Vliegende Brigades worden samengesmolten tot één krachtigere werkarm

8
verkeerscontrole van politie in Suriname
Archieffoto - Controle in Suriname

Momenteel zijn er in Suriname twee taskforces actief die onder een identieke naam, te weten Vliegende Brigade en Vliegende Brigade Prijscontrole, opereren. Dit heeft verwarring doen ontstaan binnen de samenleving, waardoor de regering heeft besloten beide samen te smeden tot één daadkrachtige werkarm.

President Santokhi heeft op dinsdag 11 mei 2021 een onderhoud gehad met betrokkenen van beide task forces. “Een werkgroep uit de twee Vliegende Brigades gaat een projectplan uitschrijven om te komen tot één effectieve en een daadkrachtigere Vliegende Brigade”, zegt directeur der Belastingen, Ismaël Kalaykhan. 

Hij heeft als vertegenwoordiger van het ministerie van Financiën en Planning zitting in de Vliegende Brigade. Deze is in januari dit jaar door president Santokhi aangekondigd, en wel naar aanleiding van signalen met betrekking tot illegale houtexport. Het doel van deze brigade is de aanpak van voornamelijk corruptie, prijsopdrijving en financieel-economisch ontwijkend gedrag.

Primair maakten deel uit van deze task force: vertegenwoordigers van de ministeries van Financiën en Planning, Justitie en Politie en Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie alsook afgevaardigden van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB). De andere Vliegende Brigade (Prijscontrole) houdt zich voornamelijk bezig met zaken aangaande prijsopdrijving en illegale transacties (smokkel en handel in illegale producten). 

De regering wil duidelijkheid hebben over hoe de uiteindelijke Vliegende Brigade zich verder moet ontwikkelen. Tijdens de meeting is besloten dat een werkgroep het projectplan zal voorbereiden, waarin onder meer de taken en bevoegdheden zullen worden beschreven. In het document zal ook de samenwerking met speciale officieren toegevoegd worden, dit als specialisatie tegen financieel-economisch ontwijkend gedrag.

Directeur Kalaykhan geeft aan dat het projectplan eind mei aan het staatshoofd gepresenteerd zal worden.


8 REACTIES

 1. Goede zaak. Corruptie uitbannen. Zware straffen opleggen. Met wortel en al uitroeien.
  gemodereerd

 2. Weer een fantastisch initiatief van deze regering.gaat stap voor stap de goede richting in.
  Nu zullen die landverraders van de ndp weer van alles proberen om hier een stokje voor te stekken.
  Maar deze locomotief is niet meer te stoppen.
  Ps ndpjers Suriname is ook jullie land help mee om onze land weer op een goede en gezonde land opbouwen.
  Daar hebben jullie ook profijt van.
  Alleen moet je wel mee werken en dan wel WERKEN.
  Neem een voorbeeld van onze geweldige verpleegkundigen.
  Stel je voor als ze er niet waren.
  Verpleegkundigen Soso lobi.💐


  Maak melding

 3. De zoveelste ad hoc rookgordijn die men optrekt onder het mom om van ‘ we gaan orde op zaken stellen ‘. Het is allemaal bedrog. Alles draait om eigen belang in de honderden miljoenen bussines. De kopstukken binnen deze organisaties hebben grote belangen te beschermen. De vader van Melissa Santokhi, de vrouw van de president is een belangrijk lid van dit orgaan. Hij is tevens hout-exploitant en hout-exporteur. Deze man weet alle in-en-outs op het gebied van hout. Hij koopt zelf ook illegaal hout op voor zijn export activiteiten. Alle concurrenten kan hij m.b.v. deze werkarm uitschakelen.Hij schijnt mede dankzij Brunswijk nu ook actief te zijn in de goudsector. Met de prijzen in de winkels is ook het een en ander dat het daglicht niet mag aanschouwen.Persoonlijke belangen voeren de boventoon.

  Ik zag recent op Ghanese televisie zender een reportage over de aanpak van de illegale hout- en goudhandel. In dat land wordt hard opgetreden tegen deze illegale activiteiten. Het leger monitort vanuit de lucht met helicopters elke drie dagen een groot gebied. Met speciale apparatuur kan men zien als er bomen zijn omgekapt en als de grond is omgewoeld door illegale goudzoekers. Tientallen grote graafmachines werden door militairen in brand geschoten en vele scalians werden opgeblazen. Een groot aantal illegale goudzoekers waaronder Chinezen werden gearresteerd.


  Maak melding

 4. Was in choi zaterdag alle prijzen waren afgeplakt personeel zonder mondkap geen afstand toen vroeg ik wat er aan de hand was.
  Bleek vliegende brigade de eigenaar is niet gek het moment dat ze vertrekken word alles weer de oude.
  Men moet de grote warenhuizen onaanhekondigd betreden maar helaas heb je soms rotte appels ertussen die een tip geven zodat de eigenaar alert is.
  Corruptie ten top.
  gemodereerd

 5. robGay, robles, dreai en alle NDplee sympathisanten, waarom wonen jullie in Nederland? Als jullie zo een hekel hebben aan de bakra bassie? Alles is beter dan ndplee, maar jullie willen het niet begrijpen omdat jullie niet verder kijken dan je neus lang is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.