Gewapende rovers plegen overval op winkel annex woning

23
Politieauto in Suriname
Voorbeeldfoto

In Suriname hebben drie gewapende rovers vanochtend een overval gepleegd in een winkel annex woning in het district Para. Het lukte de politie een van hen ter plaatse aan te houden.

De rovers gingen gewapend met vuistvuurwapens in het pand waarbij zij een raam hadden geforceerd. Ze vielen de winkelier aan en bedreigden hem om geld en kostbare spullen af te staan. Uiteindelijk maakten ze belkaarten en een onbekend geldbedrag buit.

De politie kreeg de melding van de beroving en verscheen meteen ter plaatse. Twee rovers zagen toen kans in een gereedstaande wagen te vertrekken. De politie wist de derde verdachte Lorenzo L. aan te houden, maar bij hem zijn de buitgemaakte goederen niet gevonden.

De winkelier heeft geen letsel opgelopen. Het onderzoek van de Surinaamse politie, om de twee overige rovers op te sporen, is nog gaande.

23 REACTIES

 1. Dit nieuws komt zeker niet op Waterkant?

  Leo Brunswijk, die president-commissaris is bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), is ook benoemd tot directielid van het staatsbedrijf. De benoeming heeft plaatsgevonden door de raad van commissarissen afgelopen maand. Starnieuws verneemt dat op die vergadering ook vicepresident Ronnie Brunswijk aanwezig was.

  Uit het raadsbesluit blijkt dat Brunswijk per 1 februari 2021 is benoemd als team-member bij de directie. Hij krijgt een maandelijkse vergoeding van SRD 22.500, exclusief belastingen.

  Het besluit is genomen op een algemene vergadering van aandeelhouders op 19 maart. De goedkeuring volgde een maand later. De benoeming werkt terug tot 1 februari.

  Er is geen ruchtbaarheid gegeven over deze benoeming. Starnieuws verneemt dat er drie directieleden moeten zijn bij EBS. Het directieteam bestond uit twee personen, Marcel Eyndhoven en Ismanto Adna.


  Maak melding

 2. Robles
  Dit is te verwachten. De bananenrepubliek Suriname is al jaren aan het afzakken naar een bedenkbare peil.
  Als lid van de RvC ja zelfs als voorzitter van de RvC moet je als degene die zitting heeft in de RvC de opdracht die de RvC krijgt van de aandeelhouders op een juiste gepaste en waardige wijze ten uitvoer brengen.
  De opdracht luidt: “Controle uitoefenen op de directie in het realiseren van de doelstellingen zoals vervat in de oprichtingsakte en de speerpunten vervat in de begroting / budget”.
  Als je lid bent van de RvC kun je geen lid van de directieteam worden omdat jij dan als persoon niet bij machte zult zijn om jezelf te controleren.
  Nou ja dat denken wij vanuit onze normale gedachtegang.
  Maar probeer eens een Surinamer en ook nog een Marron dit eens op een rustige manier duidelijk te maken zonder dat hij / zij boos worden zal.
  Grote kans dat dit niet zal lukken.


  Maak melding

 3. Leo Brunswijk en Abop maken zich geen zorgen om de criminaliteit. Dat probleem mag ” wo sit ing ” oplossen.Hij komt immers van de Politie Academie van Apeldoorn. Het is allemaal een-pot-nat in deze regering. Deze mensen zijn heel erg. Family & Friends, Friends & Family affair…..


  Maak melding

 4. Er komt een show op tv
  wie is de kleinste dief. Brunswijk heeft gezegd dat hij niet van plan is te verliezen.
  Bouterse krijgt geduchte concurrentie, adhin is in de voorrondes afgevallen. hij stinkt teveel na uien
  Abra hamas maakt ook een goede kans. Boefdraad lacht en kijkt ernaar. Jongens toch doe je best hoor, want niemand zal mijn record verbreken. Somo wil weten of de prijs is 1 hele dag met een 12jarige (jongen of meisje maakt nie uit)
  Jogi mag niet mee doen. Waarom niet blijft gissen.
  De presentatie is in handen van ………. wordt later bekend gemaakt
  dillip Sardjoe en chantolli zijn kandidaat evenals manvrouw van Dijk


  Maak melding

 5. Opmerkelijk is, dat ze altijd met hun Drieën zijn.
  Goed georganiseerde Criminelen BENDE.
  Corona of Geen Corona, Lockdown het gaat maar door.
  Hoelang Moeten de Mensen met TRALIES beschermd wonen.
  Suriname krioelt van deze Gasten, het wordt steeds meer.
  Bij de geboorte is zeker bepaald hoe de toekomst van hun zal uitzien.
  Wat worden, toch het leven zuur gemaakt door deze Nietsnutters.
  Hoe zien ze het eruit.
  gemodereerd

 6. Wat is deze criminele marron toch een supergeleerde hebzuchtige blawkop.
  Niemand in sur kn hem evenaren n drom wordt hij keer op keer benoemd mpp daggys


  Maak melding

 7. Chantokie u bent een land verrader waar is uw verkiezing belofte gebleven. Familie Bruinswijk heeft de zeggenschap. Laat de regering vallen en opnieuw verkiezing houden. Land regeren met Bruinswijk is een groot probleem. Hij is een voedingsbron van de rovers en criminelen in Suriname. Chantokie u bent de zwakste schakel in het spel.


  Maak melding

 8. Beste Conservatieven

  Als Je Iemand Die Buiten Suriname Woont Die Heel lang Geen Kontakt Met Suriname Heeft Gehad Wil Of Moet Uitleggen Hoe Slecht Het Met Ons Land Gaat.. Hoef Je Geen Boek Te Schrijven.. Zeg Gewoon

  Ronnie Brunswijk Is De Vice-president Van Suriname
  Niet Alleen Ons Nationale Munt Is Gedevalueerd. WIJ als Volk Ook


  Maak melding

 9. Leo Brunswijk mag straks dus zijn eigen vlees keuren. Maar ik geef hem een kans en wil hem niet bij voorbaat veroordelen omdat hij van de Abop is. Feit is wel, een rotte appel in de mand alle zet alle andere appels te schand. En is het nou toeval dat er bij Abop zoveel rotte appels zijn ? Onder Bouta was er ook een die min. was van Sociale Zaken en haar verjaardag met gemeenschap geld heeft gevierd.


  Maak melding

 10. Om It Uurtje Moet Je Tegen Je Zelf Zeggen

  Ronnie Brunswijk Is Vp Van Suriname

  Het Lawa Gebied Kent 2 Universiteiten De Ene Waar Kennth Amoksie Zijn Bachelor Gehaald Heeft Is Die Van Drie Ta Bikie

  De Andere Universiteit Waar Ronny Brunswijk .. Bordo En Heer Belfort Hun Master Gehaald Heeft Is Te Langa Ta Bikie

  In Paramaribo Zijn Deze Universiteiten Niet Zo Bekend Internationaal Wel.
  Bv In Sri Lanka .. Pakistan Samaritaan. Opper- volta… Saha-hel enz enz. OJA En Afghanistan Tora-bora


  Maak melding

 11. IVANOFF LIMBURG ( at 18:41)

  Ik zeik in mijn broek man, goede info trouwens waar deze ”LULLEN” hun bul hebben gehaald! Maar voorlopig hebben ze iedere maand een vette salaris. Ik vraag me ook af of onze (nep)(econoom RobG ) alias de reetkever, ook zo veel verdiend
  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 12. Dankjewel @ Robles
  Dus wel degelijk gebeuren er andere zaken in Suriname die veel belangrijker dan hetgeen hier op deze zogenaamde nieuwsverhalensites wordt gepresenteerd. Een beetje polariteit allee..


  Maak melding

 13. Benoeming Brunswijk tot directielid EBS is ‘gekkemanswerk’
  19/05/2021 15:28 – Van onze redactie
  Benoeming Brunswijk tot directielid EBS is ‘gekkemanswerk’
  PARAMARIBO – “Als het de bedoeling is dat een raad van commissarissen een puur toezichthoudende taak heeft op het bestuur, dan is dit natuurlijk gekkemanswerk.” Zo reageert jurist Gerold Sewcharan op het nieuws dat Leo Brunswijk, de politiek invloedrijke broer van vicepresident Ronnie Brunswijk, op 1 februari benoemd is als directielid van de Energiebedrijven Suriname (EBS). Brunswijk is momenteel ook president-commissaris van de EBS.

  Het benoemingsbesluit van de raad van commissarissen (RvC) is door Brunswijk zelf medeondertekend en circuleert op sociale media. Starnieuws meldt dat het besluit op 19 maart is genomen tijdens een algemene vergadering van aandeelhouders. De goedkeuring van de benoeming, met terugwerkende kracht, volgde een maand later.

  Volgens Sewcharan hangt het van het bestuurlijk model van een bedrijf af, of de RvC en het bestuur gezamenlijk besluiten nemen en uitvoeren. “Ik ben geneigd te denken dat de RvC bij de EBS als staatsbedrijf een puur toezichthoudende taak heeft”, zegt Sewcharan. “Het zou zo moeten zijn dat de RvC ten behoeve van de Staat en de Surinaamse samenleving onafhankelijk en kritisch de directie controleert.”

  Benoeming Brunswijk Ebs


  Maak melding

 14. Men neme een paarse rat, werkend op een cruciale plek, copy paste gejatte interne informatie en whala, er ontstaat alweer top-journalistiek van alweer een revokrant.

  Geen verificatie, geen controle, geen commentaar van betrokkenen en dat noemt men ‘breaking news’ 🤮.

  Je destabilisatie is weer mislukt.
  6 maanden of waarneming, in afwachting van de echte directeur.

  Next!


  Maak melding

 15. Zo is het Esmerald , misschien wordt het wel de ; directeur zonder bedrijf ; dan heeft hij weer een bedrijf 😁😁😁😁😁.
  ABOP is een stoorzender alleen maar criminelen en sprekers die niets weten , het zelfde geldt die op de ABOB hebben gestemd, ook van die nietsweters.


  Maak melding

 16. Ach Suriname is toch maar een schurkenstaat, revo opa’s A & B, loco lonnie & familie, somo & familie. Mensen het komt nooit goed. Maar loco lonnie aan de fransen overlaten zou toch mooi zijn om van hem en zijn bende af te komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.