‘Zowel bromfietser als vrachtwagenchauffeur hielden zich niet aan verkeersregels’

8
'Zowel bromfietser als vrachtwagenchauffeur hielden zich niet aan verkeersregels'
De truck is voor herkeuring in beslag genomen.

De Surinaamse justitiële autoriteiten hebben het rijbewijs van de vrachtwagenchauffeur, die vrijdag betrokken was bij de dodelijke aanrijding met een bromfietser, ingevorderd. Ook de vrachtwagen is in beslag genomen voor herkeuring (foto).

Bij de aanrijding op de kruising van de Anamoe- en de Mozartstraat kwam de 28-jarige bromfietser Williams ter plekke om het leven. Verder onderzoek van de politie moet uitwijzen wat er zich precies heeft afgespeeld.

Volgens verkeersrechtdeskundige Gloria Stirling hebben zowel de bromfietser als de vrachtwagenchauffeur zich niet gehouden aan de verkeersregels. Op deze camerabeelden is dat ook goed te zien: de bromfietser reed hard om daarna de truck op een kruising in te halen.
(tekst loopt door onder foto)

De truckchauffeur op zijn beurt heeft met onverminderde snelheid een rechtse bocht beschreven zegt de deskundige aan de Surinaamse krant Times of Suriname. Een tegenligger moest zelfs voor hem afremmen.

Het verder onderzoek in deze zaak zal uitwijzen wat er zich precies heeft afgespeeld.


8 REACTIES

 1. Jammer dat het gebeurt is maar de bromfietsers halen links en rechts in naargelang het ze uitkomt.
  Ze moeten nu een rijexamen afnemen bij deze mensen en zonder dat rijbewijs mag je geen brommwr besturen
  gemodereerd

 2. truckchauffeur is TOTAAl niet fout geweest…bromfietsers rijden ook zo in het verkeerd..Ze gaan het nooit leren! Maar ja toch gaan ze een iets vinden aan die truckchauffeur! welcome in Suriname!
  gemodereerd

 3. Maar de bromfietsers is dood. Enige die verstand heeft van rijden was de ene die gestopt is om de idioten te laten gaan.
  Als de bromfietser verstand had kon hij weten dat die hoge pick up hem niet kan zien. Waar was al de haast voor nodig???
  gemodereerd

 4. Het verhaal van een Olifant en een Mier.
  wie zal het overwinnen.
  TRIEST. echt TRIEST.
  gemodereerd

 5. Ik zie toch echt dat de bromfietser rechtsaf slaat, door het nat wegdek slipt en onder de vrachtwagen terecht komt. Fietsers, bromfietsers en voetgangers behoren tot het kwestbaar verkeer. Het overig verkeer moet hier extra rekening mee houden. In dit geval zou ik de schuldvraag bij de vrachtwagen plaatsen. Op de beelden lijkt het alsof de vrachtwagen zonder vaart te verminderen, rechtsaf slaat zonder rekening te houden met het doorgaand verkeer (fietsers, voetgangers of bromfietsers) aan zijn rechterkant. Indien hij/zij vaart had verminderd zou de bromfietser (is geslipt) wellicht niet hebben geraakt.


  Maak melding

 6. Bekijk de belelen nogmaals. De vrachtwagen blijft niet op zijn weghelft bij het nemen van de bocht. Ook is de snelheid te hoog. De bromfietser haalt in op een kruising en ook hij blijft niet op zijn weghelft.
  Dus inderdaad, beiden waren fout.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.