Herstelplan Surinaamse regering dinsdag overhandigd aan parlement

5
DNA vergaderzaal Suriname

Het Herstelplan van de Surinaamse regering zal op dinsdag 11 mei worden overhandigd aan het parlement van Suriname. Afgelopen vrijdag is het plan na aanpassingen wederom goedgekeurd door de regeringsraad. De eerste versie was van 8 maart 2021.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wilde het plan nog voordat het werd aangeboden aan De Nationale Assemblee verder bestuderen. Naast het IMF wilden ook het internationaal financieel advies- en vermogensbeheerbedrijf Lazard en de bondholders dit document inzien.

Professor Maarten Schalkwijk is coördinator van het Herstelplan. Hij sprak de hoop uit, dat het parlement de komende week reeds na debatten het plan zal goedkeuren zodat dat deel van het plan dat niet is uitgevoerd wordt geïmplementeerd. Belangrijk binnen het geheel is dat het fonds en de regering op een lijn staan als het gaat om de uitvoering van het Herstelplan.

Wat onder meer gemaakt heeft dat het bereiken van een Staff Level Agreement lang op zich heeft laten wachten, is het hebben van een duidelijk beeld van de schuldpositie van de regering. Nu is duidelijk dat Suriname 225 leningen heeft met elk hun specifieke karakter qua rente en looptijd. Dit is door Lazard aangeleverd aan het IMF in de eerste week van april.

Er is in principe nog geen overeenkomst met het IMF. Wel is er op technisch niveau een overeenkomst. De werkelijke overeenkomst wordt verwacht rond eind juni een feit te zijn wanneer de regering van Suriname en wel de president, de minister van Financiën en de governor van de Centrale Bank van Suriname met de board van het IMF hun handtekening plaatsen onder het document.

5 REACTIES

 1. de ndp en de bep zullen die stukken wel niet lezen , , en zeggen gooi het maar in de prullenbak , , de oppositie die kontenlikkers van bouta niet in de prullenbak gooien , maar verbranden in een van die vuilverbrandersovens , weg is weg.
  gemodereerd

 2. Economische groei mag van bepaalde groeperingen niet tot vooruit komen in Suriname, ook als ze van straat eten moeten rapen om te eten, dan deert hun niks als zij de Economische vooruit gang kan belemmeren dat is hun motto, en hun kinderen zijn de grootste overvallers, maar dat promoten zij, ga zoon kijk of je een winkelier of een dame met dure gouden ketting kan beroven, dat siert hun wel, afgelopen weekend heeft de politie de criminelen flink pak slaag gegeven, goed begint, ze zijn soms vies om te werken, maar dat zit in hun genen, ik weet zeker ndp en bep zullen tegen werken, hun beleid is Suriname mag niet vooruit komen, anders kunnen zij niet stelen van de arme ongeschoolde surinamers?


  Maak melding

 3. EENS Moet het afgelopen zijn met alle Ziekelijke Gedrag.
  Streven op een Betere SURINAME, dat zou toch mooi zijn.
  Corruptie zaken de Kop indrukken en ons concentreren op een
  Soeverein STAAT.
  gemodereerd

 4. De coalitie heeft de meerderheid in de DNA.Geen afspraak met de IMF mag weggelaten wordrn. Zo stemmen zonder moties. Daar zijn de ja-knikkers weer.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.