COVID-19: 1 dode, 139 personen in ziekenhuizen en 29 in ICU

13

De COVID-19 cijfers in Suriname zijn zondag weer flink gestegen. Naast 1 nieuwe coronadode blijkt dat het aantal personen in ziekenhuizen weer gestegen is: van 119 zaterdag naar 139 zondag. Op dit moment worden er ook 29 patiënten op een intensive care unit (ICU) behandeld, 6 meer dan een dag geleden.

Dat blijkt zondagavond 9 mei uit de update van de cijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering. Uit de cijfers blijkt verder dat er de afgelopen 24 uur 92 nieuwe gevallen zijn geregistreerd, na 289 keer testen.

Het totaal aantal personen in Suriname dat momenteel besmet is met het virus bedraagt 570. De cijfers van zondag:

13 REACTIES

 1. Maar weer eens , mede Surinamers laten we de covid protocollen blijven naleven want als we dat samen niet doen is dadelijk het einde , de ziekenhuizen liggen vol , niemand kan meer geholpen worden , kijk wat er gebeurt in India , maar ja wij zijn hardleers .
  gemodereerd

 2. Dit is heftig!

  De (economische)druk op de politiek is hoog, terwijl de focus uitsluitend op het redden v mensenlevens zou moeten zijn.

  29 IC en 570 besmet. De grens van 10% is bereikt lees ik.

  All hands on deck!
  Laat je fam zich inenten.


  Maak melding

 3. Laten ze kijken hoe denemarken het doet. Maar nee holland nadoen. Achterlijke gasten.
  gemodereerd

 4. Wie gezond eet en drinkt heeft weinig te vrezen. Besmet raken kan iedereen, maar wat besmettelijk is is niet perse net zo dodelijk.
  Maar in SU drinkt men cola, fernandes en alcohol (=veel suiker) als water en staat men in een rij voor een grote portie vet eten.

  We moeten niet te snel angstig worden, want als we kijken naar India heeft het met een aantal factoren te maken dat er daar zoveel doden vallen. Allereerst is in India;
  punt 1. Nauwelijks hygiëne
  punt 2. Veel inwoners (=namelijks +-1300 miljoen)
  Punt 3. Veel zieken in de stad door vervuild lucht (=smog).


  Maak melding

 5. Yeah right.
  Voor het gemak effe de drama in Italië, Spanje, de U.K en de U.S vergeten.

  Stop met idioterie verspreiden @nederlander


  Maak melding

 6. @ Esmerald

  Er word alleen gekeken naar besmettingen en aantal doden, maar niet naar het aantal dat van nature genezen door de angst dat er heerst.
  Betreft de andere landen word er ook niet gekeken wat is gebeurd en wat fout ging voordat corona voor de deur stond, waarna de boel is gaan escaleren.

  Alvorens het coronavirus in Italië en Spanje aankwam werd er al volop bezuinigd in verschillende sectoren, zoals in de zorg. In Nederland werd er bezuinigd in het aantal IC-bedden van 2200 IC-bedden naar 1100 IC-bedden.

  Maar betreft Italië en Spanje werd er bezuinigd, omdat er voor 2020 een financieel crisis voordeed dat steeds door de ECB opgelost moest worden. En als voorwaarde moest er bezuinigd worden om dit weer terug te betalen. Als er dan ook door beide landen word bezuinigd in de zorg en er opeens een virus voor je deur staat, dan breekt de pleuris uit.

  Wat betreft Amerika zijn er een aantal factoren die een rol spelen met de verspreiding van Covid-19. Maar in grote staten als Florida staat alles open en is er geen lockdown en avondklok. Kijk maar ook naar Zweden hoe die het hebben aangepakt. Veel beter dan hun Europese buurlanden.

  Covid-19 is de stevigste vorm van griep. Het is niet zoo dodelijk als een Ebola virus, maar gevaarlijk genoeg voor hen met onderliggende aandoening/lijden. Zoiezo niet iets dat lichtjes genomen dient te worden.
  Maar zoals ik eerder schreef…wie gezond eet en drinkt kan na een besmetting ook makkelijk genezen, alhoewel dat iets langer kan duren dan een normale griep of Influenza.

