Familie geschokt: website SUN verspreidt foto van levende man als verkeersdode

6
Het tragisch verkeersongeval aan de Tawajariepolderweg.

In Suriname heeft de website SUN zich de woede van de familie van Soekijat Sadi op de hals gehaald. Bij een artikel over een dodelijk verkeersongeval aan de Tawajariepolderweg ter hoogte van Creola, verspreidde SUN onderstaande foto van de springlevende heer Sadi en suggereerde dat hij het dodelijk slachtoffer zou zijn. Dit tot grote schrik van zijn familie.

Bij het tragisch verkeersongeval dat gisterochtend plaatsvond, kwam de heer Bonjamin Sojo om het leven. Hij raakte bekneld in het blauwe voertuig (foto) dat over de kop sloeg, vermoedelijk nadat de bestuurder moest uitwijken voor een truck.

De dochter van de heer Sadi is niet te spreken over de actie van webssite SUN. “De meneer op de foto is mijn vader, hij leeft nog en zit thuis. We zijn ook geen familie. Ga goede foto’s en informatie zoeken want jullie geven de overige familieleden een hartaanval“, zei ze op Facebook.

De site heeft de foto inmiddels verwijderd, zonder daar verder aandacht aan te besteden of excuses te maken aan de familie.

Het is overigens niet de eerste keer dat de site onzorgvuldig is. Vorige maand verzon de site een interview met waarnemend korpschef Henry Seedorf. En in januari was advocaat Lobo niet te spreken over onjuiste berichtgeving van SUN.

De site plaatste de foto van dhr. Soekijat Sadi als zijnde het dodelijk slachtoffer.

6 REACTIES

 1. Deze nieuwssite verbieden wat is niet de eerste keer dat ze onjuiste nieuws verspreiden.
  Als ik de familie was zou ik ze aanklagen en alle proceskosten laten betalen dan denken ze twee keer na voordat ze iets publiceren


  Maak melding

 2. Ze moeten sowieso ophouden met het plaatsen van zulke foto’s. Schandalig gewoon. Meer mensen moeten hun stem laten horen in zulke gevallen. Goed gedaan dochter van meneer Sadi👍🏻


  Maak melding

 3. Het is niet alleen die site die fouten maakt Zijn ook burgers die snel willen zijn en bij een ongeval foto’s plaatsen van slachtoffers zonder dat de familie al op de hoogte is


  Maak melding

 4. Jo## de verliezer betaald altijd de proces kosten de krant verbieden is in strijd met de vrije meningsuiting je staat zomaar iets te gillen zonder na te denken
  gemodereerd

 5. De mens op dit wereld bol is gezakt naar laagste niveau, overal in de wereld heb je het zelfde probleem?
  Was de mobiele telefoon niet uitgevonden, dan was de wereld beter af,we zijn allemaal verslaafd aangeraakt, en de ellende houdt maar niet, fraude sinds de komst van internet is ongekend, ach ja is de mens, de respect onder elkaar is ver te zoeken??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.