donderdag, maart 28, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieArrestanten cellenhuis Geyersvlijt mishandeld door politie

Arrestanten cellenhuis Geyersvlijt mishandeld door politie

-

Does Travel

Enkele arrestanten zijn vrijdagmiddag door de politie mishandeld in een cellenhuis in Paramaribo. Zij liepen verwondingen aan onder meer hun rug, zitvlak en armen op.

Hun advocaat Therese Roos zegt dat enkele van de mishandelde arrestanten van politiecellenhuis Geyersvlijt contact met haar hebben opgenomen en haar hebben aangegeven dat de politie hen heeft geslagen. Zij gaat daarom maandag een brief richten naar waarnemend procureur-generaal in Suriname Garcia Paragsingh voor een grondig onderzoek.

Een arrestant met verwondingen aan zijn zitvlak.

Roos vindt de mishandeling van de mannen barbaars. Roos zegt dat de arrestanten haar hebben voorgehouden dat zij eerst zijn mishandeld. Daarna begon de politie met een visitatie in het cellenhuis waarbij zij is gestuit op drugs en telefoons. Volgens de advocaat heeft de politie het recht niet om de mannen op deze wijze te slaan. Zij spreekt van schending van mensenrechten die heeft plaatsgevonden.

De advocaat zal het niet hierbij laten en wil dat er een onderzoek komt. De arrestanten hebben haar voorgehouden dat de politie hen had gezegd met traangas te zullen komen indien zij ‘lastig’ zouden doen. Roos hoopt dat opgetreden wordt tegen deze mensenrechtenschending.


 

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

42 REACTIES
  1. zo moeten criminelen behandeld worden
    zij schreewen nu wel moord en brand
    maar wat doet dit uitshot zelf met hun slachtoffer dat is zeker geen mensenrechten schending


    Maak melding
  2. Al zijn ze crimineel de politie heeft niet het recht om zo met gedetineerden om te gaan!!!!In Su gaan politie agenten,militairen.en bewakers vaak hun boekje te buiten.Het dragen van een uniform en wapen maakt ze machtsdronken en machtsgeil!!!!


    Maak melding
  3. Deze criminelen hebben ook de rechten van de mensen geschonden anders zaten ze niet achter slot en grendel. Roos moet ook beter nadenken. Ook zij schendt de rechten van de mensen die deze criminelen hebben beroofd, mishandeld en gedood. De KPS zal wel een grondige reden hebben gehad om ze een welverdiende pakslaag te geven. Roos was niet aanwezig dus moet ze haar grote mond houden.


    gemodereerd
  4. Een gouden regel: zorg er dan voor dat je daar nooit belandt. Maak goed gebruik van die grijze massa daar boven. Want jou hoofd is GEEN COCOSNOOT!!!!


    Maak melding
  5. Wat denken jullie van die slachtoffers van zulke soort roofratten. Die worden ook gemollesteerd. Dus politie ga zo door. Wiep ding mars.


    Maak melding
  6. waarom zijn ze eigenlijk opgepakt?
    vind dat wel interessant om te weten
    zal vast niet zijn voor wildplassen ofzo

    dit is een betere manier dan elke keer iedereen gewoon maar naar huis sturen wat veels te vaak gebeurd.
    de jeugd is verziekt en denkt overal mee weg te kunnen komen


    gemodereerd
  7. Gedetineerden hebben ook rechten. Mishandeling is not done, tenzij de arrestant zich verzet dan kan er wel gepast geweld gebruikt worden. Een case voor de advocaat de waarheid naar boven te brengen. Succes!


    Maak melding
  8. KAN GEBEUREN:
    Maar er zijn grenzen en de Politie weet wat hij doet.
    Ze moeten zorgen, dat ze gehoorzamen.
    Soms kunnen agenten ook in fout op treden, maar onderzoek zal het wijzen.
    Nood breekt wet.


    gemodereerd
  9. Mensen die OP Komen voor criminelen zijn zelf ook een, geen gevoelens voor die slachtoffers,want daar hoor je hun stem niet


    gemodereerd
  10. Ik vindt het heel erg dat er mensen zyn die door haat gedreven onverstandige uitspraken doen. De gevangenisen in suriname voldoen zelfs niet aan de eissen van de internationale
    standaarden voor gevangenisen, dus gaan jullie je afvragen of onze maatschapy wel zogoedt is
    er is geen werkgelegenheidt en het minimunloon is ontoereiken voor een menselyk bestaan,
    wat doen jullie om de criminaliteit tegen tegaan, dieven yzers plaatsen is niet genoeg.
    Moeten we niet deze mensen ook de gelegenheidt geven om hun gezin te onderhouden.
    Moeten we geen werkgelegenheidt cre’eren met een gedegen minimumloon .
    schaamteloos komt men hier mishandeling goedt vinden omdat men ooit iets is overkomen
    Dit is een lelyk denkwyze, deze tendens moeten wy niet willen, denk goedna voordat je mening bekent maakt


    Maak melding
  11. Als ik de gedetineerde was zou de gezicht van deze nepagent goed onthouden. Met als gevolg als ik weer vrij komt, dang mi bo klaring mars! Agenten hebben niet de recht om een gedetineerde
    te mishandelen, ongeacht wat ze gedaan hebben! Deze agenten horen disciplinair gestraft te worden erger nog, ze moet ontslagen worden.

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  12. rbrowny met y , , je denkt dat je een profeet bent , maar jij bent een kind van de duivel , en je verloochend alle reacties , nou brown zo zie je maar dat yyyyyyyyyyyyyy helemaal niet goed na denkt , , en klopt dit verhaal uilenbalk , weet jij het , wij niet hoor , dus vrijheid van meningsuiting is op zijn plaatst , maar we zeiden het al eens eerder jij snapt het niet.


    Maak melding
  13. Hij is uitgegleden over een stukje zeep die hij wilde oppakken tijdens het douchen. De ndp ratten doen van alles om deze geweldig regering in het kwade dag licht te stellen.


    Maak melding
  14. Was een oefening in afwachting van de grootste crimineel van Suriname,zijn boeroe foefoeroe mati en zijn nog grotere dieftige schoonzoon die met geld van het land met de Noorderzon denkt te verdwijnen Oja Alubaba had geen standin.
    Kot dem backside mek deng no mang sdong wang heri moeng alla deng plooi bille o kong stefi bakka foe fanga bana.


    Maak melding
  15. Sammy the Queen , jij hebt gelijk , maar we denken dat partijen in deze coalitie hen niet durven aan te pakken , let wel de invloed van bouta is veel te groot , zowel bij het leger en de MP , de douane en de politie , maar het recht zal zegevieren , en al dat Surinaams onkruid zal spoedig verdelgd worden , eventjes geduld.


    Maak melding
  16. henkes , weet jij wel het verschil van Dubai en het meer dan 1.000.000 grotere USA , en ons mini Suriname 0,6 miljoen inwoners , nou in Dubai worden ze direct opgehangen , of onthoofd , in Amerika krijgen ze een spuitje of dodelijke stroomstoot , en hier in Suriname blijven de grootste misdadigers vrij rond lopen , dus henkes ons land stelt niets voor .


    Maak melding
  17. Politie mag corrigerende tikken uitdelen want wij leven nu eenmaal niet in het paradijs als die klote criminelen de kans krijgen dan moorden ze heel suriname uit.
    Mensen wordt geen slachtoffer de Politie is onze beste vriend en weet je waarom, omdat zij wapens hebben en indien mogelijk gebruiken zij het ook.
    Het jammere is dat criminelen ook wapens hebben en wij als brave burgers hebben en mogen ook geen wapens dragen.
    Als je berooft mishandeld of nog erger dan moet je zelf een advocaat in de arm nemen terwijl voor de criminelen ettelijke gratis advocaten in de rij staan.
    Kortom. Politie laat je tanden zien en ouders let op uw opgroeiende kinderen want als zij ontsporen dan is de gehele samenleving het slachtoffer


    Maak melding
  18. Chapau politie, jullie zijn goed bezig, duw hete peper in de kont van de criminelen, de tijd van praten is voorbij, kanker uit de maatschappij moet verwijderd worden, politie van Suriname ga zo door, ik snap dat de politie ook moe is geworden, nog geen 700 duizend inwoners en bepaalde mensen maken kinderen om andere lastig te vallen, politie clean sweep moet ook in Suriname gelden, ruim ze op fong ding boeng, soet pepre in ding go ollo, dan leren ze om netjes te gedragen, politie jullie zijn goed bezig, ga zo door??


    Maak melding
  19. Waar zijn de rechten van de slachtoffers die zij hebben mishandeld verkracht geschoten los gud werk


    gemodereerd
  20. Risico van het vak stelen en roven en andere strafbare feiten. Dus bezint eer gij begint om strafbare feiten te plegen. Want staat je te wachten als je je misdraagt. Wat doe je met een cell en maruana in je cell.


    Maak melding
  21. percival 8 mei 2021 At 21:29
    Al zijn ze crimineel de politie heeft niet het recht om zo met gedetineerden om te gaan!!!!In Su gaan politie agenten,militairen.en bewakers vaak hun boekje te buiten.Het dragen van een uniform en wapen maakt ze machtsdronken en machtsgeil!!!!

