zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieLockdown-overtreders slaan BBS'er en politieagente bij inval op party

Lockdown-overtreders slaan BBS’er en politieagente bij inval op party

-

Does Travel - naar Suriname

De gebroeders Azaad. K. en Ishaan. K., beiden 26 jaar oud, zijn na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie ter zake bedreiging, mishandeling en vernieling door de politie in verzekering gesteld. Dit gebeurde toen wetsdienaren op een house party stuitte tijdens de lockdown, meldt het Korps Politie Suriname.

Een gemengd team van de politie, BBS en het Nationaal Leger kreeg in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 mei tussen 01.00 uur en 02.00 uur in de ochtend een telefonische melding van politie Uitvlugt, dat er een feest gaande was aan de Awaralaan.

Daar aangekomen werden de wetsdienaren geconfronteerd met een house party die gaande was. Tijdens het overbrengen van de feestgangers hebben twee mannen en een vrouw zich hevig verzet en brachten een mannelijke BBS’er en een politieagente slagen toe.

Deze wetsdienaren deden ter zake aangifte op het politiebureau Uitvlugt, waarna zij werden doorverwezen naar de afdeling Spoed Eisende Hulp voor het verkrijgen van medische hulp.

In totaal zijn die nacht 47 lockdown-overtreders, waaronder 7 vrouwen overgebracht naar de grote hal op het terrein van de Politieacademie. De overgebrachte overtreders betroffen personen die zich zonder enige reden op de openbare weg bevonden. Allen hebben een bestuurlijke boete uitgeschreven gekregen.

Er zijn in totaal drie voertuigen weggesleept. De politie blijft de samenleving op het hart drukken om de maatregelen in acht te blijven nemen en ook dat zij keihard zullen blijven optreden tegen personen die zich onnodig misdragen.

opening
Fernandes Express
BODO Party

20 REACTIES
 1. waardeloos volk , dit soort mensen moeten verbannen worden , ze dragen niets bij om Suriname uit het slob te helpen , , deze leven in de paarse wolken want daar mag alles toch he bouta.


  gemodereerd
 2. Het lijkt mij niet logisch dat 2 broeders de zelfde leeftijd hebben. Hier moet iets fout in berekend zijn, tenzij ik me vergis.

  Maar goed…

  Indien die 47 mensen gezond waren is de kans op corona verspreiding 0%. Ik snap dat er een druk op de zorg is, maar indien dit feest werd gevierd met inachtneming van ‘zonder coronaverschijnselen’ lijkt het mij een goed recht om te feesten met de juiste voorzorgsmaatregelen.

  Sinds de avondklok rijden mensen niet op straat, maar een avondklok is goed in oorlogstijden. Met een avondklok los je het probleem van een virus niet op, maar verzet je het naar de volgende keer. Tenzij ongezonde mensen als eerste worden gevaccineerd.

  Als voorbeeld:
  Stel je pakt je auto en rijd alleen een rondje op straat in de nacht, hoezo zou men die vrijheid van je mogen afpakken? Als een bestuurder gewoon gezond is en je niet uitstapt ben je niet in staat anderen te besmetten. Ook adem je je eigen lucht circulatie in de auto, maar ook dat mag niet meer. Wie rationeel denkt, moet kunnen begrijpen dat je deze ‘nieuwe tijdse’-problemen niet kunt oplossen met ‘ouwe tijdse’-oplossingen.
  Er is nu ook gebleken dat in veel europese landen de avondklok NIET heeft gewerkt.

  Het is je grondrecht te bepalen hoe je zelf wilt leven uiteraard het liefst wel met inachtneming van ‘wie ziek is blijft thuis’.

  Maar als mensen dit bizarre avondklok steunen en hun eigen auto niet meer mogen gebruiken in hun vrije tijd, krijgen ze dan korting op hun wegenbelasting?!?


  Maak melding
 3. @ een nederlander.

  aan je grammatica fouten te zien ben je niet gewoon een nederlander
  zeer waarschijnlijk een surined want je maakt dezelfde grammatica fouten als de gemiddelde surinamer.
  waarom ga je je bullshit niet verkopen in nederland?
  je weet wel? dat land dat de eerste besmetting richting suriname gestuurd heeft.
  indien stel als… leuke woordjes… maar niet afdoende om het probleem te verhelpen.
  wie zegt dat iemand wel of niet besmet is? hoe weet je of iemand niet een drager is en zelf nergens problemen van ondervindt?
  zelfs de testen zijn niet 100%, dus je hele ideetje valt gelijk al in het water.
  het feit dat mensen nu al niet luisteren naar de lockdown en de regels?
  verwacht je dan echt dat iemand zichzelf laat testen en thuis blijft indien die positief is?
  je mensenkennis is wel erg beneden alle peil
  en wegenbelasting bestaat niet in suriname…. dus hou je maar lekker bij je eigen nederlandse shit


  gemodereerd
 4. De Heere Jezus zou zelfs opgepakt worden als Hij zich op straat begaf. Onze Heiland laat ons behoorlijk in de steek. Maar wat Hij wel goed doet is dat Hij velen een vaart naar de hemel heeft bezorgd met de Corona.
  De Heere geeft en de Heere neemt.


  Maak melding
 5. De zogenaamde Nederlander, is niemand anders, dan roy de Miranda, de Haatzaaier en Onruststoker.


  gemodereerd
 6. Padre, je heb gebed, handoplegging, een wassie en nog veel meer nodig want je bralt echt.
  Doe alvast een schietgebedje.
  Soso LAW.


  Maak melding
 7. Keihard aanpakken als ze gearresteerd zijn, proces- verbalen maken om de maximale straffen te krijgen die hiervoor van toepassing zijn en nog de straf van het overtreden van de lockdown ( – maatregelen) er aan toevoegen.

  Er moet een daad worden gesteld voor alle overtreders die het werk van politieagenten ea overheidsdiensten tegen gaan en de wetten / maatregelen overtreden.

  Dit moet voor degenen die dit willen gaan nadoen van bewust maken, wat hen te wachten staan.

  Neks No Fout moet stoppen, Tra Fas De


  Maak melding
 8. Beste @Mix Chick,

  Als u wilt aangeven wat niet waar is?
  Zou de Heere niet opgepakt worden? De Romeinen hebben Hem niet gespaard.
  Hebben niet velen hun reis naar de hemel moeten maken vanwege de pandemie?
  Is het niet waar dat de pandemie voortduurt ondanks dat zoveel mensen tot de Heere bidden om het te stoppen?
  Is het niet waar dat de Heere geeft en de Heere neemt en dat wij de pandemie moeten zien als een gift van de Heere?

  Als u hierin onwaarheden kunt vinden, dan verneem ik graag van u. Ik wens u een goede zondag toe. Gaat u in gebed en vraag de Heere om wijsheid.


  Maak melding
 9. Was het nog door gaan met het SUIKERFEEST.
  De vrouwen blijven ook niet Achter.
  Wat een VERRUWING van de mentaliteit, brutaliteit zal je moeten afleren.
  Politie doet Uw werk uitstekend, ondanks dat het heftig is gegaan.
  Tegenwoordig moet je toch tegen een stootje kunnen.
  Stijging van de Pandemie en gedachten bij sommigen alleen maar Feesten.


  gemodereerd
 10. Niet alles geloven wat de politie zegt. In Su durft niemand en ook niemand de politie tegen te spreken. Skotoe e leey lek a president


  Maak melding
 11. Maar wat in godsnaam heeft de Heere te maken met de pandemie. Laat die man met rust, hij is allang met pensioen. Vandaar zoveel wreedheden op aarde.


  Maak melding
 12. Directeur zonder bedrijf @@ Volgens mij ben je niet zo bekend met Nederlanders. Niet alle Nederlanders zijn grammaticale wonderdokters.


  Maak melding
 13. Het is jammer dat enkelingen of niet rationeel kunnen redeneren of niet kunnen begrijpend lezen.

  @ directeur zonder bedrijf

  Ik heb in mijn algemeen reactie geen grammaticafouten gemaakt dat het dusdanig niet te lezen is, maar juist expres extra hoofdletters, punten, vraag- en uitroeptekens gebruikt om op mijn eigen reactie een nadruk te leggen. Wees er wel van bewust dat Waterkant geen plek is voor sollicitaties, want anders las je geen extra nadruk op emotie.

  Maar in tegenstelling tot jou reactie is er toch een degelijk verschil. Ook in de gedachte waar we ons ook bevinden op de wereld.
  Ik schrijf op Waterkant vanuit Nederland, maar voel mij niet beter dan een Surinamer om onzinnige vergelijkingen te maken. Dat ik nauwelijks fouten maak als wat jij suggereert, maakt mij geen beter mens. Maar als je jou grammaticafouten met die van mij wilt vergelijken kan je liever niet beginnen om mij proberen te bokken.

  En hoe zeker ben je dat Nederland de eerste besmetting naar Suriname heeft gestuurd? Ooit weleens gehoord van illegalen in Suriname?
  Illegale Brazilianen, Guyanezen etc. Een virus verspreiding kent geen éénrichtingsverkeer en kan van verschillende kanten komen, dus ook moeilijk vast te stellen hoe het een land binnenkomt. Maar je was er vast wel bij ter controle toen men covid-19 voor het eerst constateerde, vandaar je alwetendheid.

  Het is ten alle tijde heel lastig vast te stellen of iemand een drager is, ook al is diegene gevaccineerd. Testen en vaccineren zijn in beide gevallen geen 100% uitkomst, maar met gebruik van gezond verstand dient men zoals altijd thuis te blijven als diegene ook ziek is. Dat heb je ook met besmettelijke virussen zoals griep, influenza etc.

  Indien men met de juiste voorzorgsmaatregelen overdag zou gaan feesten zou men er geen probleem van ondervinden, maar als het gebeurd in de avond is men opeens van hun stoel gevallen en gaan we voor elkaar bepalen wat wel en niet mag. Omdat er een avondklok geldt. Ook wanneer je je eigen auto wilt gebruiken in je vrije tijd en je enkel een blokje om wilt rijden uit verveling zonder maar in de buurt te komen van je medemens.

  Dus logischerwijs als je besmet bent blijf je thuis uitzieken en mocht je drager zijn zonder ziekteverschijnselen, dan blijf je uit de buurt van kwetsbaren. Zoals ouderen en mensen met een onderliggende aandoening.
  Als je je eigen ding alleen wilt doen zonder anderen om jou heen of samen met een mondkapje en afstand van elkaar, dan is er geen reden tot paniek op welk tijdstip dan ook.
  Het ontstane virus kijkt niet wie op straat loopt/rijd en heeft geen horloge op om mensen op bepaalde tijd makkelijker te besmetten. Dus als er gefeest word met de juiste voorzorgsmaatregelen en men alleen een enkel ritje uit verveling wilt maken moet dat kunnen.

  Maar nu gaan we voor elkaar bepalen, want we leven in een wereldmaatschappij van angstpsychose door een virus met een mortaliteit van onder de 0,5%.

  Wie rationeel kan redeneren kan mijn boodschap begrijpen dat Covid-19 niet iets ongevaarlijks is en met de juiste voorzorgsmaatregelen toch nog prima te doen is. Vergeet niet dat als Covid-19 niet bestond wij allemaal vroeg of laat toch dood zouden gaan. Het leven moet doorgaan, maar wel in alle voorzichtigheid voor anderen.

  ‘wegenbelasting bestaat niet in suriname…’
  Wegenbelasting bestaat wel degelijk in Suriname, maar word anders genoemd dan in Nederland, namelijk Rij- en Voertuigenbelasting (Wet R&VB). In Nederland noemt men het motorrijtuigenbelasting. In principe is hier in beide gevallen sprake van wegenbelasting, tenzij je onder een steen hebt geleefd.

  waterkant.net/suriname/2020/01/05/wet-rij-voertuigen-belasting-wordt-in-2020-gewijzigd/

  Houd je angstpsychose en polariserend gekwek maar voor je. Ik heb er geen boodschap aan.

  @ WAT
  Je hebt gelijk. Daar had ik een fout in gemaakt.

  @ Sammy the Queen
  Wat betreft meerlingen/tweelingen heb je gelijk. Ik maakte een fout, maar ik gaf dat van tevoren ook aan in mijn eerste reactie ’tenzij ik me vergis’.
  Maar de rest is geen kul. Het is eerder begrijpend lezen.

  Indien men met de juiste voorzorgsmaatregelen een feestje organiseren met begrip voor elkaar dan moet dat kunnen, alsook gebruik making van je eigen auto op begripvol en zelfstandig wijze van een pandemie. Ook vind ik dat men in aanmerking moet komen voor korting op Rij- en Voertuigenbelasting (wet R&VB).

  @ Glenn
  Die dakloze directeur moet eerst zijn grammatica vergelijken met die van anderen, alvorens hij spreekt over ‘fouten’. Die moet eerst goed bestuderen voordat ie iemand probeert te bokken. Anders gaat ie met leed en schaamte van ‘Bosje brug’ willen springen en dat zou zonde zijn.


  Maak melding
 14. Glenn jij weet toch ook de weg naar het hoogste punt van de bosje brug , dus wat let je.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES