‘Permanente oplossing occupanten Sunny Point in zicht’

6
Surinaamse minister Pokie
ex-minister Pokie.

Er is een permanente oplossing in zicht voor occupanten van Sunny Point in Suriname. Minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer heeft tijdens de parlementsvergadering van donderdag 6 mei aangegeven dat er voor Sunny Point waar 160 gezinnen in onzekerheid leven, na zoveel jaren een permanente oplossing komt. Er zijn reeds vergevorderde gesprekken met de rechtmatige eigenaar en er ligt een werkbaar voorstel dat finaal uitgewerkt wordt door deskundigen. 

De Surinaamse bewindsvrouw stelde tijdens haar spreekbeurt het occupatievraagstuk aan de orde. Ze gaf aan, dat conform de wet occupatie strafbaar is gesteld. Er zijn echter occupatiegevallen in diverse gebieden die ondanks het strafbaar karakter nader bekeken moeten worden. Het ministerie heeft vele occupatiegebieden bezocht, te weten: Sunny Point, Pontbuiten, Ephraimzegen, Goedeverwachting, Leiding 20, Smalkaden, Noordpoolweg (Rahemal). 

Minister Pokie: “Mensen leven daar onder ongunstige omstandigheden en als verantwoordelijke minister van GBB probeer ik binnen de perken van recht en wet rekening te houden met: op de eerste plaats het belang van de rechtmatige eigenaar, maar ook de basisrechten van de burgers. Ik laat me overigens ook leiden door het gegeven “ elke burger een stuk grond”.” 

De bewindsvrouw informeerde het college dat als onderdeel van het beleid van de regering enkele van deze occupatiegezinnen geaccommodeerd zijn binnen bestaande projecten. Er zijn gebieden geïdentificeerd waar enkele van deze gezinnen geholpen zullen worden aan een perceel. Zo komt er voor de 160 gezinnen van Sunny Point een permanente oplossing.

De GBB-minister besloot niet in te gaan op de kwestie Prins Bernardpolder in het district Nickerie. Ze benadrukte dat dit stuk land van 596 hectare in elk geval niet door de regering-Santokhi is uitgegeven. Minister Pokie beloofde het parlement wel uitgebreide rapportage ten aanzien van deze zaak.

Ze benadrukte dat voor uitgegeven gebieden, die de functie van waterhuishouding hebben, advies wordt gevraagd aan diverse instanties. Indien er gebieden zijn die zoals gesteld de waterhuishouding regelen, zullen die in kaart gebracht en vastgelegd moeten worden. 

6 REACTIES

 1. op de eerste plaats het belang van de rechtmatige eigenaar, maar ook de basisrechten van de burgers. Ik laat me overigens ook leiden door het gegeven “ elke burger een stuk grond”.”
  Minister Diana Pokie,
  Op het moment dat een burger de wet heeft deze reeds een deel van zijn basisrechten verloren.
  Want zoals Minister Diana Pokie aangeeft dat conform de wet occupatie strafbaar is gesteld.
  Dus moet je gestraft worden. Hoe dat laat ik aan de rechtbank over om recht te spreken.


  Maak melding

 2. mini-ster Pokie u zit voor sinterklaas te spelen.Al deze occupanten moeten verwijderd worden,want ze hebben al een stuk grond in het binnenland ,en er is toch wet en recht in dit land.Als u ze niet straft dan blijven ze andermans gronden occuperen.U bent een marron en al deze occupanten zijn marrons, denk u na en heel Suriname kijkt wat u doet.


  Maak melding

 3. En dan willen ze deze mooie zwarte rondborstige minister reshuffelen? Geen denken aan. Volgens mij wil ze geen oneerlijk spelletje spelen en moet ze daarom weg. Ja, eerlijkheid wordt soms duur betaald in een land als Suriname .


  Maak melding

 4. ABOP raakt vervuild !
  Of komt toch de ware aard naar buiten ?
  De grote mond van Bordo maakt heel wat duidelijk.

  Beste ABOP-stemmers,
  weet wat er in jullie partij gaande is en zak niet naar het niveau van paars.
  Reshuffelen geeft aan dat ABOP geen kwaliteit heeft en geen vertrouwen heeft in eigen leden. Deze paarse praktijken horen niet in de nieuwe coalitie, hier hadden ook jullie niet voor gekozen.
  Jullie hebben nog steeds een stem, wordt dus geen ja-knikker.
  Ook jullie hebben gekozen voor ontwikkeling, laten jullie je niet gek maken door strooigeld net als dat paarse volk met bedelcultuur.

  Blijf waardig en trouw aan Suriname.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 5. Dan moeten ze hun grondbezit in het binnenland ook overdragen aan de regering.
  Het is echt te gek voor woorden. De brutalen hebben echt de halve wereld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.