Van Dijk-Silos weer onder vuur na verwerpelijke uitspraken in voice-note

23
Jennifer van Dijk-Silos
Jennifer van Dijk-Silos

Opnieuw is er een spraakmakende voice-note van jurist Jennifer van Dijk-Silos naar buiten gekomen, met ongenuanceerde uitspraken en dit keer ook roddels. De voice-note die bestemd zou zijn voor ene ‘Maureen’, gaat over minister Diana Pokie.

De Stichting A Marron KOMPAS zegt in een verklaring dat zij met veel verbazing en afschuw notitie heeft genomen van de inhoud van het volgens haar verwerpelijk bericht. Daarbij heeft Van Dijk-Silos de naam van de stichting en haar voorzitter ten grabbel gegooid. De jurist geeft in de voice-note aan dat de stichting en haar voorzitter zijn gaan graven en valse beschuldigingen op tafel hebben gegooid tegen minister Diana Pokie.

De stichting spreekt haar zeer diepe afkeuring uit over de beschuldiging door Van Dijk-Silos aan haar adres en zegt: 

“Het siert u niet als ex-minister van Justitie & Politie, jurist, advocaat en wetenschapper uitspraken zonder de onderliggende bewijzen te doen. De stichting kijkt daarom uit naar de bewijzen van wanneer en waar de zogenaamde zoektocht naar de valse beschuldigingen heeft plaatsgevonden en wat die valse beschuldigingen inhouden. Indien u deze bewijzen niet kan leveren bent u een wetenschapper onwaardig, omdat de wetenschap altijd in vrede leeft met de waarheid. Integriteit heeft zijn moreel ethische basis niet in publiekelijk en wettelijke gedragingen, maar in de gedragingen buiten het gezichtsveld van het publiek en waar een wettelijke basis ontbreken. Privéoptreden zijn de basis van de juiste persoonlijke integriteit. 

De stichting verzoekt u beleefd doch dringend om haar naam in het vervolg buiten uw ongefundeerde en onacceptabele gedragingen te laten. Het wederom op verwerpelijke wijze misbruiken van de naam van de stichting zal zeker worden vervolgd.”

In februari dit jaar deed ze ook al de uitspraak ‘Die fokking rechtsstaat bestaat niet meer’ in deze gelekte voice-note:

23 REACTIES

 1. Integriteit heeft zijn moreel ethische basis niet in publiekelijk en wettelijke gedragingen, maar in de gedragingen buiten het gezichtsveld van het publiek en waar een wettelijke basis ontbreken.

  Waarheid als een koe en daarom moet de stichting zich afvragen indien de voorzitter van de stichting alsook de voorzitter van de ABOP alsook de vice president zich integer gedraagt en integer is t.o.v het volk.
  Als je het mij vraagt zijn de basis ingrediënten, integer en betrouwbaar en onpartijdig en oprechtheid en eerlijkheid etc, ver te zoeken bij ALLE politieke partijen en hun bestuursleden en deelnemers van elk kabinet.
  Het zijn zakkenvullers niet te verwarren met vakkenvullers en niets ontziende rovers. En allemaal schreeuwen zij “a no mi na deng vorige regering bing foefoeroe unu na eeerlijk wang.
  Bakra takie “als de vos zijn passie preekt, boer pas op je kippen”


  Maak melding

 2. Natuurlijk kunnen zij niet dreigen met juridische maatregelen tegen Silos. Normaal zou er moeten staan dat zei op straffe van….deze uitspraken moet terugnemen. Lonnie heeft intussen ook al gereageerd. Ook hij dreigt niet met juridische stappen tegen Silos, maar komt met een lulverhaal dat hij te zijn tijd zal vertellen hoe het e.e.a. in elkaar zit. Hij zoekt dus, net als zijn broer en diens stichting wat meer tijd om de perfecte leugen te formuleren. De perfecte leugen die dit gedief, geroof, deze onverzadigbare hebzucht moet maskeren en deze zaak, zoals vele andere van deze regering, richting doofpot te dirigeren!! Deze regering is Chanibaba met zijn 32 rovers!!


