Don Gill met waarschuwing in vrijheid gesteld

15
entertainer don gill suriname

Aargil M (25) meer bekend als Don Gill, die ondernemer tevens reclamemaker en entertainer in Suriname is, is vandaag in vrijheid gesteld. Hij was aangehouden voor illegaal wapenbezit. De officier van justitie heeft hem wel een waarschuwing gegeven om de juiste procedure te volgen om een vuurwapenvergunning aan te vragen.

Hij is voorgeleid op het Parket, waarbij advocaat Maureen Nibte het verzoek aan de vervolgingsambtenaar deed om niet af te wijken van de vaste gedragslijn van het Openbaar Ministerie. Nibte zegt dat haar verweer is meegenomen waarna Don Gill in vrijheid is gesteld. Volgens haar is de vaste gedragslijn dat verdachten die worden aangehouden voor illegaal vuurwapenbezit dat zij in vrijheid worden gesteld indien met het wapen geen misdrijf is gepleegd.

Don Gill werd donderdag in verzekering gesteld voor overtreding van de Vuurwapenwet. Hij heeft een vuurwapen en acht patronen illegaal in zijn bezit gehad. De man stond in de nacht van woensdag op donderdag met een ander langs de Nieuw Weergevondenweg te praten.

De politie die aan het surveilleren was, merkte de man op. Zij hield hem staande want hij was op dat moment een lockdown-overtreder.
Donn Gill had een tas bij zich waarin het wapen en de patronen zijn gevonden. De politie heeft die in beslag genomen.

Een uitgelekte foto waarop Don Gill en andere arrestanten in een cel poseren met twee flessen alcohol, heeft geleidt tot een strenge controle van het cellenhuis te Santodorp. Daarbij zijn diverse verboden zaken aangetroffen zoals messen, marihuana, mobiele telefoons en coke.


 

15 REACTIES

 1. Cellenhuis Santodorp is een grote criminelen rommel. Elke week hoort het personeel elke cel grondig te inspecteren op wapens en drugs. Het personeel brengt juist door nonchalante zichzelf ernstig in gevaar en mede gevangen. Wat een bende. Met zulk personeel ook 1 pot nat met de criminelen. Het ministerie van Justitie laat hierbij ook flink wat steken vallen


  Maak melding

 2. Dit is toch te gek voor woorden !

  Logisch dat corruptie en criminaliteit toenemen !
  Z. E. Santokhi kan dit niet zo laten !

  Wetten moeten aangepast worden.

  Suriname is letterlijk en figuurlijk een junkstaat !

  Wij willen een beter Suriname.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 3. @Para Express 18 mei 2021 At 22:58
  Z. E. Santokhi kan dit niet zo laten !
  ==============================

  Dan wat moet hij doen. Ze durven niet eens een total lockdown in te voeren omdat ze bang zijn dat mensen de straat op gaan. Verder is er nauwelijks handhaving.


  Maak melding

 4. Als jullie verandering willen, dan moet je bij
  je volksvertegenwoordiger zijn. Die moeten vragen stellen aan de minister van Justitie.

  Het ziet er naar uit dat suri maar één advocaat heeft die iedereen vrij krijgt.
  De nieuwe lading rechters schijnt geen ervaring te hebben. De nieuwe pg, loopt nog stage.

  Daar moeten jullie vragen stellen. Het interesseert geen enkele journalist in suri, nog die ingezonden stukken mensen.
  Enige wat boeit; hoe besmeur ik de regering.


  Maak melding

 5. wat een aanfluiting , de rest vul zelf maar in ……………………………………………. enz.
  gemodereerd

 6. Als jullie verandering willen, moeten jullie bij jezelf beginnen! Het is niet alleen de Surinaamse samenleving dat verziekt is. De jongens en meisjes, mannen en vrouwen, opa’s en oma’s hier op deze Surinaamse berichtenwebsite zijn ziek. De overheid is ziek, het systeem is ziek, maar sommige inwoners van het land zijn dat ook. Het Suriname is ziek!


  Maak melding

 7. @ Robles18 mei 2021 At 23:13

  Jij hoopt gewoon dat alles uit de hand loopt !
  Jij wilt geen beter Suriname.
  Jij geniet van Surinamers met een getto- en lolobal mentaliteit.
  Jij geniet van een Suriname als vierde wereld land, want jij zit zelf lekker veilig in witman kondre, het land van de bakra basi !

  Bouta-lovers hebben Suriname geheel naar z’n moer gedraaid financieel en moreel.

  Suriname heeft totaal geen waarde en normen meer. Ben jij daar zo trots op ?

  Een echte Surinamer werkt aan een beter Suriname. Krakti !


  Maak melding

 8. De mensen gaan voor het kleinste niemandalletjes al de straat op maar in de periode van Desi Bouterse, die dit prachtig land naar de hel heeft geholpen met zijn miljarden $ roof, durfde niemand de mond open te trekken. Men was en is nog steeds bang voor de lange arm van Bouterse. Mensen we hebben verdragen met Nederland , Frankrijk en US en wij hoeven voor niemand bang te zijn. Doe je mond open als je weet waar Hoefdraad zich ophoudt zodat hij zijn straf kan ondergaan.
  gemodereerd

 9. Is er maar 1advocaat in Suriname!! Ze heeft over genomen van haar zus Joan. Deze dames schijnen alleen domme criminelen te verdedigen en met succes ook nog. Triest hoor.
  Don heeft 3 overtredingen…..lockdown overtreden….illegaal wapen met minutie bezit…en drugs/drank in de cel…..hmmmm….t moet niet gekker worden in dit land……lijkt alsof er geen regels zijn….failed state. Stef Blok had 10000000% gelijk.
  gemodereerd

 10. Para express 💯ben het helemaal eens met je.
  Maar we hebben deze gekke/ zieke gasten nodig om te beseffen dat we het nooit meer zo willen hebben.
  Surinamers worden steeds meer bewust dat het systeem van de paarse ratten niet werkt.
  Verstandig Suriname werkt aan onze toekomst.van mooi switi kondre mama Sranan.


  Maak melding

 11. Zijn gevangenisstraf heeft ergens ook zijn vruchten afgeworpen. Alcohol, drugs en wapens zijn mede door zijn kortverblijf daar aan het licht gekomen. KPS en beveiligingsmedewerkers hun ogen en hopelijk ook hun verstand hebben de juiste prikkels gehad om beter hun werk te doen. Justitie medewerkers zitten slapen.
  gemodereerd

 12. Don Gills heeft money en met zegt: Money talks and bullshit talks. Daarom lopen bouta, the godfather en boefdraad (the son he never had) vrij als untouchable.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.