COVID-19: Aantal ziekenhuisopnames flink gestegen

11
covid-19-coronavirus-patiënt-ziekenhuis-suriname

In Suriname is het aantal personen dat is opgenomen in ziekenhuizen vanwege besmetting met het gevreesde coronavirus, zaterdag flink gestegen. Dat blijkt uit de update van de cijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering. 

Vrijdag waren er 160 personen opgenomen en zaterdag is dit aantal gestegen naar 180. Er liggen op dit moment 29 patiënten op een intensive care unit. Ook is er weer 1 dode geregistreerd op zaterdag 15 mei.

Uit de cijfers blijkt verder dat er 121 nieuwe gevallen zijn geregistreerd na 306 keer testen. Het aantal besmette mensen op dit moment bedraagt bijna 800.

Zaterdag werd ook bekend dat Suriname de komende tijd uit Nederland zo’n 700.000 covid-vaccins krijgt. De cijfers van zaterdag 15 mei:

11 REACTIES

 1. Hopelijk stuurt Nederland ook weer medici en medische apparaten en IC bedden , en couveuce voor onze te vroeg geboren baby’s dat zij ook weer een kans krijgen , de kinderartsen zullen hun werk weer kunnen doen , alvast bedankt Nederland.
  gemodereerd

 2. Gaan jullie maar lekker door met feesten. Covid verspreidt zich zodoende razendsnel. Ongehoorzame mensen onder het volk. Ung neh arkie.


  Maak melding

 3. Het is onbegrijpelijk dat sommigen in ons land niet luisteren. Maakt niet uit of de informatie wordt overgebracht in Jip en Janneke taal. Het is voor de zoveelste keer overduidelijk dat er teveel analfabeten hier wonen. Het enige wat sommigen begrijpen is feesten liegen en elkaar bedriegen. En niet te vergeten de culturele feesten Obia, bewassingen, Oso dresi tegen Covid gaan gewoon door. Een chronisch gebrek aan de juiste hersenfuncties. Bordo heeft reeds op Facebook opgeroepen dat niemand de vaccinatie moet halen. De oerdomme zelfgekroonde gouden koning met zijn informatie die goed is voor de wc.
  gemodereerd

 4. Gratis vanuit Nederland nu kan de gehele bevolking van Suriname voorzien van faccinaties. Het is GRATIS mensen, daar houden de Surinamers van.
  Pedro.


  Maak melding

 5. Het aantal besmette mensen is 100%. Maar na 14 dagen schijn je negatief te testen, vandaar dat velen negatief testen. Test je ze morgen weer, dan zouden ze positief kunnen testen.


  Maak melding

 6. massaal verplicht vaccineren.

  geen gelul.

  gaan jullie bij je moeder en vader huilen maar we gaan jullie injecteren!!!!!!!!!!!!!!!!
  gemodereerd

 7. Luchtruim is gesloten,toch maakt slm reclame om charter vluchten te mogen uitvoeren.
  gemodereerd

 8. Het is al duidlyk al heb j een vaccin je kan tog covid krygen en dood gaan.men moet niet met de gedachten lopen dat ze covid vry wordn na een vaccin.het ligt by ons zelf hoe gehoorzaam wy zyn.en de manier hoe wy leven in dit land dan kan een ieder gevaccineerd wordn maar tog ga j een problm met covid hebbn.
  gemodereerd

 9. Met een Goed HART kunnen de Rijke Landen Geen financieel middelen
  vragen voor deze Hulp.
  SU een Arme Land met een Half miljoen inwoners zal wel de eerste van
  Zuid Amerika zijn, die binnenkort Pandemie VRIJ is.
  Geduld is een schone zaak.
  gemodereerd

 10. @ismael

  verplicht vaccineren.
  dus als er wat fout gaat is degene die het verplicht stelt verantwoordelijk?
  zelfs in nederland gaan ze niet zover tot het verplichten.
  ze moeten surineds zoals jij eens een spuitje geven
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.