Bekende cambiohouder ‘Sopo’ door afdeling Fraude van politie aangehouden

29
euro

In Suriname is de bekende cambiohouder ‘Sopo’ woensdagmiddag door de afdeling Fraude van de Surinaamse politie aangehouden. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat zijn aanhouding te maken heeft met illegale wisselpraktijken en valuta koers opdrijving.

Het is niet de eerste keer dat hij in aanraking komt met de justitiële autoriteiten betreffende wisselkoersen. Ten tijde van de vorige regering werden in februari vorig jaar bij verschillende cambio’s in Paramaribo en Commewijne invallen gepleegd. Enkele werden gesloten en grote geldbedragen werden in beslag genomen. Daar zou Sopo ook bij betrokken zijn.

Hij is inmiddels door de politie in verzekering gesteld. Bij hem werd ook een geldbedrag in beslag genomen.

29 REACTIES

 1. Over 2 a 3 Dagen is hij weer aan het wisselen Suriname is poppenkas alles mag hier
  gemodereerd

 2. Tijdens de verkiezingen werdt chan door deze man sopo gesponsord er is zelf een film van op sociaalmedia is een broer van compa car daarom tijdens de vorige regering werd hij opgepakt en weer vrij gelaten door de pg vrienden van de vhp let op hij loop zo weer vrij


  Maak melding

 3. Het doet bij sommigen , niet veel want die fascisten zijn of uitgeroeid of als landverraders overgelopen, nog steeds pijn dat de door hun geadoreerden het niet meer voor het zeggen hebben. Daarom proberen deze Redi moesoe d op allerlei wijze de Vhp indiscreet te brengen. Natuurlijk lekker anoniem want zulke helden zijn het.


  Maak melding

 4. Solo was tijdens de vorige regering een van de soldaten van Santokhi in het veld. Hij werd bewust vanuit de Olifant aangestuurd om chaos in de samenleving te creëren. Zijn grote geldschieters waren figuren binnen de Orange Movement. Ha,ha,ha nu ruimen ze Sopo op. Hij past niet meer in het plaatje.


  Maak melding

 5. robGay, jij weet verdomd veel voor iemand die in Nederland woont en niet werkt! Waarom woon je in Nederland als je een hekel hebt aan de bakra bassie? Ik krijg maar geen antwoord hierop😅


  Maak melding

 6. ” …
  Het is niet de eerste keer dat hij in aanraking komt met de justitiële autoriteiten betreffende wisselkoersen. 
  … ”

  Het wordt tijd dat er strenge eisen en voorwaarden gesteld worden om een Cambio op te zetten en er te werken !
  Elke wisselaar moet onder toezicht komen te staan en moet periodiek gecontroleerd worden.

  Het wordt sowieso tijd dat er strenge eisen en voorwaarden gesteld worden voor elk verantwoordelijke functie !

  Het moet niet meer mogelijk zijn dat incompetente of duistere figuren verantwoordelijke functies krijgen.

  Justitia Pietas Fides.

  Suriname to a higher level. Krakti !


  Maak melding

 7. KLAGEN; het helpt soms.
  Hoeveel mensen zijn er niet in aanraking met de Justitie.
  Geen schone zaak.
  gemodereerd

 8. Door.deze regering meet met twee maten. Solo was een rat van de VHP die kantoor hield op straat. Nu hij zich heeft afgekeerd tegen het vernietigende beleid van Santokhi raakte hij uit de gratie. Solo zijn kop moet rollen als voorbeeld voor anderen. Dit soort zwakkelingen zijn makkelijk aan te geven en op te sporen. Ze vallen snel op. Maar die figuren die in een gebouw geld wisselen houden zich nu gedeisd. Maar de acties van de regering zijn p van tijdelijke aard.


