VIDEO: Ophalen trenzen en goten Winti Wai na wateroverlast

12
VIDEO: Ophalen trenzen en goten Winti Wai na wateroverlast

De minister van Regionale Ontwikkeling en Sport in Suriname, Gracia Emanuel, heeft zich maandag samen met districtscommissaris Paramaribo Zuidwest Fulgence Javinde en Joël Martinus (directeur NIS) te Winti Wai georiënteerd op aanpak van de wateroverlast aldaar.

Groten delen van Winti Wai zijn al dagen onder water. Bij sommige straten staat het water tot aan kniehoogte. Ook lokalen van de Openbare School (OS) Winti Wai zijn al dagen vol met water.

Er is vandaag een aanvang gemaakt met het opschonen van verstopte goten en trenzen. Deze werden onder toezicht van de dc opgehaald.

Bekijk ook dit filmpje:


12 REACTIES

 1. De put dempen als het kalf verdronken is. Waarom moeten de mensen eerst schade hebben?? Spullen gaanbkapot, ziekten door het smerige water. Waarom wachten?? Oja de mensen moeten gestraft worden
  gemodereerd

 2. Wat ik totaal niet begrijp is het volgende: Waarom worden die goten en grenzen pas opgehaald als de boel onder water ligt?En dit is elk jaar hetzelfde liedje.

  Ik begrijp er geen bal meer van.


  Maak melding

 3. De domme technici moeten leren planning maken.Al deze werkzaamheden in de droge tijd uitvoeren.Deze gasten bij Lanti zitten daar en wachten op hun salaris elke maand.
  gemodereerd

 4. Henry omdat moni no dé.
  Ding didibri nang ala moni .
  En ze leveren de grootste kritiek.
  Dit is pas echt dréai hebben .
  En dan zeggen a volk é pina.


  Maak melding

 5. Winti Wai – Lanti Pai.
  Te lang gewacht met opschonen, omdat Lanti geen Geld had.
  Als de kalf verdronken is dempt men de put.
  Veel schade door het regen. Moet strikt toezicht zijn aan zulke
  omstandigheden te voorkomen.
  gemodereerd

 6. Bakras gaan toch ook pas zout strooien als het vriest. Stel je voor dat we in Suriname de trenzen en goten gaan ophalen terwijl de regens dat jaar uitblijven. ‘Dan na fu soso un las un moni en sweti un bal’. 😁.


  Maak melding

 7. Henkes wat wel waar is men dempt de put als het kalf verdronken is hier , totaal geen water beheer , 1,5 jaar geleden was hier in onze buurt ook zo’n graafmachine bezig om het op te schonen , maar sindsdien stroomt het water de verkeerde kant op , we hebben het toen aangekaart bij OW en die zeiden we komen kijken , nu 1,5 jaar later nog nooit iemand geweest om het te bekijken , dus wat we missen hier in Suriname is waterbeheer.


  Maak melding

 8. Wanneer je dit soort acties onderneemt doe het direct goed. Laat dit probleem tot het verleden behoren. Steeds dat gehannes om half werk te doen, waardoor bij elke fikse regenbui hetzelfde probleem zich herhaald. De bewoners moeten bewust worden gemaakt dat zij zelf ook medeschuldig zijn aan de ontstane problemen. Stelselmatig dumpen zijn grofvuil in de riolering met alle gevolgen vandien.


  Maak melding

 9. Het volk voelt niet. Zelfs onder water komen verandert hun gedrag niet. Gooi het vuil maar in de goot. Opschonen
  kost geld datzelfde ding om boodschappen te doen.As je het niet hebt ga je honger lijden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.