Wereldwijde ontwikkelingen zorgen voor stijging benzineprijs, ook in Suriname

28
Wereldwijde ontwikkelingen zorgen voor stijging benzineprijs, ook in Suriname

De prijs van brandstof in Suriname is in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw gestegen. Bij SOL is ongelode benzine van 11.98 gestegen naar SRD 12.41 voor een liter. De dieselprijs is nu SRD 11.33 (foto). De stijging van de prijs hangt samen met wereldwijde ontwikkelingen.

In Nederland is de benzineprijs deze week ook tot recordhoogte gestegen. Een liter Euro95 kost nu 1,897 euro. De huidige hoge benzineprijs wordt niet per se veroorzaakt door een hoge olie-prijs.

Er is internationaal meer vraag naar benzine en diesel, maar minder naar kerosine. Die kerosine kan niet worden afgezet en moet voor een deel worden opgeslagen. Door die kosten te dekken wordt de prijs van benzine en diesel hoger, zegt Lucia van Geuns, energiedeskundige bij het Den Haag Centrum voor Strategische Studies tegen BNR radio.

Volgens het Nederlandse United Consumers is ook de euro-dollarkoers van invloed op de prijs.

28 REACTIES

 1. Jong Suriname

  In Nederland Kost 1 LITER Benzine Al Bijna 2 Euro
  Is Logisch Dat De Benzine Prijs In Suriname Ook Wat Duurder Wordt

  Niet Klagen Maar Dragen. Anders Geen Auto Rijden.


  Maak melding

 2. ndp-agoe ede’s zullen de regering weer de schuld geven, want die lezen geen kranten en weten niet dat de prijs wereldwijd is gestegen.


  Maak melding

 3. Ik zou zeggen tijd om over te stappen naar elektrisch rijden . Laad voor 5 euro op en kan 100 km rijden Nissan leave . 0.19 cent de KW
  Wat rijd de gem persoon in Suriname per dag ?
  Onder de 100km zeker . Als de regering het een beetje probeert te stimuleren vb wegenbelasting vrij en aanschaf subsidie . In Nl 4K op een nieuwe auto en 2k op een gebruikte. Of hybride is ook een optie plug-in .


  Maak melding

 4. Wat sorry…..! Men moet maar eens ophouden om de oorzaken van het faalend VHP en Abop beleid te wijten aan externe omstandigheden. Of het is de schuld van de vorige regering of zoals nu de stijgende olieprijzen op de wereldmarkt. Het desastreuze overheidsbeleid heeft te maken met de keuzes die Santokhi en zijn regering hebben gemaakt. ” Wo sit ing ” blijkt een idee fixe van Santokhi te zijn.Mensen zoals Santokhi met zijn waandenkbeelden moeten een land niet besturen. Alle toespraken van pres Santokhi en zijn kern ministersploeg blijken gebakken lucht te zijn. Bla,bla,bla en nogmaals bla,bla,bla. Die man maakt verkeerde keuzes en het resultaat is een stortvloed van inhoudsloze priet-praat.
  gemodereerd

 5. Beste Mensen

  Een Ider Die It Vernietigend Belijd Van De NDP Loopt Te Verdedigen Nodig Ik Uit Om Een Kopje Koffie Te Gaan Drinken Op It Leidseplein Amsterdam
  Verbouw Ik Gelijk Je Kanker Gezicht.


  Maak melding

 6. @RobG
  Kom JIJ dan met een goede wel uitgedachte
  oplossing voor álle problemen waar deze regering nu mee te maken heeft in plaats van zoveel kritiek te leveren!
  We kijken uit naar JOUW herstelplan voor SU…..🤣🤣🤣


  Maak melding

 7. In nederland verdien je euro. Als je naar su komt wissel je je euro voor 1 op 20.
  Deze regering deugd voor geen hol. Rechtelijke macht is super verwend, schaamteloos. Met 15.000 en meer verhoging. Arme volk pinaart
  gemodereerd

 8. Santokhi heeft keuzes gemaakt om de Surinaamse economie naar zijn ideeën en inzichten in te richten en dat is funest uitgepakt. Het einde van de ellende die hij heeft veroorzaakt zijn niet in zicht. De mensen hadden het beter onder de regering Bouterse. Bij Santokhi gaat het zuiver en alleen om de persoonlijke belangen van zijn familie, vrienden en bekenden. Het faciliteren van vrienden en familie voert de boventoon.


  Maak melding

 9. Waarom waneer de olie prijs stijgt is het direkt buitenland
  Waarom bouwen ze het land niet op door ook te kijken hoe buitenland het doet


  Maak melding

 10. RobGay….

  laaggeschoolde, a-sociale, hersenloze, paranoide MONGOOL.

  Blijf jij dat, inmiddels gesloopte, SLM vliegtuigje maar volgen op flightradar.

  Geindoctrineerde droplul.


  Maak melding

 11. We kunnen nooit een vergelijking maken tussen Nederland en Suriname. Minimumloon Ned 18 euro en minimumloon Sur 8.40 srd. Dink a tori!
  gemodereerd

 12. Optie
  8 mei 2021 At 17:55
  Waarom waneer de olie prijs stijgt is het direkt buitenland
  Waarom bouwen ze het land niet op door ook te kijken hoe buitenland het doet

  Omdat het buitenland nooit zal toestaan dat een dictator en fascist als Bouterse het land leegrooft en in armoede achterlaat. Dat heeft het koloniale land Nederland in 400 jaar overheersing niet gedaan wat dictator Bouterse in 10 jaar tijd heeft gepresteerd en nog zijn er achterlijke hersenloze Mongolen die hem op een voetstuk plaatsen,


  Maak melding

 13. @Optie,

  Omdat er geen eenheid is in Suriname. Als de één iets opbouwt, staan er 100 om te vernietigen.

  Plaatsmaar een paar vuilnisbakken in de stad, en kijk maar wie ze als eerste vernietigd.
  Dit is maar een simpel voorbeeld. Laat staan een land opbouwen. Kijk maar hoe Vini het land achter liet, en kijk hoe de huidige regering het heeft overgenomen.


  Maak melding

 14. RobG alias LAUWPIE,

  Ik had gedacht dat je je gezicht nooit meer op WKN zou laten zien. Te vuur en te zwaard heb jij het beleid van de veroordeelde Drugscrimineel tevens meervoudige MOORDENAAR verdedigd.

  Hit The Road mi boi: Op de berm moet je de orakel gaan uithangen.
  Haradang yu LAUWPIE: Er is niemand hier die je onzin leest.


  Maak melding

 15. Het beleidsadviseur van het Republiek Suriname moet nu onder de loep.zijn. want iedereen voelt het, en het kan niet zo verder in het land van 670,000 inwoners in het land. Dank u voor het aandacht.
  gemodereerd

 16. Denk aan het milieu en pak de fiets. Het is ook nog gezond om.in beweging te blijven.
  gemodereerd

 17. Surinamers zitten voor elk wisje wasje in de auto. Kijk maar naar de lange rij bij KFC. Ongezond bezig zijn ! Fietsen……Ho maar …liever in de auto naar de chinees op de hoek.
  Auto rijden is duur …en zitten is het nieuwe roken! Wees verstandig en draai anoe par a boto vooral in deze moeilijke tijd. Voorkom Hart en Vaat ziekten en ergernis in het verkeer dat de bloeddruk nog verder omhoog stuwt. Als iedereen zou gaan fietsen,bussen,brommen of lopen dan zal de olie prijs vanzelf omlaag gaan. Be smart and THINK!


  Maak melding

 18. @RobG, je zegt dat je een econoom bent en toch heeft bouterse het land in een financiele puinhoop achtergelaten.
  Waar is die zogenaamde deskundige boefdraad nu?

  Je mag Santhoki niet omdat hij een Hindustaan is of je bent jaloers of je zit zelfs met haat.

  Tijdens bouterse was je veel nuchter met jou mening, maar nu is het alleen maar haat. Slecht voor een econoom!!!!

  Feit is wel dat dat Su niet zonder de Hindustanen en Chinezen kunnen, omdat de handel en ondernemerschap wel bij deze twee groepen zijn.


  Maak melding

 19. roland faith , jij bent zeker ook een holmaatje van robje g , je gaat zeker eerst een liter benzine van de nieuwe prijs nemen , en dan naar robje g , en je zegt in een sprint robje kom op hup-hup-hup-hup-hup pfff dat was lekker he paarse droplul , maar wel dankzij die nieuwe liter prijs , ja als je wat wilt moet je er wel voor betalen r.f.


  Maak melding

 20. nep dr.robje g , , dankzij jou vliegtuig de 777 die geen kerosine meer nodig heeft gaat de benzine en diesel prijs omhoog , je gaat toch naar Amerika om naast je 777 te gaan liggen op dat kerkhof.
  neem wel je apparaatje mee zodat je je 777 snel kan vinden en een paarse paraplu ,een paars petje , een paars t-shirt en een paarse vlag en een paarse kist.


  Maak melding

 21. @RobG: De mensen hadden het beter onder de regering Bouterse.
  —–
  Sommige mensen wel, maar de schatkist niet. Een regering hoort aan beide te denken. De NDP dacht alleen aan haar aanhangers, de zgn mensen, het zgn volk. De schatkist hebben ze leeggeplunderd en zelfs de planken van die kist hebben ze geroofd.


  Maak melding

 22. RobG: ik moet het je nageven, je kunt heel wat incasseren en hebt echt een olifantenhuid. Je bent als kind zeker een keer hard op je hoofdgetallen noh??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.