Minister Kuldipsingh informeert DNA over proces COVID-19-steun

6
SRD geld uit Suriname

Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) heeft De Nationale Assemblee (DNA) op donderdag 6 mei geïnformeerd over het proces met betrekking tot de Covid-19-steun die door de regering wordt uitgekeerd. De bewindsvrouw ging in op vragen die tijdens de vergadering op 29 april door het parlement waren gesteld. Aan alle personen en bedrijven die door de Covid-19-pandemie getroffen zijn en zich online hebben geregistreerd, worden er reeds betalingen gedaan. 

Het gaat om zij die zich in de periodes 1-15 februari 2021; 1-7 maart 2021 en 1-7 april 2021 hebben geregistreerd en volgens de vastgestelde criteria geselecteerd zijn om in aanmerking te komen voor een financiële ondersteuning door de Surinaamse overheid. Voor wat betreft de periode februari tot heden is reeds SRD 5.674.500 uitgegeven aan Covid-steun. 

Personen die zich in 2020 reeds hadden geregistreerd, zijn in mei 2021 opgeroepen zich opnieuw te registreren. Minister Kuldipsingh herinnerde het college nogmaals eraan dat het bestand van 2020 heel erg vervuild was. Na evaluatie is bepaald dat de personen zich opnieuw kunnen registreren, nu volgens vastgestelde criteria. Zij deed vanuit het parlement een oproep aan de personen die zich in 2020 hadden geregistreerd, die opnieuw te doen.

In de registratieperiode februari tot en met april 2021 zijn er 683 personen niet geselecteerd. Hiervan hebben 316 een emailbericht ontvangen en 235 een brief. Een aantal van 115 personen moet zijn brief nog ophalen. Minister Kuldipsingh zegt, dat er zoveel mogelijk wordt geprobeerd de mensen, die niet geselecteerd zijn, hiervan op de hoogte te stellen. Zij die wel zijn geselecteerd krijgen ook een brief. Echter kan het ministerie niet overal aanwezig zijn, daarom dat men ook via de app en email wordt opgeroepen de brief op te halen. In mei is het traject ingezet om alle geregistreerde personen op de hoogte te stellen van het resultaat van de selectie. “Hetzij via mail, telefonisch of app”, aldus de AWJ-minister. 

Ze zegt dat voor werklozen die zich registreren voor de financiele steun er een matchmaking plaatsvindt met vacatures binnen de vacaturebank bij het ministerie, teneinde deze personen aan een baan te helpen. “We kunnen niet eindeloos financiële ondersteuning aan deze mensen blijven geven.” Indien de vacature wordt gevonden en een werkloze tot tweemaal toe weigert die te aanvaarden, zal hij/zij niet meer in aanmerking komen voor de Covid-19-steun. 

Minister Kuldipsingh zegt, dat voor wat betreft de uitbetaling in Marowijne het ministerie voor een technische uitdaging was komen te staan. Deze behoort thans tot het verleden. De bestanden zijn reeds naar de desbetreffende banken verzonden voor uitbetaling. Verder is gebleken dat de meerderheid van het aantal geregistreerden uit Marowijne die geselecteerd zijn, geen bankrekening heeft. Het ministerie heeft voor deze groep het proces voor het aanmaken van een bankrekening reeds ingezet. De personen uit het district Marowijne, die geselecteerd zijn, kunnen hun uitbetaling dan binnenkort tegemoetzien. De bewindsvrouw benadrukt echter dat er criteria zijn voor het in aanmerking komen voor Covid-steun. “Het zijn de mensen die wel geselecteerd zijn”, geeft ze aan.

6 REACTIES

 1. Overigens…Schuldeisers van de Surinaamse obligaties hebben de regering vandaag beschuldigd van schending van haar verplichting om te goeder trouw te onderhandelen over haar schuldherstel. Ze dreigen de uitstelbetalingen die ze eerder hadden afgesproken in te trekken. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale samenwerking om een reactie gevraagd, laat Starnieuws weten dat er een reactie komt van de regering.

