Districtscommissaris: ‘Massaal op straat gaan politie onverstandig’

22
Districtscommissaris: 'Massaal op straat gaan politie onverstandig'
Dc Bhola

De districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, R. Bhola, heeft in een open brief aan de Surinaamse Politiebond laten weten dat hij het op dit moment onverstandig vindt dat agenten donderdag massaal de straat opgaan, zoals eerder door de bond aangekondigd. In een brief gericht aan SPB voorzitter Raoul Hellings zegt hij het volgende:

Geachte heer,
Via de media kreeg ik het bericht dat de SPB haar leden heeft opgeroepen voor een spoed ALV morgenochtend. Hierna zullen volgens de oproep de leden naar het politiebureau Centrum vertrekken, waarna de weg vervolgd wordt naar het gebouw van de DNA.

Laat mij voorop stellen dat het recht om te demonstreren verankerd is in de Grondwet van ons Republiek. Echter staan wij als land voor grote uitdagingen op dit moment. De covid-19 situatie is ernstig. Het is nu Code Rood. Dus onverstandig om dit momentum te gebruiken. Het waarborgen van de gezondheid en veiligheid van elke burger van ons land staat op dit moment centraal. Wij moeten onze verantwoordelijkheid kennen en als verstandige mensen ook nemen. U kent de wet immers als geen ander.

Als Districts-Commissaris doe ik een dringend beroep op u allen om af te zien van uw intocht naar het DNA-gebouw. U wordt gevraagd om de pad van dialoog te kiezen met de betreffende autoriteiten cq. Minister van Justitie en Politie. De bestaande gerieven kunnen op die manier verder besproken worden. De samenleving kijkt op naar het politie-apparaat. Een dergelijke actie zal een verkeerde signaal zijn in deze uitdagende tijden.

Ik vraag u nogmaals om af te zien van de tocht naar het parlementsgebouw en alles te doen om de issues via dialoog op te lossen.

Met vriendelijke groeten,

R. Bhola BSc
Districtscommissaris Paramaribo Noord-Oost


22 REACTIES

 1. Vroeger dan mocht de DC zich niet op politiek gladt ys begeven, ik begryp zyn motief wel maar ik weet niet of daar gehoor aan wordt gegeven, want hy hadt deze brief ook aan de minister kunnen richten of aan de regering


  Maak melding

 2. Rhrown , je moet je computer beter laten afstellen; Wordcorrect van jou plaatst terecht en onterecht achter elk woord dat eindigt op een d een t.


  Maak melding

 3. In Suriname is alle ellende alom, zins ndp boef partij de laatste 10 jaar heeft regeert, soso ellende en het houdt maar niet op, tijdens venetiaan als president ging het goed, wat bezielde de surinamers om op boeven partij te stemmen, dat snap ik niet tot op heden?


  Maak melding

 4. Onverstandig. Recent is hun collega nog aan Covid overleden en toch worden ze opgeroepen massaal de straat op te gaan. KPS use your brains als juliie die hebben. KPS wordt opgedragen om Pique en Feller tegen te houden om massaal te demonstreren en nu doet de KPS hetzelfde. Zeer slecht voorbeeld. De KPS heeft een voorbeeld functie en nu gaan ze zelf de fout in. Wie dit heeft bedacht moet direct uit zijn/haar functie ontheven worden. Daarom zal het volk KPS niet met respect behandelen.
  gemodereerd

 5. DOE HET VERSTANDIG:
  OPKOMEN voor je RECHTEN EN PLICHTEN.
  Richting andere KOERS.
  Het Land is in Rep en Roer.
  HARD WERKEN – WAARDIG BELONING.
  gemodereerd

 6. Men is moe van alles van deze waardeloze regering. Iedereen weet dat er covid is en dat men daarachter schuilt.
  Ze vermoorden toch dagelijks mensen met hun onzin
  In de openlucht ben je 99% veiliger.
  Binnen verspreid her virus zich.
  Oen werie keba.
  gemodereerd

 7. “Bas
  20 mei 2021 At 08:33
  Wel iets doen aan uw Nederlands hoor !
  BSc ?!!😐”

  Volgens mijn info is deze DC een fysiotherapeut en fitnesstrainer.
  Als fysio mag je de titel Bachelor of Science (BSc) voeren.


  Maak melding

 8. Bhola heeft gelijk, maar als je met onze politie te maken hebt, is gelijk hebben waardeloos, omdat deze trigger happy gasten vaak onredelijke zijn, op hun strepen gaan staan en als je niet snel genoeg inbindt, kan je een balk in je nek krijgen, zodat je alleen sterren zal zien.


  Maak melding

 9. Dat de politie gaan staken kan alléén in Su, trouwens het is een Bananen republiek. Dus kan wel, dat ze meer loon willen is begrijpelijk, want het is een zwaar en risico vol beroep. Tenminste als men dat goed uit oefent, ben het eens met de DC
  De politie vakbond had eerst een gesprek met de z.g Mini-ster van Jus-Pol Moksi Alési een dialoog, moeten hebben aangevraagd. >>>>@ Indira<<<< Voor zover ik weet moet je wel een vergunning hebben als je wilt protesteren, er moet soms bepaalde straten dicht gegooid worden en er moet ook een orde dienst aanwezig zijn. (eigen orde dienst of de politie)
  Maar in Su is alles mogelijk, ook wat onze lieve Heer verbied.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 10. DC Bhola wij het surinaams volk doen ook een beroep op u, dna leden en de regering om aftezien van jullie maandelijks bezoldiging de komende 4 jaren, vanwege het slechte economische situatie van het land Suriname.
  gemodereerd

 11. Goed zo politie. A sarie. Iedereen kom Massaal. Buitenlucht doet virus minder dan binnen.
  gemodereerd

 12. Het gestolen geld moet teruggevorderd worden…

  Waarom gaan ze niet naar leonsberg vd deur van de moordenaar protesteren die debet is aan de ellende ???
  Waarom gaan ze niet vd deur van foefoer abrahams protesteren….

  Ik hoop dat het kabinet valt…..ze moeten het maar goed voelen….

  wel jammer voor degenen die integer bezig zijn…


  Maak melding

 13. De hele samenleving optrommelen om op straat te gaan, wat heb je er uiteindelijk aan.
  Terug naar de periode NDP kan niet. Het volk verliest altijd.


  Maak melding

 14. Joost 20 mei 2021 At 15:39
  Hoop oprecht op een veel beter toekomst voor Suriname en al haar inwoners..
  =============================================

  Joost,
  Tegen beter weten in ga ik met je mee in de hoop op een betere toekomst voor Suriname. Helaas zal blijken dat dit volk gedoemd is te mislukken. Kijk maar naar hun stemgedrag. Ze kiezen etnisch en dus voor trauma’s en heel veel pijn in het leven.
  Ik ben geen Hindoestaan, maar ben er heilig van overtuigd dat als ze de VHP samen met de NPS en DA91 volledige regeermacht hadden gegeven, het politiek en economisch landschap er vandaag de dag al anders had uitgezien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.