Kamervragen over niet beantwoord hulpverzoek van Suriname aan Nederland

53
Geen excuses van Nederland voor het slavernijverleden
Foto (c) De Tweede Kamer

De Nederlandse politieke partijen D66 en CU hebben vandaag Kamervragen aan het kabinet gesteld, over de ondersteuning van Suriname bij de inkoop van vaccins en medische spullen. Dit naar aanleiding van een hulpverzoek dat Suriname twee weken geleden deed.

Gisteren werd bekend dat Nederland nog niet heeft gereageerd op het verzoek van Suriname. “We hebben de stoute schoenen aangetrokken en Nederland een brief gestuurd. Ik wacht het antwoord geduldig af, maar heb ook te maken met een situatie die zorgelijk is”, zei de Surinaamse minister van volksgezondheid Amar Ramadhin tegen de Volkskrant.

“Solidariteit met en behulpzaamheid aan een zeer bevriende natie in de vreselijke crisis is zeer gewenst wat mij betreft!” aldus D66’er Raoul Boucke, zelf van Surinaamse afkomst. De kamervragen die door hem en collega kamerleden zijn gesteld, kun je hieronder lezen:

53 REACTIES

 1. er wordt dus gewoon doekoe gevraagd aan nederland
  zoals gewoonlijk dus

  ondersteuning bieden bij inkoop
  oftewel gewoon de rekening betalen.
  lachwekkend dit weer
  die vetnek moet zijn boekhouding eens op orde brengen ipv iedereen die hij kent maar van baantjes e.d. te voorzien
  gemodereerd

 2. In nood leert men zijn vrienden kennen. Tijdens de overstromingsramp van 1953 in Nederland, hebben wij, de kinderen, op de Oranjeschool, net als vele andere Surinamers, geld gedoneerd om Nederland te helpen in die donkere dagen. Wij waren in die tijd heel arm, maar het weinige geld dat toen voor Nederland werd opgehaald kwam.uit een goed hart.


  Maak melding

 3. Waar is Boefdraad met de miljarden USD en Euro’s gebleven? Zij die zich ook nog steeds aan het verrijken zijn. Adhin met de aardappelen en uien kwestie. Vraag hem waar de miljarden zijn gebleven. Het volk pinaart en deze gasten zitten, zwemmen in het geld dat ons volk toebehoord. Weet het volk hoeveel vaccin hiermee gekocht kunnen worden? Geheel het volk kan hiermee gevaccineerd worden en dan blijft er nog over. Bordo aub niet vaccineren. Deze domme zelf gekroonde koning zeker overslaan. Ook Pique en Feller en al die sabie mangs die nieteens weten te lezen en te schrijven.
  gemodereerd

 4. Ze zijn Hard bezig om een Regering te Vormen, bijna elke dag is er een DEBAT.
  In Nederland is het GIRO Nummer voor steun aan India geopend (555).
  DAT KAN TOCH OOK GEVRAAGD WORDEN VOOR SURINAME.
  Ik ben er zeker van, dat velen zullen steunen.
  Ze moeten harder hun BEST doen.
  gemodereerd

 5. Nederland kan zelf uit de hulppot van de E.U. miljoenen of miljarden steun krijgen maar zelfs dat willen ze niet.
  Suriname zal het met de IMF en de IDB moeten doen.
  Misschien draagt grote broer China een dure diamanten steen bij die uit eigen Surinaamse bodem is gewonnen, wie weet…


  Maak melding

 6. Rutte stuur zi snel als het kan een KLM-vliegtuig met vaccins tegen Covid-19 en andere medische spullen naar Suriname.

  Suriname en Nederland hebben een gedeelte gezamenlijke geschiedenis, zie de fsmiliebanden van mensen in Nederland en Suriname.

  Deze pandemie moet gezamenlijk worden opgelost, Nederland, kan niet doen oc haar neus bloed.

  Suriname heeft Nederlandse hulp nodig op elk medisch gebied, ook voor Covid-19.

  De betrekkingen tussen Suriname en Nederland zijn verbeterd sinds de verkiezingen na 25 mei 2020.


  Maak melding

 7. Wees eens trots en stop met het nederige gedoe naar een nederland. dit is niks voor een suriname het is toch duidelijk dat ze het niet willen.het was al een rare move om nederland om hulp te vragen iets wat de vorige regering vol trots niet had gedaan en desnoods uit een ander vaatje had getapt.


  Maak melding

 8. Er word zoveel op Nederland en de Nederlanders gescholden en nu gaan ze bedelen.
  gemodereerd

 9. Laat het westen nederig zijn en geen grondstoffen, enz mee uit de derde wereld halen.

  Er is geen land in de wereld die een andere niet nodig heeft, hetzelfde geld voor de mens.

  Ook met Covid-19 zullen landen elkaar nodig hebben.Als Covid-19 blijft in de wereld of andere mutaties zou het ook voor jouw te laat zijn voor er een vaccin voor bestaat.

  Jij hebt een probleem en kan zaken niet helder zien. zoek hulp, want dat heb jij zeker nodig.


  Maak melding

 10. Kamervragen over niet beantwoord hulpverzoek van Suriname aan Nederland.

  Het zijn slechts KAMERVRAGEN in Den Haag hoor.

  Suriname kan eventueel ook een beroep doen op GIRO 555 in Nederland via DIASPORA.


  Maak melding

 11. Worden jullie niet kotsmisselijk van jezelf als Surinamers om het bedelen tot kunst te hebben verheven? Allerlei drogredenen worden hier aangevoerd om jullie bedelmentaliteit te verbloemen.
  . Suriname heeft een gezamenlijke geschiedenis met Nederland!
  . Suriname heeft Nederland financieel ondersteund tijdens de watersnoodramp in 1953!
  . De pandemie in Suriname moet gezamenlijk met Nederland worden bestreden!
  . De betrekkingen met Nederland zijn verbeterd vanaf 25 mei 2020! enz.. enz..enz. Wat ik niemand hier hoor zeggen is, staan jullie (GVD) allemaal eens eindelijk op met jullie vieze luie zwarte reten en laten jullie die zwarte klauwen vanaf nu flink wapperen, zodat jullie zelf kunnen voorzien in jullie levensonderhoud! Wat dachten jullie daarvan? Met jullie zwaar verziekte bedelmentaliteit, schromen jullie er niet eens meer voor, om zelfs bij jullie labiele buurman Guyana, te proberen gelden los te peuteren! Het overgrote deel van de Surinamers, zijn zeer werkschuw maar willen wel alles wat een ander bezit, ook graag hebben en het liefst, geheel gratis! Vrijwel de complete leiding van het land Suriname, bestaat uit rovers en andersoortig crimineel gajes en tuig. Moordenaars, bankrovers, drugdealers, analfabeten en semi-analfabeten, dieven enz. die heel “normaal” president en vice president kunnen worden omdat jullie soort (groot deel van de Surinamers) daar geen enkele moeite mee hebben! Dat alleen al zegt heel veel over jullie gebrek aan ethische normen. Voorbeelden te over op een super kleine bevolking van nauwelijks 600.000 zielen! De complete leiding van de Centrale Bank van Suriname zit reeds langer dan een jaar in detentie terwijl de gewezen minister van Financiën al ruim 9 maanden op de vlucht is. Niemand uit de vorige “boevenregering” die zich gedurende 2 regeertermijnen, naar harte lust hebben kunnen verrijken met staatsmiddelen, hoeft te vrezen voor enige vorm van vergelding. Zowel het corrupte en ondermaatse Surinaamse vervolgingsapparaat als ook de huidige machthebbers, zullen dit verhinderen aangezien het overgrote deel van hen ook flinke hoeveelheden boter op hun vaak zeer lege koppen hebben. Ook bij de politieorganisatie krioelt het van de corrupte agenten, zedendelinquenten en ander onbetrouwbaar gespuis. Het grootste deel van de Surinamers leven zonder ethische normen, zonder moraal terwijl respectloosheid hoogtij viert! Wat een land! En kritiek daarop leveren! Ben je helemaal? Je bent vast en zeker een racist, noh?
  Geen wonder dat overal waar jullie Surinamers opduiken, jullie ook met de nek worden aangekeken. Heel jammer en spijtig uiteraard voor die kleine Surinaamse minderheid, die een dergelijke behandeling helemaal niet verdient vanwege hun voorbeeldige arbeidsethos! Mogelijk zorgt Covid 19 uiteindelijk voor De oplossing!


