Commissie Mijnals woedend op KNVB over besluit niet mee te doen aan Britse boycot

42
KNVB installeert commissie Mijnals tegen racisme in voetbal
Foto (c) KNVB Media - De commissie Mijnals

De commissie Mijnals, die zich bezighoudt met racisme, discriminatie en inclusiviteit in het Nederlandse voetbal, is niet te spreken over de reactie van de KNVB op de boycot van social media door de Britse sportwereld.

De Britse sportwereld is vanaf vrijdagmiddag 16.00 uur overgegaan tot een breed gedragen boycot van social media. De boycot duurt het gehele weekeinde en loopt maandag pas om middernacht af. Er wordt vooral een vuist gemaakt tegen verbaal geweld, vaak met een racistisch of discriminerend karakter, op alle digitale platformen.

De voetbalbond liet eerder vandaag weten niet mee te doen aan deze boycot. De commissie Mijnals had geadviseerd om wel met de actie mee te doen, maar dat advies heeft de KNVB dus naast zich neergelegd meldt de NOS.

Volgens een woordvoerder van de KNVB is de boycot in Engeland een logische volgende stap, gezien de voorgeschiedenis met grote publieke incidenten. “Het is daar al langer een groot probleem. Die voorgeschiedenis kennen wij hier niet en dan komt een boycot uit het niets”, liet de KNVB weten.

Humberto Tan, voorzitter van de commissie Mijnals die in juli 2020 in het leven werd geroepen door de KNVB, is verontwaardigd door deze uitspraak van de KNVB. Hij vindt dat er in Nederland wel sprake is geweest van racistische incidenten meldt de NOS vandaag en dat je in een grot geleefd moet hebben als je dit niet weet.


42 REACTIES

 1. Typisch Nederland, ze kennen alleen maar eigen emoties. Duitse bezetting en bombardement Japan ze uit Indonesië verdreef tijdens de Tweede Wereldoorlog en eigen pijn. Van anderen zien ze niet. Bij dit soort gevallen zullen ze altijd de andere kant opkijken.

  Nu de commissie Mijnals de KNVB op gewezen heeft, zullen ze wel in de pas gaan lopen, om toch de braafste jongen van de klas te willen blijven.


  Maak melding

 2. de waarheid
  30 april 2021 At 23:22
  de boot van uit calcutta had moeten zinken in de zee dan had je deze problemen niet in suriname dan had je alleen maar indianen de echte surinamers

  Laten we niet doen alsof racisme alleen door blanken gebeurt. Een Check op YouTube en sociale media leert mij dat racisme en discriminatie door niet blanken veelvuldiger voorkomt dan door blanken. Laten we niet doen alsof wij de braafste jongetjes van de Klaas zijn. Echter is er een groot verschil: racisme door blanken moet altijd aangepakt worden maar wanneer worden de andere niet blanke racisten keihard aangepakt? Dit laat ook zien hoe hypocriet figuren als Sylvana, Gullit en Tan zijn. Nooit zul je hen racisme en discriminatie door hun soortgenoten horen veroordelen.
  Bah stelletje hypocrieten!


  Maak melding

 3. Ben het vandaag eens met Paul, de racismekaart wordt te pas en te onpas getrokken. Ik erger me echt aan. Een donker persoon zegt bijv. open en bloot dat hij/zij niet op een blanke valt. Zegt een blanke het tegenovergestelde dan is die een racist. Een blanke mag tegenwoordig ook al geen kwikwiba/rastahaardracht!! Dat zou weggelegd zijn voor de Afrikaanse nakomeling. Maar veel donkere mensen straighten/blonderen hun haar wel, of nog erger ze gebruiken één of ander (kankerverwekkende) crème om hun huid te bleken. We moeten echt ophouden met dat zwakke gedrag.


  Maak melding

 4. ##$Nou, in alle culturen en op de hele wereld komt er racisme en discriminatie voor. Ook in eigen familie.
  Alleen is het wel zo dat bij de afro personen men gelijk in een slachtofferol gaat zitten en het gooit op slavernijverleden!!@@ Er is geen eenheid onder hen.
  Ook bij andere culturen zal je het tegenkomen, maar bij de afro personen speelt dit fenomeen de boventoon.
  Ver wil ik zeggen dat die naam Mijnals al genoeg zegt. Deze mensen komen uit Para, maar al jaren vechten ze met andere fam wie de baas miet zijn op het plantage. Eeuwig is er een probleem onderling.

  Succes


  Maak melding

 5. De hypocriete structurele jankers hoor ik niet als Boko Haram al jarenlang zwarte, onschuldige en minderjarige kinderen, ontvoerd, marteld, misbruikt, verkracht en vermoord. Dan kijken al die zwarte struisvogels met hun kop in het zand de andere kant op.

  Misselijkmakende engnekken.


  Maak melding

 6. Racisme: overal in de Wereld.
  ook in eigen FAMILIE (BLOED ) komt voor.
  Er zijn veel ergere dingen, die mensen meemaken, maar TABOE
  speelt ook een Rol.
  Niemand is beter dan een ander.
  gemodereerd

 7. Het standpunt van Nederland is altijd, in eerste instantie, zoals Rutte eens zei; Zwarte Piet is nu eenmaal zwart en daar kan ik ‘ley mofo’ Pinocchio niets aan veranderen. En dat blijft zo totdat het Nederland geld gaat kosten, dan kan Zwarte Piet opeens, zonder problemen, alle kleuren van de regenboog krijgen.


  Maak melding

 8. Vergeet ook niet die afschuwelijke genocide in Rwanda waarbij 1 miljoen mensen omkwamen Hutus en Tutsi’s of kijk wat nu in Sudan gebeurt en in Mozambique of in Somalië, Mali en Nigeria … ze roeien elkaar uit en geen een prominente Afro durft deze gewelddadigheden als racisme te bestempelen. Hypocriet als gewoonlijk!
  Heel juist dat het Westen Afrika laat voor wat het is. Misschien dat de Chinezen de Afro beschaving kunnen bijbrengen.


  Maak melding

 9. de ruud gullit die er geen probleem van maakt dat het wk in qatar is?
  waar 100den mensen gestorven zijn onder zeer slechte omstandigheden om dat kut stadion te bouwen?
  die ruud gullit die woorden erger vind dan 100den doden?

  zak in de stront gullit
  als voetballer was je hij misschien boven het gemiddelde…. maar als mens zit die zak stront gewoon op de bodem
  de rest? zelfde hypocrieten met een eigen agenda

  het is een britse boycot… geen nederlandse
  waar is frankrijk in de boycot? en duitsland? belgie? spanje? italie? en de rest?
  zak maar in de stront met je racisme discriminatie gezeik stelletje jankerds

  die hele commissie bestaat alleen maar om racisme actief te houden
  op elk slak maar weer zout leggen.
  laatste paar generaties zijn verwende irritante arrogante nietsnutten met een grote bek
  en zelf de oorzaak van alle racisme en discriminatie van heden ten dage
  gemodereerd

 10. Het fijne onderscheid is niet voor eenieder weggelegd. Een voornaam kenmerk van een racist is onder andere dat hij/zij, nooit op het onderwerp zal ingaan. Hij/zij, zal altijd voor een afleidingsmanoeuvre zorgen. Iets in de trant van ,ja maar waarom dit niet en waarom dat niet? De racist is juist eropuit het racisme aan te wakkeren, te extenderen en consolideren. Hij/zij heeft er baat bij. Het is een ziekelijke eigenschap. Een stoornis is dat. Tien van de tien gevallen komt er ook narcisme om de hoek kijken. We praten dus over narcistische racisten. Een narcistische racist kent geen solidariteit anders dan naar zichzelf en het ras waartoe hij/zij behoort. Een bekend voorbeeld of beter gezegd; een berucht voorbeeld, is Paul! Een valse hond is dát! GGZ, dáár hoor je thuis!

  De KNVB heeft aangetoond gespeend te zijn van enig solidariteitsbesef. Het is zaak racisme niet te onderschatten. Het is mede een voorname oorzaak waarom Suriname zich zo moeizaam ontwikkelt. Gá stevig tekeer tegen racisten en geef ze geen kans. Corrigeer ze en let niet op het feit dat het een rasgenoot is of een geloofsgenoot . Dat is ondergeschikt. Niemand heeft zichzelf geschapen. Plop, en zo glij je eruit en dan moet je nog zien in welk land je geboren bent ,welke kleur je hebt, eventuele Godsdienst, jouw geslacht ,aard, omstandigheden enz. Het moet toch meer dan duidelijk zijn dat men totaal geen invloed daarop heeft.


  Maak melding

 11. pakiratigri
  1 mei 2021 At 17:35

  De waarheid is altijd pijnlijk om te concluderen dat er onder zwarten ook racisten zijn. Misschien is het het ergste soort. Dit heb ik ook met voorbeelden onderbouwd.


  Maak melding

 12. Let op deze Pakiratigri heeft het nog steeds moeite dat de president van Suriname geen Yapyappie is maar een Aziaat. Heeft hij in het verleden duidelijk gemaakt.


  Maak melding

 13. Paul, recht voor zijn raap, bij de Rwandese genocide kwamen ongeveer 1 miljoen mensen om. In het ‘beschaafde’ Europa kwamen ongeveer 70 jaer geleden alleen al tijdens het Nazi bewind meer dan 6 miljoen Joden om en de rest zoals Christenen en Zigeuners hebben nog niet eens geteld. De ‘beschaafde’ Europeanen hebben verder nog genocide gepleegd in Spanje, Joegoslavie, Turkije, Sovjet Unie, en het kleine beschaafde Belgie heeft miljoenen meer Congolezen dan holocaust slachtoffers vermoord. Europa en het ‘beschaafde’ Amerika moeten de laatsten zijn die Afrika onbeschaafd mogen noemen als het op.het plegen van genocide op eigen en andere mensen aankomt. En by the way, het was Frankrijk die de Tutsis gebrainwashed heeft dat ze beter waren dan de Hutus (verdeel en heers), dat lag aan de basis van de Rwandese genocide, nu ongeveer 30 jaar later, nu president Paul Kegama Frankrijk de deur gewezen heeft, leven Tutsis en Hutus weer vreedzaam samen en is Rwanda een van de veiligste landen op aarde, met een van de snelst groeiende economieen.
  gemodereerd

 14. het probleem is niet eens de racisten
  het is de lage drempel van gevoeligheid dat de meeste mensen hebben en gelijk de slachtofferrol in schieten
  er tegenin gaan is juist hetgeen je niet moet doen, dat is vuur op het olie gooien.
  je moet zorgen dat het geen nut meer heeft.
  gewoon omdraaien en negeren

  boehoe social media ligt 2 dagen stil
  en dan? denk je echt dat er wat gebeurd?
  vergeet het maar… en dan zeggen “er wordt een vuist gemaakt.”
  gewoon nutteloos.
  negeren en indien je het legaal aan kan pakken, gewoon aanklagen.
  dit soort onzin is gewoon totaal nutteloos, over 2 dagen gaat social media gewoon weer verder of er niets gebeurd is.

  maar waar is de afkeur voor het wk in qatar van deze commissie?
  waar 100den doden zijn gevallen voor de bouw van het stadion?
  waar is hun afgrijzen dan?
  gullit zei al……”ja maar iedereen gaat toch”
  die zin maakt deze hele commissie al totaal overbodig en zeer nutteloos behalve geld trekken
  gemodereerd

 15. india is een supermacht ze produceren covid middelen voor het westen en andere landen
  terwijl er duizenden mensen sterven aan corona
  op elke hoek van de straten worden lijken verbrand wie is slim india of de witte mensen


  Maak melding

 16. @de waarheid,

  De explosie van covid-19 besmettingen in India is pas na het vieren van Holi zo heftig.
  In elk land blijkt dat de bevolking zich niet aan de COVID-19 maatregelen wil houden.

  In Israël heeft zich zeer recent ook hetzelfde voorgedaan. Ik werd er benauwd van bij het zien van vele duizenden mensen op elkaar en tegen elkaar aangedrukt. Natuurlijk zijn er doden gevallen en zal het mij niet verbazen dat ook in Israël de besmettingen zullen toenemen.

  Ook in Suriname stegen de besmettingen na het vieren van Phagwa. Waka Pasi was druk bezocht door creolen en marrons. Ik heb weinig mensen uit de andere etnische groepen gezien.

  In Nederland is het grootste deel van de bevolking ook behoorlijk eigenwijs. Met koningsdag heeft de ME in mijn woonplaats een park overvol met mensen moeten vrijmaken. Het aantal besmettingen zal dus ook in mijn woonplaats weer stijgen.

  Dus hou op met vingerwijzen naar India. India heeft ook Suriname gratis voorzien van vaccin ter bestrijding van het covid-19 virus.

  Is er een Afrikaans land dat ook gratis vaccin heeft verstrekt aan Suriname? India heeft ook Afrikaanse landen een grote dienst bewezen door het gratis verstrekken van het vaccin. Deze Afrikaanse landen zijn India ook dankbaar. Dat schrijf je niet.

  Het Westen heeft nog steeds geen gebruik gemaakt van Indiaas vaccin. Er wordt wel onderzoek gedaan naar dat vaccin.


  Maak melding

 17. De commissie Mijnals heeft in deze gelijk. Ook op de Nederlandse voetbalvelden worden donkere voetballers gediscrimineerd en kan me daar behoorlijk over opwinden.
  De KNVB heeft in deze altijd een slappe houding getoond. Nederland en de witte nederlanders willen nog steeds niet toegeven dat discriminatie/racisme wel degelijk voorkomt.
  Nederland is in deze heus niet het braafste jongetje uit de klas.

  Wat ik wel hoop is dat de commissie Mijnals niet op elke slak zout gaat leggen.


  Maak melding

 18. de waarheid
  2 mei 2021 At 02:34
  Je hebt wel degelijk een punt indeze.

  Zeker wanneer je nagaat dat India in MAART al gewaarschuwd is door hun eigen medische deskundigen over het gevaar van de nieuwe variant. Koste wat het kost liet die Modi alle religieuze evenementen doorgaan. Daar plukken ze nu de wrange vruchten van. Daarnaast heeft India gekozen voor het geld boven mensenlevens door niet te luisteren naar deskundigen, zei adviseerden een serieuze lockdown. Toen al in MAART, mensen. Maar ja, economische voordelen voorop mensenlevens achterop. Nu wil de ironie dat toch heel veel Staten daar in lockdown gaan. Daarnaast spelen ze nieteens open kaart als het gaat om werkelijke besmettingen.

  En proberen ze hier met allerlei drogredenen en drogredeneringen de rotzooi te verdedigen. Veel Indiërs/Hindoestanen leven in een schijnwerkelijkheid en wanen alwetend zich op de één of andere manier superieur. Velen kunnen niks objectiefs bekijken. Altijd subjectief beoordelen maar ook het veroordelen van zaken is zwaar subjectief. Tis gewoon ongelooflijk maar je moet op weinig goeds rekenen van sommige van die lieden..


  Maak melding

 19. Weet dat er altijd twee vingers terugwijzen naar jou! Laten wij ons inderdaad vooral blijven focussen op het continent Afrika. Het actuele Kastesysteem in de land India moeten we vooralsnog maar vergeten. Het is bepalend voor je toekomst. Een Dalit, een onaanraakbare……… Maar prat gaan over mensenrechten. Het Kastesysteem is leidendvoorwerp in het heden en spreekt boekdelen in huidige pandemie aldaar. Daar kan gewoon niet veel goeds van komen. Maar de sommige Hindoestanen willen ons doen geloven dat zij en de mensen die lijken op hen, een lichtend voorbeeld van beschaving zijn..


  Maak melding

 20. Discriminatie, Racisme, Uitsluiting van andere mensen die afhankelijk zijn van water en lucht is bij wet geregeld in India. Verwijzend naar het Kastesysteem! Dat is de speciale reden dat velen van jullie/velen hen hier op Waterkant.net een platform hebben gevonden om hun bedorven inborst te manifesteren. De personen zijn zo opgevoed. Het is van huis uit meegegeven. Met de paplepel meegegeven. Men is zo ermee grootgebracht. Van generatie op generatie. Uiteraard enkele uitzonderingen daargelaten. Dat is de speciale reden dat sommigen van jullie Hindoestanen geen enkele moeite hebben om zwarte mensen racistisch te bejegenen. De meeste witte mensen zijn ook precies zo.. Het getuigd allemaal van een ongeneeslijke ziekte in een gitzwart hart.


  Maak melding

 21. Thomas
  2 mei 2021 At 12:19
  Discriminatie, Racisme, Uitsluiting van andere mensen die afhankelijk zijn van water en lucht is bij wet geregeld in India. Verwijzend naar het Kastesysteem! Dat is de speciale reden dat velen van jullie/velen hen hier op Waterkant.net een platform hebben gevonden om hun bedorven inborst te manifesteren. De personen zijn zo opgevoed. Het is van huis uit meegegeven. Met de paplepel meegegeven. Men is zo ermee grootgebracht. Van generatie op generatie. Uiteraard enkele uitzonderingen daargelaten. Dat is de speciale reden dat sommigen van jullie Hindoestanen geen enkele moeite hebben om zwarte mensen racistisch te bejegenen. De meeste witte mensen zijn ook precies zo.. Het getuigd allemaal van een ongeneeslijke ziekte in een gitzwart hart.

  Wat weet jij veel maar vertel mij eens … de slavernij is het toonbeeld van racisme en vernedering van de zwarten. Als beesten werden ze behandeld. Is de slavernij alleen door toedoen van witte mensen mogelijk gemaakt of was het niet voor de Ashanti koning en de Afrikaanse stamoudsten die voor een kraal en een spiegel hun eigen zonen en dochters verkochten. Dus kijk inderdaad in de spiegel als je Indiërs een verwijt maakt. Begin eerst de rommel binnen je eigen soort op te ruimen.


  Maak melding

 22. Paul “ recht voor zijn raap”
  2 mei 2021 At 12:50

  Jij vooral moet gaan leren om jouw emoties in bedwang te houden en niet steeds noodzakelijk reageren als een gebeten hond. Zoals nu ook weer. Schakel eens naar hogere niveaus van kwaliteit. En dat riedeltje van Afrika en Slavernij.. Tja, dat kennen we onderhand wel. Maar jij kan ook verder niks meer aanhalen dan dat. Sommigen tot slaaf gemaakten hebben zolang oorlog gevoerd tegen de slavenhandel, slavendrijvers dat, vooral in Suriname, vredestraktaten noodzakelijk waren. Laat dat ff in zinken. Die mensen hebben gevochten voor hun vrijheid. Denk bijvoorbeeld aan de Boni – oorlog. Anderen bleven in slavernij tot de afschaffing ervan in 1863. Dus zo zwart/wit als jij ook dit probeert neer te zetten, is het helemaal niet. In ieder geval blijf niet steeds proberen om ons af leiden met je historische prietpraat. Focus jij je op het heden. Besef daarnaast dat jouw onzin waarvoor Waterkant.net als platform is gaan dienen, wassen neus is. Jij én sommigen van de mensen zijn nooit te nimmer een onbetwistbaar voorbeeld geweest voor de algehele mensheid. Jullie proberen het ons wel te doen geloven. Dat is gewoon fout, joh!
  En nu dan maar de Britten. De Engelsen! Alsof de meesten niet weten of willen wat daar in India achtergelaten is door hen. Hoe denk jij dat sommige Indiërs zo erg wit zijn geworden? Vergeet niet dat India eens een Britse kolonie is geweest. Daarnaast is het ook goed algemeen bekend dat de Engelsen wreder waren. Vergeet vooral niet waar India aan onderworpen is. Probeer vooral te blijven afleiden van de zaak. Blijf proberen om jouw soort omhoog te praten met een hoop ongefundeerde zaken. Steeds maar weer subjectieve kijk op zaken. De Engelsen hebben flink huisgehouden op wereld. Maar zelfs in India hebben zij erg diepe onuitwisbare sporen nagelaten..maar de rotzooi van het Kastesysteem is nogsteeds springlevend.


  Maak melding

 23. De bewoners van de Andaman Eilanden! Prachtige mensen met natuurlijk blond en natuurlijk blauwe ogen! Alleen zijn het Beautiful Black People! Wat is de Schepping toch mooi voor hen die niet doof stom en blind zijn van hart! Oh Andam Eilanden. Original People!


  Maak melding

 24. Ik weet niet of die gaarbak Thomas een creool of een witte man is, maar zijn mentaliteit en manier van denken over de Indiërs en degenen die op hen lijken, verraden zijn racistische inborst.

  Hij heeft het over het kaststelsel (wat ik niet goedpraat) maar over heel de wereld, dus in elk land heb je mensen die zich elitair opstellen naar anderen die het met minder
  moeten doen. In Nederland praten zulke mensen met een hete aardappel in de keel.
  Ook dat is een vorm van kastenstelsel.

  Het was ook de Afrikaanse elite die hun eigen mensen van de straten hebben geronseld en door doorverkocht aan de witten, die zich ook elitair waanden.

  In India en Indonesië waren het ook de elitairen die hun eigen mensen ronselden voor de verkoop aan alweer die vermalijde elitaire witten. Schrijf wel meteen dat er ook Indiërs en Indonesiërs waren die zich vrijwillig hadden aangemeld om de armoede in eigen land en ook het vervloekte kastenstelsel te ontvluchten.

  Waar was deze Thomas toen diezelfde commenter de waarheid in een comment schreef dat de boot uit Calcutta had moeten zinken. Hij bedoelde dus dat de Indiërs op weg naar Suriname hadden moeten verdrinken. Heb hem toen gewezen op de boot met slaven die in Suriname in de monding van de Marowijne was gezonken met 700 slaven aan boord, waarvan slechts 16 die ramp hadden overleefd.
  De waarheid heeft daar niet op gereageerd en deze Thomas ook niet. Wat een haat tegen hindustanen.


  Maak melding

 25. @Thomas,

  Jij bent duidelijk niet op de hoogte dat het kastenstelsen in 1950 bij wet in India is afgeschaft. Die wet werd niet gehandhaafd door de elitaire Indiërs, die meestal ook grootgrondbezitters waren en de arme bevolking, de kastelozen, hebben uitgebuit.
  Ook alle regeringen voor Modi hebben dat stilzwijgend toegestaan, omdat ze corrupt waren en zich leiden door de elitaire Indërs, die vaak ook deel uitmaakten van de regeringen of deelnamen in het parlement.

  Ik heb films gezien, voor een groot deel op waarheid berustend, hoe de elitaire Indiërs zich zeer onbeschoft gedragen jegens de arme bevolking. De Indiase middenklasse neemt het al een paar decennia op voor de mensen uit de laagste kasten, die dus wettelijk zijn verboden. Jij gaat er vanuit dat India nog steeds leeft in de middeleeuwen.
  Waar haal jij het lef vandaan over mij en andere hindustanen te schrijven dat het racisme ons door onze ouders met de paplepel naar binnen is gegoten.
  Jouw inborst is pikzwart en zit vol van racisme jegens de hinustanen.
  Ga voor de spiegel staan en zie hoe racisme eruit ziet!!!


  Maak melding

 26. @HongKongFree,

  Het is een irritante eigenschap van de creolen om eeuwig en altijd India te betrekken bij onderwerpen die niets met dat land te maken hebben.
  Veel hindustani hebben die irritante eigenschap overgenomen en betrekken Afrika dus ook bij onderwerpen die er niet aan toe doen. Dan heet het racisme, de creool mag vrijelijk schelden op India en hindustanen, dan heet het de waarheid te zijn.


  Maak melding

 27. @Thomas
  De Indiase bevolking is een mix van mensen uit de omringende landen en dus hebben de Indiërs zich niet alleen met Britten gemixt. Ik heb voorouders die al gemixt waren met andere volkeren voordat ze als contractarbeiders naar Suriname gingen.
  Je pretendeert heel veel te weten over India en haar bevolking, maar dat heb je uit boeken gehaald. Ik weet ook veel uit boeken, maar ook veel uit verhalen. Jammer dat die verhalen bijna niet op papier zijn terug te vinden.


  Maak melding

 28. De grootste “racisten” zijn Aziaten (Chinezen, Indiërs, Japanners, Arabieren, etc.) In heel Azië lijdt men aan een klasse en kleurencomplex. De Europese imperialisten hebben deze denkwijze bekeken en zijn toen gekomen met het onderverdelen van “rassen” zie het maar als het “Rooms Griezelig Kastenstelsel”

  De Europese imperialisten hebben de Aziatische denkwijze simpelweg geperfectioneerd. Alleen zijn ze veel verder gegaan met “whitewashing” en het verdelen en heersen over de wereld. Denk maar aan het uitroeien van de Inheemsen in de Amerika’s en talloze pogingen om zwarte Afrikanen uit te roeien in het Afrikaans continent.

  Het is een levensecht monopolie/ stratego spel.

  Voetbal is ook een spel nietwaar…


  Maak melding

 29. Thomas
  2 mei 2021 At 13:26
  Paul “ recht voor zijn raap”
  2 mei 2021 At 12:50

  Jij bepaalt niet voor mij wat ik schrijf. Dat bepaal ik zelf wel en dat hij een ordinaire zwarte racist bent is mij al langer duidelijk geworden. Waarom ben jij toch zo gefocust op India dat jouw soort steeds op land afgeeft.zielig gedrag van een onderontwikkelde yappie. Nu terug naar de kern van de zaak. Jullie zwarten blijven maar in het verleden staan en daarom zijn jullie zwarten nog steeds van derden afhankelijk.


  Maak melding

 30. Nog nooit heeft de KNVB harde maatregelen genomen tegen racisme op de velden. Integendeel. Ze straften zwarte/marokkaanse amateurclubs waarvan de spelers het onophoudelijke racisme niet meer konden verdragen en over de schreef gingen. Maar de blanke neanderthalers die tekeer gaan als hongerige misdadige gevangenen, worden nooit bestraft.
  KNVB is K. K van de Bolle. De Bolle dacht ook dat als je een zwarte aanraakt, dat je hand dan zwart wordt. Zelfs zijn 3 snoesjes Ahalia, Akalia en Azalia en miss LaTina denken het. Ze dragen dan ook witte handschoenen. Opdat het direct te zien is als de handschoen zwart wordt.


  Maak melding

 31. @HongKongFree,

  Waar haal jij al jouw onnozelheid vandaan? Uit de bijbel, uit de koran? Uit je duim? Want jouw rassentheoriën staan in ieder geval niet in de Hindu geschriften.


  Maak melding

 32. Paul “ recht voor zijn raap”
  Hindoestanen vormen 1% van de Nederlandse bevolking, maar zijn de grootste groep Surinamers in Nederland.
  Maar uitgesplitst naar bevolkingsgroep ging het de Creolen beduidend beter: van hen was 70 procent aan het werk, tegen 53 procent bij de Hindoestanen.
  Daarentegen liggen het netto inkomen en het opleidingsniveau van Creolen hoger. Er zijn bijna tweemaal zoveel Creoolse als Hindoestaanse academici (13 tegen 7 procent) en tweemaal zoveel Creolen (16) als Hindoestanen (8 procent) verdienden.
  gemodereerd

 33. Probeer jij je eens te verdiepen in het huidbleken dat zo populair is in Azië.

  Of kun je alleen reciteren uit je Hindu boekjes…

  Bovendien haal ik nergens boeken en geschrifte aan. Dus lees voortaan beter in plaats van onnozel te wezen en je Hindoe gezwam te propageren…


  Maak melding

 34. Er wordt weer flink te keer gegaan. Aziaat wordt ook als scheldwoord gebruikt door Zieke gestoorde @paul recht voor zijn ….lul zieke geest. Blanke zijn een vloek van deze planeet net als zwarten en veel hindoesrtanen die mixen met mensen die aziateb willen uitroeien zoals moslims en pakistanen en nog meer hun seksen zelfs ratten seksen om de axiaat te pesten ik heb veel zure hindoestanen ook in mijn familie ze mixen zich ziek. Ik ken heel heel het zijn helse ratten netals zwarten en blanken hun zijn vloek van moeder aarde.


  Maak melding

 35. vloek van moeder aarde?
  zonder die blanke had je nu nog in een hutje van klei gewoond
  en had je elke dag echt je vreten moeten zoeken.
  al je luxe komt bij je gehate blanke vandaan.
  als je echt die mening hebt? geef al die luxe dan op
  zolang je dat niet doet ben je gewoon een hypocriet met een bigi mofo.
  gemodereerd

 36. sranang is 1 grote rotzooi, maar iedereen hier vind het belangrijker om te zeiken en zeuren over india.
  ruim je eigen problemen eens op, wat india doet is totaal niet boeiend voor suriname en helpt je niet de huidige problemen het hoofd te bieden
  gemodereerd

 37. Allemaal racistisch geleuter lees ik hier en het ergste van alles is dat de meesten het niet eens doorhebben dat ze racistisch bezig zijn !
  gemodereerd

 38. Zo zijn die blanken die discrimineren even hardt als in de rest van de wereld.
  Zelf de slavernij verleden hebben ze nog niet eens zijn verontschuldiging aangeboden aan Suriname. Rutte de premier van Nederland is de grootste leugenaar van het land en daarom vertrouwen mensen hem niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.