1-jarig jongetje aangevallen door agressieve kwatta aap

9
1-jarig jongetje aangevallen door agressieve kwatta aap
Kwatta aap - | Foto (c) Dick Lock Spidermonkey Reintroduction Project Suriname

Een jongetje van een jaar en acht maanden is dinsdag in bloedende toestand aangetroffen door zijn moeder. Volgens spelende kinderen heeft een aap hem aangevallen aan de Hanna’s Lustweg in Suriname. Het kindje werd per eigen gelegenheid gebracht naar de Spoedeisende Hulp. Hij is voor verdere behandeling opgenomen op de kinderafdeling.

De moeder vertelde aan de politie dat zij bezig was met de afwas. Op dat moment speelde haar zoontje samen met andere kinderen buiten. De moeder hoorde op een gegeven moment dat haar zoontje gilde. Zij nam een kijkje en trof het jongetje bloedend aan. Hij had diverse verwondingen aan zijn lichaam namelijk zijn wangen, neus en beide benen.
 
De andere kinderen vertelden dat de jongen was aangevallen door een kwatta aap, die weer het omliggende bos was in gerend. De Surinaamse politie kreeg de melding van het gebeuren en ging naar de plaats voor een onderzoek.

De Ateles paniscus, ook wel kwatta of zwarte slingeraap genoemd, is een van de acht apensoorten die in Suriname voorkomen. De dieren blijven hoog in de bomen, vermijden mensen en zijn helemaal niet aggressief aangelegd zegt Dick Lock, woordvoerder van Spidermonkey Reintroduction Project Suriname, tegen onze redactie.

In die omgeving komen er ook geen wilde kwatta apen voor. Er bestaat daarom een sterk vermoeden dat het niet gaat om een wilde aap, maar om een aap die door iemand als huisdier wordt gehouden.

Kwatta apen zijn echter beschermde dieren, die dus eigenlijk helemaal niet als huisdier mogen worden gehouden. Gebeurt dit toch dan kan bovengenoemd incident hiervan het gevolg zijn.


9 REACTIES

 1. Red-faced spider monkey’s leven in harmonieuze groepsverband . Dit, in tegenstelling tot bavianen en chimps waarvan de rangorde duidelijk bepaald is, en bij ongehoorzaamheid of opstand ,de leider agressief ingrijpt. Een aap versus een mens is een andere zaak. Iedere apensoort kan vrij agressief reageren als puntje bij paaltje komt. Vooral naar vreemden toe. Deze Kwatta aap wist instinctief dat hij zo een jongetje makkelijk aankon. Hit and run. Op de ene of andere manier is deze aap gefrustreerd geraakt en daardoor agressief. Het blijft een risico kleine kinderen zonder toezicht te laten. Het moet achter te halen zijn van wie de aap is ,nietwaar Paul?


  Maak melding

 2. Deze criminele aap moet zo snel mogelijk opgespoord worden en na aanhouding flink aan de tand gevoeld worden!! Van wie heeft hij namelijk opdracht gekregen om een kind aan te vallen??!! Het word met de dag erger met de japjapies en kiskisies in su. In ieder geval veel beterschap aan de jongen die aangevallen is…


  Maak melding

 3. De bijtgrage pitbull, daarvan werd een foto met balkje voor de ogen geplaatst, de ogen van de kwatta aap zijn echter niet bedekt door een zwart balkje. Dit is het bewijs dat er in Suriname gediscrimineerd en met names and faces gewerkt wordt.


  Maak melding

 4. Apen zijn speels en spelen ook graag met speelgoed. Misschien had dit jongetje een speelgoed wat de aap aantrekkelijk vond.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.