  Maak melding

 9. Ik dacht nog steeds dat in een vrije markteconomie de koers wordt bepaald door vraag en aanbod. En dit is het marktmechanisme die Sopo hanteert. Velen heeft hij kunnen faciliteren. Mensen uit Frans Guyana die allemaal bij hem wisselen.
  Het is ook een eis van het IMF dat de koers wordt los gelaten en dat er prijsvorming plaats vindt via het mechanisme vraag en aanbod.
  Het is toch een vraag die we serieus moeten gaan stellen aan deze regering. Wanneer gaan ze achter het gestolen geld die de NDP boeven buit hebben gemaakt. Dan sla je wel een deuk in een pakje boter.
  Niet door een hardwerkende Sopo op te pakken. Ze zeggen altijd over Suriname. Als je op straat niet door dieven van je hardwerkend geld wordt beroofd, dan doet de staat dat wel.
  Nogmaals: Vraag en aanbod bepaalt het reilen en zeilen van een goed werkende economie.


  Maak melding

 10. @Sing sing,
  Inderdaad, het is vraag en aanbod. Dit is het. De regering, althans de handhavers treden op tegen mensen die het snappen en het geboefte laat men gewoon hun gang gaan.
  Ik zal als burger van dit land toch op m’n achterhoofd zijn gevallen als de bank mij 1 op 16 geeft voor een $dollars en iemand anders mij 20 of meer en gewoon als een schaap naar de bank gaan.
  Als mijn huis 40.000 euro waard is en een koper wil mij 200.000 voor geven, zal ik wel gek zijn om neen te zeggen.
  Vraag en aanbod bepaald hoe goedkoop of duur 1 euro of dollar waard is en niet de staat Suriname.
  Ma goed. We zullen zien hoe lang de staat Suriname denkt dit te kunnen volhouden.
  De Suri dollar zal hoe dan ook devalueren en dat kan de staat niet tegenhouden.
  De enige manier dat de staat Suriname de valuta handel kan beïnvloeden ten opzichte van hun munt Eenheid, is de srd massaal opkopen. Dat kunnen ze niet omdat de srd internationaal geen enkele rol speelt.


  Maak melding

 11. Om terug te komen op het verhaal van de hardwerkend man Sopo die dacht dat hij in een vrij land als ondernemer bezig is. Welke fraude pleegt hij dan? Als hij gebruik maakt van de economische wetmatigheden. Van wie heeft hij gestolen? Wie heeft hij opgelicht. Sopo heeft nooit van mij gestolen. We zijn vrije mensen en in de interactie tussen de koper en verkoper wordt de prijs bepaald. Niemand heeft een pistool tegen mijn slaap gezet om bij Sopo te wisselen.
  Sinds wanneer mag de staat in een vrije democratie aan mij opleggen waar ik mijn geld, het accent op MIJN HARDWERKEND GELD, mag de staat mij dicteren waar ik MIJN GELD wisselt en tegen welke koers??? Gaat de staat mij oppakken als ik mijn geld ver beneden de voorgeschreven koers van 16 gaat wisselen. Als ik iemand aan valuta wil helpen. Mensen die het niet breed hebben maar zou willen helpen. Misschien doe ik het wel voor minder dan 10. Wordt ik dan opgepakt door de staat??
  En welk delict heb ik dan gepleegd??? Omdat ik dan een dief van mijn eigen portemonnee ben. MIJN GELD, IK BEPAAL WAT IK MET MIJN GELD DOE. GEEF IK HET AAN HET KINDERHUIS, AAN DE ARMEN, BRENG IK HET NAAR DE CASINO, DAT IS DE AUTONOMIE DIE IK HEB ALS VRIJE INDIVIDU IN EEN VRIJE DEMOCRATISCHE LAND. DAT IS EEN GRONDRECHT VAN MIJ. EN HOOP NIET DAT EEN FASCISTISCHE STAAT VOOR MIJ GAAT DICTEREN WAT IK MET MIJN GELD DOE.


