donderdag, mei 30, 2024
HomeNieuws uit SurinameNieuwe Caricom secretaris-generaal niet uit Suriname

Nieuwe Caricom secretaris-generaal niet uit Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

President Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag 11 mei 2021 met een delegatie geparticipeerd in de 21ste Speciale vergadering van de CARICOM Staatshoofden en Regeringsleiders ter verkiezing van de nieuwe CARICOM Secretaris-Generaal.  

Voor deze functie zijn er twee vrouwelijke kandidaten voorgedragen door de lid landen, n.l Ambassadeur Manorma Soeknandam door Suriname en mw. Carla Barnett van Belize. Tijdens deze vergadering is gerapporteerd aan de Staatshoofden en Regeringsleiders het uitputtend en transparant proces voorafgaande aan deze vergadering.

Hierbij werd verwezen naar het mandaat dat de Staatshoofden tijdens de vergadering op 24 februari j.l. verleend hebben aan de Gemeenschapsraad (Community Council) om het proces in gang te zetten. Op basis hiervan heeft een beoordelings Commissie het proces begeleid, bestaande uit Antigua and Barbuda, Trinidad and Tobago en St. Vincent & the Grenadines en Barbados als Voorzitter van de CSME. 

De kandidaten zijn ook in de gelegenheid geweest een presentatie te verzorgen aan de Gemeenschapsraad.

Te vermelden valt dat de lid landen hebben aangegeven dat beide kandidaten zeer gekwalificeerd geacht werden voor het vervullen van deze topfunctie. Er was echter een groter draagvlak voor de kandidaat van Belize. Dit heeft geresulteerd in het besluit van de CARICOM Staatshoofden en Regeringsleiders om deze kandidate te kiezen voor het leiden van het CARICOM Secretariaat, vanaf 15 augustus 2021.

Dr. Barnett wordt de eerste vrouwelijke Secretaris-generaal van de CARICOM. In haar 43-jarig bestaan heeft de Organisatie uitsluitend mannelijke SG’s gekend. Hiermee is er een historische mijlpaal bereikt binnen de Gemeenschap.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Mw. Carla Barnett, congratulations on your success !

  En toch is het geweldig dat Suriname ook een vrouwelijke kandidaat voor de functie van
  CARICOM Secretaris-Generaal heeft kunnen presenteren.

  Mw. Manorma Soeknandan, wij zijn trots op u !
  En wij zijn u dankbaar dat u Suriname op hoog internationaal niveau vertegenwoordigt.
  Moge u een voorbeeld en inspiratie zijn voor het volk.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 2. Bla bla bladi bladi bla……..Suriname heeft het moeten afleggen tegen Belize!! PUNT!! Al het andere geneuzel en geleuter zijn van nul en generlei waarde! Maar ik snap wel waar deze berichtgeving vandaan komt en in welke geest het is geschreven. Zie het maar niet als een nederlaag voor Chan, die mevrouw is gewoon beter dan onze kandidaat!!


  Maak melding
 3. Suriname kan zich het beste u die K -caricom terug trekken en haar eigen zaken binnenlands gaan oplossen en een eigen buitenlandsbeleid gaan voeren t.a.v. die k caricom, enz.

  Sinds Suriname lid is van die k eilandbewonersgroep hebben wij geen succes gehad, alleen maar grote ellende. Zie Haitianen, T&T die onze doksen niet willen, allerlei producten van de caricom die Suriname worden binnen gehaald, maar van Su naar de k.carcom, ho maar.

  Suriname stapt uit die k. caricom. Het is niets voor ons, maar van de engels en spaans sprekende kolonies van Engeland en Spanje.

  Verder eilandbewoners zijn eenmaal anders dan mensen van het vaste land ve werelddeel.

  Suriname is gewoon een vreemde eend in de bijt.


  Maak melding
 4. Lucien karwofodi 12 mei 2021 At 10:56
  ===========================

  Doet het niet pijn om elke dag weer uit je nest te kruipen met zo’n negatieve instelling?
  Hoe kan je met jezelf leven mens.
  Je uitspraken zeggen heel veel over hoe je in het leven staat en dat ziet er niet al te best uit.


