Bedrijf Dalian doet donatie aan Surinaamse gemeenschap

29
First lady Mellisa Santokhi-Seenacherry neemt de donatie in ontvangst uit handen van Dalian-directeur Wang Hailong.

Het bedrijf China Dalian International Economic & Technical Cooperation Co., Ltd heeft afgelopen vrijdag een donatie gedaan met de bedoeling een gepaste bijdrage te leveren aan de strijd tegen de huidige pandemie en het verbeteren van de sociale voorzieningen van Suriname.

Het betrof een donatie van 3.000 mondkapjes, 50 schooltassen, 600 schrijfblokken en 50 etuis. Deze zijn door de Surinaamse first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry in ontvangst genomen, op het hoofdkantoor van Dalian. Daarna kreeg zij een rondleiding op de plant van Dalian.

Dalian is al langer dan twintig jaren actief in Suriname. De first lady is hierdoor de mening toegedaan dat zij ook onderdeel zijn van onze gemeenschap. Zij kijkt ernaar uit om verder te werken met Dalian, om samen nog meer projecten uit te voeren voor de Surinaamse gemeenschap. 

Wang Hailong, directeur van Dalian, vindt het prettig om samen te werken met de First Lady. Tijdens het bezoek heeft hij de verschillende projecten genoemd die gedaan worden door Dalian en wat zij allemaal nog meer doen in Suriname. Ook Hailong wil meer projecten uitvoeren, samen met de presidentsvrouw.

29 REACTIES

 1. Helpen de sociale voorzieningen te verbeteren?Met mondkapjes etc. te geven? Goodwill krijgen is ok. Zoveel miljoenen schuld schuldig aan China? Had de ndp regering niets terug betaald? Al het geld verdampt ? Aan consumptie goederen uitgegeven? We gaan dieper wegzinken als we van china moeten lenen als de IMF deal mislukt!
  gemodereerd

 2. Arme Suriname , beetje bij beetje helpt het zeker in de Maatschappij.
  Sociale voorziening hard nodig voor je verdere ontwikkeling.
  Zijn Mensen, die een steentje bijdrage, heel fijn.
  Hoop, dat anderen het ook gevoelens hebben en meedoen.
  gemodereerd

 3. In Afrikaanse landen bouwen de Chinese Imperialisten wegen, busterminals, trein stations, airports, havens, scholen, ziekenhuizen en universiteiten. Ze doneren treinen, bussen en high-tech apparatuur.

  Hier in Suriname schooltassen en etui’s….

  Heel goedkoop…


  Maak melding

 4. Ook Hailong wil meer projecten uitvoeren, samen met de presidentsvrouw.

  wat voor meerwaarde heeft het om met trutje te werken?
  behalve eigen gewin?

  zegt alweer genoeg
  gemodereerd

 5. Wel wat mij opgevallen is dat dit allemaal naar een bepaald groep weer gaat.zal ik het toch zeggen onde de hindustaanse gemeenschap.dit kabinet is racistisch.1 juli zal alles op slot gaan ,mensen oeng opo oeng ai .stuur ze op tijd de deur uit .nooit meer brunswijk ,nooit meer santekie.slechste wijk in suriname =brunswijk


  Maak melding

 6. Zielig de reactie van Ksaba die zich gelukkig mag prijzen dat hij geletterd is. Nee deze regering is niet racistisch maar denkt aan het belang van allen. De enige die racistisch is ben jij.


  Maak melding

 7. De Chinezen geven 3000 mondkapjes etc. en roven tegelijk met deze donatie 30 miljoen us als tegenwaarde met hout en goud. Ook asfalteren ze wegen die na 6 maanden begint af te brokkelen, maar wel dikbetaald gekregen..Ziet niemand dit alles? Ze sluiten, de machthebbers, hun ogen omdat ze onderdeel van deze criminelen.


  Maak melding

 8. Gelukkig dat de Chinezen het voortouw nemen om Afrika te redden want als het aan hun eigen dictatoriale Afrikaanse leiders ligt, vermoorden ze hun eigen onderdanen. Kijk maar hoeveel gewapende conflicten op dat continent uitgevochten wordt. De Chinezen proberen dit tegen te gaan.


  Maak melding

 9. Die map.chinezen zijn nooit te vertrouwen, deng ne play chinesie; ze zijn Chinezen,totaal Geen respect.Maar ja Suriname is nou eenmaal een bedelland ,,zielig.


  Maak melding

 10. De derde alinea laat zien waarom Melissa en niemand anders “The First Lady” is. The First Lady is na uren complexe en intensieve studie, tot de conclusie gekomen dat vanwege het feit dat Dalian reeds twintig jaar in Suriname vertoeft, deze onderneming met recht ook deel uitmaakt van Suriname. Zelfs zaliger Einstein had daar een puntje aan kunnen zuigen. De Surinaamse gemeenschap weet nu dat Dalian een synoniem is voor Suriname. Zeg Dalian ,zeg Suriname! Er zijn o.a. 50 schooltassen gedoneerd. Chinese makelij waarschijnlijk. Dat wil zeggen, bij 33 graden in de felle zon, dat ze spontaan in brand vliegen. Zijn er ook brandblusapparaatjes meegeleverd voor het geval dat? Nou ja, het blijft een goed gebaar. We want more! We want more!


