi President van het republiek Suriname bijdragen aan de wederopbouw van Suriname en wat heeft een bevolkingsgroep daar veel moeite mee.
  Die waren afhankelijk van voedselpakketten enz
  gemodereerd

 5. De paarse ratten roepen: de politie is ons beste kameraad. Als dat zo is, vraag aan opa D in wiens opdracht herman Gooding is vermoord. Zeg aan motjo Ingrid om de politie als een viswijf uit te schelden en te bedreigen.
  En KPS leden, ruiken jullie die stank niet met al die paarse ratten OM je heen? Straks wordt de schuld van covid besmettingen weer door rob in de schoenen geschoven van de regering. Ze houden zich niet aan de covidregels.


  Maak melding

 6. Corruptelingen, ga eerst Boefdraad opsporen en daarna gaan we over geld en wensen praten, Jullie parasieten in de samenleving.
  gemodereerd

 7. @RobG het zijn allemaal paars gelieerde mensen. Wie houd wie voor de gek. De regering heeft een koers uitgestippeld en ze zullen hier niet van afwijken. Geen populistische maatregelen. En vergeet niet, de NDP is de veroorzaker van deze problemen. Zou je sieren om je hand in eigen boezem te steken. WO SET EN
  gemodereerd

 8. ZIJN WEL HARDWERKENDE MENSEN, dus alle RECHT toe.
  Voor je werk moet het wel LONEND zijn, anders is het Pienaren.
  De mensen hebben toch gelijk om gehoor te geven, dat dit niet zo langer
  door kan gaan. Voorheen was het Motto ook: Tidé tamara a stré go moro fara.
  Het Levensonderhoud is in een Nare situatie, dus strijden voor een betere Bestaan.
  gemodereerd

 9. Alle grappen op een stok. Maar heeft de KPS een vergunning van de DC gekregen om te demonstreren ? Indien niet; dan kunnen ze niet meer optreden tegen toekomstige demonstraties. Want dan ben je net zo hypocriet en dictatoriaal bezig, .net als leermeester opa D.


  Maak melding

 10. Brunswijk durft de mensen te woord te staan. Chan blijft zich verstoppen. Dat is wat ik constateer. Dit is einde oefening. Ik geef het nog geen 6 maanden.


  Maak melding

 11. Is deze demonstratie wel vergund? Welke agenda heeft de SPB onder de NDP-er Hellings? Waar waren deze ratten toen het land werd leeggezogen en leeg geplunderd door de NDP. Waar waren deze ratten toen alles wat van waarde is werd weggedragen en vernietigd tijdens de machtsoverdracht.
  Het is beter dat die stuk schorem boeven gaat zitten vangen en dat de brandweer een beetje zijn taak oppakt om serieus branden te gaan blussen. Want als je de brandweer nodig hebt dat is dit stuk vreten ook nergens te bekennen.
  En kijk naar het publiek. Dik en vet. Hebben zich tijdens de NDP regering vol gevreten. Kijk goed naar type en kleur. Dom om te weten dat de regering met alle man en macht is het land te redden. Ondankbaar werk heeft de VHP op zich genomen om de failliete boedel om hoog te trekken.


  Maak melding

 12. @RobG
  Als deze regering naar huis gaat welke ploeg moet het dan overnemen? Nl gaat echt niet in zee gaan met de NDP en Db als president.De betrekkingen gaan stante pede weer op een laag pitje!!!


  Maak melding

 13. Sing Sing 20 mei 2021 At 15:52
  En kijk naar het publiek. Dik en vet.
  ================================

  Dus de verpleegkundigen, brandweerlieden en studenten die er ook stonden zijn allemaal dik en vet? Als je zo naar je kiezers kijkt kan je als regering inderdaad beter oprotten.


  Maak melding

 14. Al maanden hoor ik dat Surinamers niks te eten hebben. De werkelijkheid is dat ze alleen maar dikker worden?? Hoe kan dat nu?

  Ps. Geen enkel regering of partij en ook geen zakenkabinet kan Su uit de ellende halen, omdat Surinamer geen geduld hebben.


  Maak melding

 15. Ja, ik vind de demonstranten geen toonbeeld dat zij, degenen zijn die nu aan het pinaren. Die mensen die aan het pinaren zijn nu aan het planten en vis te vangen om brood op tafel te krijgen. Ze hebben echt niet de luxe van deze type demonstranten om te gaan demonstreren.
  Het is een failliete land. Dit is het PARADIJS DIE BOUTERSE VAN DE NDP de Surinamers heeft achter gelaten. Maar als je de hersenen heeft van een garnaal dan is er met een type als jij geen land te bezeilen.


  Maak melding

 16. Robles, daarom is opa D en zijn paarse criminele boevenbende opgerot. Ze hadden schijt aan het verarmd surinaams volk en scheten op ze. Ben je vergeten, dat die seniele baviaan EN verkrachter, opa D, het volk slapeloze nachten toewenste? Ze kunnen liever gaan demonstreren bij ocer en leonsberg EN vragen:PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE? Zodat de gang naar het IMF niet meer hoeft. Graboe?


  Maak melding

 17. Blijf praten over het verleden, dan mis de toekomst, zei ooit een wijsgeer! De mensen die steeds ndp roepen, worst toch wakker… kijk naar de grafieken vd HP; er was groei, stabilisatie en natuurlijk ook dips. Het is zeker de schuld van ndp dat Alcoa sluit, olie onder de 40$ komt en covid19 toeslaat? En ja, om de tokobte draaien moest men lenen voor betere tijden…want brood moet op de plank.

  Wat wel gelukt was:
  1) geen massa ontslagen overheid
  2) koers onder de 7
  3) een raffinaderij gebouwd
  4) betaalbare stroom
  5) medische voorzieningen voorbiedereen
  6) een slm die vliegt
  7) een brug over commewijne
  8) kinderen konden naar school….
  9) aov verhoogd

  En dat, met buitensliuten van IMF!!

  Stokje is bijna 1 jaar geleden overgedragen en niets, maar fan ook niets is verbeterd…of toch wel:
  1) NL krijg militaite steun (bij wet)
  2) koers naar 21
  3) IMF in huis gehaald
  4) controle en uitvoering door elkaar (EBS)
  5) families overal benoemd
  6) amateurisme met investeerders binnenhalen

  Bij mij gaat het om een bordje eten, vandaag en niet over 5jaar. Als Chan met zijn super team, adviseurs en commissies het niet kunnen, laat een ander het doen!

  Nee, we vragen alleen, roer moet om anders gaan we de afgrond in!


  Maak melding

 18. PER DIREKT DEZE GROEPJE VAN ‘S LANDS HOSPITAAL ONTSLAAN. Er kan geen zorg worden verleend aan patienten maar er kan wel voor de lol gestaakt worden? Oprotten.


  Maak melding

 19. Ze demonstreren tegen beter weten in..het is water naar zee dragen want wat ik constateer is dat geen enkele regering of coalitie Suriname een goede toekomst kan bieden. Het is allemaal 1 pot nat…graaien en graaien ..Friends en family op de eerste plaats en de rest van de bevolking mag stikken…als deze demonstranten willen dat deze regering op stapt…?? Goed en daarna..?? Who’s next?? Weer dezelfde shit maar andere vliegen!!!! Triest maar waar!!!!


