Politieambtenaren volgen lezing over mensenhandel en mensensmokkel

14
Politieambtenaren volgen lezing over mensenhandel en mensensmokkel
Foto: Korps Politie Suriname.

Politieambtenaren te werk gesteld op de afdeling Trafficking In Person (TIP) kregen op vrijdag 7 mei een refreshment lezing van het Surinaamse Openbaar Ministerie over mensenhandel en mensensmokkel. Deze refreshment, met als doel kwaliteitsverbetering van verhoren, is georganiseerd door het hoofd Jeugd- en Zedenzaken, hoofdinspecteur C. Dragman, na goedkeuring van de korpschef, hoofdcommissaris R. Prade.

Waarnemend procureur generaal mr. Garcia Paragsingh die zich kon terugvinden in de onderbouwing van de gehouden lezing, vaardigde de substituut officier van Justitie, mr. Satyam Garib namens het Openbaar Ministerie (O.M) uit.

Tijdens de lezing zijn er verschillende onderwerpen van de materie behandeld en zijn alle elementen van de wetsartikelen middels praktijkvoorbeelden uitgerafeld. Ook de overschakeling van mensensmokkel naar mensenhandel is besproken en goed tot uiting gekomen.

Aan het einde is door het gehoor vragen gesteld die beantwoord zijn geworden door de inleider, mr. Garib. Andere participanten aan deze refreshment training waren de inspecteurs van politie A. Liesdek en R. Vyent van de afdeling Jeugdzaken die als hulp officier van justitie fungeren voor de afdeling TIP.

In het beleidsplan Jeugd- en Zeden zijn de strategische doelen uiteengezet, waaruit de verschillende actieplannen worden opgesteld. Deze actieplannen worden door de hoofden van de afdelingen Jeugdzaken en Trafficking in Person uitgevoerd. Daarnaast worden door de hoofden van bovengenoemde afdelingen impulsen gegeven waaruit eveneens acties voortvloeien meldt het Korps Politie Suriname vandaag.

14 REACTIES

 1. een aantal jare terug had je smokkel van chinezen via suriname naar caribisch gebied en dan naar america.

  nooit 1 persoon gepakt. moni mek lek watra.

  dus de politie speelt het spel mee zodra er een njang te maken is.

  training training training soso ka. in de praktijk zijn ze de training vergeten.

  je probeert positief te blijven maar dit is realiteit. iedereen wil iets hogerop komen desnoods door te stelen etc onder tafel………

  money talks.
  gemodereerd

 2. De dame die achterin midden op de stoel zit, de middelste persoon, heeft zo een zitvlak dat ik me afvraag hoe zij op de wc pot zit. Ik denk dat ze alles staand doet.


  Maak melding

 3. Paul “recht voor zijn raap'”, er is duidelijk een steekje los bij jou, of misschien moet je raap nog een beetje langer koken, want nu ben je half gaar; dat je bij het zien van de foto, je je gaat afvragen hoe die vrouw haar behoefte doet, is helemaal mesjogge.


  Maak melding

 4. Een Lezing volgen OEI!!!!!!.
  Dat heb je toch allang gehoord toen je op de POLITIE ACADEMIE ZAT.
  Zijn ze daar zo achterlijk: o, ja SURINAME weer.
  Mensensmokkel en Mensenhandel; wat is nog TABOE hieraan.
  SUCCES.
  gemodereerd

 5. Oppassen dat ze zich niet gaan gedragen als de medewerkers in dienst van Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB), die hebben als taak om onze flora en fauna te beschermen, maar i.p.v. dat te doen, leveren ze hand en spandiensten om de export van illegaal rondhout in containers mogelijk te maken.


  Maak melding

 6. Straks, met wat sterkere drones voor de particulieren, zal mensensmokkel nog meer toenemen. Nu al worden drones ingezet voor smokkel.
  De Pakistani smokkelen van alles (drugs, granaten, machinepistool, vals geld, instructieboekjes voor het fabriceren van explosieven) naar India voor hun terroristen mbv Chinese drones die je bij Alibaba kan kopen.


  Maak melding

 7. Jaichand
  12 mei 2021 At 23:14
  Straks, met wat sterkere drones voor de particulieren, zal mensensmokkel nog meer toenemen. Nu al worden drones ingezet voor smokkel.
  De Pakistani smokkelen van alles (drugs, granaten, machinepistool, vals geld, instructieboekjes voor het fabriceren van explosieven) naar India voor hun terroristen mbv Chinese drones die je bij Alibaba kan kopen.

  India hoeft niet bang te zijn voor Pakistan maar wel voor China. Bij het laatste conflict werden 150 Indiase soldaten door Chinese militairen gedood zonder dat India daartegen optrad. Waarschijnlijk weten de Indiërs ook dat India voor China geen partij is.


  Maak melding

 8. Ik ben er weer want ik was nog niet klaar. In Suriname zijn het over het algemeen niet de Pakistani die zich met drugshandel bezighouden maar de hardwerkende Hindoestaanse rijstboeren,


  Maak melding

 9. zit die paarse ndp korpschef r.prade nog steeds op die stoel , deze agent zou toch vervangen worden , want hij houdt toch alles tegen , zeker in opdracht van bouta , weten jullie nog toen de elite eenheid van die veira bij Cairo binnen vielen en de politie kwam , maar de ndp rat prade haalde zijn politieagenten weg , vuilak prade.
  gemodereerd

 10. Verre van dat heer! Ik verafschuw dit soort praktijken maar de feiten doet weer eens pijn. Als je niet tegen de waarheid kan dan zou ik maar niet met valse beschuldigingen naar anderen toe komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.