  De regering wil met spoed, via een Staatsbesluit, de salarissen van de rechterlijke macht en de procureur-generaal fors verhogen. De Raad van Ministers heeft de verhoging reeds goedgekeurd. Nu moet de Staatsraad nog een advies geven aan de president. Deze verhoging wordt doorgevoerd, anticiperend op de noodzakelijke wettelijke voorziening.

  De VHP-fractie is er geen voorstander van dat minister Diana Pokie (Grond- en Bosbeheer) wordt vervangen. Dit is kenbaar gemaakt in een brief aan president Chan Santokhi, die ministers benoemt en ontslaat. “Wanneer u onverwijld toch zou mogen besluiten de minister in casu te vervangen, vraagt de VHP-fractie u dwingend deze opengevallen vacature te doen invullen met een voordracht uit de VHP”, staat in de brief.

  Dit ga je hier niet lezen, te gênant voor hun broodheren!


  Maak melding

 2. De rovrrsbende van Chanlibaba valt uit elkaar. Ze gunnen elkaar het daglicht niet. Maar natuurlijk zal er druk gelijmd worden, want de sporen van hun misdaden in het afgelopen jaar zijn nog niet goed genoeg gewist!! Weet je wel, suma kisi grong, concessie nanga benoeming!!
  Dem fufuru beest disi!!


  Maak melding

 3. luci-en , he luisje , vuile smerige vieze paarse schijtluis , bouta zit in je luizenkopje dus jij luisje hoort bij de paarse roversbende , maar weet je wie zo dadelijk snel gewist worden bouta-boefdraad- kromosoetoe – van trick – die kanhaai , en alle ndp toppers alle ndp dna leden en alle paarse ratten , niet door Santokhie maar door Dazlinger , en jij kent toch zijn werkwijze en dan zegt ie opgeruimd staat netjes.


  Maak melding

 4. Minister Kuldipsingh , die niet werkende paarse nietsnutters krijgen toch geen geld uit de covid-19-steunpot , opdonderen met die gasten hebben nog nooit iets gepresteerd voor ons land Suriname , stuur ze naar ocer of naar leonsberg daar hebben ze geld in overvloed ( allemaal gestolen de laatste 10 jaren van het echte Surinaamse volk ) luisje jij moet je ook melden in ocer , o ja kan niet he luisje de slm vliegt niet meer vanuit Nederland hun 777 zit te verroesten op een Amerikaans vliegtuigenkerkhof , en ze moeten ook nog een fikse boete betalen want ze schonden het leascontract , en dat bovenop de 100 miljoen US Dollars dat ze in het rood staan , luisje je holmaatjes rob g en ron g zitten te janken , hun slm is straks niet meer.


  Maak melding

 5. Aauau WAT, ik snap dat de waarheid jullie vreemd is en dat het jullie elke keer pijn doet omdat het tegen jullie natuur is. Natuurlijk ga je weer eens inhoudsloos schelden, want dat is jouw niveau, want je bent niet instaat een inhoudelijke reactie te geven en zo ook met jou, in dezelfde trend de overige VHP-varkens hier! Als de waarheid elke keer zoveel pijn doet, ga je toch je geijkte verdovingsmiddel halen?? Pak de fles, jou cultureel erfgoed en drink jezelf te pletter, zoals je gewoonlijk doet. You are such a loser!! Ik heb iets beters te doen met mijn leven en ben overigens geen NDP-lid zoals jullie hier graag als weerwoord gebruiken bij gebrek aan argumenten. Iedereen die iets zegt dat jullie inborst ontbloot of maar even de waarheid over de VHP zegt, wordt voor paarse rat o.i.d. uitgemaakt. Wat een zwakte, wat een gebrek aan creativiteit en fatsoen, stelletje varkens!!


  Maak melding

 6. kijk is in de spiegel luisje , wat zie je dan een paarse rattenkop , en jij neemt niets van de regering aan , alles is fout , alles deugd niet , alle ministers zijn lapzwansen he apekool , we zeggen wat jij toch niet begrijpt , wat waarheid is dat de vorige regering met jou baasje bouta aan het hoofd en degenen die zich minister noemen en die vp aardappel-uien kop adhin dachten alleen maar aan zelfverrijking en het volk monddood maken , nou luisje wie is de zwakste


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.