  Maak melding

 20. Djaki, wat verklaart HET heden? Zou een andere wijsgeer zeggen. We gaan niet de afgrond in.we zijn in de afgrond, waarin paars ons land heeft getrapt .
  En in de jaren 80 en 90 waren we in de afgrond getrapt door dezelfde figuren olv opa D, die op omvallen is.konsensie e nak eng. Toen Vene, hildenberg en de toenmalige president van CBS, telting, ons uit die paarse stront hadden getrokken, toonde de surinamer, ;a , ik ga het zeggen; zijn achterwerk naar Vene en co en koos voor de verkrachter van Suriname en nu?
  Die krater, die door die paarse abangies is geslagen, in de Surinaamse samenleving is geslagen, is met geen pen te beschrijven.
  Deze regering is minder slagvaardig als wij hadden gedacht. ER zijn elementen, die eigen en groepsbelang, boven slandsbelang stellen. Ipv al het gestolen geld en rijkdommen weer terug gaan halen bij de politieke corruptelingen, die de dans tot nu toe ontspringen. Om welke reden? Is er een nieuwe leonsberg akkoord gesloten met opa D? Want die zwijgt als het graf, waar hij binnenkort naar toe gaat. Klinkt hard; maar het verarmd surinaams volk verdient beter.
  Ik ga iemand niet verdedigen, indien ik weet, dat hij schuldig is. Dat is het verschil met de paarse djamoe edes. Die gaan dood voor opa D en die schijt op hen.


  Maak melding

 21. Ik neem die domme rassistische reacties van sommige dombo,s hier niet serieus.
  Zonder de steun van Afro Surinamers was Clown Chan nooit president geworden.
  Aan de andere kant hebben de Afro Surinamers geen steun nodig van Hindustanen om de president te leveren.
  Maarwij denken in de trant van Surinamers, en niet etnisch zoals veel Hindustanen op deze site.
  Uit jaloezie geven ze maar af op Afro Surinamers.
  Welke groep heeft het meest geprofiteerd van 10 jaar NDP???
  Niet de Afro Surinamers hor


  Maak melding

 22. Wie er ook komt, er zullen drastische maatregelen komen. De staat Suriname heeft niet te makken.
  Men wil alkes voor niets hebben.
  De regering wist dat er geen geld was en toch de burger zaken anders voorhouden dan het was. Na de winst op de boevenbende, dan komen met het verhaal dat de kas leeg is en dat men offers moet brengen.
  Wanneer men jaren lang loopt te slapen en niet vragen om de financiële verslagen van de rekenkamer, krijg je dit soort gespuis en gezeik op je dak.
  De laksheid en lafheid om de rovers te vervolgen was ook zo een stunt.
  Dit hebben wij met z’n allen vooraf gecreëerd en zullen het met z’n allen moeten opruimen.
  Men wil geld, men wil kosteloos medische zorg, men wil alkes, behalve bijdragen om het land weer gezond en leefbaar te maken.
  Alles draait om geld, grond en verder niets.
  Men weigert in te zien dat het land letterlijk failliet is.

  Het wantrouwen van en onder elkaar is groot.
  Men heeft het te goed hier in het land.
  Zolang er mensen zijn die meer geld hebben dan de staat en dit op een verkeerde wijze inzet, zal geen enkele regering, het tij kunnen keren in dit land.
  De persoonlijke belangen van bepaalde mensen, domineren en ondermijnen Alles dat nu en later aan de macht komt.
  Het volk moet in de handen knijpen en op de knieën gaan, dat het geboefte weg is. Van hen verlost zijn is een ander verhaal.
  Ik wacht het wel af.
  Komt tijd, komt raad.


  Maak melding

 23. @Tony…maak je niet druk, met deze tempo van neergang is straks toch iedereen brodeloos! De patienten, lost zichzelf op door geen eten of medicijnen.

  Een ander had het over broekriem aantrekken; de mijne is vel over been! En licht heb ik straks ook al niet als stroomprijs omhooggaat door stopzetting subisidie, olieprijs of mismanagement door superman Leo!
  Dat lost het probleem van naar school gaan ook op, door geen huiswerk….

  Het roer moet om!


  Maak melding

 24. Hey Djaki famiri! Dat is net net het probleem. Hoe kan je een overheidsapparaat hebben met meer dan 100.000 ambtenaren? Alleen in Su kan dat. 1 op de 6 inwoners is een ambtenaar. De koers van 1:7 was in tijden van hoge conjunctuur, toen dacht men niet aan bezuinigingen maar juist om uit te geven van geleend geld. Stroom betaalbaar omdat het zwaar gesubsidieerd is. Enz enz..
  Geen wonder dat we nu met de ellende zitten. IMF buiten gehouden maar wel de helft van Suriname weggegeven.
  En dat is precies de mentaliteit van de gemiddelde Surinamer, als zij maar kunnen eten en feesten dan is het prima. Als dat ik gewoon komt, gaan ze de straat op.


  Maak melding

 25. ja allemaal hebbenwij het over bouterse,dan boefdraad.Wat niet vergeten moet worden is dat chan zelfs heeft gezegd dat eij niet naar de imf hoeven.Het heeeel simpel.Met zijn betrouwbare gezicht zou hij geld van heel de wereld krijgen! WT nu?
  gemodereerd

 26. Hoeveel vd demonstraten/politie, enz zijn naar het adres van ddb in Leonsberg geweest?

  In landen waar dictators aan de kant worden gezet, maakt het volk korte metten met ze.

  Zie:
  – Libië – Gadaffie ,
  – Irak – Saddam Hoessein,
  – enz.

  Wanneer is ddb aan de beurt, wanneer rekent het Surinaamse Volk af met ddb? In Irak werd ook met radioman van Saddam Hoessein afgerekend.


  Maak melding

 27. Ik moet lachen om de ” dot bakie ” politiek van de regering Santokhi. Men had de hoop gevestigd op het ” vuile geld ” van de diaspora. De diaspora kijkt wel uit met haar vuile geld. Het is friends & family die van dit geld gaan profiteren. Je moet wel erg naïef zijn om niet door te hebben dat het bij het aantreden van deze regering behoorlijk slecht begon te gaan met Suriname. Suriname is verworden tot een grote vuilnisbak.


  Maak melding

 28. ==Sommige Surinamers denken en zijn kortzichtig, daarom zie je ook steeds dezelfde mensen roepen dat zij het moeilijk hebben.
  Ze zijn niet ondernemend en houden ervan dat ze alles gratis en goedkoop krijgen. Deze mensen weten niet wat op de wereld gebeurd en aanpassen is niet voor hen weggelegd. Vaak hebben ze ook grote problemen binnen het gezin.

  Ik heb altijd gezegd samen werken met de ABOP is een vloek voor Suriname en zie wat er nu gebeurd.

  Het volk wil deze regering weg hebben, maar ze komen niet met een alternatief. Een ding zal een harde feit worden dat als de NDP weer aan de macht komt Surinamers elkaar gaan opvreten, omdat geen enkel land zaken met ze zullen doen. Ja, Rusland en China misschien, maar dan wordt Suriname te koop gezet.


  Maak melding

 29. Laat ze protesteren/demonstreren
  Het zijn allemaal NDPjers.
  Nu weten wij wie ze zijn .straks allemaal één voor één weg werken.


  Maak melding

 30. Rob, Suriname is verworden tot een grote vuilnisbak. Daar heb je gelijk in. Een waarheid als een koe . De oorzaak: jouw geadoreerde lijder en afgod opa D , de grote verkrachter van Suriname vanaf de jaren tachtig en zijn paarse criminele boevenbende. Spreek dit nou eens een keer tegen of hush paarse puppy, waf.


  Maak melding

 31. RobertaGay….

  Jij had geen geluk toen de hersenen en fatsoensnormen en waarden werden uitgedeeld.

  Jouw kennis kan op de achterkant van een postzegel geschreven worden.

  Blijf lekker in je kelderboxje naar dat, door jou opgehemeld kutvliegtuig van SLM zoeken op flightradar.

  Mislukte klootzak.
  gemodereerd

 32. De verpleegkundigen van sLands zijn ook op straat, en ik dacht dat zij het zo druk hadden met grote getallen corona patiënten daar in het ziekenhuis.
  Ze nemen de bevolking kwalijk dat ze zich niet houden aan de Corona regels; zie de afbeelding. Geen 1,5 m afstand.


  Maak melding

 33. Check de verpleegkundigen ook op straat.
  En wie behandeld de zovelen Corona patiënten in sLands dan?. Want er is toch een tekort aan verpleegkundigen?
  En houden zij geen 1,5 m afstand?
  Zij klagen toch dat de bevolking ongehoorzaam is, en dat zij het virus zodoende verspreiden?.

  Nou vanwege deze zaken, geloven velen de Corona berichten van de overheid niet.


  Maak melding

 34. Gelijk heb je Eyeopener, is te begrijpen dat ook zij het moeilijk hebben. Maar als de bondsvoorzitter bezig is , waarom moet je in zo een crisis corona periode nog met borden op straat komen. Terwijl wij moeten geloven dat jullie overuur moeten draaien en oververmoeid zijn in de ziekenhuizen. De patiënten zijn dan aan hun lot overgelaten?.
  gemodereerd

 35. Ik vind dat deze site Robg moet blokeren hij is gewoon een onrust stoker weg er mee wij hebben geen kontelikers van mordenaar nodig.


  Maak melding

 36. @Eyeopener…je komt echt niet uit sur en weet ook noet waar de klepel hangt; in any case, de gemiddelde surinamer van ambtenaar, verplegers, onderwijsgevenden, schoomakers, politie, militairen…. houdt ah eind van zijn geld, een stukje maand over! Snap dat nou een keer…vroeger als je tit die categorie behoorde was het andersom. Mischien een keer van jou leven naar Belem, Miami of de Haag!

  Nu is het overleven! En als er nog meer wordt ingekort (belastingen) terwijl koopkracht door prijstijging verder achteruit hold, dan is het kiezen of kabelen.

  Men heeft het vertouwen aan deze super team gegegeven, dan is het toch normaal dat ze wat aan doen??!

  Zo niet, dan gaan we de straat op… of het nou chan, leo of bouta is!


  Maak melding

 37. Lucien kawfoetoeboi, en als al die idioten covid besmetting oplopen, ga jij je go olo hier komen pieren , dat de regering niets doet tegen covid , jo domme paarse djamoe ede. Kijk idd naar de beelden, opa D gatlikker.


  Maak melding

 38. de hele familie bruinswijk ,aka idiamin zit in de politiek zonder diploma.bruinswijk leo krijgt voor verschillende banen honderden srds,terwijl de mensen in su pinaren. alleen aartsgieren
  gemodereerd

 39. Demo statie of niet.
  De lappen gronden van BASIE BRUNSIE BRAVO is al binnen.
  Hahaha………
  gemodereerd

 40. Tony 20 mei 2021 At 16:30
  PER DIREKT DEZE GROEPJE VAN ‘S LANDS HOSPITAAL ONTSLAAN. Er kan geen zorg worden verleend aan patienten maar er kan wel voor de lol gestaakt worden? Oprotten.
  ======================

  Ze kwamen uit de nachtdienst jij flapdrol dat je er bent. Mensen die keihard moeten werken en met lege maag naar het werk moeten omdat beloofde toelages niet worden betaald. Jullie mpp idioten hier op deze website snappen helemaal niet wat er in Suriname gebeurd. Mensen van essentiële diensten die de boel draaiend moeten houden worden afgeknepen door een regering die familie en vrienden aan goeie banen helpt. Die lappen grond uitdeelt. En dan nog de vorige regering de schuld blijven geven? Hoe krijg je het uit je bek.


  Maak melding

 41. Hoe vaak moet ik het zeggen.
  Semme ka tra soort kleur frefre. A (monie)smerie tang sem dus a ka e hari deng frefre.

  Inden beginne voor de verkiezing zag ik wat in de woorden van Chan. Gaande weg ben ik, zoals in de jaren 80, tot inkeer gekomen en zag reeds in de eerste 90 dagen dat de huidige coalitie dezelfde normen en waarden ten toon spreiden zoals de vorige coalitie dat deed.
  Nepotisme dat de nekslag betekend voor iedere coalitie is onder de huidige coalitie nog steeds aanwezig terwijl de leiders van de coalitie Santokhi Brunswijk en Somohardjo hetzelfde doen als de NDP met dien verschil dat het volk nu eerder op de hoogte wordt gebracht wat er wordt gestolen en hoe er wordt gestolen en hoeveel er wordt gestolen.

  Tja, dus heb ik na 90 dagen gezegd deze coalitie niet meer te kunnen / moeten dragen.
  Dat ik geen (opbouwend) kritiek meer zal geven.
  De familie Brunswijk
  De familie Santokhi
  De familie Somohardjo
  Maar ook de familie Adhin
  Om er enkele namen te noemen zetten de traditie door.
  Salarissen welke tientallen keren het salaris van een doorsnee arbeider uitkeren aan op plekken weggezet, ondanks gebrek aan scholing en ervaring, is geen onbekend gedrag.
  Voorbeeld:
  Broer Brunswijk die in 4 RvC zit en directeur is van de EBS (salaris netto 22.500 SRD)
  Echtgenote van Santokhi in dienst van de regering en RvC lid
  Zo kunnen wij doorgaan.
  Suriname succes met het alsmaar zoeken naar een zogenaamde oplossing

  De naam


  Maak melding

 42. De mensen beseffen niet dat de regering het geld niet heeft om die 300 % loonsverhoging die ze eisen te geven. Waar moet Chan het geld vandaan halen??? Als Chan morgen aftreed is Suriname verloren en gaan wij 50 jaar terug in de tijd. Amerika en Nederland zullen zich terug trekken en krijgen wij Venezolaanse toestanden in Suriname.


  Maak melding

 43. Denise 20 mei 2021 At 19:03
  De mensen beseffen niet dat de regering het geld niet heeft om die 300 % loonsverhoging die ze eisen te geven. Waar moet Chan het geld vandaan halen???
  ============================

  Had hij moeten bedenken voordat hij zijn vrienden en familie ging faciliteren.


  Maak melding

 44. @denise
  Als ze geld hbbe om hun familie en consorte de hoge salarisen te betale moete ze t ook hebbe voor de ambtenaren
  Moet afgelopen zijn met dit neem en graai gedrag, niet daarom hebbe we NDP weggestemd
  K en velen met mij zijn ready steady voor verkiezinge
  Zou chan t niet gaan hale bij bouta en co.? Is al bijna n jaar en geen cent terug en niemand in de bak
  Waarom loopt vijay kirpalani nog vrij?
  gemodereerd

 45. @Robles,

  Bouta was ook zijn familie’s en vrienden goed aan het spekken, waar zaten je ogen toen??.
  In zijn achterwerk??
  Hij liep toen te smijten met het geleend geld, en was zijn eigen zak en die van zijn vrienden aan het vullen, waar waren jouw ogen toen???
  Ook in zijn achterwerk??
  Boi ya mi mars!!!


  Maak melding

 46. @Robles

  Neem het niet op voor Santokhi, maar ook al had hij niet aan nepotisme gedaan, de problemen waar hij en Surinamers mee kampen, zouden hetzelfde zijn gebleven.
  Of probeer jij te schrijven dat gebrek aan geld is ontstaan door nepotisme en niet door het slecht gevoerd beleid van de afgelopen 10 jaren.
  Ga mij niet verwijten dat ik terugkijk naar de vorige regeringen Bouterse, het verleden heeft altijd gevolgen voor het heden, hetzij negatief dan wel positief.


  Maak melding

 47. Wie zijn de meeste demonstranten, ik ben geen racist maar is een feit
  Suriname is een land, als je werkt kan je wel eten!
  Wie gaat naar de markt om peper en kousenband te kopen, terwijl die heeft een achtertuin, die betegeld is I. p. v een paar peper zaadjes erop gooien je hoeft niet te planten gewoon gooien zo vruchtbaar is onze grond.
  Maar nee, we willen gratis dit en gratis dat en op grote voeten leven. Een auto kopen, maar je hebt niet eens een hok. En straks slachtoffer rol spelen.
  Ieder weldenkende die weet een huis kan je met een lucifer van 1 srd in de fik steken, maar om het weer te bouwen kost geld mankracht en tijd.

  Deze regering doet zijn best, alleen family & Friends moet een halt worden geroepen en onze vice president die van Moengo een kolonie wilt stichten met al zijn 50 kinderen. Hij is een grondrover en heeft Santhoki in zijn zak. Santhoki moet nu daadkracht tonen!!?


  Maak melding

 48. @Bano

  Je hebt de vraag gesteld: Welke groep heeft het meest geprofiteerd van 10 jaar NDP???
  Ik draai de vraag om.
  Van welke groep heeft de NDP het meest geprofiteerd? Zonder die groep had de NDP allang geen bestaansrecht meer.


  Maak melding

 49. Viyayarni 20 mei 2021 At 19:59
  @Robles
  =====================

  Teveel beloofd. Hoge verwachtingen geschept. Valt nu door de mand. IMF zou niet nodig zijn want de regering zou internationaal vertrouwen hebben. De diaspora zou gelijk inspringen met kapitaal. Nu zijn we een jaar verder en de vp blijkt nu de baas.


  Maak melding

 50. Alleen zwakzinnige vhp’ers verwijzen en wijzen nogsteeds naar de vorige regering. Dit geeft alleen maar aan hoe zwak en laf ze zijn, een brevet van onvermogen, meer is het niet. Geen enkele vorige regering, jij bent nu aan de macht en maakt het beleid jij bent dus verantwoordelijk voor jou beleid, niet de vorige regering. Alleen de laffe liegende probeerd de dombo’s voor de gek te houden door naar de vorige regering te wijzen.

  Als Biden in Amerika steeds zou wijzen naar hetgeen Trump heeft gedaan, hadden ze allang een impeachment proces gestart om hem af te zetten. Zo werkt het niet in de grote mensen wereld waarin je verantwoordelijkheid neemt voor je daden.

  In Nederland moet een huidige minister zich verantwoorden voor hetgeen zijn voorganger 10 jaar geleden heeft uitgehaald of juist niet heeft gedaan.

  Chan heeft keuzes gemaakt, het volk bedrogen en misleid en durft met zijn laffe vingers naar de vorige regering te wijzen.

  Wel het volk in Suriname pikt het niet meer, deze waardeloze President moet met pek en veren opgesodemiedert worden door het volk, het liefst vandaag nog.

  En voor de misleidde zwakzinnigen onder jullie, heeft Chan al bewijs laten zien dat men tijdens de vorige regering geld heeft gestolen. En ik bedoel echt bewijs, bankrekeningnummers en namen van mensen waarop geld is gestort en overgemaakt.

  Zelf tijdens de rechtszaak van Hoefdraad kan men geen bewijs tonen van gestolen gelden.

  Vhp is een regelrechte vloek voor Suriname en het Surinaams volk. Dit weet Brunswijk daarom pakt die wat hij pakken kan, Chan kan niets.


  Maak melding

 51. Haha. Zo doorzichtig.
  Dit is geheel door de NDP georkestreerd.
  Zogenaamde staat het volk daar. Haha.

  Deze hele japjappi en keskessi show was te verwachten. En is vooraf opgezet.
  En ik kan nu al verklappen dat dit niet de laatste zogenaamde volksprotest was.
  Deze show heeft een opbouwende structuur:
  eerst was er een klein groepje herrieschoppers olv Pique, vervolgens kwamen er her en der nog een paar groepjes paarse lawaaipapegaaien waaronder begeleid door Hooghart en Feller. Allemaal met een paarse schaduw.
  Nu een grotere actie o.l.v. de paarse politie eenheid. Deze groep heeft een intimiderende en aanstootgevende functie. Immers als de politie staakt is het land onbeschermd, is de achterliggende gedachte. De grootste groep politie was echter niet bij dit paarse protest. Vandaar dat de andere en eerdere herrieschoppers zich gesterkt voelen om nu aan te sluiten.
  Deze actie is tevens de startsein om acties op te voeren.
  Frappant is wel weer het moment, want zoals eerder vermeld gaan we op zeer korte termijn aanvangen met de volgende fase en hier willen de paarse profiteurs flink van profiteren !
  Deze actie was dus niet de laatste actie van dom-Suriname, maar pas hun eerste serieuze actie.
  Dit NDP-volk bestaat nog uit enkele tienduizenden hersenlozen. De komende actie zal weer wat groter zijn dan deze. Het zal dan meer een power show zijn. Want het succes van de regering Santo. / B. is niet het enige waartegen zij in actie komen, een ander veel grotere redene is de veroordeling van hun afgod Bullshit Bouta. Kanhai schat namelijk de kansen van Bullshit Bouta erg klein in.
  De kans is dus groot dat rond zijn veroordeling er een agressieve actie met rellen gevoerd zal worden zogenaamd door het volk !

  Wat heel treurig is is dat Maisha Neus, die hard proteseerde tegen het Bouta regime, nu verslag legt voor een paarse medium D(onkey) TV.

  En van Pakittow had ik ook wat meer intelligentie verwacht, maar hij is nog behoorlijk naief. Hij laat zich misleiden door de paarse slangen. Pakkitow roept wel Suriname eerst, maar hij is niet echt betrokken. Hij ziet niet in hoe paars gekleurd de vele bonden zijn die politieke acties voeren. Hij volgt de ontwikkelingen en de bezigheden van Team Santokhi ook niet. De gevolgen heeft hij vandaag goed gemerkt.

  In ieder geval:
  Slim-Suriname heel hartelijk bedankt voor het geen gehoor geven aan deze Paarse schijnheiligheid.

  De beelden laten nu heel goed de kwaliteit van de NDP zien. Daar wil jij toch niet bijhoren !

  Slim-Suriname,
  we have a job to do.
  W’o set en nanga makandra. Krakti !


  Maak melding

 52. Ndp en de rest van de walgelijke schurftige honden dachten we stelen alles maar dan ook alles wat we kunnen stelen, daarna laten we Chan gaan bedelen. Maar zo lang boefdraad niet opgesloten is, zolang bouterse vrij rond loopt krijgen jullie niets maar dan ook TOTAAL niets van ons.KNOOP HET IN JE OREN!!!!
  Investeerders willen zekerheid dat deze mongolen uit de weg zijn geruimd
  Als, als en nog eens als dit gebeurd dan krijgen jullie je investeringen. Anders niet, dan lijden jullie maar, ga maar lekker protesteren . protesteer tot je ons weegt, protesteer tegen alles wat je maar wilt, protesteer tegen klm, slm chm vnm, de zon, de maan, helpen zal het niet, zolang de schurftige mongolen niet achter slot en grendel zitten voor ten minste 50 jaar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Dan ja dan zal je zien hoeveel geld er vrij komt. Veel heel veel, OOK van mij en mijn familie
  take it or leave it boys


  Maak melding

 53. Droge ogen, verander je naam in blinde ogen. Maar goed, geen jepi meer voor jou. Waarom is BOEFDRAAD gevlucht dan? Omdat schoonpa opa D dat zei?
  Robles, ben je op je paarse rattenstaart getrapt boyke? The truth hurts ne? Heeft je mama je tanden uit je smoel geslagen?


  Maak melding

 54. Als je niet snapt dat er een pandemie heerst die de economische crisis heeft verergerd, dan spoor je niet. Dan ben je waarschijnlijk arts of zogenaamd econoom, van de pabo of huishoudschool. Wie gaat nu na bijna 2 jaar opgesloten te zijn, geld uitgeven als eigen bedrijf en/of baan op de tocht staat.

  Ik hoef eigenlijk niets uit te leggen. Kwestie van algemene ontwikkeling en compassie.
  Wat jullie willen gaat niet gebeuren, nu in ieder geval niet. Maak plaats voor de volgende generatie want jullie zijn a big waste of time. Alsof jullie de enige op aarde zijn die te kampen hebben met een crisis.

  Gelul met nepotisme. Het is geen nepotisme maar ziekelijke jaloezie. Brunswijk snijdt in eigen vingers, komt tijd komt raad.


  Maak melding

 55. haha dreaj jajaj
  dus de mensen wijzen nar de mongolen die tien jaar lang het land teisterden. Gek he dat ze dat doen
  Het allerleukste is dat de idioten van de ndp de afgelopen tien jaar steeds riepen dat ze niets konden doen omdat de oppositie plannen dwarsboomden
  Er wordt altijd mar gewezen, het beste is dat je met je vinger ergens anders naar toe wijst. stop- het maar in de go van robles, hij vindt dat lekker


  Maak melding

 56. @Robles

  Ben het helemaal met je eens dat Santokhi teveel heeft beloofd. Daarop wordt hij dus terecht afgerekend. Een journaliste van Surinaamse afkomst had over Santokhi geschreven dat hij niets met diaspora had geregeld om geld te investeren in Suriname. Dat hij dat uit zijn mouw zou hebben geschud. Omgekeerd heb ik ook gelezen dat de diaspora zeggenschap wou hebben in Surinaamse regeringszaken.
  Wie de waarheid spreekt en wie jokt, ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat het heel moeilijk wordt om Suriname er boven op te krijgen.
  Ook de onderlinge strijd en het hoog racisme gehalte tussen verschillende bevolkingsgroepen werkt niet in het voordeel om Suriname te ontwikkelen.


  Maak melding

 57. Deze regering doet zijn best las ik hierboven. Poneer het bewijs hier zodat wij allemaal kunnen lezen hoe ze hun best hebben gedaan, hoe weet je überhaupt dat ze hun best doen. Het enige wat deze regering totnutoe heeft gedaan is het volk verarmen, vrienden en familie functies gegeven, etnisch bezig zijn, uitholling van de staat Suriname, verdeeld creeeren, nepotisme en corruptie bewerkstelligen, Surinaamse grondwet met voeten treden, belangenverstrengeling toestaan enz.

  Hoe zit het met Surfin, 6 wetten zijn door twee ministers overtreden waar zijn ze nu? Hoe zit het met de Haïtianen, hoe zit het met de boomstammen? Hoe zit het met COVID beleid, hoe zit het de retentie dollars, hoe zit het met, teveel om op te noemen.

  So set eng was zijn slogan, Surinamers hebben het geweten.
  Elk volk krijgt de regering die het verdient, eigenlijk verdient het Ondankbare Surinaams volk Chan. Bouta was niet goed en moest weg, mister so set eng hebben jullie nu. Karma noemt men dat. De OW minister had misschien toch gelijk om het ondankbare volk te straffen, maar blijkbaar niet hij alleen, ook God lijkt zijn handen van Suriname te hebben afgetrokken.


  Maak melding

 58. De Surinamers die vandaag zijn gaan protesteren zouden het programma van Twan Huys over de waarde van de aarde ( gisteren uitgezonden) moeten zien over Congo. Met een regering van NDP met Brunswijk aan de macht gaan wij regelrecht die kant op en dan zal het doek definitief vallen voor Suriname.


  Maak melding

 59. Was een hele goede kans van het leger om de regering en DNA , naar huis te sturen en, daarvoor een overgangsregering te installeren onder leiding van de hoogste rechters in het land.


  Maak melding

 60. Die grote grap van nepotisme is echt lachen, gieren brullen.
  Effe kijken naar al die buitenkinderen van
  Bouta. Al die niet erkende kinderen en kleinkinderen die banen hebben op cruciale plekken. Andere naam maar fam. De 1e lading en 2e lading, kinderen en kleinkinderen allen geaccommodeerd. Dat zijn de mensen van wie de toelage bij de spb is stopgezet. Jullie belastinggeld.
  De 14 kids van dino plus aanhang. Waarom zijn er zoveel brasions in suri, eitjes v dino.
  Plus die gestoorde bommenwerper, ex bankdirecteur, ex-min van financiën, ex-minister van Justitie, etc etc.
  Dus…. zeik morgen.

  Vraag maar aan de gemiddelde suri, ze zijn allemaal achterneef of achterlijke nicht v bouta. Eén vieze gore bende!

  En maar zeiken, tje potie over de first lady die zich onterecht heeft teruggetrokken.

  Brunswijk is hetzelfde als bouta. Honderden niet erkende kinderen onterecht op posities. Dat klopt ja, maar dat zal zich vanzelf wreken.
  Shut up over nepotisme.


  Maak melding

 61. Ma hinderlijk het volk van Suriname wijst naar de vloek die over ze heerst. Het volk kijkt naar zijn eigen belang en dat is geen armoe lijden, de leugenaar heeft het volk misleid en bedrogen door ze in extreme armoede te dompelen. Niet de vorige regering heeft dat gedaan maar de liegende Chan. Nu mag je niet alleen je vinger maar je hele kop vol zaagsel in Chan zijn go stoppen daar hoort het thuis.

  Latour iedereen in de positie van Hoefdraad zou vluchten, de politiek gekleurde PG en rechters in Suriname zijn zo onbetrouwbaar als de neten. Ze kunnen je vastzetten zonder enig bewijs.

  Kijk maar hoe de PG alle wetten heeft overtreden om Adhin vast te zetten om en kapotte camera en USB kabel, terwijl jullie domme vhp’ers beweren dat er miljoenen zijn gestolen. USB kabel 4, dagen vast ex-VP van een land. We worden als apen uitgelachen door het buitenland.


  Maak melding

 62. Shut up over Nepotisme van vhp beweerd de oerdomme Esmerald. En deze zal beweren dat ze opkomt voor Suriname, jullie lezen het zelf, ze komt niet op voor Suriname, ze komt op voor vhp. I rest my case


  Maak melding

 63. Latour Posse 20 mei 2021 At 20:41
  Heeft je mama je tanden uit je smoel geslagen?
  =================================

  Heb jij last van geweldsfantasieën? Daar zijn er op dit forum wel meer die daar last van hebben. Vooral als ze anoniem achter hun toetsenbord zitten. Ik ben daar niet zo van onder de indruk hoor. Kom met argumenten en hou anders je mond. Want op straat trek je je bek op deze manier niet open tegen vreemden want elk gezond denkend mens zou onmiddellijk je kop verbouwen. Dus doe dat dan ook niet anoniem op Internet.


  Maak melding

 64. Droge blinde ogen, het buitenland heeft ons vanaf februari 1980 uitgelachen, toen de grote verkrachter van Suriname, opa D, Suriname verkrachtte en de drugsmaffia zijn tentakels in alle geledingen van de samenleving straffeloos kon infiltreren. Ja dankzij jouw afgod opa D, die óók nog moordenaar is. En God?
  Die was met ons Suriname.
  Hij verliet ons heerlijk land.
  Toen de militairen kwamen,
  Liep het roer Hem uit de hand.
  Strijdend houden we in gedachten,
  Opas D dood maakt ons vrij.
  Al wat goed is te betrachten,
  Dat geeft aan ons land waardij.
  Dus die grote tarantula, labaria, inktvis is de GROOTSTE ellende, die we hebben meegemaakt na de onafhankelijkheid. Ja, die afstammeling van een Zeeuwse kolonist. Die moeten we met wortel en tak uitroeien en de rest van de paarse bende uit ocer en leonsberg.


  Maak melding

 65. We willen allemaal dat de koers snel daalt.
  Hoe snel is snel ?
  Gezien de aanvangsituatie; een lege kas, 4 miljard US Dalla schuld, overal betalingsachterstanden, verwaarlozing, geen eigen inkomsten / productie, etcetera, is de koers binnen een jaar naar beneden brengen heel snel ! Maar dit gaat lukken !
  Geen enkel land ook niet een modern en ontwikkeld Westers land heeft dat ooit gepresteerd !
  Het is dus heel knap en bewonderingswaardig van Team Achaibarsing en Team Ramdin om de koers in ieder geval onder controle te houden. Zij mogen terecht de Herculessen van Suriname genoemd worden.

  En beste landgenoten ik kan u nu al zeggen de komende weken zal de koers nog niet dalen ! Wij moeten er rekening meehouden dat de koers en de prijzen de komende weken nog verder zal stijgen weliswaar gecontroleerd. En dit, het gecontroleerd houden, is het positieve van het verhaal. Want besef wel dat de SRD geen tegenwaarde heeft ! Team Achaibarsing en Team Ramdin werken 24/7 aan die tegenwaarde.
  Het is dus een noodzaak om z.s.m. de internationale samenwerkingen rond te krijgen.

  Er is een drempel waar wij overheen moeten, hier ontkomen wij niet aan ! Zo is het proces !
  En die drempel is het op het juiste moment, dus na het treffen van de nodige voorzorgsmaatregelen / de sociale vangnetten, los laten van de koers.

  Para Express wijst u nu al op de mogelijke shock effecten onder het volk. De sociale vangnetten zullen de emoties helpen te verzachten.
  Uiteindelijk zal het wel weer de goede kant op gaan en zal de koers weer dalen ! Want het los laten van de koers zal tevens ook het omslagpunt zijn ! Mits de rest van de maatregelen waar Team Sewdin, Team Walden en Team Kuldipsing mee bezig zijn ook op het juiste moment actief zijn.

  We hebben nog een uitdagende periode te gaan. Maar het gaat ons lukken, want wij zijn
  Slim-Suriname. Wi no sa frede !

  Together we will make it.
  Yess, we will.
  W’o set en nanga makandra. Krakti !


  Maak melding

 66. Robles of wie je ook bent, jíj begint met schelden van andermans moeder. Heb jij geen moeder OF ben je geboren achter een bal van ezel opa D? Wie kaats hè? En jij gezond denkend mens? Hahaha, die zal nooit achter een moordenaar en drugsdealer staan. Iaah iaah iaah.


  Maak melding

 67. Er zal nooit eenheid zijn in Suriname, het land opdelen, en alle problemen achter zich laten, opnieuw beginnen, wat een toestand zins de onafhankelijkheid alleen creolen president geweest, alleen stelen bedonderen zoals het in Afrika gebeurd, en nu zit een Hindoestaan om 10 jaar puin te ruimen, dan is het nog niet goed, ik had liever eenheid en oorzaak van het hele probleem gezien, zijn de surinamers soms blind waar het hele probleem is begonnen, bouta en de ndp zijn partij heeft Suriname naar de afgrond gebracht, ik zie liever rust,
  In Suriname,zins het onafhankelijkheid soso kaka e sa dape, alleen dieven de ene na het andere aan de macht,


  Maak melding

 68. Als Chan zou aftreden is Suriname verloren. Maar die smerige domme honden begrijpen om deze site niet hoe de Macro Economie van een land functioneert. Een schuld van 4 miljard Amerikaanse dollar, alle inkomsten door de smerige NDP honden verpand, Chan heeft geen inkomsten, land opgezadeld bewust met wurgende leningen, Chan kan zelf de rentes niet meer opbrengen van deze leningen, land verarmd en beroofd, land tot op het laatste moment vernietigd, alles van waarde zoals auto/s en kantoormeubilair weggedragen door die NDP honden. Zie in welke condities regering Chan moet regeren.
  Als de NDP die nog aan de macht was, was de koers nu 1 op 50.
  Dat de VHP onder leiding van Chan dit shit wil oplossen en het land uit het moeras uittrekken, mijn petje af. Die smeerlappen die Suriname bewonen hebben het niet verdiend.


  Maak melding

 69. @Latour Posse 20 mei 2021 At 21:24
  Robles of wie je ook bent, jíj begint met schelden van andermans moeder.
  ====================================

  Waar heb ik het gehad over iemands moeder? Ik heb het helemaal niet over iemands moeder gehad. Jij begon met de term moeder.


  Maak melding

 70. Bouta had een vliegtuig gekocht om passagiers te vervoeren in werkelijkheid was drugs aan het vervoeren, en de vliegtuig stond op naam van r kalidien,
  En meneer kalidien zoals het met oemrausingh is geëindigd, zo zal jij ook eindigen, dus laat je niet zien de eerste paar jaar, bouta heeft degelijk zijn handel en wandel in dit gebeuren op de tafelberg?zins ndp aan de macht is gekomen, is 1 grote ramp, aangezien dies bouta na ka nanga oenoe, hij denk alleen aan zichzelf, als hij meende met jullie had hij vooruit gang gebracht, ipv vooruit gang, heeft deze kwal Suriname tot aan de bot toe arm gemaakt en bestolen, zijn sommige mensen blind???
  I


  Maak melding

 71. Robles, 18.38 uur
  Het woord mpp( idioten ) heb jij gebezigd en dat is een belediging voor anderen hun moeders en ga niet zeggen, dat je niet gezegd heb: joe mpp. Want zelfde strekking. No hart feelings.


  Maak melding

 72. Ja k geeft spb gelijk om de protessteren
  Koers bij de bank is al 21srd per 1 usd
  Oe sa tak na voorig regering mik a koers goh moro hey
  Oen kebah met jullie nonsens
  Bordo bo taki wat voor nonsens is dat, k ben booooooooooooosssssss ik ben boooooooooooooossssssss


  Maak melding

 73. @Latour Posse 20 mei 2021 At 21:53

  Ja zo lust ik er nog wel eentje. Wie roept er in Su niet de hele dag mpp. Als je in NL krijg de kolere roept bedoel je toch ook niet dat iemand letterlijk de cholera moet krijgen. De mpp is heel wat anders als iemand letterlijk z’n moeder iets toewensen. Iets wat ik nooit zou doen.


  Maak melding

 74. Rioolratten demonstratie.

  gaan jullie naar leonsberg

  daar ligt de gestolen 4 miljard usd
  daar ligt de gestolen 200.000.000 usd foe a volk

  daarom we pina lek alata!!!!!!!!!!!
  gemodereerd

 75. Als jij je verleden niet kent is de kans groot deze te herhalen en is je toekomst gedoemd te mislukken.
  Nu is moment voor Chan om het mandaat terug te geven aan het volk. Als hij er niet veel sterker uit komt heeft hij gewoon pech gehad.
  Dan pas gaat het volk ervaren wat pina is.


  Maak melding

 76. bano , de afro surinamer heeft geprofiteerd en weet je waarom , ze hoefden niet te werken , maar nu dat ze moeten werken gaan ze de staat op , wie is gek he bano.


  Maak melding

 77. de ndp heeft alles op touw gezet om zijn leden en kontenkruipers en ook de ja knikkers vandaag op straat te zetten zie de ndp paraplu’s , bewust meegenomen , al deze gasten vernietigen ons land Suriname nog meer , die pique en feller probeerden met zijn aanhangers het DNA gebouw te bestormen , en het lukte niet want bouta had vergeten om hun wapens mee te geven , , en ze dropen af als neergeslagen paarse ratten. Wat een stelletje lamzakken. de ndp moet per direct ontbonden worden.


  Maak melding

 78. robje g , dit vond je mooi he , maar je durfde niet naar Suriname te komen he , om naast pique het DNA gebouw te bestormen he bange schijterd.


  Maak melding

 79. robles g , jij hoeft niet onder de indruk te zijn hoor , , velen willen jou paarse kop verbouwen maar jij laat je niet zien bij die demonstraties he jij bent de grootste lafaard , kom dan naar Suriname kun je lekker onder de ndp paraplu de regen trotseren nu met de grote regentijd , zelfs ben jij bang voor die regen he.


  Maak melding

 80. Er is van tevoren gezegd dat Suriname eerst door een dieper dal moet gaan..om het vervolgens weer op te bouwen.
  Dat gebeurt nu ook.
  De pech van/voor deze regering en iedereen is…dat corona alles op z’n kop zet.
  Suriname ging met een lege schatkist de pandemie tegemoet met alle gevolgen.
  Wat ik Chan wel kwalijk neem is ..dat Chan zo gefocust is op het aflossen van schulden en dergelijke..dat het gewone volk vergeten word.
  De regering zou ook met minder luxe genoegen kunnen nemen zoals dure auto’s en zelfverrijking…en dat geld besteden aan waar het ECHT nodig is in deze zware tijden.
  De rijken helpen de armen.
  Dat zou deze regering wel sieren..maar is helaas niet zo !!
  Dat geldt uiteraard ook voor miljonair Bouterse en gevolg ..ook die had met eigen kapitaal iets kunnen betekenen voor het gewone volk.
  Een oud gezegde…van een hebber maakt men nooit een gever.!!
  gemodereerd

 81. Robles, we roepen niet de hele dag mpp in Su. Daar heb je een verkeerd beeld van. In ptata is men misschien gewend daar om de hele dag mét scheldwoorden en enge ziektes te smijten. Probeer het in Su te komen doen.Dan krijg je wat jij zegt over, dat men je gáát verbouwen. Tang boeng


  Maak melding

 82. @Wat… die paraplu zegt niks; ik heb gratis gehad van bijna alle partijen vorig jaar en bewaar ze gerust voor de regentijd… oviregens, ndp heeft communique uitgevaardigd niks mee te maken te hebben met de orga.

  Blijft maar hangen op de vorige regring, dan ga niks merken dat door de huidige bestolen en bedrogen wordt…ism IMF! We gaan de koopkracht balans vd arme volketen over 3 jr, dan zul je zien.

  Tevens gaan we het vermogen van de nieuwe pilitice/profiteurs meten… die gaat alleen maar stijgen! Overigens, PL had beloofd om voor de benoemingen dat te laten vastleggen en een ovk te tekenen tegen overstappen. Is dat gebeurd?? Weer zo’n leugen…

  Wie heeft HP 2021-2023 gelezen? Juist, vol met wensen en halve waarheden… en zeker geen meetbare targets! Heel veel open einde…. kunnen ze later weer zeggen: onvolvoende uitvoerings capaciteit. Ah me hoela…. capaciteit mobilisatie is een essentieel onder ve plan! Ze schrijven maar wat….


  Maak melding

 83. Een makelaar in Suriname vertelde mij dat het sinds vorig jaar erg moeilijk is om huizen en percelen ver onder de marktwaarde te laten overschrijven bij de notaris, omdat er meer controle is. Hij vertelde dat je tot vorig jaar een huis dat je voor 100.000 euro hebt gekocht, voor 30.000 kon laten taxeren en dat de GLISS en de notaris daar geen opmerkingen over maakten. Sinds de nieuwe regering aan de macht is wordt alles gecontroleerd. Ik verwacht dat deze regering steeds meer mensen tegen zich gaat krijgen die corruptie als vanzelfsprekend beschouwen. De lijst van overheidsinstellingen waar corruptie aangepakt moet worden is lang en naarmate meer in beeld komt zal de weerstand toenemen.


  Maak melding

 84. Wat mensen, met name de paarse meute, zich moeten realiseren is dat deze regering serieus bezig is een oplossing te zoeken voor het huidige economisch vraagstuk. Noem het maar “de financiële ellende” waarin de vorige regering onder leiding van Desiré Delano Bouterse en zijn kornuiten Suriname in hebben gestort.
  Vraag je als paarse meute af welke oplossing de vorige regering heeft bedacht om de financiële crisis het hoofd te bieden, anders dan grof geld te hebben geleend in binnen- en buitenland en in de spaargelden van het volk heeft zitten graaien zonder enige plan van aanpak van de bewuste crisis. Het is helaas nog steeds niet duidelijk waar al deze gelden aan besteed zijn geweest. Een deel van de miljarden zou gekscherend aan aardappelen en uien zijn besteed.
  Wat inmiddels wel duidelijk is geworden, is dat family en friends van de vorige regering overnight stinkend rijk zijn geworden, zodanig zelf wat ze in een normaal mensen leven niet gelukt zou zijn.
  Als u als paarse rat, bovenstaande vraagstuk kunt oplossen of met gedegen argumentaties kunt komen over de verdwenen gelden mag u meepraten en anders voorgoed uw gore bek houden a.u.b.

  Het gekke in deze is dat de vorige regering hondsbrutaal en zonder enige gêne zelf het IMF om de tuin heeft geleid om na de eerste storting aan valuta gewoon keihard afscheid van ze heeft genomen.
  Dat er dus weinig keus is internationaal en dat men bij het IMF terecht komt, heeft men allemaal te danken aan diezelfde vorige onbetrouwbare regering.


  Maak melding

 85. ” …
  Hij vertelde dat je tot vorig jaar een huis dat je voor 100.000 euro hebt gekocht, voor 30.000 kon laten taxeren en dat de GLISS en de notaris daar geen opmerkingen over maakten.
  … ”

  Er zijn inderdaad notarissen die flink lopen te sjoemelen. Een hele bekende in onderhands zaken regelen en valsheid in geschrifte is een zekere Ram**tar.

  Hopelijk worden er autoriteiten ingericht om inspecties en controlles uit te voeren.
  Notarissen hebben een eed afgelegd en hebben dus een plicht !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 86. Als alle importvergunningen worden ingetrokken, dropt de koers. De arme Surinamers kunnen het toch niet betalen, dus waarom nog invoeren.
  gemodereerd

 87. Mensen, wij leven niet meer onder Bouterse, die hebben wij weggestemd. In de plaats hebben wij Santokhi als leider van een vier partijen coalitie. Het volk werd veel beloofd en van de beloften is niks terecht gekomen, integendeel, alles is veel slechter geworden. Mensen durven niet eens meer te gaan winkelen, bikassi moni no dé.
  De schuldige is bekend, deze regering zou het beter gaan doen. Maar wat zien wij gebeuren!!!!!!
  Deze regering begon met nepotisme, met benoemingen van familie en vrienden, hetzelfde wat onder Bouterse plaats vond, en dat terecht door de toenmalige oppositie werd afgekeurd. Wij als volk hebben vorig jaar duidelijk laten weten: 10 jaren slecht beleid onder Bouterse is genoeg, wij willen met de regering Santokhi niet terug naar grootschalige corruptie enz. Wij hebben toen belooft deze regering te volgen en waar nodig kritiek te leveren zodat zij zich kan corrigeren. Maar met de vele benoemingen van familie in meer dan één functie is deze regering niet beter dan de vorige, als men dit niet snap dan is men ongeschikt.

  Op WKT zijn er altijd felle reacties op de ABOP onderleiding van de familie Brunswijk als deze partij zich schuldig maakt aan landroof, benoemingen van familie en vrienden, terecht al deze kritieken, maar de vraag is, waar blijven dezelfde felle reacties als de VHP onderleiding van Santokhi dezelfde kwaal blijkt te hebben als de ABOP, nogmaals waar blijven de kritieken. Je leest dan van die rare uitdrukkingen, slim Suriname (VHP) versus dom Suriname (ABOP). Dit nepotistisch beleid is nodig om uit het dal te klimmen krijg je dan te horen/lezen, dit is toch je reinste stupiditeit. Je maakt je bewust schuldig aan corruptie om uit het dal te klimmen, je begeeft je op het slechte pad om later uit te komen op de goede weg, jaja🤡🤡

  De regering Santokhi heeft het aan zich zelf te wijten dat grote delen van het volk ontevreden is over zijn beleid. Dat hij zich laat omringen door familie en vrienden die hij op belangrijke posities benoemd, die vele functies hebben en dubbele salarissen innen. Ook onder de oppositie, dit zou worden aangepakt door Santokhi, maar er gebeurt niks. Het arme volk ziet dit gebeuren en wil zijn deel hebben, logisch dat er dan protesten komen. Men heeft Bouterse afgezworen, dit gaat ook gebeuren met Santokhi als hij het beleid niet omgooit.

  Diana, de mentaliteit in Suriname is dat men ook zijn deel wil hebben, als de regering é prati moni nanga wrokko ondro ding egi sma, dan trawang wan ding sem sani ook toe. De ambtenaren, als ze hard werken of niet, die willen niet achterblijven in beloning, die eisen dan hun deel op via hun vakbonden.


  Maak melding

 88. Waar waren deze actievoerders ten tijde van het 10 jaren durende bewind bouterse. In deze periode is Su bankroet gegaan met een schuld van drie en half miljard dollar!!
  Konden zij toen niet opkomen voor hun rechten en het land redden van anargie en diefstal. Waarom worden deze ex bestuurders niet ter verantwoording opgeroepen waar het gestolen geld van de Surinaamse bank is gebleven.

  Het is een manier om de hindoestaan santokhi een hak te zetten zodat weer een kleurling aan de macht kan komen. Dan zullen jullie allen gras moeten gaan eten.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.