Samenwerking tussen De Nederlandsche Bank en Centrale Bank van Suriname

34
Het kantoor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) aan de Waterkant 20 te Paramaribo.

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft afgelopen week bezoek gehad van dr. Cees Ullersma, secretaris van De Nederlandsche Bank (DNB). Dit bezoek stond in het teken van de technische samenwerking die de twee banken voor ogen hebben.

Tijdens het bezoek zijn er diverse oriëntatie gesprekken gevoerd met de leiding van de CBvS en de verschillende afdelingshoofden van het Directoraat Toezicht en Kredietwezen. Dit moet resulteren in de totstandkoming van een document voor technische samenwerking en ondersteuning.

In een communiqué zegt de CBvS dat er hierna een gericht actieplan komt, waarbij de aangeboden technische ondersteuning mede zal bijdragen aan het inmiddels ingezette proces van het herstel van de integriteit en het vertrouwen van de Bank. 


34 REACTIES

 1. Laat Nederland 🇳🇱 het ingehouden 19.5 Miljoen terug storten wat ze onterecht hadden aangehouden dan pas kunnen ze aan tafel gaan zitten, en niet met hun mooie woorden Technische samen werking 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 . Daar hebben wij niks aan .
  gemodereerd

 2. Nederland wil inzage in alles hebben. De Surinamers weten niet wat de achterliggende gedachten van de Nederlanders zijn.
  gemodereerd

 3. Blakaboy, hoe dan, de president heeft zelf gezegd de rol van de Centrale Bank kleiner te maken, (onder andere de rol als monetaire autoriteit). Corrigeer mij als ik het mis heb.


  Maak melding

 4. Alweer een geweldig succes hoor onze hardwerkende ZE Santokhi terwijl dit pas het begin is. Alweer een voltreffer van deze grote leider die echt opkomt voor alle Surinamers. Samenwerken is het KEYWOORD.


  Maak melding

 5. De uitslag vd verkiezingen die de kiezers de huidige regering heeft gegeven voor de democratische rechtsstaat, maken mogelijk dat er weer goede en normale samenwerking tussen de CBvS en DNB plaats vindt. Ook de IMF, enz maken het mogelijk er er weer vertrouwen in Suriname komt om internationaal weer in het gareel te lopen.

  Dit geeft vertrouwen dat op dit gebied ook andere banken vertrouwen krijgen mer CBvS.

  Wat door de machtsbeluste sergeant ddb en andere coupplegers en anderen heeft plaats gevonden sinds 25 februari 1980, moet een teken voor de Surinaamse democratiesche rechtsstaat zijn van eens, maar nooit weer. ddb en allen die zich schuldig hebben gemaakt aan misdaden tegen de menselijkheid en andere zware crimnele daden moet de hoogste straf krijgen die hiervoor van toepassing is volgens de grondwet, Internationale verdragen, strafrecht.

  Vreselijk dat Suriname en de Surinamers hebben meegemaakt, , slachtoffers, de families, sociaal, financieel, economisch, mensenrechten, de grondwet, onderdrukking, uitbuiting, grote armoede, grote ellende, enz. enz, Kortom alles vernietigd is geworden.

  Time4Change!

  Eens, maar nooit weer, hang him/ddb ea heel goed aan een strop om hun halzen aan een kankantrie boom. Laat dit een les zijn voor alle Surinamers, de gewapende machten in Suriname. 25 februari 1980, 8 december 1982, Moiwana 86, Nooit meer.

  Leve:

  – democratische rechtsstaat,
  – de grondwet van Suriname,
  – Trias Politica; wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht,
  – Internationale Verdragen,

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Samen Werken, Samen Sterker. Alles eerlijk verdelen voor alle Surinamers.

  Vertrouwen In Eigen Kunnen.

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Nooit meer ndp aan de macht. Nooit meer paars aan de macht. Nooit meer. Alles terug vorderen en ze voor de haaien gooien in de zee.


  Maak melding

 7. Hopend, dat de hele MAFFIA praktijken zal STERVEN en
  een NIEUW SURINAME in ONTWIKKELING KOMT.
  Straks er veel TOERISTEN het mooie Land zal bezoeken.
  Alle gedierte mentaliteiten bestrijden.
  gemodereerd

 8. Als Santokhi een scheet laat, begint Paul,”recht voor zijn raap” hem al op te hemelen dat hij de oplossing gevonden heeft voor luchtverontreiniging en global.warming.


  Maak melding

 9. Henkes
  4 mei 2021 At 19:10
  Als Santokhi een scheet laat, begint Paul,”recht voor zijn raap” hem al op te hemelen dat hij de oplossing gevonden heeft voor luchtverontreiniging en global.warming.

  Deze president doet het toch geweldig? Hij staat open voor het volk en handelt in het belang van het volk. Eerder schreef ik al dat dankzij de Grote Leider Suriname uit zijn isolement geraakt. Steeds meer landen zijn bereid samen te werken met Suriname. Onder de fascistische leider Bouterse waren het vooral arme onderontwikkelde Afrikaanse landen die met Suriname wilden samenwerken. Landen die niet van toegevoegde waarde zijn geweest. Neen dan deze geweldenaar die snel met de sterkste economische machten contacten wist te leggen waaronder USA, Duitsland, Nederland, Engeland en ga zo maar door want het eind is nog niet in zicht. Landen die in ieder geval van toegevoegde waarde zijn en die bereid zijn Suriname te helpen,


  Maak melding

 10. Beste famiri, dit is natuurlijk een prachtige samenwerking. Mits het ook voor Suriname voordelig uitpakt. T.a.v. toekomstige regeerders denk ik het volgende: Ik denk dat sommige leiders in de coalitie bij de next verkiezingen voor problemen gaan zorgen, net als in het verleden!!!!! Want ze gaan samenwerking met NDP!!! EN dat ligt Suriname weer op zijn gat.
  Het probleem is dat sommigen leiders lijden aan grootheidswaanzin !! Bigi ai!!!!!
  En natuurlijk hoop ik dat ik ongelijk krijg!!!!

  Gado de wi fesi mang.


  Maak melding

 11. v. toekomstige regeerders denk ik het volgende: Ik denk dat sommige leiders in de coalitie bij de next verkiezingen voor problemen gaan zorgen, net als in het verleden!!!!! Want ze gaan samenwerking met NDP!!! EN dat ligt Suriname weer op zijn gat

  Ik vrees dat je gelijk gaat krijgen dat ABop en de fascisten van de ndp Suriname voorgoed ten gronde gaan richten.


  Maak melding

 12. Wat een lulverhaal. Er is niets gebeurd, slechts een babbeltje met een kop koffie en wat broodjes
  Wat deze regering doet is HELEMAAL niets. een natte scheet. Overal gaan ze “praten”. Niemand die ook maar iets doet voor ze. Volgens mij denken ze, ach la ma komen en hun zegje doen.
  klaar.
  Er gebeurt net zo veel als voorheen. Nee veel minder!!!!
  Je kan lullen wat je wilt, maar het lukte boefdraad toch maar om beleggers zover te krijgen om hun geld uit te lenen aan Suriname.
  En nu?#
  Nu zeggen ze. je kan leuk lullen man, maar daar koop ik niets voor. mijn geld krijg je niet
  kom volgend jaar weer. Enne hoe is het met bouterse en hoe heet die vorige minister ook alweer, oja hoefdraad, hebben jullie die al gevangen? nee, klote man. he sterkte he
  En op waterkant jubelen ze, net als voorheen de ndp aanhangers.
  Een grote groep zwakzinnigen bij elkaar,
  One flew over the cuckoos nest
  gemodereerd

 13. Sinds dat bewezen is dat er olie is gevonden in Surinaamse wateren, is het enorm populair geworden bij Westerse landen. Het gaat tenslotte om de olie waar die landen aan verslaafd zijn! Alleen wanneer je zolang leeft onder stenen zoals, Paul “ recht voor zijn raap”, geloof je dat Afrikaanse landen onderontwikkelde landen zijn. Dat je niet meer in contact staat met de realiteit van alledag, wil nog niet zeggen dat alles in Afrika niet goed is. Maar het wil ook helemaal niet zeggen dat je weet waar je het over hebt als je andere bevolkingsgroepen bespreekt. Doe véél beter echte research voordat je alweer nogsteeds een gekfiguur slaat, Paultje!


  Maak melding

 14. Paul, ‘recht voor zijn raap’, ook ik heb duizend maal liever Santokhi als president dan die massamoordenaar, maar ik heb een hekel aan gatlikkers die voor elk wisse wasje een president (welke dan ook) beginnen op te hemelen. Santokhi doet het tot nu toe niet slecht, maar hij is niet feilloos en hij heeft voor de korte tijd dat hij san de macht is al aardig wat fouten gemaakt. Een president het idee geven dat hij geweldig is, is voor het volk en voor de president zelf niet goed. Terwijl de president doet waarvoor we op hem gestemd hebben, is het niet nodig om hem steeds te prijzen. Over vijf jaar zal hij wel merken hoe wij, het volk, erover denken of hij zijn werk goed of slecht heeft gedaan.


  Maak melding

 15. Het niveau van Team Santokhi is hoog !

  Suriname hoeft niet bang te zijn voor het loslaten van de koers, iets wat vroeg of laat zal moeten gebeuren. De echte waarde van de SRD is belangrijk om door te groeien en om uiteindelijk zelfstandig en waardig te zijn. Elke handelaar en financieel partner wilt immers weten waar hij aan toe is.

  Team Santokhi bouwt nu diverse “airbags” en “back ups” in om de dip / val die de SRD zeker nog zal maken op te vangen en om de schade beperkt te houden en om het zo kort mogelijk te houden.
  Je kan het zien als vlottrekken van een vast gelopen voertuig. Het vastgelopen voertuig wordt gekoppeld en zal eerst een schock te weeg brengen eer het op de juiste snelheid komt.

  We zien verder,
  en ik vind het schandalig van de Surinaamse media dat zij grotendeels aandacht besteden aan sensatie en roddel nieuws en een minimum aan vooruitgang en ontwikkeling,
  enfin, we zien dus verder dat aan de andere kant LVV Team Sewdin, Team Walden en Team Kuldipsing bezig zijn met productie, trainingen en werkgelegenheid.
  Daarnaast heb je Team Bronto en Team Uraiqit die de zwakkeren zullen bijstaan.

  Wie dus naar het geheel kijkt ziet dat er enerzijds een “krachtig voertuig” gereed wordt gemaakt om “het vastgelopen voertuig” te koppelen en vlot te trekken.

  Wij mogen Team Santokhi dankbaar zijn dat zij internationaal sterke partners weet te formeren die nog vertrouwen hebben in een wederopbouw, want Suriname is in feite een “vastgelopen wrak / stuk schroot” !

  Wi no sa frede.
  Suriname voorwaarts. Krakti !


  Maak melding

 16. Aan de heer @ Thomas.
  Nigeria schijnt ook over grote olievoorraden te bezitten. Congo heeft veel mineralen en ondanks dat beide landen al decennia lang onafhankelijk zijn, is de bevolking zo arm als een dakloze straathond. De miljarden dollars verdwijnen in de zakken van de Afrikaanse dictatoren die het geld veilig naar het buitenland hebben weggesluisd. Het volk leeft in grote armoede, moeder kookt in de keuken en 1 meter verder doet zoonlief een grote hoop. Zo is het met de hygiëne gesteld. Het is zo goedkoop om steeds het Westen de schuld van alle ellende te geven als Indonesië, India, Singapore nooit ellende gekend hebben. En kijk waar ze nu staan! Indonesie behoort tot de Aziatische tijgers die zich enorm ontwikkelt en niet achterom kijkt. India behoort tot de BRICS landen en is zeer gezaghebbend op ict en farmacie terrein en Singapore is welvarend.

  Je bent emotioneel want je reageert als een door adder gebeten als de juiste feiten genoemd worden.

  Nog een vraag aan jou. Voordat Zuid Afrika door Mandela , Zuma en Rumphosa geleid werd, onder leiding van De Klerk, behoorde tot de rijkste landen van de wereld. De machtswisseling heeft can Zuid Afrika een arm land gemaakt waar criminaliteit de overhand heeft. Hoe zou het toch komen dat de Afro maar niet lukt een land welvarend en vooruitgang te brengen.


  Maak melding

 17. Henkes
  4 mei 2021 At 21:37
  Paul, ‘recht voor zijn raap’, ook ik heb duizend maal liever Santokhi als president dan die massamoordenaar, maar ik heb een hekel aan gatlikkers die voor elk wisse wasje een president (welke dan ook) beginnen op te hemelen.

  Over 3 jaar mag je deze president beoordelen van de fantastische resultaten die hij bereikt heeft. Dan pas zul je zien wat deze geweldige leider voor het volk heeft gedaan. In zeer korte tijd heeft hij zich als grote weldoener opgesteld en veel voor elkaar gekregen. Veel meer dan die fascisten van de ndp.


  Maak melding

 18. Para Express
  4 mei 2021 At 21:44
  Het niveau van Team Santokhi is hoog !

  Alleen haatzaaiende mensen ( uit een bepaalde bevolkingsgroep), mensen die onderontwikkeld zijn, willen niet inzien wat voor een geweldige vooruitgang Suriname heeft gemaakt. De Chinees klaagt niet, de Javaan klaagt niet, de Hindoestaan klaagt niet, de Indiaan klaagt niet, de Libanees klaagt niet het is alleen de hardwerkende Afro die klaagt. Raar toch ?


  Maak melding

 19. Paul “ recht voor zijn raap”
  Als jij nou véél beter jouw huiswerk gedaah had, waren al deze overbodige vragen die ff uit mouw schud niet nodig geweest! Aan alles wat jij doet ontbreekt er een paar hoofdstukken. Tis echt ongelofelijk dat er nogsteeds mensen zijn die jouw onzin als zoetekoek aannemen. Dat komt er nou van. Een en bekrompenheid en kortzichtigheid maskeren door lappen tekst eruit te gooien als zijn een persoon met kennis. De wereld is veel groter dan je denkt en beperkt zich niet alleen tot jouw belevingswereld..


  Maak melding

 20. @ Thomas
  4 mei 2021 At 22:32

  Ik heb in eerdere postings een paar pittige vragen gesteld aan jou. Waarom geef jij daar geen antwoord op? Eenvoudigweg omdat de juiste feiten benoemd worden en daar kan jij, met de beste wil van de wereld , ook niets aan doen.


  Maak melding

 21. Volgens mij woon je dan echt niet in Suriname. Ik zie zwartjes, geeltjes, roodjes, paarsjes, bruintjes allemaal klagen…

  Iedereen heeft te kampen onder de covid-crisis en daarbovenop de koers die stijgt en straks los gegooid gaat worden.

  De enigen die NIET klagen zijn de politiek gelieerden, de zogenaamde elite en die illegale goudzoekers. Die hebben hun valuta. De rest moet het doen met de “waardeloze” SRD…


  Maak melding

 22. Ai paul je gelijk hoor, paul 1 ding is zeker zodra Suriname een beetje vooruit gang boekt, dan begint het bij mijn afro brada te irriteren, waarom omdat ze hebben hekel aan vooruitgang, hebben zij het mee van huis,???nami sranang mang??


  Maak melding

 23. Paul “ recht voor zijn raap” 4 mei 2021 At 22:31
  Para Express
  4 mei 2021 At 21:44
  Het niveau van Team Santokhi is hoog !

  Alleen haatzaaiende mensen ( uit een bepaalde bevolkingsgroep), mensen die onderontwikkeld zijn, willen niet inzien wat voor een geweldige vooruitgang Suriname heeft gemaakt. De Chinees klaagt niet, de Javaan klaagt niet, de Hindoestaan klaagt niet, de Indiaan klaagt niet, de Libanees klaagt niet het is alleen de hardwerkende Afro die klaagt. Raar toch ?@@

  Paul, kom dan effe langs zou ik zeggen kun je met je eigen ogen zien en met je oortjes horen.


  Maak melding

 24. pony , jij bent toch blind en doof , maar ze hebben jou op je piemeltje getrapt en nu krijst je als een rat.
  Paul heeft gelijk , maar hij bedoelt zeker de niet werkende afro , , maar hij zal best niet langs komen daar bij jou in de bijlmer
  pony geen commentaar dat de DNB en de CBvS samen gaan werken , zal wel niet je houdt je niet bezig met echte bankzaken , je kent maar een bank een slaapbank.


  Maak melding

 25. @passant, de verkiezingsuitslag en de samenwerking met de Nederlandse Bank gaan de kop van Santokhi niet redden. Santokhi heeft zijn politieke ondergang op de rails en hij denderd maar door. Hij gaat het volk nog meer kwellen Het volk van Suriname is niet op haar achterhoofd gevallen.De levenswerelden van de president en het volk verschillen hemelsbreed.

