Aanmaning Volksgezondheid: ‘Gebruik mond- en neusbedekking geldt ook voor personeel’

4
COVID-19 Suriname

Het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid heeft maandag een aanmaning gestuurd naar de directies van alle bedrijven, alle ministeries en alle parastatale bedrijven in Suriname, waarin ze weer met klem benadrukt dat het gebruik van mond-neusbedekking ook geldt voor het personeel.

Het ministerie zegt dat in de praktijk is gebleken dat het gebruik van mond- en neusbedekking verplicht gesteld wordt voor bezoekers, maar dat er nagelaten wordt erop toe te zien dat ook het personeel op de werkvloer zich houdt aan deze verplichting.

“Vooral in verband met de veel snellere verspreiding van COVID-19 door Britse en Manaus varianten van het virus, is het van groot belang dat iedereen, alle werkgevers en werknemers, zich aan de voorschriften houden” aldus de brief getekend door minister Ramadhin.

Uit onderzoeken van het BOG en het Outbreak Management Team is gebleken dat er besmettingen op de werkvloer plaatsvinden, doordat medewerkers onderling nalaten om zich te houden aan de preventieve maatregelen, zoals het gebruik van mond- en neusbedekking, maar ook onderling afstand houden (minimaal 1,5m) en het desinfecteren van handen zegt het departement.

“De boete voor overtreding van de verplichting van het gebruik van mond- en neusbedekking is gesteld op SRD 150,- per overtreding per persoon. U wordt als directie op het hart gedrukt om erop toe te zien dat voornoemde maatregelen door zowel bezoekers, maar vooral ook door personeel strikt worden nageleefd. Hiermee voorkomt u dat het virus binnen uw organisatie wordt verspreid, met alle gevaren voor de gezondheid van uw medewerkers en nadelige consequenties voor uw organisatie” aldus luidt de aanmaning van het ministerie.

4 REACTIES

 1. Waarom luisteren deze gasten niet naar goede adviezen ? Zijn ze Oost-Indisch doof of begrijpen zij een dood eenvoudige vraag niet. Kennelijk hebben ze een gehoorapparaat nodig. Het is voor de zoveelste keer gebleken dat men denkt dat de virus hun nooit zal treffen. Of luisteren ze naar de domme koning Bordo die zichzelf gekroond heeft. Hij verklaard op Facebook dat mensen de prik niet moeten nemen. Bordo jij ongeschoolde ezel, hoop dat wanneer de coronavirus jou te pakken neemt, je het zeker.niet overleefd. Oso dresi no e jepi
  gemodereerd

 2. Als je Medische klachten hebt, moet je deze aankaarten bij je leidinggevende.
  Maar er zijn ook Hardhorenden en of niet op hun gemak voelen.
  Recht voor één recht voor allen.
  Hoe wil je de Virus onder de controle houden; niet door je uiterlijk aan te tonen.
  Regels zijn regels om te handhaven.
  gemodereerd

 3. Beste Mensen

  Dat De Covid 19 Pandemie Zich Nu Als Een Lopend Vuur Aan Het Verspreiden Is, Heeft Suriname Te Danken Aan De Grote Groep Haitiaanen Die Suriname Laats Binnen Zijn Gekomen. Is Gebleken Dat Men Met It Kraan Open Dweil.


  Maak melding

 4. IVANOFF, waarom geef je alleen de Haitianen de schuld? De ziekte verspreidt zich over de hele wereld en vooral in de VS, India en Brazilie ging/gaat het mis. Hebben Haitianen daar ook schuld aan of denk je dat het eerder komt omdat de mensen, in deze drie grote landen, zich niet aan de covid-19 maatregelen gehouden hebben? Haitie heeft minder covid doden dan Brazilie en er komen volgens mij meer Brazilianen dan Haitianen naar Suriname, waarom krijgen de Brazilianen, van jou, niet de schuld?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.