VIDEO: Grote hoeveelheid smeerolie in verstopte riolering

19
VIDEO: Grote hoeveelheid smeerolie in riolering

Bewoners van de Louiselaan in Suriname hebben naar zeggen zeker 10 jaar lang elke week bij het Surinaamse ministerie van Openbare Werken (OW) moeten smeken, om kolkenzuigers te sturen. Dit omdat het water na regenbuien niet wegtrok door een verstopte riolering en ze in de stank moesten leven.

Daar is deze week eindelijk verandering in gekomen. Afgelopen dinsdag trokken arbeiders van OW naar de Louiselaan om de verstopte riolering aan te pakken. Ze stuitte daarbij op grote hoeveelheden smeerolie in het systeem, zoals te zien is in onderstaand filmpje.

De medewerkers van OW hebben sterk het vermoeden dat een ondernemer die een auto/sloop bedrijf in de Louiselaan heeft, gewoon smeerolie in het rioleringssysteem heeft gedumpt.

Bekijk de beelden hier:

19 REACTIES

 1. Garage ABC moet aangepakt worden door milieubeheer. Als ze niet kunnen bewijzen dat ze hun afgewerkte smeerolie op een milieuvriendelijke manier hebben afgevoerd moeten ze beboet worden. Sluiten die tent totdat ze kunnen bewijzen dat ze maatregelen hebben getroffen om te voorkomen dat ze weer in de fout gaan. Dit zijn milieu criminelen.


  Maak melding

 2. De milieu crimineel moeten ze hard aanpakken want 1 liter smeerolie kan miljoenen liter grondwater onbruikbaar maken. Al die garages en mensen die zelf hun olie doen gooien het ergens in een hoek. Wij gebruiken onze gebruikte olie als brandstof in boilers.


  Maak melding

 3. 10 jaar lang oké wie zat er als regering.niet alleen de eigenaar van garage ABC moet boeten betalen .
  Maar ook die vorige minister van OW.


  Maak melding

 4. Deze beesten moeten voor alle kosten opdraaien en hun vergunning moet worden ingetrokken.

  Deze milieu kannibalen moeten hard worden aangepakt


  Maak melding

 5. Walgelijke mentaliteit, alle kosten verhalen op deze minkukel plus celstraf. Geen geld, dan roerend en onroerend goed onteigenen. Dit soort figuren hebben schijt aan alles en helpen het milieu om zeep.


  Maak melding

 6. Ai famiri, zulke zaken gebeuren in heel Suriname. What about de kwikdampen van Bravo & Co. in de binnenlanden van Suriname. Haast geen enkele gouddelver doet het op een verantwoordelijke manier. Waar zijn de wetten en waar zijn de handhavers???????

  Niet alleen is deze autozaak misdadig bezig maar alle mensen die hun voertuigen daarnaar toe brengen.

  Dus wi kan barie, maar laat het naar iets nuttigst leiden!


  Maak melding

 7. @Mi Dati 6 mei 2021 At 14:53

  Precies. Dat was ook mijn idee. Als ze het niet kunnen aantonen de rekening en een boete geven.
  Ook door de verontreiniging in de bodem vast te stellen is veel te achterhalen.
  .
  Dit soort criminelen zijn een ernstige bedreiging voor de drinkwatervoorziening want op termijn komt het in het grondwater terecht.
  Ook de rekening voor de bodemsanering bij die man zetten.


  Maak melding

 8. Voor ‘soso’ heeft Staatsolie zoveel.moeite gedaan om naar olie voor de kust te boren, terwijl er gewoon in de Louiselaan een onuitputtelijke bron voor het oppompen ligt. Misikaba heeft 10 jaar lang de kans gemist om van Suriname een tweede Dubai te maken.


  Maak melding

 9. Enige manier van aanpakken is vergunning intrekken of gevangenisstraf. Tenzij er een hele zware boete wordt opgelegd.
  Dit is maar 1 voorbeeld.

  Rij rond in de stad en zie hoe men gewoon hele hopen afval gewoon dumpt vlak voor winkels. Die rommel blijft daar gewoon weken liggen. Maar er is dan een milieupolitie enzo wat doen die dan eigenlijk…


  Maak melding

 10. Een evt op te leggen boete moet ook een vergoeding aan de buurtbewoners inhouden vvoor al het leed van de afgelopen 10 jrn. Maar men moet ook de vetputten van eetbereoders onderzoeken en op kosten van de ondernemer saneren. geen geld dat onteigening van onroerend goed.
  De maffia zussen krijgen het druk met hun criminele klanten.


  Maak melding

 11. Dus de buurt klaagt al 10 jaar over het verstopte riool en stank en de regering toen heeft niets ondernomen , kwalijke zaak , of was die olie de brandstof voor de paarse ratten in het riool , , gelukkig wordt het nu opgelost en de buurt zal een stuk gezonder leven toch.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.