1 mei boodschap BEP: ‘Regering wordt arbeidsvriendelijk’

4
1 mei boodschap BEP: 'Regering wordt arbeidsvriendelijk'

[INGEZONDEN] – Vandaag is het weer 1 mei: de Internationale Arbeidsdag. En dit jaar wordt deze dag onder zeldzaam slechte arbeidsomstandigheden voor de gehele arbeidende klasse herdacht. 

Van viering kan er geen sprake zijn, vanwege de dodelijke pandemie die ook in Surriname helaas hard heeft toegeslagen. Veel kleine ondernemers moesten sluiten en veel werkers verloren hun baan. De zogeheten frontliniewerkers in de zorgsector zijn overbelast. De steun van de overheid heeft niet iedereen bereikt door gebrek aan adequate voorlichting en registratie van de leden van de arbeidsklasse van Suriname, vooral die van de informele sector.

Voordat de pandemie toesloeg, was ons land al in een diepe economische crisis met devaluatie van de Surinaamse dollar, gierende inflatie en torenhoge prijzen, zonder dat de inkomens werden of konden worden aangepast. De arbeidende klasse betaalt daar traditiegetrouw het gelag. De armoedegrens is tot dusver onbepaald, het minimumloon eveneens. En helaas is de Surinaamse regering tot nog toe er niet in geslaagd door corruptie verdampte gelden van het volk terug te doen vloeien in staatskas.

Ook de versterking van de belastingdienst op zodanige wijze dat achterstallige belastingen worden geïnd en de smokkel van goud, hout en vis wordt tegengegaan, is niet op gang gekomen. De formalisering van de zogenoemde informele sector is ook uitgebleven, waardoor ook daar de staat inkomsten misloopt. Het bestuur en beleid lopen vast door gebrek aan geld en de arbeiders zijn opnieuw de dupe.

Het uitblijven van gerichte investeringen in de agro-industrie, toerisme, kunst en cultuur, nijverheid en dienstverlening, zorgt ervoor dat de werkgelegenheid niet wordt bevorderd en het recht op arbeid met adequaat loon onvoldoende wordt nagekomen. Dit alles terwijl het investeringsklimaat en het lokale ondernemersklimaat niet schittert door het ontbreken van gericht proactief regeringsbeleid.

Deze situatie kan anno 2021 worden gekenschetst als arbeidsonvriendelijk beleid. De BEP roept de regering op deze Wrokoman Dey op om een arbeidsvriendelijk beleid in te zetten.


4 REACTIES

 1. Naast ARBEID en ook Corruptie belanden ze in een Economische Crisis.
  Staatkas opbrengst – Failied State.
  gemodereerd

 2. Aan het bestuur van BEP
  “En helaas is de Surinaamse regering tot nog toe er niet in geslaagd door corruptie verdampte gelden van het volk terug te doen vloeien in staatskas”.
  Is de BEP niet meer verantwoordelijk voor het leegroven van de Staatskas door de fascisten van de NDP ?
  De huidige regering onder de leiding van de grootste leider ooit een verwijt maken dat deze regering geen acties onderneemt om het geld terug te vorderen, is niet alleen onjuist maar ook voorbarig. Waarom vraagt de BEP als oppositiepartij niet aan de fascistische dictator Bouterse om het geld vrijwillig terug te storten in de Staatskas?
  Het bestuur van BEP moet vooral geen verwijten aan de huidige regering maken die binnen 1 jaar meer bereikt heeft dan de fascisten van de ndp in 10 jaar.


  Maak melding

 3. @ingezonden

  Join the rest of the world.
  Als alles stil ligt vanwege een pandemie, dan is het niet eenvoudig om actie te ondernemen etc etc
  Investeerders kijken de kat uit de boom.
  De focus ligt op het redden van mensenlevens.

  Als ‘ingezonden’ de status wilt weten van de jacht op corrupten & criminelen, dan mag ‘ingezonden’ deze vragen vrijelijk voorleggen in een dna vergadering aan de minister.
  Dit is geen rocket science tok.


  Maak melding

 4. BEP kan aardig beppen=oeverloos kletsen.
  Zou BEP al de grote problemen, die de huidige heeft geërfd, ook binnen 9,5 maanden hebben opgelost? Natuurlijk niet en toch doet de BEP alsof zij het zuur binnen 1 jaar had kunnen veranderen in zoet.
  Men probeert op allerlei manieren deze president tegen te werken? Waarom? Is het omdat hij een hindustaan is?
  Uit al die smoelen, die lopen te zeuren, te klagen, te mieren, te etteren op de deze regering, komt een stank die niet te verdragen is.
  M


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.