    Percival
    Als je belandt in een cel dan ben je ook buiten je boekje gegaan.
    Als je een wapen draagt en ook gebruikt dan maakt dat je ook machtsdronken en machtsgeil om een onschuldige angstig te maken en te beroven en wellicht andere dingen te doen met het slachtoffer.
    .Je belandt niet zomaar in een cel.

    Ook hoop ik ook dat advocaat Therese Roos ook zo voortvarend zal zijn om voor hartwerkende onschuldige burgers zal opkomen. Indien zij dat niet doet dan is zij mogelijk publieksgeil

    Tenslotte
    Het is goed te zien dat de politie ook een kotie go op gezette tijden uitdeelt want anders zouden deze cellenverblijvers dit mogelijk niet krijgen als beloning


    Maak melding
  22. De politie is goed bezig, deze criminelen hadden ook geen medelijden met hun slachtoffers. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden…no mercy to the bastards!


    Maak melding
  23. dit moet een les zijn voor al die foefoermangs zoek werk kom niet in de gevangenis dan weet je wat er je te wachten staat,terecht dat als ze drugs en telefoons vinden bij de arrestanten wie weet hebben ze ook wapens ,als ze telefoons en drugs binnen kunnen krijgen .


    gemodereerd
  24. Iedereen praat over rechten van de criminelen en die hebben zij ook in een Rechtsstaat, maar hoe zit het met de rechten van hun slachtoffers zoals velen terecht stellen ? Wie betaalt hij schade? Wie begeleid de slachtoffers ? Dus de straf vd crimineel is de vergoeding voor hun daden? En het slachtoffer mag het verder bekijken? Boi ik weet niet waar dit heengaat maar het gaat van kwaad naar erger; omgekeerde wereld ;


    gemodereerd
  25. Deze politie agenten hebben hun opleiding in China gehad.
    Made in China.
    Daar hoor je ook niemand over mensenrechten schending.
    Het is ook de bedoeling dat criminelen ook wat leren dat hun gedrag niet kan.
    Met lieve woordjes alleen gaan ze echt niet veranderen.


    Maak melding
  26. @RBrown
    Laat mij u herinneren dat er veel werk te vinden is, als die gasten ten minste willen werken. Binnen de visserij sector, landbouw, bouw & tuinmanwerkzaamheden enz. Al deze sectoren werken guyanezen, hatianen, cubanen. Maar nee deze gasten willen op een makkelijke manier in hun levensonderhoud voorzien. Als men dagelijks de krant leest, gaat men zeker zien hoeveel beveiligingsbedrijven op zoek zijn naar beveiligers. Dus uw comments van dat er geen werk is, berust niet op waarheid.


    Maak melding
  27. Ooit kregen burgers deze behandeling in de Memre Boekoe kazerne in opdracht van de grootste crimineel van Suriname.
    Wie kent die beelden nog of niet meer?


    Maak melding
  28. Cinny zegt het goed, mensenrechten, terwijl die criminelen zichzelf gedragen als beesten, en nu janken als een klein kind? En je trapt daar in?


    gemodereerd
  29. WAT, ik ben het met je eens, ons land stelt als politiestaat gelukkig nog niets voor, maar als we toestaan dat onze politieagenten verdachten ongestoord mogen mishandelen, hebben we binnen de kortste keren ook toestanden als in Dubai en de VS, waar verdachten onthoofd worden of op straat gewurgd worden.


    Maak melding
  30. Kies deng mooi weet niet wat ze alleml gedn hbbn maar KARMA IS A BITCH….WIEP deng mard


    gemodereerd
  31. De politie heeft mijn zegen want anders vrees ik de oprichting van burger milities en dan zijn we verder van huis.


    Maak melding
  32. De politie kan hun mishandeling voorkomen door vaker raak te schieten, liever tussen de oren. Als je vaak genoeg slchtoffer bent geweest van dit soort ongedierte is alle syphatie op. Als de politie ze gaat mishandelen dan maar ook de poten ombouwen.


    Maak melding
  33. Geen werk in Suriname. Surinamers willen niet werken te lui. het is veel lekkerder om je hand op te houden. Het kon tien jaar lang, tja dan krijg je dit.
    Ze willen ook niet leren, kijk naar rbown, hij zit liever hier zijn commentaar te leveren in plaats van naar school te gaan


    Maak melding
  34. Wim je heb rbrown als voorbeeld gehaald.maar rbrown is een speciale geval.hij is inheemse en dan mag hij de hele dag in zijn hangmat hangen.
    Van zijn baas en als zijn baas weer voor het gerechtshof moet komen dan word rbrown weer op getrommeld met zijn trommel en zijn fluit.dan moet hij weer de grootte bonu man uithangen.
    Om zijn baas uit de gevangenis te houden.die ketting om opa D zijn nek word iedere keer steeds groter en zwaarder.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES