dWT: ‘Doek gevallen voor minister Pokie; dient vermoedelijk ontslag in’

61
Surinaamse minister Pokie
ex-minister Pokie.

De Surinaamse minister van Grondbeleid en Bosbeheer Diana Pokie, dient vermoedelijk haar ontslag in. Ze zou haar portefeuille dinsdag ter beschikking van president Santokhi hebben gesteld, meldt de Surinaamse krant de Ware Tijd (dWT) zojuist.

Bronnen melden aan de krant dat Pokie concessies en grote lappen grond in het binnenland zou hebben uitgegeven aan buitenlandse ondernemers, vermoedelijk Chinezen. In de uitgegeven concessies zouden er voor inheemsen en marrons ‘heilige’ plekken zijn die nimmer uitgegeven hadden mogen worden, aldus dWT.

In een reactie daarop heeft Pokie in een voicenote aangegeven dat ze niets verkeerds gedaan heeft. Ze stoort zich aan onwaarheden die volgens haar op sociale media worden verspreid. Ze roept mensen op om met bewijzen te komen waaruit zou blijken dat ze onrechtmatig bezig is geweest.

Volgens Starnieuws is er dinsdag een gesprek geweest tussen president Santokhi, vicepresident Brunswijk en de minister. De nieuwssite schrijft dat ze nog tot 16 juli aanblijft als minister van Grondbeleid en Bosbeheer, waarna ze afzwaait.

61 REACTIES

 1. ow en dan krijgen we zeker nu de broer van brunswijk op die plek?
  het gezeik van bravo dat pokie haar werk niet deed?

  zou maar eens gaan kijken naar al die goudconcessies van brunswijk en hoe hij daar aan gekomen is.
  alle concessies zouden opnieuw moeten bekeken worden ivm met criminele activiteiten
  zoals laatst met die 40 containers illegaal hout
  wat is er trouwens gebeurd met die exporteur? die willens en wetens die 40 containers gevuld heeft?
  gemodereerd

 2. Al die kawlo ministers vn grondbeleid hebben gesjoemeld gedurende 40jr politiek.
  Poki hft haar schaapjes al op ht droge mt al die tjoekoe’s drom dient ze ontslag in.
  Al deze geschenken moeten teruggedraaid worden.


  Maak melding

 3. Als je niet mee doet wordt je vermoord. Deze dame is van andere stam dan de
  Brunswijk.
  Het moet te achterhalen zijn als ze werkelijk iets heeft gedaan. Waar zijn de vrouwenbewegingen nu????
  gemodereerd

 4. Het uitgeven van grote stukken land in de omgeving van in het byzonder INHEEMSE dorpen, maar ook van Maron dorpen en omgeving van,is onacceptable, die moet onherroepelyk terug gedraait worden, maakt niet uit wie uitgegeven heefd,die mag en kan niet meer.
  Het voelt als een oorlogs verklaring,deze uitgifte, en zal op weerstandt stuiten.


  Maak melding

 5. Ja alle grond dat is uitgegeven aan deze Chinese onderneming moet weer worden teruggedraaid. Dit moet ophouden en Nu. Wat blijft er nou over voor Sranang sma. Chinezen zijn zou geheimzinnig. Binnen een paar komt de hele fam uit China openen restaurant met allerlei gedierte dat verkocht in het eten wie koopt De Surinamer wie wordt rijk de Chinees. Sranang sma open je ogen en wees waakzaam!


  Maak melding

 6. Het belangrijkste in deze is dat zij pas 16 juli met ontslag gaat dat wil zeggen dat ze haar salaris levenslang kan behouden en dan kom nummer 2 en die blijf ook 1jaar en zo gaan we verder alle regering zijn het zelfde
  gemodereerd

 7. konsensi je lult paarse oekel , jullie paarse strontzakken hebben haar in het kwaad daglicht gezet , om allerlei beschuldigen tegen haar op sociaal media te zetten , stelletje lage rotzakken , de zaak van Leo Brunswijk wordt nog onderzocht , mocht het waar zijn zal hij moeten vertrekken , maar jullie paarse ratten hebben mevrouw Pokie besmeurd , vuile lafaards.
  gemodereerd

 8. San Chinezen geven???Ze GAAN jullie leren deze wolven.Daar is we must genoeg geld in Suriname TOCH.Hun geld draait niet rond in Su TOCH daarom money no deh.Ze eten jullie dagelyks op


  Maak melding

 9. rbrowny met y , , hebt jij overal verstand van , nou klasse hoor , je bent goed in waterbeheersing , in bosbouw en nu ook al in grond uitgiften , , had je gemeld in 2010 tijdens bouta 1 dan was jij zeker president geworden in 2015 en misschien ook weer in 2020 en hadden we niet deze rotzooi nu gehad.
  gemodereerd

 10. Inheemse.
  Ja he’ had de minister leo brunswyk gegeven wat hy wilde zou hy nooit het besluit hebben genomen om met zijn stinkende stichting benadering te zoeken met de inheemse en tribale bevolking.laat hy het zelf uitzoeken wat heeft een persoon als leo te zoeken by de inheemsen
  en de marrons NIETS hy verrijkt zich gewoon voor elk surinaamse burger.Foei met deze soort van mensen
  gemodereerd

 11. Familie Brunswijk bepaalt woe minister is
  Werk je niet mee dang haar a dang. Zelfdr ka..lo gaat weer door..
  ZELFDE SHIT ANDERE VLIEGEN.


  Maak melding

 12. Nog een popkie die geen weerstand voor spiegels en kralen had. En ZKH loco lonnie BBA, MBA klaagt dat binnenland overstroomt als het regent.


  Maak melding

 13. Het volk kijkt toe hoe ht verdere verloop zal zijn.
  Het volk is uitgehongerd en moe.vn dit gedoe vn ministers die denken dat een ministerie hun fucking eigendom is .
  Dit getergde volk komt binnenkort op straat met stokken tjappen houwers harkken n vorken om gerechtigheid op te eisen.
  Dit volk die vreedzaam maar bovenal lijdzaam totkijkt n niks zegt gaat als een bom uit elkaar spatten n afrekenen met ht gedoe vn zulke koulo daggoe ministers mpp.
  Stel je voor de ene schandaal na de andereen er wordt niemand vervolgt.oen loekoe wo ka binnenkort strontministers.


  Maak melding

 14. Als het blijkt, dat de zaken waar zijn; dan moet de minister idd aftreden. Want corruptie moet met wortel en tak worden uitgeroeid. En dan moet je NIET op 16 juli aftreden. Want dat ben je 1 jaar minister en dan ga je ook hetzelfde doen als al die honderden gereshuffelde ministers, wat het land nog meer geld kost. En dan ben je , mevrouw Pokie, geen haar beter dan die paarse profiteurs.


  Maak melding

 15. Grond zal altijd problemen opleveren in Suriname, let op dit land is de enige met zo’n lage bevolkingsdichtheid er is te veel grond ter beschikking voor te weinig mensen. Dus ook Buitelanders mogen komen profiteren van de weelde.
  gemodereerd

 16. Als blijkt dat dit waar is dan is dit haar zeer kwalijk te nemen. En zal ook zij vervolgd moeten worden.
  En het is trouwens zeer aannemelijk dat het waar is, anders zou zij geen ontslag indienen.

  Dit moet z.s.m. uitgezocht worden, wachten tot 16 juli is geen optie !
  Het is dan gewoon schaamteloos van Diana Pokie om dat nog te verwachten. Want ze wilt dan na corruptie nog gewoon voor de rest van haar leven profiteren van het zweet van het geroofde volk.

  Beide partijen die zich schuldig hebben gemaakt aan corruptie dienen vervolgd te worden, zowel de concessiegever als nemer.

  Woorden schieten tekort om aan te geven hoe schandalig dit is !
  Diana Pokie heeft dan niet alleen de regering Santo. / B. te schande gezet maar ook haar eigen achterban en het hele binnenland.

  Nogmaals wachten tot 16 juli en dan een corrupte minister voor de rest van haar leven laten profiteren van het zweet van het geroofde volk is geen optie.
  Laat haar straf een waarschuwing zijn voor een ieder. No Mercy !

  Wij willen gerechtigheid !
  Hier hebben wij voor gekozen.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 17. Zou me niks verbazen als het hout die onlangs in de haven in beslag is genomen afkomstig is van een van deze concessies. Pokie mag het veld ruimen maar heeft haar schaapjes op het droge. Daarmee is de kous niet af want er dient een strafrechtelijk onderzoek plaats te vinden. Abop is en blijft een onbetrouwbare partij. Ze geven heilige grond af en verkopen hun ziel aan de duivel voor een stuiver.


  Maak melding

 18. De problemen waarmee Suriname zit immens groot en erg complex. Zowel de NDP als de ABOP zijn partijen met weinig verantwoordelijkheidsgevoel en beide leiders hebben een strafblad. Vanwege de uitslag van de verkiezing had de VHP en de NPS geen andere optie dan een regering te formeren met de ABOP. Terwijl de andere ministers zich uitsloven om het land op de juiste spoor te krijgen zie ik dat de ABOP of bezig de regering te bekritiseren ( Belfort is dagelijks bezig oppositie te voeren tegen de regering) of bezig is met corruptieve praktijken. Onlangs heeft Brunswijk ervoor gepleit dat de exporteurs van de 100 containers met illegaal hout met een boete vrij komen.


  Maak melding

 19. En het blijkt maar weer hoe hitsig de paarse slangen worden.

  Nog iets vernomen van Dodson, hoeveel tyuku had hij ontvangen onder de rok van Bullshit Bouta ?
  Daar hoor je de paarse slangen niet over.


  Maak melding

 20. Abop is de luis in de pels.

  Zolang er nog veroordeelde drugsbazen, bankrovers, verkrachters en massamoordenaars gekozen worden tot politieke kopstukken, blijft dat corrupte, criminele narcoland een FAILED STATE


  Maak melding

 21. Blijkbaar wordt er helemaal niet overlegd in de Surinaamse Regering tussen de President en de Vp
  Hoe kan het zijn dat de Minister zulke grote Consessies kan geven aan derden zonder overleg met De Regering.
  Trouwens niemand krijgt Gratis zulke consessies gratis en waarom worden de Ondertekende stukken niet Openbaar gemaakt
  Het is toch onbegrijpelijk dat je Iets aan derden overdraagt waarmee ze Miljoen en Usd maken en het Land zonder Inkomen staat.
  Suriname speelt voor Sinterklaas en Kerstman terwijl het Eigen bevolking onder zware omstandigheden moet leve
  Of heeft Mr. Pokie als Slachtoffer gediend om sommigen buitenschot te houden door geen verklaring te geven hoeveel Geld ze Ontvangen heeft voor deze Deal van haar Leven en dat ze derest van haar leven als een Koninging kan doorbre gen terwijl de rechthebbende onder baare levensomstandigheden moeten leven


  Maak melding

 22. De chinezen penetreren sneaky over de hele wereld. Afrika is al in handen van de chinezen.
  De afrikaanse landen hebben miljarden schulden bij china, China weet dat deze arme afrikanen niet in staat zijn om de schulden af te betalen. China zegt op haar beurt ok, je hebt olie, goud, koper, bauxiet als natuurlijke hulpbronnen deze wil ik voor exploiteren voor een appel en een ei. Chinezen weten ook dat nazaten van afrikanen ook in Suriname om te kopen zijn !!!!
  gemodereerd

 23. Haha minister wordt van onbetichtelijk gedrag beschuldigd, dient ontslag per direct in en mag nog voor bijna 3 maanden minister spelen. Alleen in Suriname onder de liegende President Chan. Deze mensen zijn zo schaamteloos, geen zelfrespect hebben ze, ze hebben niets, nada geen ziel. Het lijken wel zombies. Wat zullen de buitenlandse ambassades in hun kabels zetten naar hun regeringen?


  Maak melding

 24. Het is schering en inslag met de ministers van grond en bosbeheer. Allemaal gajes van de bovenste plank. Corrupt als de pest. Veel Surinamers hebben moeite om een stuk grond te kopen. Er worden kapitalen gevraagd. Zie de advertenties waarvan mensen hun grond willen verkopen alles in Euro of USD. Huizen te huur de meeste krotjes moeten de mensen aan huur in USD of Euro betalen. Waar halen deze huurders het lef vandaan om zo het eigen volk nog meer te verarmen. De zogenaamde ministers.in deze functie maken nog meer misbruik om grond aan de Chinezen te geven waarvan hij/zij onder de toonbank een flink zak geld in valuta’s in ontvangst neemt. Wanneer zij betrapt zijn leggen zij hun functie neer. Rotzooien met papieren om niet de waarheid boven tafel te krijgen. En glashard ontkennen uit valse schaamte. A no mie. Alle luxe die er rijden hun ministerschap achterover hebben gedrukt is niet.voor de poes. Spelen onder 1 hoedje.om de zaak te verdoezelen. Dezelfde lage streken als Boefdraad, Abrahams, misikeba en cornuten. Weg met deze corruptie bende. Ze zegt kom met bewijzen die zullen er zeker zijn. Alles wat het daglicht niet.kan verdragen komt ooit aan het licht. Er zullen een.paar idioten zijn.die hun handen boven haar hoofd zullen houden, voor wat extra geld. Stelletje leugenaars en profiteurs.
  Failed State. Komt het ooit goed met ons land. Ik begin er.nu echt een hard hoofd in te krijgen. De ene corruptie na de andere.
  gemodereerd

 25. Mijn moeder heeft mij eens een wijze les geleerd. Ze zei: “John, zorg ervoor dat jij jezelf in het leven niet meer tegenkomst op grond van verkeerde beslissingen uit het heden, want alles heeft een prijs.”
  Er wordt gezegd dat minister Pokie, het lievelingetje van district Brokopondo, gesjoemeld heeft. Je zal met hele harde bewijzen moeten komen om dit te staven want dat zal zeker een wraakactie tot gevolg hebben in de vorm van stemmenverlies van het district Brokopondo voor de Abop.
  Een tweede beslissing te weten het benoemen van de dochter van Brunswijk in haar plaats zal niet veel stemmen opleveren, mits ze een verdraaid goed beleid voert op dit ministerie en dat zie ik niet zitten, gelet op de problemen bij de NVB van zijn andere dochter. De Brunswijkers zijn geen echte democratische leiders. Ze kunnen alleen op autoritaire wijze leiding geven.

  Kennelijk zal deze vervanging gebeuren op basis van de gedachte dat de dochter van Brunswijk bepaalde zaken wel zal doen, die Pokie weigert uit te voeren. En hier komt een van de vele tekortkomingen van de Surinamer naar boven drijven te weten: korte termijn denken. Het komt op mij over dat Brunswijk zichzelf binnen de korte keren tot de rijkste van van Suriname wil maken, maar hij staat er niet bij stil wat er na zijn overlijden zal gebeuren. Wel Brunsie : het wordt vechten en oorlog binnen jouw familie om je erfenis. Misschien denk ik te ver: wat zal er gebeuren bij de volgende verkiezingen. Je zal heel veel stemmen verliezen of zal je ze weer zoals in 2020 met geld kopen. De toekomst zal ons leren, maar ik denk dat jij jezelf in de toekomst zal tegenkomen.
  gemodereerd

 26. 200 occupanten krijgen gratis perceel op sunnypoint??????hoe kan dat??? is de eigenaar vergoed??????????
  het binnenland zit pokie te verdelen??????aan chinezen?????om wat te doen?????????

  Er zit meer achter.
  moni waka hebi djaso. en wel a la contant. No chance for CLAD.

  Gewoon al haar bezittingen en van familie natrekken. alle uitgegeven gronden van sunnypoint terugdraaien alsook van het binnenland.

  alle getekende stukken door pokie met klem terugdraaien.
  gemodereerd

 27. Mogelijk?
  Er is nog geen officiële berichtgeving en sowieso zijn die 2 revokranten ongeloofwaardig voor mij.

  Ze zijn al maanden bezig om berichten te verspreiden over een ‘mogelijke’ breuk in de coalitie, nu blijken de problemen intern Abop te zijn.

  Brunswijk heeft al zijn 185 famleden te werk gesteld en die trekken nu aan hem.
  Dit wordt je ondergang. Pokie neemt al haar kiezers mee. Brokopondo is einde oefening.
  Bordo, je broer, en die rasta zoon van je zijn ongeleide projectielen, vergeet het maar.
  Die man met die spleet tss zijn tanden is nu doodstil.

  NPS doe wat je moet doen, mevr Pokie lijkt me een goeie! Als Bronto nu samenwerkt met NPS, dan komt er zeker lucht. De toekomst ziet er rooskleurig uit.

  😆😅😂


  Maak melding

 28. Zwakke Minister, niet geschikt op zo’n Plek.
  Goed, dat ze vervangen wordt.
  Terwijl Mensen die decennia lang zitten te wachten op een stukje Grond,
  wordt er geen gehoor gegeven.
  Hebberige Inwoners krijgen meer, dat is oneerlijk.
  gemodereerd

 29. Veranderen na 10 jaar kaalslag is heel moeilijk.
  Als Pokie niet te rechtvaardigen dingen gedaan heeft of heeft laten gebeuren dan moet ze direct weg en kan men niet tot 16 juli wachten zodat zij na een jaar ministerschap alle voordelen van het ministerschap kan behouden.
  Dit is de oude politiek mensen hun loyaliteit kopen zodat ze hun mond niet open kunnen doen omdat ze door een corruptie faciliterend systeem gevoed worden.

  Deze regering krijgt trekjes van de vorige.

  Dat Pokie rare dingen gedaan heeft lijkt mij vreemd omdat zij nu juist politiek bedreef vanuit haar eigen achterban. Ze staat voor haar keizers.
  Dat de VHP zich roert en de ABOP niets zeggende uitspraken doet zegt genoeg. Het stinkt en dat is niet prettig gezien de schade die hersteld moet worden.

  Het grondrechten probleem is zo eenvoudig. Het is internationaal recht dat helaas sinds Wijdenbosch genegeerd wordt. De eenvoud is dat leefgebieden van tribale volkeren beheert worden volgens het gewoonte recht van het tribale volk. Dat wil niet zeggen dat de natuurlijke hulpbronnen van het tribale volk zijn en dat de staat er niets te vertellen heeft. Echter als een mijnbouwer of een houtconcessionaris iets wil dan zal hij dat moeten plannen in overleg met het tribale gezag en de maatregelen moeten treffen die met respect voor de bewoners van het gebied bepaald zijn. Niet meer en niet minder.

  Ik ben benieuwd wat er nu voor shit boven komt want iemand als Pokie 2 maanden stil laten zitten op een nog al dubieus ministerie is onwerkbaar. De schoonmaakster luistert zelfs niet meer naar haar.

  Haar reacties zijn er al duidelijk op gericht haar positie sterk te houden in Brokopondo. Ze kan zo weer terug naar de BEP. Assebina is allicht een minder ongeleid projectiel als de Brunswijken en Belforts en de Bordo’s
  Jammer


  Maak melding

 30. @Esmerald.

  Het zou beter zijn als Pokie richting NPS schuift want dan hebben zij de volgende verkiezingen een duidelijk bredere basis en minder nadeel van het kiesstelsel.


  Maak melding

 31. ==Mensen, die dochter van Brunswijk heeft haar vader ook onder druk gezet dat Pokie vervangen moet worden.

  Broer Leo wil graag concessies hebben en hij heeft ook info naar buiten gebracht over Pokie.

  Als het klopt zal ik het niet goed keuren, maar samen werken met de ABOP is een grote VLOEK.
  ABOP gaat voor eigen belang en NIET voor land en volk.

  Ik denk dat Pokie de ABOP kapot kan maken.


  Maak melding

 32. JoJo 12 mei 2021 At 11:58
  @Esmerald.

  Het zou beter zijn als Pokie richting NPS schuift want dan hebben zij de volgende verkiezingen een duidelijk bredere basis en minder nadeel van het kiesstelsel.
  ============================================

  JoJo, helemaal eens. Dat ding wat ze ABOP noemen is een sta in de weg voor ontwikkeling van Suriname.
  Verder is het betreurenswaardig dat er geen enkele betweterige hier op WTK is die een behoorlijke uiteenzetting met feiten weet te geven over het voorval Pokie. Het zijn allemaal opruiende verhalen waarin heel veel giswerk en aannames zonder maar één waarheid.


  Maak melding

 33. En zo gaat het alsmaar door. Sinds de onafhankelijkheid heeft dit land alleen maar boeven en gejat van het laagste soort gekend. We kunnen allemaal met de vinger naar de Chinezen wijzen doe zij de arme Afrikaan uitbuit maar laten wij eens eerlijs zijn. Zijn de Afrikaanse leiders werkelijk zo veel beter dan de Chinees? Stelen en jatten doen de Afrikaanse leiders als geen ander. Er is een groot verschil met de Chinezen. Die moorden niet op grote schaal zoals de Afrikaanse dictators doen.
  gemodereerd

 34. Te vroeg om te beoordelen of conclusies te trekken , ik kijk uit naar de ONTWIKKELING de komende maanden. MAAR WAT IK WIL ZEGGEN IS DAT DIE FAMILIE & VRIENDEN POLITIEK MOET AFGELOPEN ZIJN , VAKKUNDIG/ CAPABELE KRACHTEN HEEFT SURINAME 🇸🇷 om weer op DRIVE TE KOMEN. ALS DIT NIET HET GEVAL IS KOMT NOOIT MEER GOED VOOR LAND EN VOLK/ 🎓💤🇸🇷DENKEN JULLIE BESTUURDERS AAN DE ONSCHULDIGE JONGE GENERATIE🇸🇷????👀👂🙏TE MATERIALISME / HUBZUCHT / EGOÏSME / EIGENWIJS / PROFITEREN VAN DE EEN MINDERE ” ZIJN DE GROOTSTE ZONDEN WAT WIJ MENSEN DOEN.
  ALS MET 5 EURO DOOR LEVEN KAN WAAROM MOET MILJOENEN HEBBEN & NIET VRIJ 🌐🌍 de wereld kan vertoeven 🤷‍♂️🤷‍♀️🇸🇷 SCHONE LEI DAT IS PAS VRIJHEID/ FREEDOM 🌐🌍


  Maak melding

 35. @Esmerald,

  Je hebt gelijk: Die man met die spleet tussen zijn tanden is MUISSTIL.

  Als het om Chan gaat: Dang a heri wereld a man e brul bij elkaar. Hij loopt dan alle media huizen af om zijn alla dei show ten gehore te brengen.


  Maak melding

 36. Brunswijk heeft Santokhi in zijn broekzak. De kop van Pokie moest rollen en daar moest Santokhi mee akkoord gaan. Ging Santokhi hiermee niet akkoord dan was het einde coalitie. Daar is Santokhi natuurlijk doodsbang voor. Het draait allemaal om friends & family. Luister daarom naar Radio Tamara in Amsterdam. Zij hebben correspondenten in Paramaribo die U direct op de hoogte stellen van alle in en outs van deze zeer corrupte regering in Suriname.


  Maak melding

 37. @Robg

  “Ging Santokhi hiermee niet akkoord dan was het einde coalitie”

  RobG, de dag dat deze coalitie valt zal jij spontaan klaarkomen dat is één ding wat zeker is.
  “Mensen” als jou zijn erop uit dat het nooit goed komt met Suriname. Jullie kopari’s zijn gewoon machtsgeil.
  Jij met je radio Tamara, waarschijnlijk een radiostation van jullie NDP sympathisanten.


  Maak melding

 38. Ik had veel vertrouwen in de regering Santonkhi, helaas blijkt ook deze regering zich bezig te houden met een grootschalige inhalige corruptie. Kijk alleen al naar de politieke benoemingen van mensen, familieleden, vrienden, ministers en adviseurs zonder enig kennis van zaken, die zogenaamd Suriname zouden moeten redden.. Vriendjespolitiek 😏🙄
  De vrouw van de president heeft zelfs 5 functies , zij is zo superslim, dat ze zonder enige kennis van zaken ,in de nieuwe regering de functies kreeg toebedeeld😉. Alleen al om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen, had Chan nooit voor deze opties voor zijn echtgenoot moeten kiezen. Dit geeft een heel vertekend beeld van de goede intentie, als President..
  Krijgen we weer de komende vijftigjaar alleen regeringsleiders die er voor zichzelf gaan zitten en het volk massaal gaan belazeren.😔😕


  Maak melding

 39. Als je Leo weigert kom je aan Lonnie. Stelletje corrupte geldwolven die het land nog meer de vernietiging inbrengen.
  Het volk heeft niet te eten en deze beesten verrijken zich maar.


  Maak melding

 40. enige feiten over dit verhaal
  zijn de feiten dat leo concessies wilde die hij niet kreeg.
  daarna is het spel smeriger geworden met insinuaties.
  leo geen concessies en pokie moet opeens weg?
  dat stinkt al heel erg.
  kom eerst eens met bewijzen voor je insinuaties doet?
  wel erg van pokie dat ze niet gelijk opstapt, maar lbijft zitten en dat jaar vol maakt voor levenslange vergoedingen.
  dit doet haar zaak totaal geen goed.. een eerlijk iemand had gelijk al tegen bravo gezegt dat hij kan dood vallen
  nu ze blijft zitten probeerd ze gewoon nog even te profiteren, ook een feit
  de zoveelste dus die niet voor de achterban daar staat.
  gemodereerd

 41. Die verkavelings bende heeft vrijspel in suriname.
  Ga een djari kopen dan zal je zien bij wie je moet zijn.
  Half suriname is in handen van andere volken en kalkutta,s de afro,s hebben het recht om te klagen dus lul niet.
  En de binnenland bewoners maar ocuperen.
  De afro,s mogen weer de kastanjes uit het vuur halen , andere volken die liggen in hun hangmatten te slapen en maar schelden op de afro,s makkelijk hoor.
  gemodereerd

 42. Die verkavelings bende heeft vrijspel in suriname.
  Ga een djari kopen dan zal je zien bij wie je moet zijn.
  Half suriname is in handen van andere volken de afro,s hebben het recht om te klagen dus lul niet.
  En de binnenland bewoners maar ocuperen.
  De afro,s mogen weer de kastanjes uit het vuur halen , andere volken die liggen in hun hangmatten te slapen en maar schelden op de afro,s makkelijk hoor.


  Maak melding

 43. Dit land is tot op het bot corrupt.
  Alle politieke partijen zijn geen haar beter.
  Allemaal zakkenvullers en de rest van het volk e pina. Ik kan het niet anders benoemen dan een failed state. Zal niet meer goedkomen met Su.
  Sari torie
  gemodereerd

 44. @RobG

  U begrijpt het politieke systeem niet van Suriname. Het is een halfslachtig presidentieel systeem. De president benoemt en ontslaat. Nu als Brunswijk vervelend gaat doen dan krijgt hij de keuze ga je of moet ik jullie ontslaan. Bronto en Somo gaan dan nadenken. Want als je de verkiezingen ingaat met regeermacht (BZK) of zonder regeermacht maakt heel wat verschil.
  De ABOP wordt dan van binnen uit op gevreten door een stammen strijd alleen zonder machtsposities.
  Chan kan Pokie per direct voor de NPS het district Brokopondo geven. Hij kan Belfort z’n vrienden faciliteren via de BEP en een paar NDPers met hersens zoals Johns blij maken via de BEP of NPS.
  let wel de NPS had bijna een zetel in Coronie

  De regering/ president wordt gekozen voor 5 jaar hoe deze regeert is niet bepaald. Pas als hij onvoldoende stemmen heeft kan hij niet meer regeren.
  Hoe denk je dat er quorum zal komen als VHP/NPS/PL niet tekenen voor aanwezigheid.
  De NDP krijgt al haar kikkers echt niet in de kruiwagen om samen met de BEP en ABOP quorum te verkrijgen.

  Reken maar dat er mensen bij de ABOP vertrekken als Pokie met ellende verdwijnt. Zij en Belfort trokken de partij de vorige 5 jaar in de DNA.
  Als ze haar onrechtvaardig weg zetten en de VHP gaat het testen dan wordt zij voor Brunswijk een heel vervelende factor.
  Je ziet al dat men de DC en andere op lijnen om haar zwart te maken.

  Het zou mij zwaar tegenvallen als zij corrupte zaken faciliteerde.


  Maak melding

 45. Hoe zit het met al de mensen die jaren een perceel of woning hebben aan gevraagt , meermalen wordt op geroepen om weer te herregistreren . Je wordt moe om alle soorten verhalen van de bestreffende instantie van “grondzaken en volkshuisvesting te horen niks komt terecht. Tweehonderd accupanten krijgen gratis een perceel “OCCUPEREN IS STRAFBAAR”!! Wet Onrechtmatige Occupatie van Percelen en Gebotnven). ./. Bijgevoegd doe ik U … Het in artikel 2 strafbaar gestelde feit is een misdrijf. Artikel 5. 1. Als datum … Artikel 2
  1. Degene, die opzettelijk en wederrechtelijk een gebouw of perceel of een gedeelte
  daarvan bezet, bezet houdt of in gebruik neemt en dit gebouw of perceel na aanzegging
  door of vanwege het in artikel 1 bedoeld bevoegd gezag niet binnen twee dagen
  ontruimt en verlaat, wordt als onrechtmatige occupant gestraft met gevangenisstraf van
  ten hoogste vier jaar of een geldboete van de vierde categorie van de Algemene
  Geldboetewet.
  2. Van vervolging wordt afgezien, indien de in lid 1 van dit artikel bedoelde aangezegde
  persoon binnen de in dat lid genoemde termijn dat gebouw of perceel, vergezeld van
  degenen die met hem aan het bezetten, bezet houden of in gebruik nemen deelnemen,
  met medeneming van al datgene wat hen toebehoort, ontruimt en verlaat.
  gemodereerd

 46. Lijkt wel verkiezingstijd.

  Ik heb hier vaker voor gewaarschuwd: ndp zal hemel en aarde bewegen om deze regering te dwarsbomen.
  Liegen en bedriegen hebben ze 10jr gedaan en het gaat maar door. Het ene fake verhaal na het andere, geholpen door die revomeid.
  Dit alles ten koste van, en over de hoofden van, hun eigen kiezers een grote kwetsbare groep.


  Maak melding

 47. Mevr Pokie heeft al lang gereageerd.
  Alleen maar geëngageerde rommel op social media.
  Wie de guts heeft moet aantonen, welke concessies of gronden etc. de minister heeft verdeeld.
  Elke lummel kan naar het glis stappen om verhaal te halen. Hoeveel kost dit 50 srd? Dit heeft mevr Pokie ook aan aangegeven. Waarom doen die suri’s dit niet!

  Dit is de status in Brokopondo:
  “Een groot deel van het district Brokopondo is uitgegeven als concessie. Dit bevestigt districtscommissaris (dc) van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon, tegenover Suriname Herald. Deze uitgegeven gebieden is de burgervader komen aantreffen. Hout- en goudconcessies zijn het meest uitgegeven in dit gebied. Volgens hem is dit een van de redenen waarom er grote ontevredenheid heerst onder de gemeenschap van het district.”

  Van wie zijn deze concessies?


  Maak melding

 48. Vooralsnog is er nog niks officieel bekend.
  De regering Santo. / B. is sowieso een verklaring schuldig.

  En mocht het zo zijn dat Diana Pokie onterecht wordt beschuldigd en dat ABOP vertrouwen in haar opzegt dan is voor Diana Pokie een overstap naar een van de coalitie partners een stap in een betere richting.
  NPS mag zeker meer betrokkenheid tonen met het binnenland, anders vissen zij bij de eerst volgende verkiezingen weer achter het net.
  Maar ook de PL heeft o.l.v. Bronto nu meer potentie.

  We kijken uit naar de werkelijke stand van zaken.

  Justitia Pietas Fides.

  There is no God higher than truth. Krakti !


  Maak melding

 49. Wat er klopt van deze aantijgingen, beschuldigingen, zal de toekomst uitwijzen.
  Minister Pokie, kan alle schimmige beschuldigingen ontkrachten door zelf met alle informatie naar buiten te komen en het volk tonen dat de beschuldigingen slechts laster is.
  Wij hebben hier in Suriname een handje, om mensen te besmeuren.
  Minister POKIE, spring op je pook en zuiver je naam als jij weet, dat deze aantijgingen laster is.
  Doe het, bewijs dat je niets onhoorbaar hebt gedaan.

  CHAN en zijn troep, zijn kennelijk bezig met een politieke powerplay.
  No bruya. Straks kunnen zelfs blinden zien.


  Maak melding

 50. @Esmerald, de NDP geeft dit kabinet alle ruimte om haar beleid uit te voeren. Dat het bergafwaarts gaat met deze regering heeft men aan de eigen stommiteiten te danken. Men moet niet de NDP de schuld geven van de teloorgang van de samenleving.De NDP heeft haar achterban niet eens gemobiliseerd. Hoe kunnen mensen dan durven te beweren dat de NDP de ellende in het land aanstuurt


  Maak melding

 51. Wat een afgang daar aan de Noordzee.

  Van een econoom rijdend in zijn gloednieuwe auto met GPS en life internationaal nieuws op een 6 baans snelweg, naar een kringloop bankje aan het raam, 13 hoog luisterend naar boomer radio tamara. Whahahaha, proest!

  Ie las eng yere. Broko bana tot en met.
  ndp=🤮


  Maak melding

 52. JoJo, jouw reactie op RobG spreekt boekdelen. Heb met interesse gelezen, en ik moet zeggen, het snijdt hout, interessante beschouwing, tenminste als het uitkomt zoals jij het wilt of graag ziet met alle aannames.
  Ik zet even uiteen waarom ik twijfels heb.
  JoJo 12 mei 2021 At 17:47
  @RobG
  ‘U begrijpt het politieke systeem niet van Suriname. Het is een halfslachtig presidentieel systeem. De president benoemt en ontslaat. Nu als Brunswijk vervelend gaat doen dan krijgt hij de keuze ga je of moet ik jullie ontslaan’.
  @@JoJo, bij zo’n clash zal de vraag eerder zijn, gaan wij samen verder of niet, achter de schermen zijn Chan en Ronnie aan elkaar gelijk, dus de één is niet onder geschikt aan de ander.

  ‘Bronto en Somo gaan dan nadenken. Want als je de verkiezingen ingaat met regeermacht (BZK) of zonder regeermacht maakt heel wat verschil’.
  @@Stel, er komen nieuwe verkiezingen, dan geldt dit evenzeer voor de ABOP.

  ‘De ABOP wordt dan van binnen uit op gevreten door een stammen strijd alleen zonder machtsposities’.
  @@Kan gebeuren, maar ik denk het niet. Je heb kunnen zien wat de ABOP met verraders doet.

  ‘Chan kan Pokie per direct voor de NPS het district Brokopondo geven’.
  @@Hoezo, dit begrijp ik niet. Komen er wel nieuwe verkiezingen in jou veronderstelling of niet. Sinds wanneer heeft Chan zeggenschap over Brokopondo en de NPS.

  ‘Hij kan Belfort z’n vrienden faciliteren via de BEP en een paar NDPers met hersens zoals Johns blij maken via de BEP of NPS’.
  @@Wie, Chan ? JoJo, goede man, hier sla je een beetje op hol. Belfort via BEP en Jones via BEP of NPS faciliteren, hoe moet Chan dit gaan doen. BEP is loyaal aan de NDP.

  ‘let wel de NPS had bijna een zetel in Coronie’.
  @@JoJo, is dit een losse opmerking!!!!

  ‘De regering/ president wordt gekozen voor 5 jaar hoe deze regeert is niet bepaald. Pas als hij onvoldoende stemmen heeft kan hij niet meer regeren.
  Hoe denk je dat er quorum zal komen als VHP/NPS/PL niet tekenen voor aanwezigheid.
  De NDP krijgt al haar kikkers echt niet in de kruiwagen om samen met de BEP en ABOP quorum te verkrijgen’.
  Met quorum, bedoel je om de President af te zetten.
  @@JoJo, VHP/NPS/PL samen, komen uit op 24 zetels te weinig om een eventuele Quorum tegen te houden. De anderen hebben aan een meerderheid van 26 genoeg zetels om een quorum te hebben en de president bij gewone meerderheid af te zetten. Wie zijn de kikkers bij de NDP die uit de kruiwagen gaan springen, ik denk eerder dat dit ijdele hoop zal blijken.

  ‘Reken maar dat er mensen bij de ABOP vertrekken als Pokie met ellende verdwijnt. Zij en Belfort trokken de partij de vorige 5 jaar in de DNA.
  Als ze haar onrechtvaardig weg zetten en de VHP gaat het testen dan wordt zij voor Brunswijk een heel vervelende factor’.
  @@JoJo, ben je het streven van de Marrons vergeten, zij willen graag uit hun eigen gelederen de volgende president leveren. Dus ik zie de ABOP niet kleiner worden. Natuurlijk zal Pokie een belangrijke factor zijn in Brokopondo.
  Je ziet al dat men de DC en andere op lijnen om haar zwart te maken.

  ‘Het zou mij zwaar tegenvallen als zij corrupte zaken faciliteerde’.

  @@Denk je dat Chan het zover zal laten komen, Belfort haat de NDP, maar is zijn haat zo groter dan de loyaliteit aan zijn neef Ronnie, ik zou eerder gokken op Bronto, die heeft veel van zijn vader Paul, die bekend staat als overloper. Van Jones van de NDP, weet je het ook niet zeker. Dit alles hangt sterk af van de politieke antenne van Chan.
  De strategie om in dit geval de ABOP te verzwakken door overlopers te faciliteren is toch riskant, ABOP wil de volgende President leveren.
  De vraag is ook, zullen de mensen weer slim stemmen, want de VHP alleen krijgt zeker geen 20 zetels bij de volgende verkiezing.
  Verder denk ik dat nieuwe verkiezingen te vroeg komen voor Chan, hij wil zijn machtsbasis eerst verder uitbouwen en dan toeslaan.
  Dus wij moeten beiden afwachten wat het gaat worden.
  gemodereerd

 53. Ik blijf erbij het is altijd een zootje in Suriname wie ook in de
  regering zit. Ze kunnen het land niet goed besturen. Ook Brunswijk
  en chantokie maken niets klaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.