  Maak melding

 12. Begin May zn medicijn te geven aan de gevangenen. Want het eten daar is niet goed. Je beschermd de mensen die daar werken.
  Oen lobi begie.
  gemodereerd

 13. de vorige regering had al eind 2019 geld moeten vrij maken voor de medische zorg , dan hadden ze nu niet hoeven te bedelen in het buitenland
  de vorige regering was alleen maar bezig met zelfverrijking en daarom werd er zoveel geleend om hun zelfverrijking op peil te houden.
  gemodereerd

 14. Xavier ´d Lorean 13 mei 2021 At 00:22

  Spreek je ook die grote groep witte debielen aan die elke week vechten met de ME? Durf je niet toch?


  Maak melding

 15. Nederland hoeft Suriname niet te helpen , deze regering moet het geld halen bij degenen die 10 jaar lang ons land Suriname heeft vernietigd , nou glenrrrrrrrr dit heeft toch wel met het onderwerp te maken , maar jij zal wel weer zeggen rrrrrrrrrrrrrrrr.
  gemodereerd

 16. Mango eruit getrap, nee mango de nps wilde toen der tijd onafhankelijkheid, en kregen zij miljarden, en toen de pot leeg was vluchte zij allen richting het noorden, dus allemaal die voor de onafhankelijkheid was zijn gevlucht, alleen vhp onder jagarnath lachman wilde geen onafhankelijkheid omdat hij vond dat eerst het land gestabiliseerd moet worden, en dan onafhankelijkheid, maar de hebzuchtige koeparies die wilde onafhankelijkheid en hoe ver is men gekomen, en toen zag bouta de dieven bende om Suriname nog de afgrond te doen belanden, in 1992 wilde Nederland Suriname terug onder een raam verdrag, maar Brazilië was tegen, eruit getrap mango, nee mango de surinamers wilde dit zelf en nogsteeds is het geen vooruitgang is 1 grote boevenbende misschien breng vhp abop verlichting, maar dit vind plaats in een moeilijke tijd, olie is duur overal, en het wordt steeds duur aan de pomp, of surinamers zijn dombo’s of hebben geen interesse in politiek??


  Maak melding

 17. Suriname had zeker vooruit gekomen en niet hoeven te bedelen, als ndp netjes eerlijke transparant had geregeerd, nee hoor de ene dieven bende komt aan de macht, en komt weer een leugenaar om het land op te tillen, en verdwijnen ze weer, en als het slecht gaat nu het geval, maar zodra het goed gaat en begin het weer om het enige wat de politieke partijen interesseert staatkas, en plunderen he?en surinamers geloven zo blindelings, alleen te go e brong tak alla san dirie, dan zoeken surinamers alternatief de regering zit nog geen 2 jaar en men verwacht wonderen, geduld mensen??


  Maak melding

 18. Hei, vrienden mogen toch een kopje suiker lenen? De astra zenika veroorzaakt bloed klonten. De wetenschappers hebben de medicijn aangewezen die dat met succes tegengaat. Ik ben de naam er van vergeten. Het was gepubliceerd. De NL wil de astra afstoten.Maar niet aan een arm land?

  Na WW2 had je grote partijen in NL. Nu heb je kleine partijen. Ik snap niet veel van wat ze willen. Men zegt dat de astra kwestie gevoeilg is. Blijkt.


  Maak melding

 19. Suriname heeft rijke mensen als brunswijk chotelal etc.. waarom doneren hun niet een deel van het geld dat ze “eerlijk” verdient hebben? Ipv te bedelen bij Ned. Waarom gaat Suriname zich niet verdiepen in samenwerking met landen in het afrikaanse continent? Daar is ook diaspora. Ambassade zuid afrika jaren geleden gesloten waarom? Suriname moet zijn horizon gaan verbreden!!!!!
  gemodereerd

 20. Dit heeft niets met bedelen te maken maar met internationale afspraken zoals die gemaakt ziin na de Tweede Wereldoorlog bij de UN op diverse thema’s en onderdelen, cq WHO.

  Nederland kreeg na de Tweede Weteldoorlog ook steun, Marshallhulp vd USA. Ook Duitsland moest landen terug betalen.

  Dus wat l.l lul jij over bedelen?

  Snap je wel wat een pandemie is en wat er aan de hand is? Surinsme en Nederland hebben een gedeelte geschiedenis en sls Nederland over de vaccins beschikt waarom zou ze een herl klein gedeelte niet aan Suriname kunnen geven.

  De USA en andere landen helpen ook andere landen in de wereld, dus wat l.l jij?

  Sodemieter eens op om over Suriname en Surinamers te komen lullen hier op de website. Ga tussen Marokannen, Turken enz zitten en thee drinken en praten hoe geweldig die zijn in Nederland en verdiep jd meer in Internstionale zaken vd UN.

  En nu terug naar je hokje en last Surinamers met rust.


  Maak melding

 21. Weet jij wel hoe groot of belangrijk Surinaams bauxiet waar bommenwerpers tijdens de Tweede Wereldoorlog voor de USA mee werd gemaakt voor de bevrijding van de wereld?

  Ook Surinaamse militairen hun bijdrage hiervoor geleverd hebben en gestorven zijn. Uz dat dan bedelen? Ook tijdens de watersnoodramp heeft Suriname haar bijdrage geleverd voor Nederland, is dat dan bedelen? En veel meer.

  Suriname is een kolonie geweest een wingewest van oa van Nederland. Dat het lsnd worstelf met talrijke problemen om
  zich staande te houden, ligt niet aan Suriname of de Surinamers. De uitdagingen zijn van talrijke oorzaken, ook Nederland en ook
  internationaal door UN afspraken niet van kan afwijken. Daar gaat het om
  bij deze pandemie. We hebben een gedeelte geschiedenis, dus wat l.l jij? Snap je wel
  wat er aan de hand is of heb jij zo een haar tegen Surinamers.

  Er zijn meer dan genoeg Surinamers die in alle sectoren van de Nederlandse economie hard werken, ondernemen. Probeer dat ook in te zien of je in te verdiepen en zie dan wie de Surinasmse Nederlander is en kom met een beter beeld over de Surinamer in Nederland.


  Maak melding

 22. @passant: een leenmentaliteit is net zo erg als bedelen. Hoeveel leningen heeft boefdraad niet in opdracht van zijn baas afgesloten??
  Dus…


  Maak melding

 23. We weten niet wat ons land ons nog gaat brengen met name grondstof winningen want als dat grote inkomsten met zich mee gaat brengen, heb en krijg je vrienden en zo kijk een nederland en overige landen naar ons toe.nederland heeft zelf geen rijke grondstoffen die hebben ze overzee in afrika met een shell en destijds in suriname met bauxiet en hout.nu er niks te halen valt hebben ze hun handen van suriname afgetrokken en suriname verpauperd achter gelaten waarbij de onafhankelijkheid als gelegen kwam om het land die maar voor circa 20 procent bewoonbaar is niet verder optebouwen.als deze gegevens suriname niet wakker schudden dat we dit alleen moeten doen door middel van opbouwen zijn we niet goed bezig


  Maak melding

 24. Daar praat ik niet over. Nederland leent ook, USA leent ook. zie hoe groot de schuld is van USA aan China.

  Ik kijk uit naar de reactie van Xavier´d Lorean


  Maak melding

 25. Geweldig toch. Eerst op hoge poten een brief sturen naar de Nederlandse regering om tekst en uitleg te vragen waarom ze niet willen samen werken met een criminele VP. En nu klagen waarom ze niet reageren. Denk de huidige regering dat in Nederland een stelletje grappenmakers zitten? Waarom denk je dat de diaspora geen cent heeft geïnvesteerd in Su en Nederland ze linea recta naar de IMF heeft gestuurd? Niemand gaat met een criminele regering samenwerken. 10 jaar lang is er een desastreuze beleid gevoerd en dan nog heeft Santhokhi het in zijn hoofd gehaald om met een crimineel in zee te gaan. Dan wordt je door de rest van de wereld ook niet serieus genomen. En dan zijn er hier nog mensen die criminelen als DB en RB continu aan het verdedigen zijn. Jammer dat NPS niet die 20 zetels heeft gekregen.
  gemodereerd

 26. Suriname is geen geïndustrialiseerde mij. Suriname en de Suriname kan daarom niet met Nederland vergeleken worden en zeggen dat zaken gelijkwaardig moeten zijn.