  Maak melding

 11. Nog meer spiegels en kragen en melissa de huichelaar doet mee. Dalian heeft Suriname in een anaconda wurggreep. Laat de CBS even bekendmaken hoeveel valuta door dalian jaarlijks uit Suriname stroomt. Ale die middelgrote/grote Surinaamse aannemers zoals Baitalie en Tjonalanga etc die alleen Surinamers in dienst hebben worden door dallian het leven onmogelijk gemaakt door cineze staats subsidies en gratis arbeiders uit cineze gevangenissen.
  gemodereerd

 12. Als Dalian echt iets goede voor Suriname wil doen, dan moeten ze hun landgenoten hier zeggen dat ze onze jaguars en ons rondhout met rust moeten laten, Dalian kan er ook voor zorgen dat jaguar produkten en rondhout niet illegaal getransporteert worden naar China.


  Maak melding

 13. De kinderen gaan en kunnen niet naar school. Ze moeten een tablet of smartphone.
  Schooltas waarvoor???
  gemodereerd

 14. China, een land van +-1300 miljoen inwoners, kan een land als Suriname met slechts +-600 duizend inwoners makkelijk overnemen.

  Maar eerst moet het SU leeg roven en daarna in een financieel wurggreep houden, want dat gaat dan makkelijk aangezien Surinamers hun land niet kunnen onderhouden. Wie daar maar ook zit op de troon.

  Het gezegde ‘Geef het volk brood en spelen’ past daarom ook bij BIJNA elk donatie.


  Maak melding

 15. heee dalian………zoek 1 miljoen sinopharm vaccins voor ons.

  help het is who goedgekeurd
  gemodereerd

 16. Paultje Is nu voor de Chinezen 😂😂😂. Wat voor DAROE dringt deze man? De Chinezen voor de verkiezing voor rotte appels uitmaken en nu zijn ze de held. Paultje Paultje toch…


  Maak melding

 17. 3000 mondkapjes, 50 schooltassen, 600 schrijfblokken en 50 etui’s.

  Het kan niet kinderachtiger!!. Dit is nog geen 500 euro’s waard. En onze First is er natuurlijk als eerste bij. Mellisa…..Dit had je ook uit eigen zak kunnen schenken. Jullie ( jij en je man ), hebben genoeg.


  Maak melding

 18. was zeker een omu die die rommel nog had liggen en niet verkocht kreeg?

  schooltassen schrijfblokken etui’s
  dus de donatie is richting het onderwijs?
  maar wat heeft het onderwijs aan dit spul?
  NIETS want het veranderd er niets mee
  gemodereerd

 19. als je even kijkt en zoekt op internet

  “In het kader van Dalian 5 zullen er infrastructurele werken van in totaal US$ 400 miljoen (bijkans SRD 3 miljard) in Suriname worden uitgevoerd.”

  dus die paar schooltasjes konden er wel vanaf
  gemodereerd

 20. Wauw.. wat een weldoener die dalian… verdienen miljoenen hier in Suriname. En weten de regering te paaien met nog geen 1000 US aan spullen. De scholen zijn voorlopig nog wel even gesloten. Nu de moeilijke taak aan de regering om deze 50 etui’s en overige spullen op een eerlijke manier te verdelen onder de behoeftigen. Want dat zijn er veel.
  gemodereerd

 21. De blanken kwamen met kraaltjes en spiegels, de chinezen met goedkope schoolspulletjes elke in Europa niet ingevoerd mogen worden wegens gemaakt met chemische rotzooi.


  Maak melding

 22. Bedrijf Dalian doet donatie aan Surinaamse gemeenschap.

  Maar wat weet de bevolking over de gesloten en geheime overeenkomt met de Chinese geldschieters?

  Want in deze zijn de Chinese geldschieters met hun leningen gedelegeerd vanuit het Communistische Politbureau in Beijing de landen slim af.

  @Een Nederlander 10 mei 2021 At 15:20
  Heeft het ook een beetje vermeld in zijn reactie.

  Maar er is een heel goed voorbeeld hierover te lezen.
  Bron: (kaieteurnewsonline.com) 11 mei 2021
  China flagged for using contract clauses to prevent debt..

  China markeerde voor het gebruik van contractclausules om heronderhandeling van schulden met landen te voorkomen.

  Kaieteur Nieuws -China, een van ’s werelds grootste schuldeisers, is aangemerkt vanwege het gebruik van contractclausules die beletten dat landen met schulden opnieuw onderhandelen en meer bepaald inmenging van buitenaf.
  Deze vernietigende onthulling werd gedaan in een rapport met de titel: “How China Lends; Een zeldzame kijk op 100 schuldcontracten met buitenlandse regeringen ”, opgesteld door het Center for Global Development (CGD) in samenwerking met andere belangrijke organisaties.
  In het rapport werd opgemerkt dat het de eerste systematische analyse is van de juridische voorwaarden van de Chinese buitenlandse kredietverlening.
  Dit komt doordat er maar heel weinig contracten tussen Chinese geldschieters en hun staatsleningen zijn gepubliceerd of bestudeerd.
  Het zei dat 100 contracten tussen Chinese staatsbedrijven en staatsleningen in 24 ontwikkelingslanden in Afrika, Azië, Oost-Europa.

  Het volledig artikel is verder te lezen via (kaieteurnewsonline.com)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.