  Maak melding

 3. Waar rook is vuur, al zou niet alles op waarheidt berusten ,er zal best een kern van waarheidt in zitten dus onderzoek zal dat moet aanbrengen


  Maak melding

 4. Rbrown 14 mei 2021 At 17:53
  Waar rook is vuur, al zou niet alles op waarheidt berusten ,er zal best een kern van waarheidt in zitten dus onderzoek zal dat moet aanbrengen
  ========================================

  Dit gaat rechtstreeks de doofpot in.


  Maak melding

 5. Deze vette paarse kikker moet teruggaan naar de diepe krochten van de paarse beerput in ocer. Een ieder, die olv opa D, Suriname heeft helpen verkrachten, moet zich diep schamen. Het verarmd surinaams volk moet deze desastreuze episode uit de Surinaamse geschiedenis NOOIT vergeten. En vetklepix is debet aan deze ellende.


  Maak melding

 6. Mensen En Mensen Kinderen

  Tegenwoordig Is De Waarheid Uitspreken Strafbaar In Ons Land.
  Dit Onderlijn Nogmaals Dat De Tijd Stil Is Blijven Staan In Suriname.

  In De Westese Landen Brainstormen Ze Nu Al Over Moderne Steden Bouwen En Het Dimmen Van De Zon Als Noot Rem voor Klimaatverandering. In Suriname Hebben Ze Het Anno 2021 Over Nepotisme Grond Roof .. Overstroming Tijdens Zwaar Regenval. CORRUPTIE Enz Enz


  Maak melding

 7. Vandijk -silo is bang voor de Djukas en zeket voor Brunsi.
  HAHAHA……………………..
  gemodereerd

 8. Typisch Surinaamse Mentaliteit.
  Roddels, het elkaar niet GUNNEN, jaloers zijn, het niet vertrouwen, ect.
  Nu komt alles boven water.
  Ambtenaren, medewerkers, landsdienaren ect. moeten allen
  gescreend worden. Zo is het moeilijk om de vertrouwen te winnen.
  Nog steeds een windvlaag naar Corruptie.
  gemodereerd

 9. Zoals het bericht van Z.E. BR naar is gekomen, heeft hij niets verkeerds gedaan.

  Het heeft er veel van dat er personen e/o een politieke partij zijn die chaos in de Surinaamse Mij willen veroorzaken. Zaken wil afleiden van de uitdagingen waar Suriname op dit moment voor staat en er hun voordelen mee willen doen.

  Surinamers, Z.E. president Chan en Z.E. VP RB blijven jullie goed bij de les en doe wat gedaan moet worden om de gestelde doelen/uitdagingen te realiseren.


  Maak melding

 10. ==Beste mensen niets gebeurd zomaar. Dit zegt Leo Brunswijk en hierom maak ik mijn grote zorgen als het uit zou komen, dan is Suriname gekevrd aan de duivel:::::::::::

  Volgens Brunswijk is hij in de publiciteit gekomen met zijn stichting A Marron kompas omdat het geheel rondom de uitgifte van Jaikreek niet duidelijk was. Brunswijk merkte op dat mensen zijn groei graag willen stuiten en dat ze dat doen omdat,,,,,,, hij mogelijk de nieuwe president van Suriname zou kunnen worden.


  Maak melding

 11. Ik ben zeker geen paarse kikker. Die zijn giftig voor het volk! Ik ben een kikker met oranje, geel, groen en rood. Maar ik zou me nu willen ontdoen van dat geel deel! Dat is ook giftig voor Suriname. Suriname huilt… nog. Help Suriname!
  gemodereerd

 12. Mevrouw Silos verschaft ons een interessante inkijk in de wereld van leugen, bedrog en overspel van het gearrangeerde huwelijk van de coalitiepartijen. Ik heb me wel eens afgevraagd of bij dit monster huwelijk van Abop en VHP ook een astroloog of loekoemang bij betrokken is geweest. Een goede loekoemang zou in de sterren zien dat dit huwelijk op een gegeven moment ging exploderen. Het is een kwestie van tijd dat deze verbintenis gaat stranden. Een ding is duidelijk geworden. Het gaat niet goed in de samenwerking van VHP en Abop. Het geheel is aan het broullieren.

  In een interview met Leo Brunswijk kwam de onderlinge haat aan het licht. Over en weer worden door bepaalde kopstukken van beide politieke partijen gemene woorden over elkaar geuit. Ook de rivaliteit tussen Aucaners ( de oprichters van Abop ) en de Saramaccaners kwam aan het licht. Mevrouw Pokie is een Saramaccaanse en die liggen zo te zien niet lekker bij de Aucanerers van Brunswijk.

  Deze chaos komt het land niet ten goede.Met de IMF maatregelen in het verschiet zie ik de chaos compleet worden. Velen hebben er spijt van dat ze niet op de NDP hebben gestemd. Ze werden misleid met valse beloften. De NDP is met haar 16 zetels in het parlement nog sterker geworden. Velen zijn teruggekeerd naar de NDP en dat is goed voor de machtsverhoudingen in het land.


  Maak melding

 13. RobG 15 mei 2021 At 00:58
  Velen hebben er spijt van dat ze niet op de NDP hebben gestemd.
  ============================================

  Daar ben ik nog niet zo zeker van. Ik verwacht wel zetels voor kleinere partijen zoals Doe en A20 bij volgende verkiezingen. Ook de NPS kan het wellicht beter doen maar dan moeten ze een andere leider zoeken.


  Maak melding

 14. dus de stichting mag ongefundeerd beschuldigingen uiten?
  maar als een ander dat richting hun doet is het opeens een schande?
  dan weet je gelijk al wat voor stichting dit is.
  niets waard dus

  dijk stilos hoeft niets te bewijzen.
  die stichting begint met beschuldigingen, dus die behoort met bewijzen te komen
  en indien ze bewijzen hebben? kan dijkstilos gelijk al zeggen..
  zie je wel dat jullie aan het graven zijn geweest
  hoe dan ook… dijk stilos heeft al voor de helft die gedoe gewonnen zonder ook maar iets te doen
  gemodereerd

 15. De NPS kan bij de komende verkiezingem en zelfs nu al vele leden erbij krijgen. De voorzitter is daadwerkelijk niet gewild door velen in de samenleving. Het wordt vaker gezegd en de hoop is, dat hij in belang van de partij het veld ruimt. Zelfs een vrouwlijke NPSer zal het beter doen.
  Hij schijnt een afstotende aura te hebben in plaats van een aantrekkende.
  Niet verkeerd bedoelt hoor, hij kan adviseur of ere voorzitter worden.
  Worden de Npsers wakker?
  Of gaan zij door aanmodderen?


  Maak melding

 16. Jennifer van Dijk-Silos is een gefrustreerde dikke pad.
  Hallo Stichting A Marron KOMPAS, Jennifer van Dijk-Silos is geen wetenschapper.
  Maar een ordinaire roddelrubriek.
  Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen. Jeniffer Silos dus wel.

  Jennifer hoe gaat het met Sergio Akiemboto?
  Ben je nog steeds zijn troost meisje?
  gemodereerd

 17. Robg, je verguist deze coalitie. Je volste recht als aanbidder van opa D. Maar ben je vergeten, dat tot 2x toe opa D de buurman van de VP , na de verkiezingen, had gestuurd om te smeken om een coalitie tussen de abop en de ndp? Buurman kort lontje. En de 2e keer met BOEFDRAAD met een koffer met geld. Dus niet denken, dat zulke zaken vergeten worden in Su. Jij krijgt je informatie van radio morgen uit damsko. Anderen UIT 1e hand.
  En vetklepix is ook debet aan de destructie van Su door haar ziel te verkopen aan opa D. Ze kan liever teruggaan naar de modderpoel ocer. Want you can pull the man out of the gutter, but you cannot pull the gutter out of the man/woman.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.