Ruim 3.775 woningen worden opgezet, gerenoveerd en uitgebreid

31
Ruim 3.775 woningen opgezet, gerenoveerd en uitgebreid
Minister Ramsaran feliciteert PSC-voorzitter Monorath

Op maandag 17 mei 2021 vond in Suriname de installatie plaats van de Project Steering Committee (PSC) door Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo). ”Het affordable housing project (AHP) kan nu in alle voortvarendheid voortgezet worden”, gaf de bewindsman aan.

Onder het AHP project zullen er ruim 3.775 woningen zowel in de kustvlakte als binnenland worden opgezet, gerenoveerd en uitgebreid. Ook zullen 40% van de woningen toegewezen worden aan alleenstaande moeders door tussenkomt van ngo’s. De SoZaVo bewindsman gaf aan dat met het uitvoeren van het AHP heel veel gezinnen geholpen kunnen worden, want een goede dak boven uw hoofd hebben, is een basisbehoefte van de mens” aldus Ramsaran. 

De PSC moet zorg dragen dat zaken in goede banen worden geleid, dus zaken aangaande het AHP zullen continu gemonitord en geëvalueerd moeten worden. Ramsaran zegt alle vertrouwen te hebben in de PSC, meer nog omdat de committee uit vertegenwoordigers bestaat van de verschillende ministeries alsook vertegenwoordigers van ngo’s. 

Gregory Rusland coördinator van het clusterteam ‘Woningbouw’ feliciteerde de aanwezigen met de installatie. Hij is blij dat de minister van SoZaVo Zaken heeft aangepakt , gezien het feit dat er veel tijd verspild is door de jaren heen. Met de installatie van de PSC kan de trein weer op rails worden gebracht. “Er is veel werk te doen, dus we moeten gelijk aan de slag” benadrukte Rusland.

De voorzitter van de PSC bedankte namens het hele committee een ieder en de regering voor het vertrouwen. Hij beloofde dat zij met alle eerbied en respect invulling zullen geven aan hun taken. 

31 REACTIES

 1. Alleenstaande moeders met kinderen waarschijnlijk van verschillende mannen ook evt. Bestaat er geen alimentatievorm in Su waarbij vaders verplicht worden om voor hun kinderen te moeten zorgen? Ik kan ook wel raden om welk type mensen het gaat.

  In ieder geval hoe meer de regering alles gratis gaat geven hoe minder geroofd gaat worden. Dat is wel een pluspunt, afgezien van het feit of dit de juiste manier is.


  Maak melding

 2. Deze regering heeft tot nu woord gehouden, ndp moest van de imf een economische plan over leggen, waar voor geld wordt geleend, dat was de eerste 4000 huizen en infrastructuur, maar toen dat geld er was, bouta adhin parmisser misikaba simon dik nek miss piggy, allemaal hebben dat geld onder elkaar gedeeld en gestald in het buitenlandse banken, boefdraad heeft ook honderde miljoenen gestolen, en is verdwenen, deze mensen waren gewoon weg dieven, dit is geen regering ndp, dit zijn gewoon dieven geweest, en laat het duidelijk zijn, regering santhoki zal Suriname uit de problemen halen, alles duur, maar regering santhoki heeft geen schuld aan, samen met de imf is er een plan om de miljard dollar die gestolen terug te betalen, regering santhoki brunswijk moet woord houden, trouwens als Suriname schulden vrij is, wordt alles goedkoper, ndp, is nationale dieven partij, dat siert hun goed,


  Maak melding

 3. Waar zijn die 18.000 woningen van Bouta gebleven. Zeker in rook opgegaan. Er staat mensen jarenlang ingeschreven voor een woning bij Sociale zaken. Niets van terecht gekomen. Misikeba heeft het geld ook in eigen zak gestoken met zijn trawanten. Hij heeft ook gezorgd dat ongeschoolden banen hebben gekregen als zogenaamde beleid adviseur, die vervolgens ook met gemeenschapsgelden lopen te smijten. Ook hebben zij zich voorzien van meer smerigheid op hun lijf, de tatoeages. Je bent geboren met een gaaf huid, tatoeages vallen onder zelf verminking. Deze psychiatrische ziekte moet verbannen worden.
  gemodereerd

 4. Bouta had 10.000 huizen beloofd en er zijn nauwelijks 1000 gerealiseerd. Het geleend geld heeft hij met zijn maties gedeeld. De ndp-rioolratten hier op wtk. hebben dat prima gevonden want ze kregen voedselpakketten. Bouta gaf ze brood en kon straffeloos verder stelen.
  De woningnood in Suriname is groot en goed dat deze regering er wat aan wilt doen.


  Maak melding

 5. Ha,ha,ha, er is geen geld. ” Moniek no de “. Wie nemen zij in de maling. Het is allemaal kiezersbedrog. Dit initiatief zal hen niet redden. READ MY WORDS.


  Maak melding

 6. Aan deze regering nogmaals een beroep, geeft alle surinamers een woning die kan betalen, er mag niet alleen gekeken worden naar iemand afkomst, Suriname is van alle surinamers,dus alle surinamers hebben recht op eerlijke bestaan, in het verleden is heel anders gegaan, want dan zag je dat alleen creolen een huis kreeg, ano 2021 hoort mijn volk mijn mensen niet thuis in Suriname, Suriname is van alle surinamers, ongeacht afkomst, daardoor heb je eenheid??


  Maak melding

 7. Rob gay, wie neemt jouw kwalijk met je lage EQ,jouw ndp heeft niks waar gemaakt, ndp heeft juist iedereen bestolen en hebben surinamers bestolen, als deze regering zijn belofte waarmaakt en dan, rob gay waar zijn dat geld die gestolen is door bouta en kliek, daarmee yoe go ne opo noh, lagi dagoe


  Maak melding

 8. Mensen met gezinsuitbreiding krijgen meer aandacht.
  HIJ zegt; Er is veel werk te doen.
  Hoe zit het met de LANDBOUWERS die de DUPE zijn geworden door de OVERSTROMING.
  Alles zijn ze KWIJT, Hieraan Moet er STERKE AANDACHT KOMEN, ook met
  FINANCIEEL tegemoetkoming.
  Sociale Zaken doet UW werk waar HARDST nodig is.
  gemodereerd

 9. Ha,ha,ha. In mijn vakgebied plaatst men dit initiatief onder het noemer ‘ containerbegrip ‘. Hiermee kan men simpel onnozele figuren zoals Bigi Sma op een dwaalspoor. In een container kan men van alles in stoppen.In een container kan je van alles in gooien.

  Deze gasten zijn helemaal niet concreet. Maar ze hebben wel nagedacht hoe men het volk kan misleiden. Er zijn duizenden volks- en overheidswoningen in Paramaribo en de districten die dringend gerenoveerd moeten worden. Er is sprake van achterstallig onderhoud. Dit is een makkelijkere klus dan splinternieuwe huizen neerzetten. Kijk maar bijvoorbeeld naar de woningen op Flora, Marowijne project, Zorg en Hoop,enz.enz. Er zijn wel 5000 of meer woningen in deze wijken die gerenoveerd moeten worden. Het is allemaal kiezersbedrog om de bevolking te paaien. In feite is men bezig de bevolking te schofferen. Ze continu aan het liegen en aan het bedriegen.


  Maak melding

 10. Telkens hetzelfde liedje.

  Iemand die geen onderdak heeft moet toch ook blij zijn met een appartement.

  In dit artikel staat er “toegewezen” gaat het om een goedkope koopwoning of om sociale huurwoningen.

  Bij particulieren hoef je sowieso niet terecht want die vragen al tussen de 250 en 300 USD per maand voor een 1 of 2 kamer appartement.


  Maak melding

 11. @ RobG alias (Go)man.
  Het woord kiezer bedrog ken je heel goed, want dat heeft je Baasje ook gedaan. En je weet ook heel goed datti moni no dé, bikassi yu Bassi njang ala kba. ”A moro bitré yu hori yu Smoel”.
  De meeste NDP zijn dom, deze regering is bezig de schade te herstellen wat je Baasje heeft verricht. En dat willen jullie niet begrijpen, omdat jullie te stom zijn om dat te bevatten. Hieruit kan ik uitmaken dat je, een (nep) Econoom bent. ”Je bent echt een egoïstische flikker”.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 12. Vorige regeringen hadden ook woningbouw programmas. Corrupte ambtenaren en aannemers hebben er een potje van gemaakt. Tjoekoes en overfacturering en onderfacturering hebben de projecting over de kop gehaald. Nu het land geen geld heeft gaat men zo’ n programma lanceren.

  Waar gaan de alleen staande moeders het geld vandaan halen om de investeringen terug te betalen? Moet Sociale Zaken hun subsidieren door de leningen van de werelbank, etc. terug te betalen? De alleenstaande moeders hebben een dak boven hun hoofden om meer kindertjes te maken! Geen werk ethiek en verantwoordelijkheid voor hun kroost wordt hun bijgebracht. Nergens staat opvang voor werkende moeders.

  Ze moeten uit de krotten. Die moeten condemd worden en afgebroken worden. Maar de moeders moeten voor hun woningen betalen.


  Maak melding

 13. Slachtoffer van racisme, je hoeft helemaal niet te raden welk soort mensen alleenstaande moeders zijn, het zijn namelijk vrouwen van alle bevolkingsgroepen in Suriname. Als een vrouw Bewust Ongehuwd Moeder (BOMs) wil worden is dat haar goed recht. Waarom zou ze, als ze kinderen wil, en in staat is alleen voor die kinderen te zorgen, gedwongen moeten worden om met een halfgare lul samen te wonen? Als ze niet in staat is alleen voor haar toekomstige kind(eren) te zorgen, moet ze maar eerst naar Stichting Lobi gaan, voordat ze zich inlaat met een flierefluiter die geen verantwoordelijkheid wil nemen voor zijn eventuele kinderen.


  Maak melding

 14. bouterse heeft ook beloftes gemaakt, maar deze waren veel meer van tralala, omdat hij het volk met vele schulden heeft achtergelaten en waardeloze huizen voor mensen heeft gebouwd. De bewijsstukken liegen er niet om.

  Je kunt pas deze regering oordelen als zij hun beloftes niet nakomen.


  Maak melding

 15. Ik snap de reacties van sommige niet op Wtk. Het water staat een ieder tot aan de lippen. In principe… we ka no echte. En toch is het hosanna richting deze regering. Tot nu toe pluk ik niet de vruchten van dit beleid en vraag ik mij af of dat ook daadwerkelijk nog gaat gebeuren…….


  Maak melding

 16. Henkes ik ben het volkomen met je eens:
  Als een vrouw een kind wil en ervoor kan zorgen is dat haar goed recht, en het recht van iedere vrouw die graag moeder wil worden, ongeacht of je een partner hebt of niet.
  Als het maar je eigen keuze is.
  Alleenstaande moeders is niet gerelateerd aan een soort bevolkingsgroep.
  Maar komt wereldwijd voor, dus voor de duidelijkheid, komt voor bij iedere bevolkingsgroep en kan iedere vrouw overkomen ongeacht ras, kleur of etniciteit.
  Het is nog altijd beter dan je kind uit te huwelijken, wat bij een bepaalde bevolkingsgroep te vaak voorkomt. Alleen om de schijn op te houden, of bij elkaar blijven alleen maar om de eer van de familie of voor de buitenwereld.
  Roman je valt nu door de mand, je laat duidelijk blijken dat jij niet de slimste bent, dan is het nog zacht uitgedrukt. Doordat ik beleefd wil blijven zal ik niet zeggen dat je zwakbegaafd bent.


  Maak melding

 17. Alleen een BOERIKIE gelooft dit ,en hier sterft het van deze gasten op dit forum.de èèn een nog grotere Pannenkoek als de andere !
  gemodereerd

 18. Een wijze vrouw zorgt ervoor dat ze niet zwanger raakt van een halve gare/flierefluiter. Dat is toch zielig voor het kind. Dat is mijn mening.
  Helaas zijn er veel creoolse vrouwen alleenstaand. Het heeft heel veel nadelige gevolgen voor zowel jongens als meisjes. Een moeder doet dan erg hard haar best, maar ze kan de rol van de man/vader niet vervangen.


  Maak melding

 19. Kijk maar naar 1 voor 12 op YouTube dan kan je zien hoeveel hindustaanse vrouwen alleen staand zijn. Geen vader te bekennen en geen geld. Wonen in krotten erg triest.
  gemodereerd

 20. Woensdag, 19 mei 2021 om 17:09 • Laatste update: 17:38

  Ridgeciano Haps heeft zich niet populair gemaakt bij enkele bewoners van de Vogelwijk in Leiden. De 27-jarige vleugelverdediger blijkt een pand in de wijk te hebben gekocht, waarin hij van plan is vijf appartementen te bouwen en vervolgens te verhuren. De bewoners vrezen dat er een groot verloop ontstaat van de bewoners van de appartementen, geluidsoverlast en maken zich zorgen over de brandveiligheid binnen het pand van Haps.

  Het huis in de de Leeuwerikstraat werd in september al voor 505.000 euro verkocht, maar buurman William Berix kwam er pas onlangs door het bekijken van de aangevraagde omgevingsvergunning achter dat Haps de nieuwe eigenaar was. “Dit speelt al ruim een half jaar, maar tot op heden heeft Haps geen enkel contact gezocht met de buren of de buurtbewoners. Daarmee levert Haps ook geen sociale bijdrage aan de Vogelwijk”, zegt Berix in gesprek met het Noordhollands Dagblad.

  @ robles
  misschien van het geld dat opzij was gelegd zogenaamd voor ACHTERSTALLIG onderhoud (zie rob == Er zijn duizenden volks- en overheidswoningen in Paramaribo en de districten die dringend gerenoveerd moeten worden. Er is sprake van achterstallig onderhoud==) dat nooit heeft plaatsgevonden. Dit geld zou uiteindelijk bij je criminele vriendjes terecht komen, maar was wel alvast apart gezet voor onderhoud. 😂😂😂.


  Maak melding

 21. Sjonnie Kalloe 19 mei 2021 At 19:35
  Dit geld zou uiteindelijk bij je criminele vriendjes terecht komen, maar was wel alvast apart gezet voor onderhoud. 😂😂😂.
  ===========================

  Ik denk eerder dat deze regering loopt te liegen. Nergens is geld voor horen we de hele dag. We gaan nog jaren in de ellende zitten horen we elke dag. De vorige regering heeft de boel gestolen horen we elke dag. Baby’s gaan dood door gebrek aan medicijnen en apparatuur. Maar er is wel geld om bijna 4000 woningen te renoveren of te bouwen. Er is wel geld om allerlei mensen op goedbetaalde functies te zetten.
  Zal aan mij liggen maar hier klopt iets niet.


  Maak melding

 22. Robles dus bij iedere uitgave van deze regering ga je zeggen dat ze gezegd hebben dat er geen geld is?? Kijk er is een bepaald bedrag dat verkregen is uit belastingen dit wordt verdeeld over de ministeries. Hiermee moeten ze het doen, meer is er niet. Dus voor extra dingen is er gewon geen geld. Net als bij vele mensen. Met het maandsalarsi moet je het doen, meer is er niet
  Misschien wordt er nu meer en beter belasting geïnd. ik denk dat er ook veel en veel minder verspilling is omdat er minder gestolen wordt door deze mannen (tot nu toe)
  Persoonlijk denk ik dat er daarnaast nog een kleine reserveringspot is. Net als bij vele mensen, staat er misschien wat op de spaarrekening, voor noodgevallen


  Maak melding

 23. Mix Chick
  Ik ben het niet met je eens.
  Wat voor voorbeeld geeft een man/vader zijn kinderen, als hij iedere dag dronken thuis komt. Zulke papa`s komen heel veel bij bepaalde bevolkingsgroepen voor meer dan de helft van deze vaders is alcoholist.
  Vind jij dat zulke vaders het goeie voorbeeld geven aan hun kinderen? no way
  Dan liever een zelfbewuste, slimme, zelfstandige BOM moeder die heel goed over het moederschap heeft nagedacht, in plaats van zo een zuiplap “als vader” .
  Heel erg nadelig voor de ontwikkeling van kinderen. Er zijn genoeg moeders die goed in staat zijn hun kinderen alleen op te voeden.


  Maak melding

 24. Er is wel geld om Leo Brunswijk 22500 srd te betalen voor directie lid te zijn van de EBS. Het is tegen de regels van bedrijfsvoering om directielid en commissaris van een bedrijf te zijn. Heeft de ABOP geen deskundige en vertrouweling anders dan een brunswijk? Er gaat iets mis in de ABOP.


  Maak melding

 25. Sjonnie Kalloe 19 mei 2021 At 20:07
  Robles dus bij iedere uitgave van deze regering ga je zeggen dat ze gezegd hebben dat er geen geld is??
  ========================

  Ik zou eerst eens het herstelplan lezen. Gaan we het er daarna gezellig over hebben. Kan zonder ruzie hoor. Niks mis met een goeie discussie. Maar dan moet je wel eerst de moeite nemen om dat herstelplan door te lezen. Ik heb dat inmiddels al gedaan. Kost je een 20-30 minuten maar dan snap je onmiddellijk waarom ik mijn wenkbrauwen frons bij dit bericht.


  Maak melding

 26. Als een alleenstaande moeder vijf kinderen wil hebben omdat het een wens is moet ze dat vooral doen, maar niet op kosten van de belastingbetaler.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.