Medewerker Wanica Ziekenhuis kapt anaconda die kalf wurgt dood

40
Medewerker Wanica Ziekenhuis kapt anaconda die kalf wurgt dood

Een medewerker van het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) in Suriname was op zaterdagmiddag 16 mei onderweg naar het werk en ontdekte dat een anaconda een kalf aan het wurgen was op een leeg terrein. Hij schoot het kalf onmiddellijk te hulp en kapte met een houwer de slang dood. Helaas heeft het kalf het niet gered.

De man plaatste vervolgens de slang in een zak en vervoerde die naar het RZW. Hij vertelde zijn collega’s over het voorval en die zijn een kijkje komen nemen. Er zijn foto’s geschoten van de medewerker en de grote slang.

40 REACTIES

 1. Als ik me niet vergis zijn anacondas beschermd in Suriname en al waren ze niet beschermd, deze kapgrage idioot zou een flinke boete moeten krijgen.
  gemodereerd

 2. In principe moest hij de natuur haar gang laten gaan. Een Boma gaat alleen op jacht als die honger heeft. Die hele actie heeft niet eens geholpen want allebei de dieren zijn nu skrep.

  Let nature be. No go klets…


  Maak melding

 3. @Hongkongfee…je hebt helemaal gelijk niet bemoeien in de wetten def natuur..liever een kalf dan een klein kind ofzo.
  Opsluiten moeten ze hem!


  Maak melding

 4. Waar ben je mee bezig dat beest is al heel wat jaartjes oud.
  Hij leeft in dat gebied al een tijd en meerdere van zijn soort
  Dat die koeien daar neergezet worden is niet zijn probleem.Dood niet niet niet !!!!!
  gemodereerd

 5. Alleen maar domme reacties .laat dit beest in een van jullie huis binnen komen dan wil k zien wat voor taal jullie gaan praten en wat de natuur gaat doen met jullie.heel goed gedaan meneer 👏👏👏.vandaag was het een kalf morgen kon het een mens zyn.
  gemodereerd

 6. Als je net een kalf hebt gekocht van je zuur verdiende centen dan neem ik aan dat je probeert je investering te beschermen. Als het een kalf is van de buren kom je ook in actie.

  Ik ben er beslist geen voorstander van om cultuurslangen te kappen. Integendeel. Maar als zo’n slang mijn hond, kalf of kind pakt heb je geen keuze. Is dit niet het geval en ik heb zo’n beest op of bij mijn erf zal ik contact opnemen met de autoriteiten om het beest weg te halen.


  Maak melding

 7. Meestal dempen idioten de put wanneer het kalf verdronken is, alleen in Suriname kappen idioten de anaconda wanneer het kalf al doodgewurgd is. Anacondas vormen tijdens het paren een ‘breeding ball’; meerdere mannetjes strengelen zich om één wijfje. Japanese documentaire makers reisden heel Zuid Amerika af om dit fenomeen te filmen, zonder succes. Een kennis van mij zag zo’n ‘breeding ball’ in een zwamp te Saramacca en inplaats van dit zeldsame schouwspel te bewonderen, waren zijn woorden; ‘mi tek wan owru en mi kap den lek den ben dé.bami’.


  Maak melding

 8. Zo veel herrie om een slang..Voor de chinees brengen om een lekkere soep van te maken..punt uit.
  gemodereerd

 9. ach ja jammer alle beide dieren zijn dood, ik kan de meneer niet kwalijk nemen,anaconda zijn sterke beesten,wat een ellende, met dit gebeuren,


  Maak melding

 10. Henkes welke put wordt er gedempt
  Wat heeft een breeding ball met het artikel te maken
  Wat hebben de Japanse documentaire makers hiermee te maken
  Niet iedereen in Saramaka raakt zoals jij opgewonden van dieren sex
  En wie kapt bami met een houwer zeker jij
  gemodereerd

 11. robles g , , een slang hoe groot of klein heeft niets met cultuur te maken , cultuurslangen zijn sprookjesfiguur en jij zal er in geloven , maar pas op ze zijn zeer giftig , een beet en je paarse droom gaat mee in het graf of brandstapel .


  Maak melding

 12. Het was een kalf aan het wurgen dat geen wild is, maar eigendom van iemand. Hij heeft goed gehandeld, jammer dat het kalfje het niet overleefde.


  Maak melding

 13. Een medewerker van het ziekenhuis op weg naar zijn werk kapt onderweg met zijn houwer een boma. Wat is hij voor een medewerker? Ik hoop niet dat hij chirurg is want dan vrees ik het ergste voor zijn patiënten.
  gemodereerd

 14. Het beste was het kalfsvlees afstaan aan de behoeftigen en de anaconda verplaatsen naar het bos bijvoorbeeld West Suriname.
  Je kapt toch ook geen mensen die een dier van een ander dood?
  Iemand zei mij, nadat hij een anaconda van circa 4 meter had doodgeschoten, mi soet ing mars want stel yu voor a boma kir mi dagoe (het was te Zanderij)
  Ik zei hem toen “stel yu voor yu bing win wang lot”
  Stel yu voor, stel yu voor m.a.w. voorzien in een handeling omdat je denkt dat dit of dat kan gebeuren.
  Nou mensen dan zaten de gevangenissen van santo Boma niet zo vol want “stel yu voor dat a crimineel doe a semme sani if a kon frei”


  Maak melding

 15. De anaconda is geen beschermde ,noch bedreigde diersoort in Suriname. Hij komt overal voor. Tot in de binnenstad van Suriname. Jaren geleden was er ook eentje ontdekt in een gotro, vlak voor de Nederlandse ambassade. Het valt natuurlijk niet aan te bevelen deze dieren zonder een gegronde noodzaak ,te doden. Dit specifieke geval lijkt wel gegrond. Een anaconda die zich te dicht bij de mens ophoudt, kan ook een hond aan. Vee en huisdieren moet men wel goed beschermen. Een gedegen afrastering wil nogal eens helpen.


  Maak melding

 16. zo zielig. dat koe kunnen we opeten of dierentuin geven. heb ze ook leuwen in zooo.???

  is mooie dikke slang. geef chinees ze eten het. verkoop voor choi.

  moest neit doden is jammer.

  mooie slang is zielig wat broeder heb gedaan.
  gemodereerd

 17. Een kalf in de wei is van een eigenaar en is niet een kalf die in het wild rond loopt. Dus is in deze geen sprake, de natuur haar gang laten gaan.


  Maak melding

 18. Ingrijpen door de slang te doden en de foto van de trotse beul met zijn slachtoffer plus het merendeel van de reacties hier spreekt boekdelen over de mentale gesteldheid van de Surinamer. Het is daarom geen wonder dat de situatie waarin het land vandaag verkeert is zoals het is. Daar zijn niet alleen de regering of voorgaande regeringen voor verantwoordelijk. Het is de AARD van het volk waar grondig iets mis mee is.


  Maak melding

 19. De huid van die anaconda wil ik wel kopen hoor, om een mooie outfit te hebben en Natio thuis of op een terras waar de wedstrijd wordt uitgezonden in aanmoedigen.

  Ook om een mooie anaconda leren schoen van je maken met de bek vd anaconda op de neus
  van de schoen.


  Maak melding

 20. Rundvlees eten, kippenvlees eten, varkensvlees enz eten zegt ook genoeg vd vleeseters in de EU/Nederland, USA, Brazilië, enz en dan wat dacht je van de milieuvervuiling in de bodem, lucht, water, stand en het leed van de beesten die op elkaar gestapeld zijn leven.

  De splinter in andermans oog zien, maar de balk in eigen oog Nederland/EU, enz niet. Bah!


  Maak melding

 21. ANACONDA je hebt de GRENS overschreden, je hoort niet in een weiland.
  Hier is geen Plek voor Jou, blijf maar in de OEWOUD, straks kruipen ze
  nog onder BED van Mensen. ZO is het Toch ook met DIEVEN op iemand erf en
  Gauw de neiging krijgen om Dood te schieten. Lees ik ook op WTK van de vele reacties.
  MAN heeft een DAPPERE ACTIE ONDERNOMEN. Alles wat geen waarde opbrengt
  vernietigen.
  gemodereerd

 22. Als je dieren kweekt in Suriname dan moet je altijd rekening houden dat een Boma, Labaria, soms een tigri, vaak die Awari’s en heel wat andere roofdieren aan je vee gaan komen. DAT is de natuur…

  Je kunt ze moeilijk in een kelder of bunker gaan kweken. Dan zit je in de verkeerde branche.


  Maak melding

 23. Die anaconda had, als dier dat van nature voorkomt in Suriname meer recht om in dat weiland te zijn, dan een kalf waarvan de voorouders naar Suriname gebracht zijn door de mens. Dezelfde mensen die het hier goed vinden dat de slang dood gekapt werd omdat iemand financieel verlies leed door zijn toedoen, gaan het afkeuren als vissers te Braamspunt zeeschildpadden gaan doodkappen omdat ze hun dure netten vernielen. Niet omdat jij vindt dat een inheems dier Lelijk of eng is en een ander niet, mag je de ene doodkappen en de andere niet. ‘Invasive species’ , die verwilderd zijn in Suriname en nu economische of gezondheids problemen veroorzaken, mogen van mij well vogelvrij verklaard worden en onder alle omstandigheden gedood worden.


  Maak melding

 24. Hij liep ’toevallig’ met een houwer.
  Jammer voor de kalf.
  Jammer voor de slang. Hij had het levend aan de dierentuin kunnen schenken. Daar hebben ze maar 2 miezerige slangen in een land vol slangen.


  Maak melding

 25. WEET GIJ NIET, DAT DE MENS DE BAAS IS OVER WAT GROEIT EN BLOEIT EN LEEFT.
  Indien het een Hinder is, zal GIJ het opruimen.
  VOORDELEN en NADELEN zal er altijd zijn.
  Gevaar voor de samenleving, dan actie ondernemen zo simpel is het.
  Nuchter denken.
  gemodereerd

 26. dus een anaconda wurgt een kalf en moet dood
  Bouterse wurgde een gehele bevolking minus wat vrienden en leeft nog steeds
  Boefdraad wurgde een gehele bevolking minus wat vrienden en leeft nog steeds
  Kap ze en met hen de saka saka dagoes hier die ze nog verdedigen. Moge het slechtste ze raken en ook hun familie


  Maak melding

 27. Nog even en de pythons en anacondas gaan ook mensen pakken. Triest hoe typtjes als Hong kong Free de duivelse slang verdedigen hij is een chinees ga hem bij de man vandaan halen en vreet hem op het is delicatesse in China. Man Man wacht maar zieke reactiegevers op WTKN volgende keer geen kalf maar jullie aan de beurt. Triest alleen familie van anaconda troelen anaconda in brokopondo pas ook een grote van 4 meter kan 2 mensen tegelijk inslikken.


  Maak melding

 28. (sandra-angela) – , robje g , luci-en , paki-rat-igri , ricje , glenn , anacondas houden van paarse ratten , hij/zij hoeft ze niet te wurgen , hij/zij hapt een keer als een tussendoortje .


  Maak melding

 29. Dan moet je maar ergens anders gaan wonen. In Suriname zijn er eenmaal gevaarlijke roofdieren.
  De ene keer is het een boma, de andere keer een Brasjon bij.

  Alleen idioten komen met domme racistische retoriek. Alsof Chinezen alleen slangen eten. Dom wicht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.