Kompaan van doodgeschoten rover anderhalf jaar uit handen justitie gebleven

11
Kompaan van doodgeschoten rover anderhalf jaar uit handen justitie gebleven
Mario H. bij zijn aanhouding.

De politie in Suriname heeft deze week de verdachte Mario H. (foto) aangehouden, die bijna anderhalf jaar uit handen van justitie wist te blijven. Hij is woensdagmiddag door leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo aangehouden voor een beroving eind 2019. Bij die beroving werd zijn kompaan dodelijk geraakt.

H. wordt ervan verdacht samen met een ander een overval bij een winkel aan de Tout Lui Fautkanaalweg te hebben gepleegd, op 20 december 2019. Zij vielen de winkelierster aan en sloegen de vrouw op het hoofd. Daarbij maakten ze de dagopbrengst buit.

De rovers losten ook schoten op een neefje van de eigenaar van de winkel. Het neefje werd geraakt in zijn rechteronderarm. De eigenaar, die ook op het terrein woont, loste met zijn jachtgeweer schoten waarbij een van de rovers dodelijk werd geraakt (foto onder).

De tweede verdachte Mario H. wist toen te ontkomen. Hij werd door de Surinaamse politie in beeld gebracht als de persoon die ook betrokken was bij de gewapende roofoverval. Mario H is aangehouden aan de Calcuttastraat. Na zijn arrestatie is hij overgedragen aan de recherche voor het verdere onderzoek. Hij ontkent schuldig te zijn. 

Hij is na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekerking gesteld.

Verdachte van diefstal neergeschoten aan de Tout Lui Fautweg

11 REACTIES

 1. Mario de Italiaan ! Geweldige actie van de eigenaar om een van deze criminelen dood te schieten. Eigenlijk had hij alle vier moeten doodschieten dan was dit land bespaard gebleven van toekomstige ellende. Ik heb het al zo vaak gezegd. De ondernemer moet zich gaan bewapenen tegen het uitschot.


  Maak melding

 2. Natuurlijk is Paul de kabouter als eerste om te reageren . Wat is hij blij zeg!!! Stoppen met stelen heren, jullie maken mensen als Paul heel gelukkig.


  Maak melding

 3. Glenn 8 mei 2021 At 13:21
  Agoe-ede, nee hoor, hier is er nog een….wat je je soortgenoten vraagt is hetzelfde als niet meer te ademen of niet meer te eten…het zit gewoon in de aard van het beestje. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen….


  Maak melding

 4. Glenn
  8 mei 2021 At 13:21
  Natuurlijk is Paul de kabouter als eerste om te reageren . Wat is hij blij zeg!!! Stoppen met stelen heren, jullie maken mensen als Paul heel gelukkig.

  Hallo Glenn,
  Het past beter om deze lui op te roepen om te gaan werken en een voorbeeld te nemen aan de Aziaten. Vind je niet? Oproep om te stelen zal geen oplossing zijn. Werken dat moet uitgangspunt worden!


  Maak melding

 5. Als één van Paul recht voor zijn raap zijn rasgenoten (wie dat ook mogen zijn) hetzelfde had gepresteerd als deze crimineel, dan had Paul met de oogkleppen op, er een postieve draai aan gegeven. Hij zou b.v. zeggen ‘hij heeft tenminste niemand vermoord en hij heeft als Übermensch aangetoond slim te zijn omdat hij een half jaar lang uit handen van de politie wist te blijven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.