Startsein gegeven voor asfaltering weg naar Ricanaumofo

12
Startsein gegeven voor asfaltering weg naar Ricanaumofo

De regering van Suriname heeft gisteren het ceremoniële startsein gegeven voor de asfaltering van de weg naar Ricanaumofo. Deze plechtigheid heeft zich voltrokken in de oude bauxietstad Moengo in het district Marowijne. De Wilfred Roland Vervuurtweg, die geasfalteerd zal worden, verbindt Moengo met het dorp Ricanaumofo.

Ricanaumofo is een dorp in het district Marowijne en ligt aan de monding van de Ricanaukreek in de Cotticarivier. Het Surinaamse dorp is via de rivier verbonden met Moengo.

Districtscommissaris Olivia Domini van Marowijne Zuid-West spreekt van een heugelijk feit. Voorgaande regeringen hebben geen prioriteit gegeven aan de asfaltering van de weg. “Goede infrastructuur heeft vele voordelen voor het volk. Met name het stimuleren van economische ontwikkeling. Een groot deel van de bewoners van het dorp doet aan landbouw. Zij spreekt de hoop uit dat de geasfalteerde weg een positieve bijdrage zal leveren, aan de ontwikkeling van Ricanaumofo in het algemeen en die van Suriname in het bijzonder.”

Ravano Misiedjan, dorpsbewoner van Ricanaumofo, is de regering dankbaar voor het gegeven dat zij ondanks de moeilijke financiële situatie prioriteit geeft aan de weg. “We hebben het moeilijk in het land, maar de regering doet er alles aan om onder andere de bouw van scholen en wegen aan te pakken. De vicepresident is zijn belofte nagekomen. De vp zei, “ik heb gezorgd voor het aanleggen van deze weg en ik zal ervoor zorgen dat het wordt geasfalteerd.””

Parlementariër Mahinder Jogi, zegt als lid van de vaste commissie Openbare Werken, dat het een bewuste keus is van de regering om meer ontwikkeling te stimuleren in achtergestelde gebieden. “U bent hier bezig 20 miljoen USD te investeren voor de mensen van Moengo. Dat vind ik geweldig.”

Geneviëve Jordan, volksvertegenwoordiger van Marowijne, was lovend over de aandacht die de regering schenkt aan de infrastructuur. De bewoners van dit gebied hebben jarenlang de slechte conditie, waaronder de kuilen van deze weg moeten trotseren. Zij noemt dit project een bijzondere ontwikkeling voor het gebied. Jordan deed een beroep op de autoriteiten om ook de nodige wegmarkeringen en aanduidingen aan te brengen.

Volgens minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken is het een uitdaging geweest om, gezien de huidige situatie, ervoor te kiezen welke projecten worden uitgevoerd. “We zijn niet over een nacht ijs gegaan. We hebben ons maandenlang gebogen over situaties.” De bewindsman zegt in het veld geweest te zijn om na te gaan welke projecten belangrijk en urgent zijn. Die zijn geselecteerd voor de uitvoering. De minister geeft de garantie dat alle districten gelijke kansen zullen krijgen.

12 REACTIES

 1. Fantastisch! Kijk, deze regering weet welke problemen aangepakt moet worden.

  En niet als de vorige regering een “gratis” chineze snelweg waardoor al het hout uit de bossen richting china gaat.
  gemodereerd

 2. Daar waar het HARDST nodig is, moeten ze eerst beginnen en vooral met
  het onderhoud.
  Hoeveel inwoners telt het dorp en is het een Toeristische Resort.
  Wordt het geasfalteerd voor de Snelheidsduivels.
  gemodereerd

 3. een nieuw project wordt gestart, terwijl zoveel oude projecten nog niet afgemaakt zijn. blij voor deze mensen maar what about bijvoorbeeld hoofdweg coronie ? dat ligt al tijden open en er is nog veel meer dat gedaan moet worden aan de oost west verbinding. wegen die dagelijks door vele gebruikt worden hebben prioriteit nodig zoals ook de willem campagne weg te paramaribo die met de dag slechter wordt. eerste jaar hebben deze wegen geen prioriteit kennelijk.
  gemodereerd

 4. Had natuurlijk door de vorige regering moeten gebeuren maar ban fascisten hoef je niet te verwachten dat het in het belang van het volk werkt en handelt. Wat dat betreft heeft deze regering nu al de sympathie van miljoenen mensen gewonnen ; niet alleen van de mensen in Suriname maar ook in USA, Indonesië, India, Ghana, Angola en Brazilië. ZE Santokhi dank u zo hartelijk voor uw werk en ga zo vooral door want dankzij u lijdt het volk geen honger. Jaaa een bepaalde bevolkingsgroep wel maar die klaagt altijd omdat het in hun aard zit.


  Maak melding

 5. Ik moet nog zien of inderdaad alle districten gelijke kansen krijgen.
  Brunswijk had gezegd dat al zijn aandacht naar de ontwikkeling van het district Marowijne zal gaan en dat gebeurt ook.

  In Saramacca klagen de landbouwers dat al hun gewassen doodgaan doordat het water niet kan wegstromen. Hoeveel aandacht is er voor dat probleem?


  Maak melding

 6. Regering: asfalteer ook onze weg Gangaram Panday weg in Saramacca.
  Staatsolie heeft alle olie uit dit gebied leeggezogen en deze weg nooit geasfalteerd.
  gemodereerd

 7. Waarmee spuiten ze allemaal?? Zijn we zou rijk?? Daarom zuipt men en rijd als gek over de weg. Eindstand: verkeersdoden.
  Gebed is meer dan genoeg
  gemodereerd

 8. Is het de bedoeling dat elke weg die geasfalteerd word er feest word gegeven Moet er niet aan denken Su krijgt zijn 1 ste 4 baans snelweg


  Maak melding

 9. Alles, komt op zijn tijd, het is zoeken, meten, passen en doen.
  Feesten, mag en kan de bevolking, mag in slechte tijden ook plezier hebben.
  Ik nam mijn eten en drinken mee.
  Alleen een toilet ontbrak.
  De nood was knijpen, dus ik zocht een boom op.


  Maak melding

 10. Een groot feest, maar waarvoor eigenlijk?!?

  Voor asfalt op de weg!!

  Het kan niet kinderachtiger zou ik zeggen.

  En feesten doet men ook nog eens zonder 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Kinderachtig en hypocriet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.