  Maak melding

 12. De situatie waarin Suriname is nu terecht gekomen is door het destructieve beleid die de NDP weer de afgelopen 10 jaar heeft gevoerd. Destructie op vele gebieden. Door het economisch gevoerd beleid, en een beleid van dieverij en zelfverrijking is het land in een vrije val gekomen. Regering Chan probeert met man en macht de economie te stutten.
  Denk ook nog aan de tijd van Wijdenbosch ook een stront NDP-er. Land was toen tot de bodem verarmd. Mensen konden aan de meest essentiële basis goederen niet meer komen. Overal rij vorming. Zelf paracetamol kon je niet krijgen. Rijden toen alleen wrakken in Suriname. Asfalt was nergens meer te bekennen op de Surinaamse wegen. Openbaar vervoer, 1 bus. Altijd tjokvol.
  uit pakketten in Nederland die wij stuurden naar onze mensen werd gestolen onder toezicht en supervisie en instigatie van de douaniers. Heb ik meegemaakt. DAT WAS HET PARADIJS DIE DE NDP VOOR ONS HAD GESCHAPEN.
  Mensen konden niks en hadden niks. Toen kwam Telting. Surinaamse economie weer gezond gemaakt. Iedereen kon weer een gasfornuis kopen of een andere essentiële goed voor het huishouden. Het wagenpark werd vernieuwd. De kassen van de Centrale Bank van Suriname was weer goed voorzien.
  Toen kwam de NDP aan de macht. Alle valuta om de economie te stutten in barre tijden werd of gestolen of weggedragen. Ook zo het goud toentertijd tijdens het militaire periode die de militairen hebben weggedragen.
  Zie de destructie op alle gebieden die plaats heeft gekregen in Suriname. Op alle niveaus van vlakken. Op het sociale-, op het culturele-, op het educatieve-, op het gebied van gezondheid (de staat moet nu naar vaccins bedelen, beestachtig wat de NDP heeft gedaan), verval van waarden en normen, toename drugscriminaliteit, de penetratie van de onderwereld naar de bovenwereld, vele overheidsinstituten die voor toezicht en handhaving moeten zorgen zijn gecorrumpeerd.
  Er is een NDP elite ontstaan van dollar- euro multimiljonairs die hun geld over de landsgrenzen hebben gestald. Deze elite heeft het land verarmd en geroofd van de arme mensen in Suriname.
  WELKOM IN HET PARADIJS VAN BOUTERSE, WAAR HARDWERKENDE ONDERNEMENDE MENSEN ALS FRAUDEURS WORDEN BETITELD.
  gemodereerd

 13. Voordat je rommel hier poneert, is het handig om het artikel van 110220 op wkn, en je eigen reacties te lezen robg. Toen dacht je er iets anders over, want het was een ndp regering. Je zit gewoon te liegen.


  Maak melding

 14. Zo lang de “cambio’s” in Suriname worden getoloreert, zo lang zal Suriname gebukt gaan onder een altoos durende valuta oorlog. Deze louche zaken moeten met onmiddelijke ingang opgedoekt en verboden worden. “Cambio’s” zijn GEEN banken. Alleen in Zuid Amerikaanse landen bestaan deze “Wit-Was” ondernemingen en in elk land waar ze opereren heerst er corruptie, omkoping en Fraude.
  Als de huidige regering deze malafiede “bakba winkrie’s” opdoekt, zal de wisselkoers drastisch omlaag gaan. Maar de grote “jongens” in Suriname hebben voldoende zwart geld om louche advocaten te betalen om deze bakoven winkels in stand te houden.


  Maak melding

 15. Al doek je al die cambio’s op, mensen gaan toch een manier vinden om valuta zwart te wisselen.

  Zo vaak lees je dat mensen enorme bedragen aan valuta cash thuis hebben. Die gaan echt niet tegen de bankkoers wisselen. Dat kunnen ze ook niet want de bank moet zich houden aan de melding ongebruikelijke transacties (MOT).


  Maak melding

 16. Sommige mensen reageren heel raar. Het lijkt alsof ze door een wesp worden gestoken als zij mijn postings lezen. Nu ondervinden de politieke idolen van deze mensen hinder van de cambio’s die meer geld aanbieden voor vreemde valuta’s. Toen de vorige regering ingreep bij de geldwisselaars was het een schending van vrijheden. Thans doet de VHP regering hetzelfde en men staat achter deze maatregel. Ondanks het repressief optreden van de regering Santokhi zal de koers nog meer stijgen. Het zigzag beleid van Santokhi is gedoemd te mislukken.


  Maak melding

 17. Als er in Su zoveel banken zijn waarom de cambio dan.
  Het alle cambio s op.
  gemodereerd

 18. Esmerald een hele goede opmerking van jou en die robje g is weer door de mand gevallen , , ontmaskerd als leugenaar , bedrieger , domoor , en dat haal je uit al zijn reacties , en deze liegenbeest robje g , zit daar in het riool in de bijlmer werkt niet en houd wel zijn handje op bij de gemeente Amsterdam , , en hij is de grootste lafaard die er bestaat , hij durft niet naar Suriname te komen , en volgens ons heeft hij ook een kunstgebit in zijn smoel , want dat zie je telkens weer in zijn nep reacties als nep dr. en als nep econoom en als nep piloot.
  gemodereerd

 19. Je ziet nergens cambio’s in de wereld alleen maar in Suriname , en deze wakkeren de koers aan , en ze zijn witwassers en bevorderen de criminaliteit , opdonderen met al die cambio’s .
  gemodereerd

 20. @RobG
  U labbelt mensen zonder enig bewijs. Gegeven is dat er nu links en rechts over gegaan wordt tot actie en dat men gezien de bewijslast niet van boven naar beneden kan gaan schoonmaken. Helaas moet men van onderen af de trap schoonmaken en daar is men aan begonnen.
  Het begint nu in een stroom versnelling te komen.
  De vis begint te rotten aan de kop beste RobG. Het NDP huis stortte in toen van Trikt op vragen waar de Chotalal dollars vandaan kwamen antwoorde dat moet u de president vragen . Het kaartenhuis van Boefdraad stortte toen in omdat iedereen die mee gewerkt had vluchtte.
  Het is niet makkelijk de waarheid te vinden als iedereen boter op diens of haar hoofd heeft.

  De cijfers die nu in het herstelplan staan spreken boekdelen over de onmacht van de vorige regering. meer dan 60.000 ambtenaren waren afhankelijk van een incompetente regering en die zelfde ambtenaren hebben 10 jaar mee gewerkt aan de afbraak van systemen.

  Het uitroeien van 10 jaar falen en corruptie neemt tijd.
  Mij dochter heeft afgelopen weken gependeld tussen Serrengeti, Arusha en Dodoma (Tanzania) in een land waar de vorige president corruptie probeerde uit te schakelen langs meerder overheidslaboratoria moeten gaan en overal moeten betalen, ondanks dat de betaling voor de exportvergunning van research materiaal alle checks vergoedde. Het lokale research instituut claimde uit eindelijk out of the blue voor onderhoud van een gekregen landrover extra $ 4.000 anders had ze nog een paar keer hen en weer kunnen rijden (1.000 km per keer). en elke meneer die op Kilimanjaro (luchthaven) de labels van de 20 celcius min (biohazard box) moest controleren met de formulieren en de documenten in de computer moest ook betaalt worden.

  Ofwel wees gerust het gaat langszaam. Venetiaan had er ook 10 jaar voor nodig om 4 jaar Wijdenbosch en een de gevolgen kredietcrisis te herstellen.

  bestudeert u even de cijfers uit het herstel plan (Boefdraad had ze deels ook al gebruikt) die nu vanaf 2.000 verwerkt zijn en u ziet hoe Bouterse Adhin Amerali emn Boefdraad Suriname de afgrond ingeleid hebben.
  Waar Venetiaan bijstuurde bij een crisis en Bouterse een zachte landing had kunnen plannen zijn ze in dromeland gebleven en hebben ze vanaf 2013 de zaak uit de hand laten lopen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.