zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappij40 voet container geplaatst als tijdelijke oplossing om weg te herstellen

40 voet container geplaatst als tijdelijke oplossing om weg te herstellen

-

Does Travel - naar Suriname

Het weggedeelte ter hoogte van Dordrecht nabij de oude sluis aan de Commissaris Thurkowweg( Jaglust), in het district Commewijne, zal spoedig worden opengesteld voor het verkeer.

In de middag van vrijdag 30 april 2021 is een gedeelte van de weg weggespoeld door de zware regenval van de afgelopen dagen. 

Het Ministerie van Openbare Werken is samen met het Commissariaat van Commewijne dit weekend met man en macht aan het werken, om het weggedeelte spoedig te herstellen.

Er is een 40 voet container geplaatst (foto), die met schoor is verstevigd. Op zondag 2 mei 2021 wordt het weggedeelte opgevuld met opvulzand en daarna voorzien van base- course:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Wie niet sterk is, moet slim zijn, maar wie, net als het Ministrrie van Openbare Werken en Verkeer, niet rijk is moet inventief zijn


  Maak melding
 2. Hoelang of beter gezegd, wat wordt er met tijdijk bedoeld in dagen, maanden of Jaren, het hele Constructie deugd voor geen meter, er gaan dagelijks vrachtwagens en andere zwaar materiaal over deze weg met gewichten die kunnen variëren van tienduizenden kilo tot zelfs boven de 20.000kg is deze Constructie echt in straat om dergelijke gewichten te dragen voor minimaal 1 jaar? Of komt er een besluit van de Regering dat er zwaardere materiaal dan 5000 kg niet over deze verlopig verbindingsweg mag rijden, en dat overige zwaardere materiaal een omweg moet nemen via Alkmaar en wie gaat er dan Contenu toezicht houden dat de toegestane gewicht gecontroleerd wordt, zoals vele landgenoten weten is er altijd een mogelijkheid om toch over deze weg te denderen boven de toegestane gewicht, Geld is vaak de Oplossing tot alles en als dat gebeurt dan worden de bewoners van deze omgeving weer de dupe ervan.


  Maak melding
 3. goed dat OW een begin hebben gemaakt met herstellen van deze weg. een belangrijke weg voor de bewoners die daar wonen en gebruik van maken.

  maar het dorp Reynsdorp-Bakkie met zijn ongeveer 35 inwoners is met de laatste springvloed en regens onder water. mede ook door de doorgebroken dijk , lees onafgemaakte werk op twee plekken. wat doet de DC van Commewijne hieraan. vóór de verkiezingen wisten politicie het dorp te vinden. Al jaren is het zo.
  sinds al in de jaren zestig van de vorige eeuw toen er ongeveer 800 mensen waren. was het daar strijden om de kiezers. medebewoners kwamen daar tegenover te staan. regering doe wat voor hun. foto’s en videos te over als bewijs.


  Maak melding
 4. Zou iemand die is afgestudeerd, en werkzaam is in de Weg en Waterbouwkunde hierop willen reageren want ik heb er weinig verstand van maar heb m’n twijfels over deze oplossing.
  Moet deze container ook als ‘waterdoorlaat’ gaan dienen, of is dit de oplossing voor het probleem van instorting van deze weg ?


  Maak melding
 5. Voor de tijdelijke oplossing,zou men inlaatspruitstuk van hout, de container van binnenuit uit moeten voorzien van stalen H balken en aan de bovenkant, rijgedeelte ook daarna stalen of betonnen platen.
  Tijdelijk hier, kan lang duren.


  Maak melding
 6. De corrupte ndp, er chotkan met veel bombarie en media toneel opvoering had deze weggedeelte 2 jaar geleden opgeknapt en opgeleverd.


  gemodereerd
 7. Hoe dan ook; er moet wat gebeuren, tijdelijk oplossing ook Goed.
  Als, het helemaal geen aandacht was besteed, dan zou het wel heel erg zijn.
  Voor de bewoners is toch gunstig om door te gaan met hun dagelijkse leven (ritme).
  Wees blij.


  gemodereerd
 8. Deze constructie is om het volk te straffen snappen jullie dat niet OW minister is met een rancune beleid bezig hij is niet daar om ons te help met problemen in het land maar om ons te straffen zelf mensen van de vhp gaan het merken zo dom dat hij is


  Maak melding
 9. Inventief gebruik van overtollige containers nu beton rondom storten en een nieuwe methode van waterdoorlaat is geboren zonder moeilijke grondverplaatsing.


  Maak melding
 10. Het is een tijdelijke maar dure oplossing, omdat er straks weer gegraven moet worden en er dus weer mankracht en machines nodig zijn voor de werkzaamheden. Dubbele kosten als je het mij vraagt. Doe zaken in 1 keer goed, want goedkoop is duurkoop en het gaat om de veiligheid van de weggebruiker. Boetboetoe werk is van vroeger. THINK!!!


  Maak melding
 11. Het is echt met geen pen en in geen taal te beschrijven hoe dom, jaloers en haatdragend dat paarse NDP volk is !
  Wat een ziek volk ! Bah !

  Niet storen.
  Slim-Suriname heeft de leiding.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding
 12. houten schoren??
  waarom geen stalen h-balken vastgelast?
  ziet er ook niet naar uit dat de schoren bewerkt zijn?
  zelfs het hardste hout kan niet tegen teveel water
  het idee is wel aardig, maar voor zeer tijdelijk gebruik
  dus waarom het niet goed gedaan wordt??
  en volgens het artikel? wordt er niets overheen gelegd? betonplaten ofzo? voor de drukverdeling?
  water is een hele slechte vijand…. het weet je altijd klein te krijgen als je het niet goed doet


  gemodereerd
 13. Wat een rare oplossing voor het probleem. Ik ga van dat er heel snel de juiste oplossing wordt toegepast.

  Er zijn genoeg betonbedrijven in Suriname waarop OW een beroep kan doen als die het niet zelf snel en juist kunnen oplossen.


  Maak melding
 14. OW heeft een schuld van 700 miljoen schuld dank zij de ndp. Zo de oplossing moet goedkoop en duurzaam zijn.

  De weg is vlakbij de rivier vandaar de instorting. Als de nieuwe weg inland – dat is weg van de rivier – aangelegd wordt terwijl de container zijn laatste krachten geeft. De weg 500 meter meer inland verplaatsen zou een goed idee zijn.

  Voor Bakkie, zijn 35 mensen, museum en toeristen launching pad voor de Warapa kanaal en strand met deze instorting van de dam het einde nabij. Zijn leven hangt af van een snelle reactie van O W en baas Spek en Sanredjo luide stemmen voor hulp.

  Rond 1954 had de ktpi de staking uitgeroepen tegen de pbis.De pbis had de indonesische nationaliteit gekozen. De kleine groep was niet opgewassen tegen de grote ktpi. De staking -uitsluiting van gemeenschap- was niet strict in Bakkie.
  De ktpi was in de meerderheid. Dan later door de SRI en opkomst van andere partijen is de ktpi verzwakt. Bij de sluis werd een slametan gehouden toen de ktpi verslagen werd in de verkiezing. Interressant was dat de tegenstanders waren de neeft van mijn moeder en de echtgenoot van mijn moeder halfzuster. All in de familie.


  Maak melding
 15. Containers worden verkocht voor $2700 per stuk dure oplossing


  gemodereerd
 16. Ja knikkers zullen er altijd zijn. Ze zijn het overal mee eens, vandaar dat het Land nog steeds onder water loopt. Men schijnt het maar niet te willen leren. Zolang ploeteren wij al in de modder en dan schrijft een of andere Lummel dat sommige mensen jaloers zouden zijn op deze regering. Wordt wakker SUKKEL….ze moeten het Land dienen en met goede oplossingen komen om in 1 keer minder uit te geven maar het goed te doen. Een structurele oplossing en geen flut werk.


  Maak melding
 17. Sommige ezels zijn zo dom dat ze de noodzaak van een noodoplossing niet zien.
  Zij hebben liever een lege dop dan een halve ei.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES