Surinaamse Politie Bond roept leden op om donderdag naar DNA te gaan

22
Agenten van het Korps Politie Suriname
Agenten van het Korps Politie Suriname.

Het bestuur van de Surinaamse Politie Bond heeft al haar leden opgeroepen om zich op donderdag 20 mei 2021 om 07.30 uur, in uniform gekleed aan te melden in de grote hal van de Politie Academie aan de Commewijnestraat 15 te Paramaribo.

Het bovenstaande vloeit voort uit een unaniem besluit van de alv van heden, woensdag 19 mei 2021.

Het ligt in de bedoeling om de vergadering van heden, welke is verdaagd naar morgen, donderdag 20 mei 2021 om 07.30 uur te hervatten. Zodra de vergadering is hervat zullen de leden zich massaal begeven naar het politiebureau Centrum, waarna de weg vervolgd wordt naar het gebouw van de DNA.

Het vorenstaand besluit van de ALV volgt op de houding van de werkgever, die op geen enkele wijze reageert op ingediende moties van de SPB, de kwesties SZF, bevorderingen, loonsonderhandeling en het overig wensenpakket rakende.

UPDATE – De districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, R. Bhola, heeft in een open brief aan de Surinaamse Politiebond laten weten dat hij het op dit moment onverstandig vindt dat agenten donderdag massaal de straat opgaan, zoals eerder door de bond aangekondigd:

22 REACTIES

 1. Maar als tussentijds de UNIFORM is gestolen door een BENDE, hoe dan Verder.
  Worden ze Bij de POORT GESCREEND.
  Hoop, dat het GOED afloopt.
  gemodereerd

 2. Het is nu de gelegenheid dat de bevolking zich aansluit om ook te gaan protesteren waar wachten we nog op
  gemodereerd

 3. Het vorenstaand besluit van de ALV volgt op de houding van de werkgever, die op geen enkele wijze reageert op ingediende moties van de SPB, de kwesties SZF, bevorderingen, loonsonderhandeling en het overig wensenpakket rakende.
  Typisch Surinaams niet reageren, dan lost het probleem zich vanzelf op. De betrokken ministers ontslaan. Nu begrijp ik het voortdurende gereshuffle van Bouterse


  Maak melding

 4. Ai famiri, de stiefzonen van Hermandad roeren zich, want Druga Baas & Co zijn aan het roer middels zijn pionnen.
  Natuurlijk zijn sommigen hun salaris waard maar velen weer niet!

  Het gaat de helden die naar eer en geweten functioneren goed.


  Maak melding

 5. Er wordt politiek bedreven door atompai c.s. met het leed van de politieambtenaren. In de maand julli is er politiebondsverkiezing. Dus zogenaamd Komen zij nu op voor achterstallige bevorderingen. Waar was het bestuur toen verschillende personen overgeslagen werden voor de functie van korpschef en iemand die op no. 9 van de ranglijst was id bevorderd tot korpschef.

  Achterstallige bevorderingen spelt vanaf 2005. Waarom niet toen aan de bel getrokken maar nu kort voor de verkiezing van de spb. Atimpai c.s. hebben hun voordelen reefs gehaald, want leden van het bestuur en aan die laden gelieerde personen hebben in 2 jaren tijd 3 bevorderingen gekregen.


  Maak melding

 6. Laten ze staken. Todat ze noe worden. No work no pay. Zet dan gewoon de militairen in. De politie had nauwelijks een jaar of 2 al een forse salaris verhoging gehad. Zoveel anderen hebbe dat nog steedsniet gehad!!!!!
  gemodereerd

 7. Al de bonden zijn pas na 10 jaar wakker, zoals Hooghart ( Clo), samsom (SLM) Atimpai. ze zijn allemaal geen leider waardig anders hadden ze allang actie gevoerd. ze zijn NDP,er door hun te doen zit Suriname in financiƫle crisis


  Maak melding

 8. ” Wo sit ing ” zal de eisen van de politie moeten inwilligen. Vervolgens alle ander groepen protesteren om meer loon. Reken erop dat er genoeg geld is om aan alle eisen van politie, verpleegkundigen, ambtenaren, onderwijsgevenden, enz.enz. te voldoen.


  Maak melding

 9. het einde is in zich van deze vernietigende regering die familie op posten zet
  terwijl er zoveel studenten zijn die hard moeten leren ik geeft deze regering nog een paar maanden


  Maak melding

 10. De Abop gaat een breuk in de coalitie forceren en maakt een deal met de NDP (als die er al niet is). Dit zie je al van veraf aankomen.


  Maak melding

 11. Laten ze staken als ze willen. Dan worden de militairen maar ingezet om de orde te handhaven. No work no pay voor de stakenden.
  . Nauwelijks 1 tot 2 jren gelede hebben ze een forse salaris verhoging gehad
  gemodereerd

 12. mensen geeft ndp niet de schuld chan had het over bromtjie djarie
  maar ik zie alleen mensen die op mij en chan lijken op belangrijke posten
  chan heeft de statuten van de staatolie gewijzigd om zijn vrouw daar te zetten
  is dat de schuld van ndp


  Maak melding

 13. sital de ndp is de hoofdschuldige van al dat gedoe en dat we nu in Suriname op ons gat zitten , maar jij zit zeker in Nederland he , en de regering bouta had geen familie leden op belangrijke posten he , maar je holmaatje robg zal je wel aanbidden he.


  Maak melding

 14. Als de burgers willen opkomen tegen wanbeleid, worden e tegengehouden door de politie met als smoes covid situatie. Wie houd deze groep dan tegen. Is er plotseling geen covid meer


  Maak melding

 15. robje-les jij ziet dat wel zitten he paarse rat nou je hebt nu al twee paarse ratten robje g en sital achter je staan , mocht het ervan komen is Suriname geen land meer , maar een provincie van china , ga alvast chinees leren , o ja hoelang is een chinees , en wang snee wang.


  Maak melding

 16. ik ben hindoestaan chan is ook hindoestaan moet ik chan gat likken
  omdat hij ook hindoestan is de grooste bevolkings groep van suriname is creool dus wat we als hindoestaan ook doet wij zijn in de minderheid


  Maak melding

 17. Laatste stuiptrekkingen van een psyco bondsman.
  Eens met no broeja, enige did weet wat er speelt.
  Inderdaad in juli wordt dit politiek gedreven figuur vervangen.


  Maak melding

 18. Wil het volk vooruit gaan, zal het nu wel moeten afrekenen met de NDP en een ieder die geen vooruitgang wil. De vakbondsleiders moeten ook vervangen worden, die bonden zijn geen eigendom. Het is nu tijd voor nieuwe leiderschap.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.