  Het volk trapt ook niet in de traditionele psychologische trucjes van de Hollanders die een hekel aan de vorige president hebben. De nieuwe Surinaamse president denkt dat als hij het zelfbeeld van de Noordzee kopieert hij gunsten van hen kan verwachten. Maar de Noordzee denkt altijd vier of meer stappen vooruit. Zij komen om te roven ook al ben je een heel arm land.


  Maak melding

 26. We hoeven niet 5 jaar te wachten om ZE Chan te beoordelen. Het is juist goed om tussentijds feedback te geven zodat hij weet hoe er over zijn beleid wordt gedacht.
  Immers, een goede leider heeft oog voor hetgeen er in de samenleving leeft.
  Anderzijds vind ik wel dat de redactie van wtk. veel aandacht besteed aan nieuws met weinig tot geen nieuwswaarde (er zijn dagelijks voorbeelden genoeg) en weinig verslag doet van de successen die deze regering boekt. Tijdens het wanbewind van de ndp heeft wtk. het tegenovergestelde laten zien en dat is wel hoogst opmerkelijk. De vraag die gesteld kan worden is, als het iets met etniciteit te maken zou kunnen hebben. Zo, de knuppel ligt in het hondenhok….


  Maak melding

 27. @RobG 5 mei 2021 At 12:16
  ‘Maar de Noordzee denkt altijd vier of meer stappen vooruit. Zij komen om te roven ook al ben je een heel arm land’

  Maar wat doet China dan….(met de laatste houtzwendel als voorbeeld)
  En Nederland heeft geen hekel aan jou president, ze hebben hem veroordeeld voor drugshandel.


  Maak melding

 28. RobG 5 mei 2021 At 12:16

  Ik vraag mij af wie jij en je paarse soort prevaleert als leider van het land. Volgens mij kunnen wij het met elkaar eens zijn dat de hele NDP bende inmiddels bestempeld is als een criminele organisatie die keer op keer heeft bewezen zich tegen het volk te keren.
  Als het volk ook maar een klein beetje ontwikkeld is, zal zij nooit meer toestaan dat uitwassen van de NDP nog een bestaansrecht zullen hebben en zeker niet de toekomst van Suriname zullen mogen bepalen.
  Met een regering die met zoveel leningen het land niet tot ontwikkeling heeft kunnen brengen. En ook nog eens in kasgeld van de burger gaat graaien. Vervolgens het land in totale chaos en ellende achterlaat door tot nog kort voor de overdracht aan het nieuwe bestuur van het land, een heel wagenpark te stelen en een hele bende ongeschikte mensen uit rancune in dienst van de overheid te nemen. Daar moet door het volk voor eens en voor altijd mee worden afgerekend.
  Ik snap de huidige obstructie van het paarse gespuis vanwege lijfsbehoud wel. Maar dat zullen ze niet heel erg lang meer kunnen volhouden.
  Kritisch zijn naar de huidige regering toe is één ding, maar de wens voor terugkeer naar de oude criminele machthebber is pure waanzin en hoogverraad naar het volk van Suriname.


  Maak melding

 29. Beste rob toch,
  ben je vergeten dat je schreef dat het surinaamse volk alleen uit labiele mensen bestond? en nu zijn ze niet op hun achterhoofd gevallen?
  ja, wat is het nou jong wat is het nou?
  Ik vrees dat er iets mis is met je
  Als je vergeten bent wanneer en bij welk artikel je dit schreef wil ik je best helpen hoor
  je zegt het maar

  Wim en AHE
  ik ben het met jullie eens


  Maak melding

 30. O,o,00h, alweer een massaal orgasme op dit forum. Jullie hebben vast al heel wat eelt aan je vieters!! De witte baas komt op de koffie, roept het e.e.a. jullie horen of lezen dat en beginnen je direct af te rukken. Wat een zielige bende hier. Wanneer DNB klaar is met CBVS, zal de ontnuchtering als een bom inslaan!


  Maak melding

 31. Weer stomzinege jubelverhalen na een koffie bezoek; laten ze eerst die 19 milj euro vrijgeven, dan de restant ontwikkelingshulp (lees,herstelbetaling) met rente! Daarna de handels barieres ophefgen die sur producenten ondervinden om NL/Europa binnen te komen…. losers!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.