  Maak melding
 5. Paraexpress 💯.
  Heel goed verwoord.
  Wat hebben we hier toch een paar topper.
  Met het hart op de goede plek .
  Alleen met een trotse en positieve bijdrage gaan wij het reden.en haard werken natuurlijk.


  Maak melding
 6. Er bestond eerst grote twijfel in de regering voor deze mevrouw, daarom rechtvaardigt het de vraag of Chan nog genoeg heeft kunnen lobbyen voor onze kandidate mevr. Soeknandam.
  Het is een belangrijke post, Suriname had zijn voordeel meekunnen doen. Een gemiste kans!!!!


  Maak melding
 7. Niet uit SURINAME – Helaas.
  Suriname heeft NIET genoeg CAPABEL personen.
  Dus kiezen is altijd moeilijk op zo’n Positie.
  De Keuze is dan ook GOED.


  gemodereerd
 8. @Sabaku: Realisme is jouw duidelijk vreemd! Ik noem de feiten en jij reageert, zoals ik van jou gewend ben natuurlijk weer met een stortvloed aan diaree uit je buka! Ik probeer jullie enkel wat realiteitszin bij te brengen en dat is aan jou duidelijk alweer als parels voor de zwijnen. Get a life, er is buiten het tongen van Chan in zij aars nog wel een echte wereld hoor!


  Maak melding
 9. Nieuwe Caricom secretaris-generaal niet uit Suriname.

  Jammer.

  Maar er is ook een ander bericht te lezen over de nieuw gekozen secretaris-generaal.

  Dr. Carla Barnett uit Belize benoemde de eerste vrouwelijke secretaris-generaal van CARICOM 12 mei 2021 Nieuws

  Belizean, Dr. Carla Natalie Barnett, is geselecteerd als de nieuwe secretaris-generaal van de Caribische Gemeenschap (CARICOM), de eerste vrouw die deze post bekleedt.
  Tijdens een bijeenkomst van de regeringsleiders die gisteren praktisch in een speciale sessie werd gehouden, werd Dr. Barnett unaniem benoemd tot de 8e CARICOM Secretaris-Generaal.
  Ze vervangt ambassadeur Irwin La Rocque, die aan zijn tweede termijn zit.

  Dr. Barnett is ook de eerste Belizean die voor de post is geselecteerd. Ze zal aantreden op 15 augustus 2021.
  Regeringsleiders feliciteerden Dr. Barnett met haar selectie en erkenden het historische moment voor de Gemeenschap.

  Dr. Barnett behaalde haar Ph.D. in sociale wetenschappen van de University of the West Indies (UWI) Mona Campus in Jamaica.
  Ze heeft ook een Master of Science in economie van de University of Western Ontario in Canada en een Bachelor of Science in economie van de UWI.

  Afgelopen maand sprak Dr. Barnett met de Caribbean Camera over haar visie voor CARICOM. Ze zei dat ze “een CARICOM ziet die de gewone vrouw en man zullen verdedigen omdat ze de impact in hun dagelijks leven voelen door middel van economische en sociale vooruitgang die voortkomt uit actie van de gemeenschap.”

  Premier Mottley zei:
  “Haar uitgebreide ervaring bij regionale organisaties zoals de Caribbean Development Bank, de Central Bank of Belize en elders, heeft haar aangescherpt voor de positie die ze gaat innemen – niet omdat ze een vrouw is, maar vanwege haar competenties. ”
  “Maar omdat ze de eerste vrouw is, betekent dat jonge meisjes in de hele regio kunnen worden geïnspireerd door de prestaties van Dr. Barnett en aan hun eigen maanreis kunnen beginnen,” zei ze.


  Maak melding
 10. Suriname hangt aan 2 gedachten: noordzee of de regio. Verse dan de Caricom spelen, komen we niet volgens mij…oh, carifesta was ook zon een… kost alleen maar geld. Maar gebruik maken vd single common market, ho maar…ik neig Lucien gelijk te geven; of is het toch Chan die slechte job deed met lobbyen voor haar? Rancune?? Wie zal het zeggen….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES