Veroordeelde oud-legerleider Bouterse bij gerechtsgebouw; maakt gebruik van zwijgrecht

46
Veroordeelde oud-legerleider Bouterse bij gerechtsgebouw

De Surinaamse oud-president Bouterse kwam vanmorgen aan bij het gerechtsgebouw aan de Mrg. Wulfingstraat. Daar vindt de voortzetting van het 8 december strafproces plaats. Slechts een handjevol sympathisanten en deze inheemse muzikanten (foto) verwelkomden de oud-legerleider.

De Krijgsraad in Suriname veroordeelde Bouterse in 2019 bij verstek tot twintig jaar cel voor het medeplegen van de moord op vijftien politieke tegenstanders van zijn regime in 1982.

Hierna tekende de advocaat van Bouterse, mr. Irwin Kanhai verzet aan tegen veroordeling van de oud-president. Vorige maand verwierp de Krijgsraad de excepties van Kanhai. Vandaag kan dus een aanvang worden gemaakt met de inhoudelijke behandeling van het verstekvonnis.

Van de rechtbank moest NDP voorzitter Bouterse aanwezig zijn bij de behandeling van zijn zaak.

UPDATE – Bouterse stond na 15 minuten weer buiten. Hij had vandaag de gelegenheid om aan het woord te komen, maar gaf aan gebruik te willen maken van zijn zwijgrecht. Op 31 mei is er weer een zitting en komt de verdediging aan het woord.

46 REACTIES

 1. Poppenkast .circus Jeroen bosch. Trekt door het land van commewijne en marowijne.
  gemodereerd

 2. Het zal een heel goed weekend worden indien Bullshit Bouta ter plekke wordt gearresteerd.
  En de vloek van de Decembermoorden wordt bezworen.

  Case closed !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 3. Deze veroordeelde Drugscrimineel tevens meervoudige MOORDENAAR moet voor een ander feit voor de rechter worden gedaagd: Namelijk WANBELEID: Economisch heeft deze Drugscrimineel het land vernietigd.


  Maak melding

 4. Slechts een handjevol sympathisanten kwam opdagen. Ik vraag me af wat er met die duizenden gatlikkers, die bereid waren voor hem te streven, gebeurd is? Zijn ze misschien allemaal al overleden, of hebben ze intussen, net als Dominee Dubai en de President van Nickerie, door dat er bij Baas DiDiBri niets meer valt te halen?


  Maak melding

 5. Slaven zijn er altijd al geweest en slaven zullen altijd blijven.
  Tijden veranderen maar mensen zullen nooit veranderen.
  Je hebt de werkgever en je hebt de werknemer daar heb je het al.
  Hoe zou jij als werkgever omgaan met jou personeel en daarom niet alle slaveneigenaren waren slecht voor hun slaven daarom liepen deze ook niet weg ook toen de vrije jongens kunnen zogenaamd kwamen bevrijden liepen ze niet weg.
  NDP is in de zadel geholpen door u en uw medemens en nog steeds hebben ongeveer 80.000 surinamers geloof in de ndp dus wie moet ik afrekenen.
  Kijk in de spiegel


  Maak melding

 6. De waarheid
  30 april 2021 At 14:53
  400jaar slavernij is net zo erger als 15 moorden er zijn duizenden mensen uit africa vernederd uitgebuit vermoord door redi.mosoe em witte mensen

  Maak melding

  De waarheid
  30 april 2021 At 15:01
  Laten we de slavernij.vergeten het waren toch zwarte mensen het waren dieren de 15 slachtoffers waren mensen de slaven waren geen mensen alleen de 15 slachtoffers waren memsen

  Je moet echt op tijd je medicijnen innemen en hoe vaak heb ik niet tegen je gezegd om van de felgekleurde snoepjes af te blijven? En toch blijf je het doen!


  Maak melding

 7. Niemand en nog eens Niemand zal deze Man achter Slot en Grendel krijgen.
  Surinamers worden dood weg voor de Gek gehouden met zijn hoorzitting.
  Machteloos alleen maar toekijken.
  Op 31 mei zullen allen weer horen; voortzetting verschoven naar 30 juni 2021.
  en zo gaat het maar door.
  Allen moeten gewoon leren meeleven, zoals je gewend bent. HELAAS.
  gemodereerd

 8. @De Waarheid;
  Hoe kom jij aan 400 jaar slavernij? Is alleen de slavernij handel van zwarte mensen schandalig en wreed te noemen of ook de slavernij dat door jouw voorouders mogelijk is gemaakt, de slavernij uit de Bijbelse periode, de slavernij onder de Romeinen en de slavernij in de Middeleeuwen? Dan kom ik dus uit op een periode van slavenhandel van meer dan 2000 jaar. Je bent een hypocriet als je alleen de wreedheden van de Afrikanen tot slavernij rekent. Maar er is een troost … jouw Afrikaanse voorouders waren net zo schuldig aan de handel als de blanke slavendrijvers. Zo nu jij weer met je geschiedvervalsing.


  Maak melding

 9. Wat een trieste en ongenuanceerde reacties: leven wij in een rechtstaat of in een vervallen REPUBLIEK? Zelfs de nazi’s beulen hadden recht op een proces. Zo ook deze “ex president “.


  Maak melding

 10. Sari Suriname
  30 april 2021 At 16:21
  Wat een trieste en ongenuanceerde reacties: leven wij in een rechtstaat of in een vervallen REPUBLIEK? Zelfs de nazi’s beulen hadden recht op een proces. Zo ook deze “ex president “.

  Onder Bouterse was Suriname Geen Rechtsstaat maar een fascistisch regime en aanhang.


  Maak melding

 11. Paarse Lafaard, bigi bek altijd. En nu zwijgrecht?Je slachtoffers en mama Sranang zullen nóóit zwijgen . Alleen maar obstructie van opa D EN barbamang. Maar hun straf kunnen ze niet ontlopen bij de Almachtige.


  Maak melding

 12. Veroordeelde oud-legerleider Bouterse goeie kop

  Dus poepe bille moest weer komen opdraven. Hij kan geen lulsmoes meer vinden om niet te verschijnen. Iedere keer MOET!!!!! hij komen, slapeloze nachten meneer de fossiel, hij schijt buffels.
  Love it
  Was dit niet de man met een grote smoel? Nu houdt hij zijn bek, hij weet dat er toch alleen ka uit komt. Hij is zooooooooooooooooooo bang om iets te zeggen. HEERLIJK HEERLIJK
  Of was hij gewoon zijn gebit vergeten
  gemodereerd

 13. Coalitie, trek die amnestie wet van bouta in!! Waarom moet van deze wel ingetrokken worden en die van de VP BRUNSWIJK niet? Simpel; omdat tpen men in 2012 deze wet aannam, was men al sonds 2007 begonnen met deze case. Dus het was een inmenging en daarom ook gecategoriseerd kunnen worden als een gelegenheidswetgeving!!
  Dus intrekking die handel, klaar is case, PUNT UIT!!!!


  Maak melding

 14. Iedere keer een maand uitstel, totdat de moordenaar Bouterse zelf de pijp uitgaat.
  Ik heb eerder al geschreven dat het mij niet zal verbazen dat hij weer als vrij man naar huis mag.


  Maak melding

 15. Daar hebben Paultje de waterkant racist, die eerder schreef hang hem op, deze zwakbegaafde en laffe Paultje durft het woordje rechtstaat in zijn bek te nemen. Jullie zijn ziek.


  Maak melding

 16. De vloek van de Decembermoorden zal hem blijven volgen.
  Volgende maand moet hij zich weer melden.
  En dan mag hij weer zwijgen of indianen verhalen vertellen.
  Intussen heeft Kanhai een dubbel leven omdat hij nu ook Hoefdraad beschuldigt als leider van de criminele organisatie.

  Paars in paniek. Tralala.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 17. Bouterse zwijgt al 40 jaren die moordenaar maar
  God heeft gezien wat hij gedaan heeft .Hij is een massa moordenaar
  daar aan verandert niet idioot.


  Maak melding

 18. wat een tering lijder, binnen zwijgt hij als een graf en één maal buiten praat hij als een todo bere..
  je ziet aan zijn lichaam taal, dat zijn tijd nadert


  Maak melding

 19. Zyn die slechte manieren van jullie daarom zinkt het land.Jullie zyn vies en vol haat.Domdom kafowroe ede.
  gemodereerd

 20. Ja ,God heeft Suriname vervloekt en dat hebben jullie helemaal niet door met die blinde ogen van jullie.Zonde van anderen opgraven weten jullie en slaven dieren noemen.Didibrie nanga kierie atie .A dede engel deh na sranang toch weh haat eye Schande zeg
  gemodereerd

 21. de boot van uit calcutta had moeten zinken in de zee dan had je deze problemen niet in suriname dan had je alleen maar indianen de echte surinamers


  Maak melding

 22. Hij moet gebruik maken van zwijgrecht. Want hij weer dat hij de vragen van de rechters niet naar behoren zou kunnen beantwoorden met als gevolg dat hij door de mand zou vallen. Dus heeft hij eieren voor zijn geld gekozen slim en alles naar zijn advocaat verwezen.


  Maak melding

 23. de waarheid
  30 april 2021 At 23:22
  de boot van uit calcutta had moeten zinken in de zee dan had je deze problemen niet in suriname dan had je alleen maar indianen de echte surinamers

  Wie had dan jouw mondje gevoed dan ? En jullie zwarten zijn de grootste racisten en jij bent een surrogate indiaan. Verder niks!


  Maak melding

 24. @Dreai
  30 april 2021 At 19:08
  Daar hebben Paultje de waterkant racist, die eerder schreef hang hem op, deze zwakbegaafde en laffe Paultje durft het woordje rechtstaat in zijn bek te nemen. Jullie zijn ziek.

  Of hem een escape aanbieden en dan de fascist in zijn rug schieten. Doodgeschoten op de vlucht zogezegd.


  Maak melding

 25. dreai , jou baasje die imbeciel bouta loopt op zijn eieren (kloten) en daarom kiest deze lafaard om te zwijgen , want anders gaat hij janken , 31 mei gaat hij piepen.


  Maak melding

 26. Het racisme weer volop aanwezig zo te zien met de commentaren…..en nog een vriendschap opgericht met de Ashanti koning van Ghana. De grootste slavendrijvers van het land.


  Maak melding

 27. waarom zouden we onze broeders en zusters haten god is liefde

  god wins
  gemodereerd

 28. @de waarheid,

  Jammer voor je dat geen enkele boot met contractarbeiders uit India was gezonken.
  Daarentegen was wel het slavenschip de Leusden op 1 januari 1738 met 700 Afrikanen aan boord in de monding van de Marowijne rivier gezonken. Van die 700 waren er slechts 16 die deze ramp hadden overleefd en verkocht als slaven, zoals dat ook was bedoeld met de 684 die kwamen te overlijden.
  Aangezien de overledenen mensen waren, vind ik het verschrikkelijk dat zij door verdrinking om het leven kwamen.
  Jij daarentegen zit zo vol haat jegens hindustanen dat jij wenste dat de contractarbeiders uit India ook door verdrinking om het leven waren gekomen.
  Karma zal jou niet vergeten!


  Maak melding

 29. Idiote actie, eerst vraag je verzet aan en daarna beroep je je op je zwijgrecht!
  De boel traineren is je doel want je kan ook nog hoger beroep aan vragen, misselijk makend mannetje, al die moeite om je huid te redden, als je onschuldig bent is dit toneel stukje toch niet nodig?


  Maak melding

 30. 31 mei het vervolg van deze Never Ending Story, deze klucht, met in de hoofdrol een Lafbek die zijn mond hier niet open durft te doen, maar in Ocer straks weer een grote bek heeft.
  gemodereerd

 31. Wat een onzin allemaal, denken jullie nu echt dat hij er alleen bij betrokken is? Anderen die in de tijd ook een hele dikke vinger in de pap hadden en dat zijn er nogal veel en in Nederland vertoeven en schotvrij gaan of nu dood zijn. Denken jullie echt dat die 15 mensen onschuldig waren? Dat ben je echt achterlijk. Ook die 15 man waren betrokken bij die shit die in het land gaande was en omdat zij allemaal machtswellustig waren wilden zij met een tegencoup aan de macht komen. Denk jij nou echt dat het om het volk ging? Allemaal eigen belang en zij hebben achter het net gevist. Begrijp mij goed, de moorden keur ik nooit goed, maar Bouta was daar niet alleen bij betrokken, en zoals het verhaal gaat, was hij niet eens op de hoogte. De meneer die daar het meest verantwoordelijk voor was is nu dood en die man kon Bouta niet in de hand houden, die deed wat hij wilde.
  Wat een bullshit allemaal, Bouterse heeft zoveel “dirt op anderen dat ik nieuwsgierig ben hoe dit zich verder zal ontwikkelen.
  gemodereerd

 32. Bouterse verkeert in een spagaat, aan de ene kant blijft hij straf ontlopen door het proces op lange baan te houden aan de andere kant hoe langer het proces duurt hoe meer tijd de regering Santo. / B. heeft om bewijs te verzamelen, zaken aanhangig te maken en maatregelen te treffen om zijn arrestatie beheerst te laten verlopen.

  Het lijkt er op dat Bouterse geen kant meer op kan. Want binnenkort komen de aanklachten van wanbeleid, corruptie en politieke criminaliteit en daar liegen de feiten er ook niet om.

  Bouterse kennende kan men ervan uitgaan dat hij iets in zijn schild aan het bekokstoven is.
  Zijn laatste optie die hij mogelijk aan het voorbereiden is is geweld.

  Het tijdperk Bouterse heeft zijn climax bereikt, afronden, afsluiten en opsluiten.

  Justitia Pietas Fides.

  Opgeruimd staat netjes. Krakti!


  Maak melding

 33. Bouterse is een gigantische lafaard. Eerst zijn ongewapende slachtoffers in koelen bloede vermoorden, daarna tot aan de veroordeling een grote mond en nu beroept hij zich op zijn zwijgrecht. Een grotere lafaard bestaat niet!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.