  De geschiedenis van Suriname kennen we.

  Het artikel, kop: Kamervragen over niet beantwoord hulpverzoek van Suriname aan Nederland

  Dus wat is er mis gelet op de geschiedenis en de pandemie dat Suriname bij Nederland klopt voor hulp.

  Een buschauffeur in Nederland, staat op en doet zijn werk, In Suriname idem en zo kan ik doorgaan met heel veel voorbeelden. Zijn Surinamers op grond daarvan lui? Ik snap die onzin die je uitkraait niet.

  Stop er onmiddellijk mee en doe (nieuwe) normaal als het om Suriname en de Surinamers gaat, zo niet sodemieter op. Surinamers bedelen bij jouw niet om geld en als enkelen het gedaan hebben is het jouw goed recht om dat wel of niet te doen. Ik blijf erbij op grond waarvan kom je erbij dat Surinamers lui zijn en of bedelen? Kom op met de bronnen, literatuur.

  Suriname is een wingewest geweest, Nederland heeft het 300 jaar als een kolonie gehad en wat heeft Nederland in die periode gedaan om de ontwikkeling van Suriname en de Surinamers naar grotere welvaart, welzijn door middel van industrialisatie te brengen? Ken de geschiedenis, alvorens je allerlei onzin over Suriname en Surinamers loopt te schreeuwen. Suriname is ook geen Indonesië. Daar woonden al mensen op de eilanden, hadden hun cultuur, zeden, gewoonten, inrichting van hun eilanden, bestuur, enz.

  Suriname is kolonie geweest en worstelt met zaken om een bevolking en land te worden, net als vele kolonies in Afrika, Latijns-Amerika, Azië dat doen, om van de overheersing en onderdrukking van het westen af te komen. Een systeem dat onderdrukt en zaken naar haar hand zet en als het niet gaat zoals het hoort, dan worden maatregelen genomen om dat in stand te houden. Een goed voorbeeld in het westen in Haïti.

  Dus stop met dat ka van jouw dat Surinamers bedelen e/o lui zijn. Kom met de bewijzen en bronnen als je die hebt.


  Maak melding

 27. Bij de inaugratie had de president van Su nog een grote waffel, dat hij na 9 maanden met een verslag zou komen op de vooruitgang en de door hem geïnvesteerde beleidsnota. Waar is die gebleven.
  Gaat steeds weer om overal de hand ophouden. Wat een afgang! Foei toch!!

  Nederland.
  Als Surinamer hoor je te weten dat blanken nooit zomaar een cent uitgeven zonder dat er een tegenprestatie over staat. Zij hebben de goud zien wegvloeien naar de kluizen van Frankrijk. Dus Su klop maar bij Frankrijk aan voor aalmoes. Ben persoonlijk gelukkig blij in dit beleid van Ned, anders zullen de surinamers nooit zelfstandig worden en hun eigen boontjes doppen!!!!

  President Santokhi.
  Waarom haal je de ruim een gestolen miljard van Su die gestald is op de buitenlandse bankrekeningen niet terug naar de staatskas. Of heb jij ook inmiddels hieraan deelgenomen. Foei Foei toch!!!

  President, waarom heb je bij India niet aangeklopt om 1.2 miljoen vaccins donatie te doen???? Alhoewel je weet dat zij de enige land zijn die jou met alles kunnen helpen, maar nee je bent te arrogant en wil laten zien dat de blanken toch beter zijn en bang om hun niet voor de voeten te lopen door met India samen te werken. PR gebruik toch één keer je verstand!!!!

  Domme kleurlingen baas Fiddie klopt aan.
  gemodereerd

 28. @@@Passant
  Je slaat alle planken mis.
  Ze kunnen wel stelen en ruim een miljard gestolen Su leningen op de buitenlandse banken parkeren. Ja jaaaaa hierin zijn de surinamers goed in. Laat ze maar nu leker sterven.
  gemodereerd

 29. riname is ook geen Indonesië. Daar woonden al mensen op de eilanden, hadden hun cultuur, zeden, gewoonten, inrichting van hun eilanden, bestuur, enz.

  => ehm volgens mij woonden in Suriname ook al Cariben voordat de (Spaanse) man voet aan de grond zette (en daarna Engelsen en daarna Nederlanders)
  gemodereerd

 30. Goed zo Passant, ben helemaal met je eens, geef de oelewappers flink van katoen. Ze zitten allemaal vol valse schaamte over Suriname.
  Je hebt zelf een idioot die lenen ziet als bedelen, een ander gaat helemaal los en weer een ander kan het niet laten steeds het werelddeel Afrika erbij te halen 👹👹
  Volgens mij zijn het zelf “grote” mislukkelingen, ze klinken nooit verstandig.


  Maak melding

 31. pony heb je het over jouw zwart gat, 🦨🦨🦨
  neeh ik denk het niet, je bent te lelijk en veel veel te oud. je doet me denken aan oker soep
  slijn slijm slijm blubber blubber blubber 🐛🐛🐛🐛


  Maak melding

 32. Goed zo Bouke,
  Belangrijke vragen stellen over suri, zo hoort het.
  Anderen zijn nu al ziek, zwak en misselijk. De baan is binnen, das nou het enige wat telt. Wal-ge-lijk!


  Maak melding

 33. Passant@je zet de punten op de i.er is altijd wel kretiek op suriname maar men praat niet over hoe een nederland eigenlijk leterlijk als stelletje gangster het land leeg geplunderd hebben na de onafhankelijkheid maar verder nauwelijks iets aan de infrastructuur hadden gedaan waar zelf prominente partij leden van uit de 2de kamer partij stichting denk
  van uit Nederland met een werk bezoek aan suriname was opgevallen wat voor puinhoop Nederland tijdens hun koloniale termijn in suriname had achtergelaten.er word een keer tijd dat Nederland reparation gaat betalen voor hun slavernij verleden wat in de miljoenen of miljarden kan lopen als suriname serieus werk van gaat maken..


  Maak melding

 34. Ik snap dat gezeik over bedelen helemaal niet. Minister Ramadhin heeft aangegeven dat ze geld hebben om vaccins te kopen maar alle westerse landen kopen alles op dus ook al zou Suriname rechtstreeks bestellen dan krijgen we de eerste spuiten pas op z’n vroegst 2022 of 2023. Daarom wordt er om hulp gevraagd. Bovendien moet Suriname nog 19,5 miljoen terugkrijgen. Dus snap de onbeschofte houding van Nederland helemaal niet. Je gaat zien dat straks China een zooi vaccins gaat sturen en dan staat de Nederlandse regering met een bek vol tanden. En alle schreeuwers hier ook. Want als het om de olie gaat weet Nederland wel heel snel Shel erop af te sturen.


  Maak melding

 35. Nederland is een raar land zelf de koloniale verleden durven ze niet eens
  hun verontschuldiging aan te bieden wat voor ramp ze in Suriname hebben
  veroorzaakt. Dat is mijn mening als Surinamer.
  gemodereerd

 36. Haha.
  Toch even lachen.
  Sommigen hier op WK, hadden voorspelt dat alle landen in het gelid stonden om Su te helpen. Nu Chan, el Salvador aan het bewind is.
  India, heeft wat vaccin geleverd, maar we weten nu dat ook India de wereld om hulp smeekt.
  As we speak, wordt erop giro 555 geld voor India ophaald.
  Trouwens ik denk dat de onkunde van Chan, overal, dus ook in Nederland bekend is.
  Er wordt nog steeds gestolen.
  De dieven lopen nog vrij rond.
  Het volk is reddeloos en nog regelmatig springt er iemand de dood tegemoet.
  Chan echt waar, als u niet kunt regeren.
  Als u wordt gechanteerd.
  Doe dan één ding: trek de stekker eruit.
  Het volk zal u dankbaar zijn.
  Dan stopt het terreur van de Brunswijk clan. Die Suriname bezig is leeg te roven.


  Maak melding

 37. India is een stuk belangrijker dan suri.
  Als India niet draait, dan heeft dat grote gevolgen voor de wereld. We hebben het over honderden dagelijks vluchten, die nu verboden zijn.

  India is de apotheek van de wereld. De levering van het vaccin naar bijvoorbeeld continent Afrika staat stil. Als je alleen gefocust ben op de suri Hindostanen dan is je kennis behoorlijk bekrompen.

  Diaspora India beweegt hemel en aarde om hun land te redden. Van google CEO, VP van de United States of Amerika, United Kingdom, tot Nederland eigenlijk de Europese Unie.

  Het probleem zit in de supply chain van zuurstof. Het zijn de druk bevolkte steden met miljoenen inwoners waar het virus huis houd. Giro 555 is een druppel.

  Er is een groot verschil tussen diaspora Nederland en het demissionair Rutte kabinet.

  Blijf maar achterlijk lachen muts.


  Maak melding

 38. @Xavier: chapo..voor je posting. Je had het niet beter kunnen verwoorden. Er is een groep van Surinamers die zich hier op wtk betweterig voordoen, maar in het leven weinig hebben bereikt. Het zijn holle vaten en schreeuwers die elke gelegenheid zich verder te ontwikkelen voorbij hebben laten gaan.-.
  Off topic: Er heeft in de loop der jaren een mentaliteitsverandering plaatsgevonden in Suriname. Normen en waarden zijn vervaagd, roven en stelen wordt als normaal gezien en de verschillen in etniciteit worden onder een vergrootglas gezet. Er wordt neergekeken op de hindoestaan die door hard te werken en in zichzelf te investeren het beter heeft dan de creool. De hindoestaan op zijn beurt vertrouwt de creool niet vanwege zijn roofmentaliteit en uitloopgedrag. Zolang dit het geval is, zal het nooit goedkomen met Suriname.
  De hooggeschoolde diasporagemeenschap in Nederland is zich hiervan bewust en staat niet te springen om zijn/haar handen uit de mouwen te steken. Geef ze eens ongelijk, ze hebben een goede baan, koophuis, kinderen en kleinkinderen en zullen al hun zekerheden niet opgeven om zich niet in een onzeker avontuur storten. Om deze groep over te halen, zal er meer moeten gebeuren. Te denken aan het opzetten van ontwikkelingsamenwerkingsprojecten die tussen Nederland en Suriname waarbij (diaspora) specialisten, denk aan medici, automatiseringsdeskundigen, projectleiders, registeraccountants enz. bereid zijn kennis en kunde voor de duur van een bepaalde tijd over te dragen in Suriname.
  Betweters hier op wtk moeten niet vergeten dat Suriname nog altijd een ontwikkelingsland is en de vergelijking met Nederland hetzelfde is als knollen met citroenen vergelijken. Ook moeten ze die witmang minder als alleswetende zien en de Surinaamse Nederlander die zijn sporen in Nederland heeft verdient het respect geven die hij/zij verdient.


  Maak melding

 39. Surinamers let op dat er mensen zijn die billen likken van de witte man. Kijk uit voor die Surinamers.

  Laat anderen buiten Suriname jullie niet de les komen voor lezen en heb medelijden met die billenlikkers


  Maak melding

 40. Jaja Esmerald, de india kenner.
  Apotheek van de wereld, daarom wassen ze zich in koeien stront, als medicatie tegen de corona.

  Vertel mij wat, muts.


  Maak melding

 41. Je bent echt waar zóó achterlijk.
  Je ziet één beeld en je conclusie is, het betreft heel India.
  Nee dom ding, het zijn enkele mensen.
  Voor de rest geen antwoord waardig domme muts arlet. Ontwikkeling jezelf ipv hier te blaten als een domme geit.


  Maak melding

 42. Surinamers hadden geen geluk toen de hersenen en fatsoensnormen en waarden werden uitgedeeld.

  Vandaar dat het land en volk, na 45 jaar onafhankelijkheid, in een financieel /economische deplorabele FAILED STATE is veranderd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.