  Ga naar BlackBx.tv waar op de site spraakmakende, duidelijk, non-complot gesprekken worden gevoerd met mensen van een hoge ambt functie en mensen met vakkundig kennis.


  Maak melding

 7. Ik heb geen interesse in die wappie intellectuelen of hoge ambt angsthazen.
  Jij bent niets verplicht, maar laat mensen met rust met je conspiracy wappie intellect.

  Eindelijk eens een keer dat alle wereldleiders eensgezind aan de slag gaan.
  Das dom ja 🙄


  Maak melding

 8. @ Esmerald

  Het probleem met types die ‘wappie’ roepen, nadat ze dat na-schreeuwen van anderen duidt op een reactie van onvermogen in het intellect. En gaan gauw achter anderen staan ook al is er een mogelijkheid op meer gedegen informatie als licht op het duisternis.

  Nogmaals ik neem covid-19 NIET als een korreltje zout, maar iets dat serieus genomen dient te worden. Ik heb het hier enkel over een aantal factoren die een rol spelen bij verspreiding, maar niet het aandacht krijgt wat het verdient.

  Als reactie krijg ik een ongenuanceerd gekwek en word het woordje ‘wappie’ al gauw erbij geroepen net als ‘wappie intellectuelen of honge ambt angsthazen’. En dit laat overduidelijk zien dat angst regeert over rationeel redeneren.

  En over wereldleiders gesproken…die luisteren naar het WHO, dat zegt dat corona dodelijk is en werd geclassificeerd in een klasse A status net als het dodelijke ebolavirus in het begin, maar uiteindelijk NIET zo dodelijk blijkt.

  Het WHO bestaat uit donaties van verschillende landen en de EU. Ook grote bedrijven zoals pharmaceutische industrieën en invloedrijken als Bill Gates doneren jaarlijks aan het WHO. De kans is aanwezig dat adviezen kunnen worden gemanipuleerd in het voordeel van anderen, maar ik suggereer niet dat er word gelogen.

  Op onderstaand url komt Dick Bijl kritisch naar voren over de effectiviteit en veiligheid van de corona vaccins, net als bij de Mexicaanse Griep, toen er stevige bijwerkingen (narcolepsie) voor veel onrust zorgden en ook het vertrouwen in vaccineren over de volle breedte deed afnemen. Veel mensen ontwikkelden wantrouwen naar de prik en daarin speelde viroloog Ab Osterhaus een grote rol. Belangenverstrengeling en ongebruikte vaccins met een waarde van vele honderden miljoenen, zorgden voor een bittere nasmaak bij politici en de bevolking.
  Dick Bijl is huisarts, epidemioloog en is een president van het ‘International Society of Drug Bulletins’, die een onafhankelijke waakhond functie vervuld richting Big Pharma.
  Url: blckbx.tv/videos/waar-is-de-griep-gebleven-prikken-slikken-of-niets-doen-zegt-epidemioloog-dick-bijl

  FTM: ‘Pfizer sluist miljardenwinst weg via Nederland’
  Url: bnnvara.nl/zembla/artikelen/ftm-pfizer-sluist-miljardenwinst-weg-via-nederland

  Ik wens u veel kritisch denken toe!


  Maak melding

 9. Nog steeds geen interesse mr wappie.

  Je ziet iets bij OP1 en plots ben je groot conspiracy fan. Waarom is Ab O. niet neer op de buis, omdat hij niet pluis is.
  En die Dick B. vecht zijn hele leven tegen big pharma, kolderiek.
  Dat pfizer gedoe staat in alle kranten, oninteressant.

  Welk deel van, jij bent niets verplicht snap je niet. Doe je ding en laat anderen met rust!


  Maak melding

 10. @ Esmerald

  Hoe in hemelsnaam kom je op het idee dat ik een groot conspiracy fan ben door iets te hebben gezien bij OP1?!?
  Waar haal je dit onzin vandaan? Zonder onderzoek of vorm van bewijs zo onzinnig kwekken heeft juist meer weg van hen die juist makkelijk van het goede spoor dwalen.

  En wie zegt dat Ab Osterhaus niet meer op de buis komt?
  Die is nogsteeds bij verschillende praatprogramma’s te zien en het bewijs hiervan is met speelsgemak te vinden.

  Alweer een ongenuanceerde reactie, maar dat was te verwachten. Op geen enkel reactie hier op Waterkant zeg ik wat mensen wel of niet moeten doen. Wat ik wel doe is informatie geven wat los staat van conspiracy en het is aan anderen zelf te bepalen of ze willen kijken. Maar iets bekritiseren zonder ernaar te kijken is kortzichtig.

  Het lijkt mij meer dan logisch dat zij die gezond eten en drinken niet veel hoeven te vrezen voor gezondheidsrisico’s. Dus wat bedoel je eigenlijk precies met ‘je bent niets verplicht, doe je ding en laat anderen met rust’?

  Als je weer wilt reageren op mij is het raadzaam niet te strooien met het woordje ‘wappie’ te pas en onpas. Het komt dom en kinderachtig over en vooral op hen die goedwillend informatie delen van onderzoeksjournalistiek die op wetenschappelijke fronten kritisch kijken.

  Mocht het zo wezen dat je iets pijnlijks hebt meegemaakt in je privésfeer door Covid-19, dan wens ik je veel goeds en sterkte bij deze!


  Maak melding

 11. Meneer wappie, alweer een reactie, ach.
  Erughh vermoeiend hoor.

  Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen, dat je vooral niet in conclaaf moet gaan met conspiracy aanhangers. Het is van immense belang dat ze het zelf inzien. Elke vorm van dwang wordt dan ook ten zeerste afgeraden.
  Het enige wat men kan doen is observeren en indien het te bont wordt, afvoeren naar het Pieter Baan Centrum. Uiteraard met behulp van de desbetreffende hulpdiensten.

  Welk deel van, jij bent niets verplicht snap je niet. Doe je ding en laat anderen met rust!


  Maak melding

 12. @ Esmerald

  Is begrijpend lezen vermoeiend? Dan moet je behoorlijk lui zijn in dat geval.
  Ik kan me dan nu goed voorstellen waarom je met onzinnige beschuldigingen komt zonder goed te lezen wat men schrijft. Mensen die liever lui zijn kan ik dan ook niet kwalijk nemen.

  Wat betreft het wetenschappelijk onderzoek weet ik niet waar je deze bron van info vandaan haalt, maar ben het toch wel met je eens wat betreft conspiracy aanhangers.
  Weliswaar zie ik dat je geen onderscheid kan maken tussen conspiracy denken en rationeel denken. Jou bschuldigingen, zonder te begrijpen wat men eigenlijk bedoelt, raken kant noch wal. Qua afvoeren naar het Pieter Baan Centrum geld dan al zeker niet voor mij.

  In jou eerste reactie schreef je zelf ‘Laat je fam zich inenten’. Wel grappig dat je dan naar anderen schrijft ‘jij bent niets verplicht. Doe je ding en laat anderen met rust’.
  Is dit niet meten met 2 maten?!?
  En als je goed had gelezen, dan zul je zelf gelezen hebben dat ik nergens vertel wat anderen moeten doen, dan enkel het delen van info!

  Als je kiest om op een algemeen reactie te reageren, moet je sterk kunnen staan op je been bij een terugkoppeling. En vooral niet te snel oordelen en strooien met ongepaste woorden als je juist informatie gedeeld krijgt over onderzoeksjournalistiek.
  Als je al zoo snel vermoeid raakt bij een uitleg als reactie en te snel oordeelt is dit een teken van luiheid.

  Ik plaatste een algemeen reactie (dus niet op jou) en vervolgens reageer je zelf op mij met de vergelijking van andere landen.
  Als reactie hierop leg ik een aantal factoren uit die een rol spelen waarom de één land het beter onder controle heeft dan de ander, maar mevrouw Esmerald is niet in staat dit te begrijpen. Ze word omver gegooid met zielige en pijnlijke beelden op tv, internet (wat het eigenlijk ook is) en raakt zodanig emotioneel beschadigd dat helder nadenken moeilijk kan.
  Ze schrijft wel wat anderen moeten doen, maar als ze zelf informatie toegedeeld krijgt strooit ze met verkeerde woorden zonder het inhoud te snappen. Maar is pienter genoeg anderen vals te beschuldigingen.

  Volgende keer goed begrijpend lezen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.